Doğuma Hazırlık Erken dönem rahim kasilmasi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gizem40

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2015
47
10
88
38
17 haftalık gebeyim Dr kontrolünde bişey çıkmadı ama rahimde sertlesmeler yaşıyor sık sık ve bu sırada ağrı duyuyorum 5 gündür bu şekilde. Bu tarz şeyler yaşayan var mi

Meraba, korkutmak istemem ama yasadiginiz cok normal bi durum degil.
O haftalarda bunlari yasayanlar, genelde bebegin kendine yer acmaya calistigini zannedip onemsemiyorlar ancak onemli de olabilir kimi zman. Ozellikle bi perinatologdan randevu almanizi, tit, idrar kulturu, kanda crp ve rahim boyunuza baktirmanizi oneririm.
Yalanci kasilma olayi 30lu haftalarda basliyor. Ki sıklık olarak 10dk da 1 oluyorsa, acil doktora gitmeyi gerektiriyor.
Cok gecmis olsun. Acil sifalar.

bol su içmeye ve sıkışık kalmamaya özen gösterin, çok ayakta kalmak ya da çok oturmak da sebep olabilir. takipte olun

Teşekkür ederim arkadaşlar.. başka bir Dr a gittim ve ultrasonda kasılma gördüğünü söyledi bir ilaç daha verdi çok şükür baya rahatlattı o ilaç beni.. istirahat tabiki bir de..

Teşekkür ederim arkadaşlar.. başka bir Dr a gittim ve ultrasonda kasılma gördüğünü söyledi bir ilaç daha verdi çok şükür baya rahatlattı o ilaç beni.. istirahat tabiki bir de..
Canım aynı şikayet bendede var doktorum .magnezyum verdi günde iki defa ama rahatlamadım .sana hangi ilacı verdi.

Canım aynı şikayet bendede var doktorum .magnezyum verdi günde iki defa ama rahatlamadım .sana hangi ilacı verdi.
Geçmiş olsun.. bana magnezyum ve progestan yanı sıra fitil verdi 4 gün kullan bırak dedi. O fitil rahatlattı. Şuan magnezyum ile devam ediyorum ama ara ara eskisi gibi olmasa da sertlesmeler oluyor malesef😔

Geçmiş olsun.. bana magnezyum ve progestan yanı sıra fitil verdi 4 gün kullan bırak dedi. O fitil rahatlattı. Şuan magnezyum ile devam ediyorum ama ara ara eskisi gibi olmasa da sertlesmeler oluyor malesef😔
Tesekkürler canım fitilin adı neydi acaba bende kontrole gittiğimde doktoruma sorayım.

17 haftalık gebeyim Dr kontrolünde bişey çıkmadı ama rahimde sertlesmeler yaşıyor sık sık ve bu sırada ağrı duyuyorum 5 gündür bu şekilde. Bu tarz şeyler yaşayan var mi

Canım rahimde kasılman olsa doktor görürdü. Doktoruna sor yine de ama ağrı normal rahmin büyüyor. Benim rahmimde kasılma olduğunda ben hissetmiyordum. Doktor rahminde kasılmalar var r
Progestana tekrar başla demişti

Canım rahimde kasılman olsa doktor görürdü. Doktoruna sor yine de ama ağrı normal rahmin büyüyor. Benim rahmimde kasılma olduğunda ben hissetmiyordum. Doktor rahminde kasılmalar var r
Progestana tekrar başla demişti
İlk Dr gormedi ama sonraki gittiğim gördü ultrasonda ve ona göre tedavi verdi şuan kasilmalarim sertleşme şeklinde olduğunu hissediyorum ama ağrım olmuyor.. acaba zayıfım diye mi hissediyorum bu sertlesmeleri

Endol diye bir fitil.. adet ağrılarına falan da iyi geliyormuş
Endol surekli kullanimda, amniyon sivisini azaltir, dikkatli kullanmak gerek. Bilginiz olsun.
İlk Dr gormedi ama sonraki gittiğim gördü ultrasonda ve ona göre tedavi verdi şuan kasilmalarim sertleşme şeklinde olduğunu hissediyorum ama ağrım olmuyor.. acaba zayıfım diye mi hissediyorum bu sertlesmeleri
Kiloyla ilgisi yok sertlesmelerin, kasilmalarin ya da sancilarin. Bi rahatsizlik varsa, hangi kiloda olursaniz olun, ayni derecede olculuyor. Cok gecmis olsun. Kacinci haftaniz ?

Olabilir. Çok stres yapma kendini yorma ilacını kullan bir şey olmaz inşallah

Endol surekli kullanimda, amniyon sivisini azaltir, dikkatli kullanmak gerek. Bilginiz olsun.

Kiloyla ilgisi yok sertlesmelerin, kasilmalarin ya da sancilarin. Bi rahatsizlik varsa, hangi kiloda olursaniz olun, ayni derecede olculuyor. Cok gecmis olsun. Kacinci haftaniz ?
Evet endolun bu yan etkilerini sonradan öğrendim kontrolde de amnion sıvısının yeterli olduğu görüldü.. kiloyla ilgisi derken acaba herkeste ağrısız sertlesmeler oluyor da ben dışardan karın bolgem yağsız olduğu için mi hissedebiliyorum demek istedim. Yoksa diğer türlü ultrasonda görülen bişey tabiki herkeste aynidir

Şuan 20 artiyim ama bu sorunu ilk yasadigimda 17 artilardaydim. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için 😊

Mutlaka bir perinatologa git o da görsün. Kasılmaları toco ile mi kaydediyorlar? Rahimde anomali var mıydı ?

Mutlaka bir perinatologa git o da görsün. Kasılmaları toco ile mi kaydediyorlar? Rahimde anomali var mıydı ?
Perinatolog için henüz randevu alamadım ama gideceğim.. bulunduğum yerde bı tane var ve çok yoğun. Hayır toco değil ultrasonda kontraksiyon halkası gördüğünü söyledi. Rahimde de sadece ufak bir myom var başka bı anomali falan yok bildiğim kadarıyla..

Back
X