Erken Dönüş Kararımız ve Nasıl Davranmalıyım?

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
arkadaslar merhaba

bız yurtdısından 8 ay sonra donecektık ama ıslerımız ters gıttı burada.

bir de esımde azospermi var cocugumuz olmuyor... Bunun için de erken dönmek kararı aldık.. tedaviye baslamak istiyoruz..

ancak eşimin ailesiyle sorunlarım var... pek huzur vermiyorlar anlayacagınız... aynı apartmanda yaşıyoruz ve başka bir yere taşınma imkanımız yok şimdilik maalesef...

kaynanam ve eltim birlik oturuyorlar.. daha önce yazmıştım... eltim hamile.. inşallah hayırlı bir yegenimiz olacak...fakat ben tüp bebek tedavisine başlayacagım için sitresten uzak durmam gerekiyor... dairem ayrı ama eltimin dogumunda orada olucam... bir sekilde arada husumet olacak... kaynanam daireme gelip bir şekilde huzursuz edecek biliyorum...

bana ne tavsiye edersınız bu sureci nasıl kimseye bulaşmadan huzurlu atlatabilirim? eşimle de aramın açılmasını istemiyorum noolur yardım edin...

hoşgeldiniz öncelikle
bence üzecekler beni kıracaklar diye düşünmeyin.eltinize elinizden geldiği kadar yardım edin.ve bebekle ilgilenirken kendi çocuğunuz gibi sevin streside böylece yok edersiniz.mesela kendimden örnek vereyim;
eltim kızımı sevince çok mutlu oluyorum.çünkü gerçekten samimi ve sıcakkanlılıkla seviyor.
size kendi evladınızı kucağınıza almadan önce prova yaptığınızı düşünün:)))gece uyumanın zevkine bakın amahiç kötü düşünmeyin bence.ayrıca bende kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyorum ve mutluyum çok şükür.
umarım herşey gönlünüzce olur...

canim dogacak cocuk benim yegenim onu tabii severim ama eltim ve kayinvalidem bir sekilde bana laf sokacak huzursuz edecek biliyorum...

ben ise tup bebek yaptirmaya baslamis olacagim... pozitif olmam lazim ki isim onlarin yaninda zor....

kafaya takan biriydim ama yavas yavas duzeliyorum...

tek yapmam gereken ailem icin susmak sabretmek... ama nasil... dayanabilecek miyim acaba... insallah dayanabilirim...

onu bunu bılemıcemde
benım eskı esımdede ılerı derecede azospermia vardı 3.tüp bebek denemesınde bebegım oldu zorlu bır yol sızı beklıyor etrafınzıda boyle ınsanlar varsa
onlardan uzak derım
ha yapabılecek hıc bıseyın yoksa
buyutmemeye calısacaksın

cnm evde kalmamak için kendine uğraş meşkale bul
mesela şartları iyi olan bir iş yada
belediyelerin bir sürü ücretsiz kursları var nakıştan tut pastacılıkla ,lgili daha olmadı bilgisayar kursuna git ve kv ne cvb vermekten geri durma içine atarsan sıkıntı herkesin yanında sakın tersleme ama teketek iken çekinme (başkası öncesini bilmez seni küçük diye suçlu gibi görür daha çok canın sıkılır)

Maalesef tüp bebek konusunda uzmanlık yapmış biriyim. Sanıldığı gibi stresin tedaviyle alakası yok o yüzden şimdiden kendini germe.

O halk arasında kullanılan bir tabir, senin kaliteli embriyoların olursa, rahmin istenilen kalınlığa ulaşırsa ve en önemlisi Allah yazmışsa stres değil, hiçbirşey duramaz önünde.

Hiç o konuya takılma kendine laboratuvarı çok iyi bir merkez seç yeter. Hayırlısı olsun

Son düzenleme:

nasıl yanı yapma Allah askına o belkı stresle embrıyosunun kalıtesını spermın sayısını etkıleyemez ama(belkı) bu donemı streslı degıl rahat gecırmelı
tüp bebek tedvaılerı yanında verılen psikolog akupunktrur noral terapilerde neyın nesi :S

bebegın oldumu?

Oldu bin şükür. Sayı vermeyeyim arkadaşın morali bozulmasın.

Sen inanıyor musun ki akupunktura ? Tüp bebek yapanlar için para tuzağı. İnsanların en hassas olduğu anda sömürü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…