Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

defnemahsarglu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2015
372
193
53
Merhaba kizlar

Erken yasta evlenip duzen kurmak iyi midir, recrubelerinizi paylasabilir misiniz buna cok ihtiyacim var.19-20 yaslarinda evlenmek ve evliykende okulu surdurmek bunu yasayaniniz oldumu? Simdiden tesekkur ediyorum paylasacaklariniz icin :-) birde; lutfen on yargilarinizi bir kenara birakip yorum yapin sadece deneyimlerinize ihtiyacim var.

Ben çok erken evlendim.32 yaşında .Gülme ,evet bana hala erken geliyor. :KK45:
Ablam 18 yaşında evlendi.18 yıl boyunca oh dediği gün sayısı 18'i geçmedi.2 çocuğu var daha yeni yeni mutluyum,alıştım diyebiliyor.Çektiği işkenceleri ben bilirim.Genç kız olamadan kadın oldu, anne oldu,onun gelini oldu,bunun yengesi oldu,kocasının hizmetçisi karısı oldu,çocuktu nasıl davranacağını bilemiyordu vs vs.Hiç iyi anı yok aklımda.Küçük yaşta evlenen diğer tanıdıklarımda olduğu gibi.

herşeyi yaşında yaşamak güzel. herkesin kıstasları farklı olsa da bana kalırsa ideal evlilik bir kadın için 28 -29 dan itibaren başlar. çünkü eğitimini tamamlamıştır, mesleğini eline almıştır ve belli bir süredir de kendi ayaklarının üzerinde duruyordur. iyi kötü gönül ilişkileri olmuştur ve tecrübe edinmiştir, ne istediğini bilir. şimdi kalkıp da 19 yaşında daha cıvıl cıvıl gençliğini yaşamak üniversite hayatını yaşamak varken evlilik gibi bir sorumluluğu niye yaşayasın ki? burda 30 yaşında evlenip de keşke biraz daha bekarlığımı yaşasaydım diyen pek çok kadın var.

Okulunu kesinlikle bitireceksen bir zararı yok, ne olabilir ki. Ama mezun olup eşyalarını çalışarak alsan,ailene 1-2 sene destek olsan güzel olurdu

Benim yengem 18 amcam 22 yaşındaydı unide tanışıp gizlice evlendiler, 1 sene ailelerine söylemediler. Çocuk olunca mecburen söylenip apar topar düğün yapılmış ailelerin öyle haberi olmuş. İkisi de okulu uzattı ve bu sure zarfında aileleri tarafından geçimleri sağladı. Bir insan kendi evini geçindiremiyorsa o EVLİLİK değil EVCİLİK olur. Omur boyunca da ailenizden laf yemeye hazır olmanız gerekir.

Kızlarrr ben az önce birinizi yanlışlıkla kib ledim nolur kusura bakmayın istemeyerek oldu elim değdi düzeltilirmi kime bastim onuda bilmiorum :((

Karakterinize bağlı.Duygusalsanız,hassassanız,alıngansanız çok zorluk çekersiniz.Okumazsanız neyse de hem evli olup,hem çalışmak zor olur,Derslerine çalışmanı ,başarını etkiler.Dışarıdan görüldüğü gibi lay lay lom değil evlilik.Sevdiğiniz şimdi size bende ev işlerinde sana yardımcı olurum der,cicim ayları geçtikten sonra tavrı değişir.Biraz daha bekle.Okulun bittikten sonra düşünmelisin.

Back
X