Gebeliğe Hazırlık Erken sogum tehlikesi lutfen bakin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Buyuk_umutlar

🇦🇿🇹🇷
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
3.905
3.518
133
Merhaba. 16+1 ikizlere hamileyim. Aptallik ettim ve serklaj yaptirmadim. Aksamdan agri kanamam oldu. Tamamen açiliş olmuş hatta kese bile doguyordu az kala. Çok zor serklaj yapildi. Ama serklaj sirasinda kesede azacik delinme oldi. Şu an hastanedeyim. Su çok değil ama kanamam var. Lutfen erken dogumla acil serklaj yaptiranlar umut verin bana. Ya da suyu erken açilip buna ragmen suyun gelişi duran var mi? Çokmuş durumdayim

Neden Serklaj yaptırmadiniz doktor hatası miydi?
Doktorunuz ne diyor suanki duruma.

Neden Serklaj yaptırmadiniz doktor hatası miydi?
Doktorunuz ne diyor suanki duruma.
Hayir doktor uyardi yapalim dedi. Ama hersey o kadar normaldiki eşim bisey olmaz dedi. Ben de olmaz herhalde dedim. Şimdi dikişle açiklik kapatildi ama malesef bebeklerimden birinin kesesi delinmiş içinde çok az su var. Keskin azlik. 2 haftalik yatak rejimi verdi .ani agrim olursa alicaklarmiş iksini de. Dua ederek yatarak geçiriyorum. Havuç suyu duydum onu yapicam. Suyu artarsa risk gidermiş. Nolur tanimasanizda dua edin. O kadar pişmanimki benim yuzumden bebeyimin bu durumda olmasi mahvediyor beni

Cok üzüldüm insallah bundan sonrası sağlıkla ilerler.
Allah yardımcınız olsun ikisini de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin amin

İnşallah sorununuz geçer, bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Gelişmelerden bizi de haberdar edin. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

Hindistan cevizi sütü de kesenin suyunu arttırır doktorum önermişti son 6 hatfamda hep kullandım.Rabbim yardımcınız olsun inşallah sağlıkla zamanında gelsinler bebekleriniz

Yani açıkçası size soylenicek çok şey var ama daha fazla söyleyip iyice vicdan azabinizi arttırmak istemiyorum ama hangi bilgi düzeyinizle neyinize güvenemek serklaji kabul etmediniz? Hele ki ikiz gebelikler zaten riskli grup sayılırken. Bundan sonrasını bence siz düsünmeyin bırakın doktorunuz düşünsün belli ki siz düşünmezseniz çocugunuz için daha hayırlı.

Bende 16. Haftamda ikizlerimi erken dogumla kaybettim doktorumu asla affedemiyorum neden baştan uyarmadi diye hamileliğimde hiç bir sıkıntım yoktu ama soylemeliydi uyarmaliydi tüp bebek tedavisiyle yıllar sonra hamile kalabilmistim...

Şuan hamilesiniz ve çok riskli durumunuz oyuzden sizi üzmeyi hiç istemiyorum zaten çok pişman ve üzgünsunuzdur.. Bol bol su için havuç suyu armut suyu armut deveci armutu diyorlar o olursa daha iyi olur sularını için...

Asla kalkmayın hatta hastanede gözetim altında olursanız iyi olur Keseden su sızmaya devam eder farkedemeyebilirsiniz enfeksiyon kaparsaniz sizin sağlığınız için çok tehlikeli..Bol bol dua edelim Dayanabildikleri kadar anne karnında kalabilsin küçük yavrular tıp çok ilerledi artık prematüre bebekleri yaşama oranlari geçmiş yıllara göre çok yüksek..

Bu nasil yorum anlamiyorum. Nasil bir anne adayina bu gibi laflar edersiniz? Benim bebeyimi dhsunduyum gibi kimse dusunmez onlari. Ben bir çok hocadan sordum herşey normal sirf ikiz diye yapmiyoruz denildi. Sadece doktorum oneririm yapin dedi. Zorlamadida. Biz nerden bilelim. Etrafimda 3 tane ikiz dogum yapan var. Onlar dikiş adini hiç duymamişlar bile. Zaten bizde de takiple kontroldaydik hep. Arabayla giderken arabanin gittiği yol çukurlu yoldh çok yiprandik akşamina da bu olay oldu. Alakasi var mi yok mu bilmuyorum. Ben çok direndim zaten yapalim diye. Kimse onermedi etrafdan kendi başima nasil gidip de yatayim. Şimdi bu olayda en syçsuz ben olsam da hep keşke direnseydim diyerek yine bir anne adayi olarak suçu kendi uzerime goturuyorum. Ama anladigim kadariyla siz belki annesiniz ama insanlikdan nasibinizi almamişsiniz. Bana kesinlikle serklaj yapma birşey olmaz diyen yakinlarima bile ağzimi açip vicdan azabi çekmesinler diye birşry soylemedim ama siz bir anne adayina çok rahat soyluyorsunuz. Insaf dilerim sizin için

Şu an serklaj çok iyi yapildi doktor kese sivisi artarsa bu dikişle istediğimiz haftaya kadar getire biliriz dedi. Surekli su havuç suyu, armut suyu içiyorum. Kontrolde InsaAllah amniyon sivisinin artdiğini gorurum. Ben zaten kisa olarak yazdim benim tek kararimla olsaydi ben en başdan yapalim diye tutturmuşdum. Herşey normal sorun olmuycak dediler izin vermediler. Ben de birsey yapamadim. Zaten hepsi şimdi benimle konuşmaya utaniyor. InsaAllah pişmanlik yaşamayiz

Serklaj servikal yetmezliği olan, ikinci trimesterda düşük yapan ( zaten bu da servikal yetmezlik demektir), servikste travma öyküsü olan kişilere tavsiye edilir.
Çünkü serviks gebelik taşımaya yetmiyordur. Çoğul gebelikler de riskli doğum faktörü demektir. Cevrenizde herkesin sağlıklı doğurması demek bu böyle değil demek değildir. 35 yaşından sonra doğum yapmak risklidir ama gayet sağlıklı doğuranlar da var örneğiniz buna benziyor. Ayrıca hicbir hoca gebelik takibini riski atmaz. Bunlar kapkalin kitaplarla algoritmasi oluşturulmuş şeylerdir. Doktorlar onları uygulamakla yükümlüdür. Sizin sandığınız gibi bir şey değil yani. Bu tanısı lüpem olan bir şey değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…