Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım emzik konusu karışık:) her anne biliyor ayarını çocuğunun huyunu.
canım bizimki doğduğundan beri uyur ama sık sık uyanır mesela bugün bile sabah uyudu öğlen baya ağladı noldu anlayamadım bi baktım gene uyuyacak:) şimdi gene uyuyor. bi de çok hareketli bilmem ondan mı acaba yorgun mu düşüyor?
hmm belki biraz hareketli aktivitelerle yorabilirsin kuzunu
bazen sadece emmek veya su için uyanıyorlar ama biz uyandı diye hop kucağımıza alıp oyuncakların başına götürüyoruz sonra da zavallılar oyuncaklara dalıp uykularını da alamadıklarından aralıklı olarak mızıklanıyorlar die düşünüyorum ben nacizane.
canım ne kadar yorsamda aynı uyuyo.bugüne kadar iki defa uyudu uzun.birde uyanır uyanmaz zorla tekrar uyutuyorum öyle uyuyo.uyandıktan yarım saat sonra mızmızlanmaya başlıyo.belliki uyku yetmiyo.neys nşllah zamanla düzelir.saol canım...
benim bebiş 7aylık bizim uyku düzenimiz akşam 11:30da karnını doyurur altını değiştirir elini yüzünü yıkar gerekırse bir duş aldırırım.daha sonra ayağımda sallar uyuturum.sabah 8:30gibi kalkar gece paso uyur.tekrar karnını doyururum geri yatar.11: gibi kalkar.sonra uyanınca biraz oyun oynarız.tabi ben bütün işlerimi o uyurken hallederim.yorulur 3 gibi yatar.6 da kalkar.akşam yemeği derken birazdaha oyalanır gece 11:30olur yatar biz böleyiz.bana hiç bir zararı yok.ama çocuk sonuçta bu rutinler değişebilir.şimdilik bişe yok.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
ege kısa uyuro 1 1 buçuk saat kadar öle 3 saat falan nerdee :)
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
ege kısa uyuyor bir buçuk saat en fazla .dün erken kaldırdım akşam 7 de uyutmadım amam 10 da uyudu 12 de kalktı ve 4 e kadar uyumadı. bi güldü bi ağladı 4 de artık yorgun düştü ve uyudu.sanırım diş huysuzlğu yapıyor.
oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
canım ne kadar yorsamda aynı uyuyo.bugüne kadar iki defa uyudu uzun.birde uyanır uyanmaz zorla tekrar uyutuyorum öyle uyuyo.uyandıktan yarım saat sonra mızmızlanmaya başlıyo.belliki uyku yetmiyo.neys nşllah zamanla düzelir.saol canım...
cnm bi de her bebeğin düzeni farklıdır ama alışmaları için de bikaç gün ister.
rahatlaması için bir çay kaşığı ıhlamur melisa papatya gibi bir çay versene bana dr tavsiye etti daha vermedim ama sıkışırsam vericem
ayrıca ben her gün bitki çayıma anason karıştırıyorum sanırım o da rahat uyutuyor bunu da dene emziriyorum ya:)
ege kısa uyuyor bir buçuk saat en fazla .dün erken kaldırdım akşam 7 de uyutmadım amam 10 da uyudu 12 de kalktı ve 4 e kadar uyumadı. bi güldü bi ağladı 4 de artık yorgun düştü ve uyudu.sanırım diş huysuzlğu yapıyor.
dişten de olabilir ama her şeyi dişe bağlamamak lazım bebekler 2-3 günde yeniliğe alışırmış biraz dene böyle yapmayı baktın olmuyor eski düzene dönersin
Oğlum 8 aylık.
Doğumundan beri kendi yatağında yatıyor ama bizim odamızda.
Bu ay odasınıda ayırıyorum.
Uyku saatlerini ben hep not aldım.Ve incelediğimde özellikle 3-6 ay arası 3 saatten fazla uyanık kalamadığını gördüm.
Şimdi 5-6 saat.
Hiç sallamadım.
Uyku düzenimiz şöyle uzun zamandır.
Gece 20:30/22:30 arası uyur banyodan ve biberon mamasından sonra.
Sabah yatış saatine göre 9-10 saat uyanmadan uyur.
Mesela 21:00 de yattı 07:00'de kalkar.
Bazen 1 saat bazen daha fazla ayakta durur ve tekrar bir saatlik bir şekerleme yapar,genelde 9-10 gibi.
Her öğlen uyur bazen 3 saat uyanmaz koca dana:)
Eğer öğlen 1 saat uyduysa ikindi vakti bir saat daha uyur.
Sonra yine gece uykusu...
Kendi başına yatağında.
Okuyunca çok güzel değil mi ama tek problem var tüm bunları yapmak için emzikle uykuya dalmaya ihtiyacı var.
Çok nadir onsuz uyur,uyanınca arar.
Uyku saatlerini biraz kaydır canım. Öğlen 11 de uyuyorsa 12 yap. Dolayısıyla akşamüstü uykusuna gerek kalmaz. Ve gece uykusuna erken geçer.
Benim kızım 7 aylıkken 45 dakika uyurdu gündüz. 46 Dakika asla olmazdı. Akşamları 23 de uyurdu ve gece 98759347598345 kere kalkardı.
Ama yine her akşam aynı saatte yatağına koyardım. En geç 22 de uykuya geçmemiz gerektiği mesajını verdim hep.
Uyku saatlerini biraz kaydır canım. Öğlen 11 de uyuyorsa 12 yap. Dolayısıyla akşamüstü uykusuna gerek kalmaz. Ve gece uykusuna erken geçer.
Benim kızım 7 aylıkken 45 dakika uyurdu gündüz. 46 Dakika asla olmazdı. Akşamları 23 de uyurdu ve gece 98759347598345 kere kalkardı.
Ama yine her akşam aynı saatte yatağına koyardım. En geç 22 de uykuya geçmemiz gerektiği mesajını verdim hep.
canım benim oğluşumda 45 dk uyuyo gündüleri.ama bi kaç defa.bi türlü uzatamyorm.senin bebeğin şimdi nasıl.uzunmu uyuyo.kaç defa uyuyo birde?
Canımcım hiç uğraşma değiştiremezsin valla.
Şu an kızım 2.5 yaşını geçti çok şükür uyku sorunu yok.
Akşam 22 gibi yatar sabah 8 gibi kalkar.
Öğlen 13 gibi yatar akşamüstü 16 gibi kalkar.
Ama ben bu düzeni ancak emzirmeyi kestikten sonra kurabildim.
16 aylıktı emzirmeyi bıraktık çünkü artık uyku büyük sorun olmuştu.
18 aylıktı uyku düzene girdi yavaştan.
O zamana kadar günde iki kez uyurdu sonra kendi kendine teke düşürdü.
Hiç müdahale etmedim.
Şimdi şükürler olsun diyorum.
Ve sırf bu uyku sorunu yüzünden ikinci bebeği istemiyorum.
Canımcım hiç uğraşma değiştiremezsin valla.
Şu an kızım 2.5 yaşını geçti çok şükür uyku sorunu yok.
Akşam 22 gibi yatar sabah 8 gibi kalkar.
Öğlen 13 gibi yatar akşamüstü 16 gibi kalkar.
Ama ben bu düzeni ancak emzirmeyi kestikten sonra kurabildim.
16 aylıktı emzirmeyi bıraktık çünkü artık uyku büyük sorun olmuştu.
18 aylıktı uyku düzene girdi yavaştan.
O zamana kadar günde iki kez uyurdu sonra kendi kendine teke düşürdü.
Hiç müdahale etmedim.
Şimdi şükürler olsun diyorum.
Ve sırf bu uyku sorunu yüzünden ikinci bebeği istemiyorum.
anladım canım saol.demekki bebekler gerçekten kendi düzenii kendileri kuruyor.ne yapsak boş.geceleri bizim sık kalkmak dışında uyumamama gibi bi sorunumuz yok ama gündüzleri malesef.canım ikinciyi kendin için değilse bebeğin için düşünmelisin :) belki o çok uykucu bi bebişolur.
aynen öyle şeker. Düzeni kendileri kuruyorlar biz sadece alışkanlık kazandırma rolünü üstleniyoruz.
Valla ikinci konusunda hiç cesaretim yok. Çalışan anne olunca hele ki çok daha zor.
Hayırlısı Allah olmayana versin işallah