• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erzurumlu diye olmaz-mış!!

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Kızlar mecbur bir konu daha açmak zorunda kaldım kusuruma bakmayın lütfen ama kuzenim biraz önce beni aradı ağlıyodu. Babası sevgilisi olduğunu öğrenmiş annesi sakinleştirmiş fakat bir de kuzenimin sevgilisi ERZURUMLU DIYE BABASI KABUL ETMIYORMUS! sacmaliga bakar misiniz Allah aşkına? Doğusu batısı mı olur bunun,insan ayrımı resmen. Tutturmuş Erzurumlu onlar olmaz diye. Kuzenim ne yapacağım ben simdi diye ağlıyor sevgilisinede söyleyemez.Erzurumlular kürttür anlayışı var babasında. Benimde nişanlım Erzurumlu bana da bir ton laf yapmıştı.

Sizden fikir almak istiyorum. Kızcağız ne yapmalı şimdi? 23 yaşında kendisi ve 4 senedir birlikteler sevgilisiyle bu yıl bitince aileler tanışacak diye planlıyorlardı ama kuzenimin babası böyle bir sorun çıkarıyor,çok sinir oldum!

Son düzenleme:
Kürt olsa ne olur ki temalı bir yazıya hiç giremeyeceğim şu saatte, ama Erzurumlular Kürt bile değil ki. İlla ön yargıyla yaklaşacaksak aşırı milliyetçi ve aşırı yobaz bir şehir olduğunu söyleyebiliriz belki ama Türklerin ve Türk milliyetçisi ideolojinin ağırlıklı olduğu bir şehir Erzurum, milliyetine göre damat seçecekse kızına içi rahat etsin amcanızın.

Valla benimde ailem trakyalı annem anadoludan olan herkese kürt gözüyle bakıyor sevgilim ankaralı desem onada kürt diyecektir adım gibi biliyorum :D Bence çok darılmamak lazım şahsen benimde kızım olsa doğulu birisi ile beraber olmasını istemem çocuktan değil sırf ailesinden çekinirim onların anlayışları bakış açıları herşeyleri farklı valla..

Valla benimde ailem trakyalı annem anadoludan olan herkese kürt gözüyle bakıyor sevgilim ankaralı desem onada kürt diyecektir adım gibi biliyorum :D Bence çok darılmamak lazım şahsen benimde kızım olsa doğulu birisi ile beraber olmasını istemem çocuktan değil sırf ailesinden çekinirim onların anlayışları bakış açıları herşeyleri farklı valla..

Neden bukadar on yargilisin anlayamadim....her milletin kendine gore orf ve adetleri vardir....bende kurdum ben soylemesem kimse anlamaz bile kurt oldugumu....yan komsum turk cankirili emin ol bizden cok faklilar nedeni su cok geri dusunuyorlar bizim yillar once olan adetlerimiz onlar simdiki hayatta yasiyorlar benim turkcemmi yoksa onlarinkimi inan onlarin ana dilleri olanturkceyi ben daha iyi konusuyorum....dogru bazi kurtler cok dar kzlipta yasiyorlar ama emin olki daha beter kalipta olan turku gordum....bence kurtu turku karistirmayin kizimi vermem diye buyukte konusmayin....

Ne yazık ki böyle bir ön yargı var insanlarımızda.. Fazla üstelemesinler bence bir süre. Zamana bıraksınlar.
En azından ilerde aileyi tanıdıktan sonra karar vermesi gerektiğini anlatsın birileri.
Bir de şu var, babası sizin neyiniz oluyor bilmiyorum da.
Size tepki göstermiş ya, başına geldiği için daha sinir olmuştur muhtemelen ve şimdi bak böyle oldu denir diye stres yapacaktır bir süre.
Benim nişanlım Kürt. Nereli olduğunu söylediğim an insanların bana bile bakışları değişiyor. Umrumda bile değil.
Ne kendisiyle ne ailesiyle böyle bir konudan dolayı en ufak bir anlaşmazlık yaşamadık.
Kültür farklılığı en fazla yemeklerde oldu, onlar çok acı yiyor ben yiyemiyorum :)
Çocuğu tanısın, aileyi tanısın ve bunun için muhakkak ki babayı ikna edebilecek, sözünün geçtiği insanlar girsin araya.
Haklarında hayırlısı olsun ancak ayrılmalarını istemem açıkçası bu sebepten dolayı. En azından şimdilik..

bu konunun sonunu pek hayırlı görmüyorum.kapanır yakında.konuya geince,önce kuzeninizin babası biraz kültürünü artıracak.çok cahil kalmış.
erzurumlular kürt değildir.izmirliler ne kadar kürtse erzurumlularda o kadar kürttür:)
ha bu ayrımıda hiç sevmem o ayrı.kürtmüş türkmüş ne saçma.insan olsun insan.almanyadaki türkleri yakan dazlaklar gibi düşünmesek ne güzel olacak.ırk ayrımına hayır.hepimiz bu vatanın evlatlarıyız ve hepimizz bu ülkenin çok güzel renkleriyiz.bu ülke bir mozaik.ve bakınca güzelliğide buradan geliyor.kürdü,türkü lazı ,çerkezi,tatarı,gürcüsü,boşnağı,vs..ama örümcek beyinlerin bunu anlamassı için o örümcek ağlarınının beyinlerinden temizlenmesi lazım.

Kürt olsa ne olur ki temalı bir yazıya hiç giremeyeceğim şu saatte, ama Erzurumlular Kürt bile değil ki. İlla ön yargıyla yaklaşacaksak aşırı milliyetçi ve aşırı yobaz bir şehir olduğunu söyleyebiliriz belki ama Türklerin ve Türk milliyetçisi ideolojinin ağırlıklı olduğu bir şehir Erzurum, milliyetine göre damat seçecekse kızına içi rahat etsin amcanızın.

aslına bakarsanız yukarıdakı cumlenızde gecen yobaz kelımesının sanırım sızdede karsılıgı varkı bır ılı tamamıyle etıketleyıp yargılıyorsunuz.ben erzurumluyum ve yobaz oldugumu hıc dusunmuyorum.bu ulkedekı anadolu sehırlerının hemen hepsı aynı yargılarla ve toplumsal ogretırlerle sekıllenmıstır.ve bunların degısmesı(kı gerekıp gerekmedıgı ayrı bır konu)
zaman alır.her yerı ıstanbul ,ankara ,izmır gıbı buyuk sehır olarak gormeyın.ve yobaz gıbı cırkın kelımerle etıketlemyın kı o kullandıgınız tabırden sıyrılabılıesınız. ERZURUM kozmopolit bir sehirdir.Kürt,türk,alevi olan ilçeler vardır.buda sınırlarının farklı bölgelere yakınlığından kaynakalnıyor.

Neden bukadar on yargilisin anlayamadim....her milletin kendine gore orf ve adetleri vardir....bende kurdum ben soylemesem kimse anlamaz bile kurt oldugumu....yan komsum turk cankirili emin ol bizden cok faklilar nedeni su cok geri dusunuyorlar bizim yillar once olan adetlerimiz onlar simdiki hayatta yasiyorlar benim turkcemmi yoksa onlarinkimi inan onlarin ana dilleri olanturkceyi ben daha iyi konusuyorum....dogru bazi kurtler cok dar kzlipta yasiyorlar ama emin olki daha beter kalipta olan turku gordum....bence kurtu turku karistirmayin kizimi vermem diye buyukte konusmayin....

Kürtlere yapılmasını istemediğin şeyi Çankırılılara yapmışsın.Benim eşim de Çankırılı hiç anlattığın gibi değil ailesi sülalesi.Demek ki genelleme yapmamak gerekirmiş.

Konu sahibi arkadaşım valla diyecek bi şey bulamadım keşke babası kuzeninin eline bi liste verseydi nerelerden damat getirebilirsin diye de kız ona göre hareket ederdi:37:

Kızlar mecbur bir konu daha açmak zorunda kaldım kusuruma bakmayın lütfen ama kuzenim biraz önce beni aradı ağlıyodu. Babası sevgilisi olduğunu öğrenmiş annesi sakinleştirmiş fakat bir de kuzenimin sevgilisi ERZURUMLU DIYE BABASI KABUL ETMIYORMUS! sacmaliga bakar misiniz Allah aşkına? Doğusu batısı mı olur bunun,insan ayrımı resmen. Tutturmuş Erzurumlu onlar olmaz diye. Kuzenim ne yapacağım ben simdi diye ağlıyor sevgilisinede söyleyemez.Erzurumlular kürttür anlayışı var babasında. Benimde nişanlım Erzurumlu bana da bir ton laf yapmıştı.

Sizden fikir almak istiyorum. Kızcağız ne yapmalı şimdi? 23 yaşında kendisi ve 4 senedir birlikteler sevgilisiyle bu yıl bitince aileler tanışacak diye planlıyorlardı ama kuzenimin babası böyle bir sorun çıkarıyor,çok sinir oldum!

Kuzum yalnız o değilde ; Sana bi ton laf etmiş , kendisinin başına gelmiş. :20:

ben olaya Türk-Kürt olarak değil de kültür farkı açısından bakmanın daha doğru olacağını düşünüyorum..

siz nerelisiniz bilmiyorum ama çok uzak yerlerden iseniz kültür farklılıkları doğabiliyor.bu da bazen soruna yol açabiliyor.yoksa ırksal ayrım yapmak diye birşey olabilir mi? her milletin iyisi de var kötüsü de..

ayrıca Erzurumluluar ilgili genel yargı hep çok mert oldukları yönündedir :)

benim kuzenimde 8 senedir beraberdi ağrı doğubeyazıtlıydı hemde sevgilisi
kuzenimde enseye vur lokmayı al çok sessiz sakindir babasına anlattı hayır desen de evleneceğim ben senin rızanla olsun istiyorum dedi

sonuç

geldiler istediler hatta düğünü kuzenin memlekette yaptılar şuan bebişleri var

ben illerdeki oralı olan insanların karakteristik özelliklerinin olduğuna inanıyorum ile özel olarak, mesela sadece örnek olması açısından yazıyorum kayseriler cimridir derler ya, bence böyle genel özellikleri var ile özel insanların. bu arada kayserililer biz öyle değiliz demesinler valla hiç kayserili tanımıyorum, toplumdaki genel söyleşe göre örnek olsun diye yazdım
ama yinede insanları bireysel de değerlendirmek lazım kesinlikle
belki anne babalar kültürel farklar yüzünden çocuklarına karşı korumacı davranıyor olabilir

bana benim şahsi kaanatim yöresel gelenekleri devam ettiren aileler değilse iki tarafta pek bi sorun çıkmaz, benzer bişey kardeşim içinde oldu, ailem başta istemedi, şiddetle karşı çıkmadılar ama konuşarak ikna etmeye çalıştılar, tabii başarılı olamadılar, şimdi kardeşimle eşi çok mutlu, eşinin aileside oldukça iyi bir aile çıktı, bi sorunları yok

Son düzenleme:
Acık secik konusalım kültür cok önemli, ciftlerin kültür olarak birbirlerine uymaları, en azından benzemeleri lazım.. :ssz:

Son düzenleme:
Ayy ne alakası var ya ben Erzurumluyum ve Erzurum lular hicte bile kurt değil!! Gayet milliyetçi insanlar evet yobaz olabilirler ama İnanın cooook abartiliyo bu durum. Kayseri Konya ne kadar tutucuysa Erzurum da o kadar tutucu. Her istediğini yapabilirsin bi bayan olarak asla kisitlanmazsin.

allah allah bende çankırılıyım ama hiç de dar kafalı değilim hiç de rastlamadım öylesine gayette moderndir yaşam tarzımız nişanlım belli bi süre 6 ay kadar ailem ve benimle aynı evde yaşadı bütün mahallemiz hem çankırılı hem de köylümüzle dolu kimse de ne dedikodu etti ne bişey desteklediler bile, boşuna kira ödemesin çocuk para biriktirsin kalsın ne olacak diye .bu en küçük örnek.adetleri neymiş bi açsanıza belki her sene 6-7 kere gittiğim memleketimin adetlerini bilmiyorumdur düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum bir türlü ayrıcı biz tekirdağda da uzun yıllar kaldık orayı da bilirim yani avrupaya yakın memleket ne de olsa ,ama biz oraya ayak uydurmakda da zorlanmadık nedeni de dar kafalı olmamamızdan olabilir mi acaba

millet meselesi değilde kültür farkı önemli olan, çocuk iyiyse bile ailesi nasıl buna bakmak lazım

bizim okulda da 2 erzurumlu öğretmen arkadaş var, ikisi de çok iyi insanlar, birinin yaşam tarzı benim zıttım, diğeri aynı

illa tüm erzurumlular tutucu olacak diye bişey yok, anadolunun geneli böyle zaten

Ha ayrıca once kızını Erzurum lu diye vermek istemeyip sonra veren herkes gayette memnun ve şaşkın kalmışlardır. Gelinlere cok deger verilir. Bu forumda hep okuyorum aileler hicbiseye karışmadı herseyi biz yaptık diye. Boyle bise Erzurum'da olmaz üstüne düşen herseyi yapar aileler. Hele erkek ailesi en orta hallisi bile yarım kilo altın takar dugunu en iyi sekilde yapmaya Calisir biraz gosterise duskundurler cunku. Bayramda bayramligi alınır. Kurban bayramında koçu alınır ve en az besi bi yerdeyle suslenip getirilir geline. Bunları sunun icin söylüyorum; ben bu forumda esimin ailesi hicbiseyimize karışmadı tüm borçları bize bıraktı, altinlarimi aldilar, çalıştığımızı krediye vermekten bıktım artık bu evlilik bana mutluluk vermiyo diyen bi cok yazı okudum. Tamam kültür farkliligi önemli ama maddi anlamda ailelerin destegi de cok önemli evlilik icin ve ben Erzurumlu bi ailenin oğullarını evlendirecegine %99 eminim. Ayrıca Erzurum'un garipsenicek kotu bi kültürü yoktur abartılı adetleri vardır ama hepsi kızın lehine.

Ayy ne alakası var ya ben Erzurumluyum ve Erzurum lular hicte bile kurt değil!! Gayet milliyetçi insanlar evet yobaz olabilirler ama İnanın cooook abartiliyo bu durum. Kayseri Konya ne kadar tutucuysa Erzurum da o kadar tutucu. Her istediğini yapabilirsin bi bayan olarak asla kisitlanmazsin.

ya sanki türkiyenin her ili isveç norveç gibi de bi bu iller mi yobaz,

ben de en yobaz ili söyleyim size

istanbul

pekçok ili gezdim ama hiçbirinde başım açık diye otobüsten indirildiğimi hatırlamıyorum istanbuldan başka.

bende trakyada doğdum büyüdüm.. ama trakyalı değil anadoluluyum.. ne yazıkki trakya insanlarında böyle bir bilinç var. ankaradan sonrasını yak gitsin. acıyorum ki atalarımız boşuna kan dökmüş bu zihniyetteki insanlar için..

canım kuzeninle sevgilisi sabretsinler.. belki aileyi tanıdıktan sonra fikri değişir..

ya sanki türkiyenin her ili isveç norveç gibi de bi bu iller mi yobaz,

ben de en yobaz ili söyleyim size

istanbul

pekçok ili gezdim ama hiçbirinde başım açık diye otobüsten indirildiğimi hatırlamıyorum istanbuldan başka.

ciddi misin:53: ne alaka, yani ne dediler de indirdiler seni:53:

Back
X