eş dostla ilişkiler

ayseyma

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
960
1.038
313
Hanımlar bu konuda iki sorum olacak sizlere;
1-Kendisi davetli, davetsiz size gelen ama kendisi usulen bile olsa "sen de gel" demeyen insanların evine gider misiniz?(üstelik akraba olup işikinizi tamamen kesemeyeceğiniz biri ise)
2-Oturduğum şehir hala komşulukların olduğu bir şehir ve iki katlı 8 daireli yani küçük sayılabilecek bir binada oturuyorum ve buraya geleli 6 ay oldu, sadece kapı komşumla iyi görüşüyoruz, onun dışında kimseyi evime davet etmedim, zaten pek kimseyle de karşılaşmadım ve pek komşuluk yok sanki, şimdi sorum şu hani şöyle pasta çörek yapıp evime davet etmeli miyim komşuları?

Bence hiç gerek yok. Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birinde oturuyorum ve burada komşuluk ilişkileri sıfırdır. Ben küçükken annemin bir kaç görüştüğü komşusu vardı ama uzun yıllardır komşuluk ilişkisi falan yok. Bence komşuya gerek duymanıza da ihtiyaç yok yine de siz bilirsiniz ama eskidenmiş o masum komşu ilişkileri bence. Artık devir onu götürmüyor.

Şimdi ilk yazdığın şeye de şöyle bir cevap vereyim. Benim bir arkadaşım var o da hiç bana gelmez. En son 5-6 yıl önce evime gelmişti. Buluşmak söz konusu olduğunda hemen evine çağırır. Ne dışarda buluşur ne de evime gelir. Benimde bu durum canıma tak etti mesela. Gitmiyorum artık. Yerinde olsam görüşmezdim o yüzden.

Tabi bunlar benim nacizane görüşlerim. :)

Son düzenleme:
kendisine çağırıp kendi hiç gelmeyeni de ilk defa duydum, en doğrusunu yapmışsınız :)

bazı insanlar vardır.senin etinden,sütünden,yününden...vs her şeyinden faydalanır.ay ne hoş yapmışsın,ay ne güzel oluyor ..vs
deyip seni aklınca gaza getirr durur ,amaç hazıra konmaktır.ama bir bakarsın ki bir kere bile davet etmez.eder ağzının ucuyla.
gel hazırladım ,şu gün şu zaman mutlaka demek başka .söylemiş olmak için söylemek başka.böylelerinin niyeti belli olduktan sonra
kendimden uzak tutmayı tercih ediyorum,enayi yerine konmayı kimse istemez ve sevmez.

akraba içindeyse de sınırlı tutmak da ve tavrımızı koymakta yine de fayda var.hoşlanmadığım şeylerin dayatılmasını sevmiyorum.

Back
X