Eş seçmek=hayat seçmek

beatrio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
428
584
103
32
Merhaba kızlar. Hayatımda önemli bir noktadayım. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlık ilişkisinin aşka dönüştüğü biriyle beraberim.İlişkime çok değer veriyorum.Hayatımda tanıdığım en düzgün,en anlayışlı,saygılı,benim için çabalayan ve hatalarımı fevriliklerimi kabul edip sesini yükseltmeyen hatta konusurken sesi titreyen bir adamdır.Onunla alakalı hiçbir sıkıntım yok. Sorun şu ; sevdiceğim asker olmak istiyor.Sınavlarını kazandı ve subay olacak.Çok saygı duysam da ileriki hayatımızı düşünmeden edemiyorum.Ben hep gezip tozalım,tatiller yapalım,yurtdışını gezelim hayallerine sahiptim ve o da bunların hayalini kurardı.Şimdi seçtiği bu meslek onu daha soğuk biri mi yapacak? Ben sürekli şehir değiştirip düzen kuramayacak mıyım,ben de resmi ciddi biri mi olmalıyım? Bunlara rağmen aktif hayat dolu olamaz mıyım? Lojmanda yaşamak nasıldır,uzak yerlerde? Bu sorularla boğuşuyorum. Ona değer diyorum gerçekten çok seviyorum ama ya kendim olamazsam ya onun eşi olmanın altında kendimi unutursam diye korkuyorum. (Mesleğin kutsallığı hepimiz için yadsınamaz yanlış anlaşılmasın ben günlük hayat çerçevesinde soruyorum) Bunu yaşayanlardan veya bana fikir cesaret verebilecek kişilerden yorum bekliyorum.Siz ne yapardınız?

Eski subaylık ve ortamları kalmadı ast üst karıştı size gore birsey yok cıddı olmak zorunda degılsınız şehir degışıklığı de bir muddet olur sonra sabit bir yerde kalabılırsınız

Kurulu bir duzeniniz olmayacak en fazla 6 yil kalabiliyorsunuz bir yerde endiselerinizin hepsini yasabailirsiniz.Halam in eşi askerdi ordan biloyorum.Ev esyasi alip keyfime gore ev döşeyemedim der hala.Bunlari göze aliyorsaniz neden olmasin.Her meslegin zorlugu var tabi de Tsk daha bir zor.Hakkinizda hayirlisi olsun

Soguk biri yapmasinin sebebini anlamadim. Yedi sulalem de askerdir bu arada.
Diger konulara da gelirsek baska bi ise de girse zirt pirt tatillere gidemeyeceksiniz. Hangi işte sinirsiz izin var ki?
Ben korkularinizin meseleyi bilmemekten kaynakli oldugunu dusunuyorum cunku nerdeyse hepsi anlamsiz

Siz subayların hep ciddi insanlar olduklarını mı sanıyorsunuz? İş hayatı ve özel hayat farklı şeyler, karakter iş hayatıyla değişmez.
Sadece mesleğiniz şehir değiştirmeye müsait bir meslek olmalı ki siz işsiz kalmayın tayin durumlarında.

Bende polisesiyim.13 yilfir yer yurt gezip durduk.
Dogudada iki sehirde yasadim
Lojmandada kaldim sivildede
Guneydoguyuda gezip dolaştım
Ah keske o yillada gecmeseymis ne guzel gunlermis ozlemle aniyorum
Ist oldukca zor.
Ilkten zorlansanda inan cok zevklidir oralar.hele gurbette lojmanda oturmanin ne oldugunu yasamayana anlatmak zor

evlenme niyeti var mı?
yaşlar kaç?
sen ne iş yapıyosn?

Bende polisesiyim.13 yilfir yer yurt gezip durduk.
Dogudada iki sehirde yasadim
Lojmandada kaldim sivildede
Guneydoguyuda gezip dolaştım
Ah keske o yillada gecmeseymis ne guzel gunlermis ozlemle aniyorum
Ist oldukca zor.
Ilkten zorlansanda inan cok zevklidir oralar.hele gurbette lojmanda oturmanin ne oldugunu yasamayana anlatmak zor
10 sene lojmanda yasadim asker cocuguyum.
Artik memleketimizdeyiz ve ailecek dedigimiz tek şey en guzel yillarimiz lojman yillarimizdi. Yaşamayan bilmez

10 sene lojmanda yasadim asker cocuguyum.
Artik memleketimizdeyiz ve ailecek dedigimiz tek şey en guzel yillarimiz lojman yillarimizdi. Yaşamayan bilmez
Suan cok duygulandim gözlerim doldu.
O kucuk cocuklar grlfi gozumun önüne
Biz beraber bir aile olmuştuk. O yillar esiminde benjmde hayatimin en guzel yillariydi.
Konu sahibide korkmasin.biz oralarda vok guzel yillar gecirdik. Pazarlara gittik komsularda edindik
Piknikler yaptik.yesillikler topladik tarlalardan.cocuklarla oynadık.

Bence siz hayatı gezip tozup, eğlenmek olarak görüyorsanız çok fena çakılırsınız yere. Evlenmek çok büyük bir sorumluluktur bence hazır değilsiniz

Karakterle mesleğin bi ilgisi yok bence. Tabi sevgilinizin tavrı çok önemli bir konuda. Kimi insanın mesleğinden başka başarısı olmaz. Aşırı bağlanır, o ayrı. Siz tahmin edersiniz az çok ne olacağını.

Soguk biri yapmasinin sebebini anlamadim. Yedi sulalem de askerdir bu arada.
Diger konulara da gelirsek baska bi ise de girse zirt pirt tatillere gidemeyeceksiniz. Hangi işte sinirsiz izin var ki?
Ben korkularinizin meseleyi bilmemekten kaynakli oldugunu dusunuyorum cunku nerdeyse hepsi anlamsiz
Evet insan bilmediği şeyden korkuyor.Stresli meslek çevrede çok bilgi kirlilği olmasından dolayı bunları kafaya taktım.Teşekkür ederim yorumunuz için

Suan cok duygulandim gözlerim doldu.
O kucuk cocuklar grlfi gozumun önüne
Biz beraber bir aile olmuştuk. O yillar esiminde benjmde hayatimin en guzel yillariydi.
Konu sahibide korkmasin.biz oralarda vok guzel yillar gecirdik. Pazarlara gittik komsularda edindik
Piknikler yaptik.yesillikler topladik tarlalardan.cocuklarla oynadık.
Çok mutlu oldum bunları okumaktan dolayı. Ben de lojmanlarla alakalı olumsuz yorumlar duydum hep. O yüzden burada birebir yaşayanları dinlemek daha sağlıklı oldu benim için. Çok sağolun

Ciddiyetle ilgili bi degisim olacağını sanmıyorum ama mesleki deformasyon diye birseyin varlığı da kesin.
Yillik izinlerinizde yine tatil yaparsınız. Her yeni tayinde her hafta sonu civar sehirleri gezersiniz. Gezmek isteyen insan yolunu bulur.
Ama sürekli taşınmaya, doğru duzgun eşyalarınızın olmamasina, taşınırken zarar gormeye, surekli muhit değiştirmeye ve tam yeni alışmışken sıfırdan başlamaya, ileride çocuklarınızın bir suru okul değiştirmesine ve bu adaptasyon süreçlerine hazırsanız, neden olmasın.
Ama bunları gogusleyemeyecekseniz, yıllarca birbirinize emek verip vaktinizi ve hayallerinizi çalmayın, herkes kendi yoluna baksin.
O istediği işi secmekte serbest, siz de istediginiz eşi secmekte serbestsiniz

Bence siz hayatı gezip tozup, eğlenmek olarak görüyorsanız çok fena çakılırsınız yere. Evlenmek çok büyük bir sorumluluktur bence hazır değilsiniz

Aslında hayır. Ben tatilleri kaliteli geçirmekten boş zamanları doldurmaktan bahsediyorum.İzinli olduğumda evde dinlenmek yerine hemen bi aktivite bulmayı tercih eden biriyim. Eşimle de bu kafada olmak isterim.Yoksa doğu görevinde beni parise götür diye adamı darlayamam.İmkanımız olduğu sürece dolu dolu yaşamak istiyorum

Ciddiyetle ilgili bi degisim olacağını sanmıyorum ama mesleki deformasyon diye birseyin varlığı da kesin.
Yillik izinlerinizde yine tatil yaparsınız. Her yeni tayinde her hafta sonu civar sehirleri gezersiniz. Gezmek isteyen insan yolunu bulur.
Ama sürekli taşınmaya, doğru duzgun eşyalarınızın olmamasina, taşınırken zarar gormeye, surekli muhit değiştirmeye ve tam yeni alışmışken sıfırdan başlamaya, ileride çocuklarınızın bir suru okul değiştirmesine ve bu adaptasyon süreçlerine hazırsanız, neden olmasın.
Ama bunları gogusleyemeyecekseniz, yıllarca birbirinize emek verip vaktinizi ve hayallerinizi çalmayın, herkes kendi yoluna baksin.
O istediği işi secmekte serbest, siz de istediginiz eşi secmekte serbestsiniz
Evet malesef o bu mesleği seçerken başvururken bana sormadı. O yüzden ben geleceği biraz düşünerek hayatı kendime uydurmaya çalışacak yollar arıyorum.Ayrılmak kolay olan seçim.Bunu da istemiyorum. Karışık bi ruh halindeyim,teşekkür ederim

Back
X