Eş seçmek=hayat seçmek

Herkesin hayattan beklentileri gezeyim goreyim yiyeyim iceyim ama hayat safi bunlardan olusmuyor. Hayat arkadasi olabilmek bence tam da karsilastiginiz zorluklarla ben ya da sen olarak degil biz olarak nasil mucadele ederizi basarabilmek. Ve inanin birlikte mucadele etmek de o aradaki bagi cok guclendiren bir durum. Ama yine tekrarliyorum hayat safi mucadeleden de ibaret degil. Bizde hem zorlandik hem gezdik eglendik birlikte. Bence evlilik hem pozitif hem negatifleri birlikte idare edebilme isi. Bilmiyorum bazen esimle nasil evlilik karari aldigima bakiyorum bu sorular aklima hic gelmemis yani bu kadar mantikli yaslasmamisim sanirim.

Konuyu görünce dedim tam benim konum. Benim eşim liseden itibaren asker lojmanda yaşıyoruz. Ben istanbulda çalışıyordum evlenip şehir değiştirince ayrılmak durumunda kaldım. Öncelikle şunu soyliyim eşinin karakteri soğuk degilse soğuk bir insana dönüşmez.lojmanda yasamak cok güzel çünkü benim en çok onemsedigim şey güvenlik ve burda cok iyi cocuklar geç saatlere kadar oyun oynuyor. Lojmanda bi çok sosyal aktiviteler kurslar vs. Var. Hangi kuvvette calisacagi önemli ama isleri yoğun oluyo. Biz de gezmeyi tozmayi seviyoruz hic bi tatili kacirmiyoruz hemen arabaya atlayip yola koyuluyoruz gittiğimiz yerde ordu evinde kaliuoruz bunlarin hepsi obemsizdir. İş konusunu baslarda çok sorun ettim ve kendime dedim ki istanbulda olsam terfi alsam maaşım yükselse bu kadar mutlu olur muyum hayır dedim. Eşinizi seviyorsanız ve o da sizi seviyorsa her şeye rağmen hayat guzellesir. Sormak istediğiniz bişey olursa cevaplayabilirim
İçimi rahatlattınız ihtiyacım var böyle hikayeler duymaya. Benim de tereddüt ettiğim meslek onu çok yorar mı gezip görebilir miyiz, İstanbul dısında bi yerde yaşamadım iç Anadolu gibi yerlere ayak uydurmak nasıl olur şeklinde. Siz hangi şehirdesiniz?

İçimi rahatlattınız ihtiyacım var böyle hikayeler duymaya. Benim de tereddüt ettiğim meslek onu çok yorar mı gezip görebilir miyiz, İstanbul dısında bi yerde yaşamadım iç Anadolu gibi yerlere ayak uydurmak nasıl olur şeklinde. Siz hangi şehirdesiniz?
Biz golcukteyiz Kocaeli eş adayınız hangi kuvvette çalışacak

Herkesin hayattan beklentileri gezeyim goreyim yiyeyim iceyim ama hayat safi bunlardan olusmuyor. Hayat arkadasi olabilmek bence tam da karsilastiginiz zorluklarla ben ya da sen olarak degil biz olarak nasil mucadele ederizi basarabilmek. Ve inanin birlikte mucadele etmek de o aradaki bagi cok guclendiren bir durum. Ama yine tekrarliyorum hayat safi mucadeleden de ibaret degil. Bizde hem zorlandik hem gezdik eglendik birlikte. Bence evlilik hem pozitif hem negatifleri birlikte idare edebilme isi. Bilmiyorum bazen esimle nasil evlilik karari aldigima bakiyorum bu sorular aklima hic gelmemis yani bu kadar mantikli yaslasmamisim sanirim.
Benim ondan yana hiçbir şüphem yok üzerine düşünmem gereken ama çevrem asker eşi olmak şöyle zor böyle zorlancaksın dedikçe ben bu konuyu düşünmeye başladım. Zor olmasından yana hiçbir çekincem yok ama bu zorluğu tolere edebilecek kadar da aktivitemiz tatilimiz gezmemiz olsun istiyorum. Böyle örnekler görmeye ihtiyacım var hayat zorluktan ibaret değil dediğiniz gibi

Subay eşi olarak yazmak istedim. Her ısın zorlugu oldugu kadar bu isinde bir zorlugu var tabiki de. Seviyorsanız yaparım sabrederım onun ıcın her kosulda mucadele ederim derseniz asamayacagınız bir engeliniz yoktur. Ama unutmayın subay esi olmak kadar zor birsey yoktur bu dunyada. Ben bir zorlugunu göremedim. Sadece yaz ayları daha sık goreve gidip geliyorlar. Erkeklerin psikolojisine gore degısebılıyor bazen sogukluk olarak degıl de bize anlatamadıkları olayları kendi ıclerınde yasayarak farklı duygulara donusebılıyor. Bir de merkezi yer secin olabilirse sızın calısabılecegınız ya da dısarı cıkıp hava alabileceğiniz evde canınız sıkıldığında gıdebılecegınız yer olsun. Lojman konusuna gelince dogu da gorev yaptıgımız icin burda o imkan yok olsa bile eskileri aratıyor valla. Ama siz evliliği yürütürsünüz gibime geliyor. Anlayışlı merhametli sadakatli yakın sevecen biri hissettim. En basta bunu dusunmuşsunuz ve bizden bir fikir istiyorsunuz herkes bunu kaldırmaz bence :) hayırlısı olsun hakkınızda. Sormak ıstedıgınız seyler olursa askeriyeyle ilgili sorabilirsiniz.

Asker esi olmanın zorluklari da var elbet benim esim deniz kuvvetlerinde seyire gidiyo bi gün haber alamayınca kanallara bakmaya başlıyorum içimde yaşama sevincim kalmiyo bina da merdivenden gelen ayak seslerine kulak kesiliyorum gemide çalışan biri gelirse kotu bişey varmı yok mu diye sormak için
Kara kuvvetlerinde olacakmış. Sizin kaldığınız yer güzelmiş inşallah o da yakın bi yere çıkar.
Biz deniz kuvvetlerindeyiz. Asker eşi olmanın zor yanini bilmediginiz için gezebilecek miyiz falan demissiniz . En zor yani ondan haber alamadığınız da başkalarının aklına en son gelen şey sizin aklınıza ilk gelir yüreğiniz agzinizda yasarsiniz o eve gelsin su koltukta otursun hiç biyere gitmeyelim yeterki yanımda olsun dersiniz. Ondan gelen her iyi haberle yeniden doğmuş gibi olursunuz. Tek zor yanı onsuzluk ihtimalini çok sık yaşamak. Allah gercegini yaşatmasın yaşayanlara da Rabbim sabir versin

Ben asker esiyim. Elbette zorlukları var bu meslegin ama soguk olacaklar diye bir sey yok. Esimin bu mesleğe girdikten sonra daha ciddi bir adam olduğunu kabul edebilirim evet ama hala beraber cok eğleniyoruz. Yine bu meslekten arkadaşları var ve gayet eglenceliler. Her bulduğumuz fırsatta tatilimizi yapıyoruz. Yurt dışına da çıktık yurt içi de gezdik ve gezmeye devam ediyoruz. Lojmanlar çok bakımlı degil ve tayin çıkıyor ama bir şekil adapte olunuyor. Seviyor ve seviliyorsaniz korkmayın :)

Asker eşi olmanın zor yanini bilmediginiz için gezebilecek miyiz falan demissiniz . En zor yani ondan haber alamadığınız da başkalarının aklına en son gelen şey sizin aklınıza ilk gelir yüreğiniz agzinizda yasarsiniz o eve gelsin su koltukta otursun hiç biyere gitmeyelim yeterki yanımda olsun dersiniz.
Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın. Sağlık olsun herşey olur tabi ki bu en çok korktuğum şey tabi gerisi biraz şımarıklık oluyo bunu düşününce çok saygı duyuyorum ona, kolay veya zor onsuz olmaktan iyidir. Çok teşekkür ederim sizinle aynı hisleri şimdiden paylaşıyorum güzel günler görelim inşallah :)

Subay eşi olarak yazmak istedim. Her ısın zorlugu oldugu kadar bu isinde bir zorlugu var tabiki de. Seviyorsanız yaparım sabrederım onun ıcın her kosulda mucadele ederim derseniz asamayacagınız bir engeliniz yoktur. Ama unutmayın subay esi olmak kadar zor birsey yoktur bu dunyada. Ben bir zorlugunu göremedim. Sadece yaz ayları daha sık goreve gidip geliyorlar. Erkeklerin psikolojisine gore degısebılıyor bazen sogukluk olarak degıl de bize anlatamadıkları olayları kendi ıclerınde yasayarak farklı duygulara donusebılıyor. Bir de merkezi yer secin olabilirse sızın calısabılecegınız ya da dısarı cıkıp hava alabileceğiniz evde canınız sıkıldığında gıdebılecegınız yer olsun. Lojman konusuna gelince dogu da gorev yaptıgımız icin burda o imkan yok olsa bile eskileri aratıyor valla. Ama siz evliliği yürütürsünüz gibime geliyor. Anlayışlı merhametli sadakatli yakın sevecen biri hissettim. En basta bunu dusunmuşsunuz ve bizden bir fikir istiyorsunuz herkes bunu kaldırmaz bence :) hayırlısı olsun hakkınızda. Sormak ıstedıgınız seyler olursa askeriyeyle ilgili sorabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Ben onu yarı yolda bırakmak istemiyorum biraz daha bilgi almak ve sizin gibi tecrübeli kişilerden bu tavsiyeleri duymak istedim, zor olmasından kaçmıyorum aşabiliriz gibi geliyor. Doğuda yalnız kalmaktan korkuyorum aslında ve çevre bulmak konusunda.

Nasıl doğuda kalmayacaksiniz o vakit?
Yani 2yıl kadar doğu görevi olacakmış onu kastettim.

Ben asker esiyim. Elbette zorlukları var bu meslegin ama soguk olacaklar diye bir sey yok. Esimin bu mesleğe girdikten sonra daha ciddi bir adam olduğunu kabul edebilirim evet ama hala beraber cok eğleniyoruz. Yine bu meslekten arkadaşları var ve gayet eglenceliler. Her bulduğumuz fırsatta tatilimizi yapıyoruz. Yurt dışına da çıktık yurt içi de gezdik ve gezmeye devam ediyoruz. Lojmanlar çok bakımlı degil ve tayin çıkıyor ama bir şekil adapte olunuyor. Seviyor ve seviliyorsaniz korkmayın :)
Çok sevindim bu mesaja :) ben de böyle bi hayat istiyorum yapılabiliyor oluşunu görmek istedim. İyi geldi. Gerçekten istenince yapılıyor biraz onun değişmesinden yıpranmasından korkuyorum,şuan geziyoruz ediyoruz bi sorun yok umarım ilerde de sizin gibi olabiliriz :KK68:

Merhaba kızlar. Hayatımda önemli bir noktadayım. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlık ilişkisinin aşka dönüştüğü biriyle beraberim.İlişkime çok değer veriyorum.Hayatımda tanıdığım en düzgün,en anlayışlı,saygılı,benim için çabalayan ve hatalarımı fevriliklerimi kabul edip sesini yükseltmeyen hatta konusurken sesi titreyen bir adamdır.Onunla alakalı hiçbir sıkıntım yok. Sorun şu ; sevdiceğim asker olmak istiyor.Sınavlarını kazandı ve subay olacak.Çok saygı duysam da ileriki hayatımızı düşünmeden edemiyorum.Ben hep gezip tozalım,tatiller yapalım,yurtdışını gezelim hayallerine sahiptim ve o da bunların hayalini kurardı.Şimdi seçtiği bu meslek onu daha soğuk biri mi yapacak? Ben sürekli şehir değiştirip düzen kuramayacak mıyım,ben de resmi ciddi biri mi olmalıyım? Bunlara rağmen aktif hayat dolu olamaz mıyım? Lojmanda yaşamak nasıldır,uzak yerlerde? Bu sorularla boğuşuyorum. Ona değer diyorum gerçekten çok seviyorum ama ya kendim olamazsam ya onun eşi olmanın altında kendimi unutursam diye korkuyorum. (Mesleğin kutsallığı hepimiz için yadsınamaz yanlış anlaşılmasın ben günlük hayat çerçevesinde soruyorum) Bunu yaşayanlardan veya bana fikir cesaret verebilecek kişilerden yorum bekliyorum.Siz ne yapardınız?
yani adam subay olunca başka bi insana dönüşmicek neden bu kadar dert ettiniz?
Eski subaylık ve ortamları kalmadı ast üst karıştı size gore birsey yok cıddı olmak zorunda degılsınız şehir degışıklığı de bir muddet olur sonra sabit bir yerde kalabılırsınız
bu arada bu imkansız bir şey. emekli olana kadar tayin çıkar kalıcı bir düzen olmaz şehrine göre değişir ama 6-7 senede bir tayin çıkar genelde. ama bu tabiki de kötü bir şey değil. her şehirden her tip arkadaşınız çevreniz olacak.

ve ayrıca ne sanılıyor dışarıdan, askerler tatil yapmıyor mu? gayet de yapıyor senelik iznini alıyor 20 gün oh gez babam gez, hafta sonları da tatil hem, bildiğin devlet memuru işte

emekli olana kadar tayin çıkar kalıcı bir düzen olmaz şehrine göre değişir ama 6-7 senede bir tayin çıkar genelde. ama bu tabiki de kötü bir şey değil. her şehirden her tip arkadaşınız çevreniz olacak.

ve ayrıca ne sanılıyor dışarıdan, askerler tatil yapmıyor mu? gayet de yapıyor senelik iznini alıyor 20 gün oh gez babam gez, hafta sonları da tatil hem, bildiğin devlet memuru işte
Kendisi de böyle söylüyor. Ben eksilerini artılarını daha iyi anlamak için araştırıyorum biz istedikten sonra zaman bulunur bunun da farkındayım. Değişmemesini umuyorum :110:

Merhaba benim eşim askeri pilot. Çok daha ağır çalışma şartları var. Çalışma saati yok.
Babam da askerdi evet çok gezdik ama hayatımın en güzel yılları lojmanlarda geçti. Güvenli ve sıcak gelir bana hep. Eşimle lojmanda kaldığımız zamanda da çok güzel arkadaşlıklarımız oldu.
İşlerinde ciddi olabilirler ama benim eşim de özel hayatında herkes gibi bir kocadır. Evde hazırolda beklemiyorum sonuçta :))
Bu arada malesef günlük hayatta öyle hep gezelim tozalım mümkün olmuyor. İşiniz ne olursa olsun işleri bırakıp sık sık kaçamıyorsunuz..
Ama vaktimiz iznimiz olunca çok da güzel geziyoruz :)

Evlenme niyetimiz var.
ikimiz de 25iz.
ben bankacıyım,doğuda iş bulmam zor

Tayin imkanı olan bir memur ya da öğretmen , askerler için daha uygun. Bankacıyım, sizin için çok zor olur. Çok ayrı kalırsınız, ya da işi bırakmak zorunda kalırsınız. İkisi de kendi içinde çok zor meslekler bir de.

Tayin imkanı olan bir memur ya da öğretmen , askerler için daha uygun. Bankacıyım, sizin için çok zor olur. Çok ayrı kalırsınız, ya da işi bırakmak zorunda kalırsınız. İkisi de kendi içinde çok zor meslekler bir de.

Evet bu konu beni çok düşündürüyor. Sürekli iş değiştiremem sonucta. E asker eşi olduğumu bilen beni işe almaz gidecek zaten diye. Çok zor bi durum :/

Back
X