• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve müdür aynı ise....

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
herkese merhaba. daha önce diğer iş yerimle ilgili sorunlarımı yazmıştım. en son çare olarak eşimin yanında çalışmaya başladım.

hatta onunla ilgilide yardımlarınız oldu... teşekkür ederim...

her ne kadar daha önceki iş yerimde sıkıntılı(hastalıktan dolayı) olsamda, daha rahattım sanırım...

eşim normalda sakin biridir. ama birkaç şey birleşince sinirleniyor. evdede öle davranır.

şimdi iş yerindede aynı adam.

hak etmediğim halde kızıverdi az önce. kimse yoktu ancak genede dışarıdan duyulmuştur eminim. ses tonunu yükselterek konuştu. bir şey söyledi anlamadım diye... insanım sonuçta, yeni hiç bilmediğim bir işe geldim, yeni öğreniyorum, anlamayabilirim.

daha önceki iş yerimde bu tip davranışlarla karşılaştım. ama o zamanda bende bağırdım - çağırdım müdüre, kapıyı çarpıp çıkmıştım. hatta eski müdürüm "kızdı bana ya" demiş arkamdan.

ama eşime birşey diyemedim. evde olsam yapacağımı biliyordum. deşarja ihtiyacım var. akşamada çok..

şimdi fazla muhatap olmuyorum. sadece gerektiği kadar ve çaktırmayacak kadar.

nasıl davranayım. bana yardım edermisiniz?

malesef yapılacak birşey yok,
işyerinde herkese eşit davranmalı eşiniz,
çünkü siz de neticede orda çalışan bir personelsiniz, eşinizi en iyi siz tanırsınız
eğer bu size zor geliyorsa bence devam etmeyin, çünkü işi eve taşıdığınızda fazla huzursuzluk yaşayabilirsiniz

bence konus evde neyse ama iş yerinde yapma de ya da misilleme yap sende evde ona o sana nasıl davranıyorsa öyle davran

Ben aile işyerinde çalışmaya karşıyım, çok zor oluyor.
Çünkü başka bi insana belki o kadar sert davranamaz, kapıyı çarpıp gider korkusu olur. Özellikle de önemli bi personelse.
Ama eş/dost olunca hiiiiiç öyle bi korku olmaz, daha fazla sert davranır, sabrını zorlar. (tecrübeyle sabit)
Sana tavsiyem eğer çok çok bunaltırsa başka bir iş bakman, bu şekilde aile huzurunuzda bozulabilir.

kapıyı çarpıp çıkamaz kimse... kamudayım... başka iş bakma gibi durumum yok. eski iş yerime dönebilirim sadece... giderken denemek istiyorum diye gitmiştim...

eşim tabi eşit davranacak. bana farklı davransın demiyorum. sadece saygılı olsun... yeter...

ha bu arada eşim eski işime geri dönmemi istemiyor. çok stresliydi, sürekli hastaydım. gerçi şu anda stresliyim. onunla çalışmak zor.

aslında bu gibi konuları daha önceden konuşmuştum. neden kızayım vs. diyordu. çalıştığın halde kızmam diyordu.

bana iş vermesin anlayışında değilim. çünkü çalışmayı seviyorum. boş durunca canım sıkılıyor.

malesef yapılacak birşey yok,
işyerinde herkese eşit davranmalı eşiniz,
çünkü siz de neticede orda çalışan bir personelsiniz, eşinizi en iyi siz tanırsınız
eğer bu size zor geliyorsa bence devam etmeyin, çünkü işi eve taşıdığınızda fazla huzursuzluk yaşayabilirsiniz

ben sizin ne demek istediğinizi anlamadım:17:.

işi eve sürekli taşıdık biz. ayrı çalışıncada fark etmiyor:1:. işlerimiz streslide...

canım o sırada eşin sana değil işe konsantre olduğu için
üstüne alınma tepki göstermese kendine çekidüzen vermeyi erteleyebilirsin
işini maksimum dikkatli yap laf getirme kendine
bence devam et eşinle birbirinizi daha iyi anlamış olursunuz
izin alırken problem yaşamazsın:9:

canım o sırada eşin sana değil işe konsantre olduğu için
üstüne alınma tepki göstermese kendine çekidüzen vermeyi erteleyebilirsin
işini maksimum dikkatli yap laf getirme kendine
bence devam et eşinle birbirinizi daha iyi anlamış olursunuz
izin alırken problem yaşamazsın:9:

ay işe hiç bu kadar dikkat etmemiştim. laf edemez. dikkatliyimde anlayamayabiliyorum. malum zamanlardayımda.. algılarım birazcık kapalı oluyor.

izin konusunda evet doğru diyorsun. gerçi o konuda diğer personele çok taviz veriyor.

Bende nisanlimla ayni is yerinde calisiyordum
Bir ay oncesine kadar , ama olmuyodu
Ister istemez hergun sorun cikiyodu ve tartisiyoduk
Onun icin daha fazla dayanamayip yer degismeye
Karar verdim...
is yerindeki sorunlar yuzunden cok kirici oluyoduk ara sira.
normalde hic bir sorunumuz yokken , sirf ayni yerde
Calisiyoruz diye , birgunumuz iyi gecmiyodu
Ama suan cok iyiyiz .. hic bir sorunumuz kalmadi.

ya is yerinde gercekten , mudur ve isci gibi davranacaksiniz
Yada is yeri degiseceksin baska secenegin yok..
vee ben suan kesinlikle karsiyim aile is yerinde calismaya.

zamanla is yerindeki sorunlariniz evede tasinir ve sorun yasarsiniz ister istemez...

Bende nisanlimla ayni is yerinde calisiyordum
Bir ay oncesine kadar , ama olmuyodu
Ister istemez hergun sorun cikiyodu ve tartisiyoduk
Onun icin daha fazla dayanamayip yer degismeye
Karar verdim...
is yerindeki sorunlar yuzunden cok kirici oluyoduk ara sira.
normalde hic bir sorunumuz yokken , sirf ayni yerde
Calisiyoruz diye , birgunumuz iyi gecmiyodu
Ama suan cok iyiyiz .. hic bir sorunumuz kalmadi.

ya is yerinde gercekten , mudur ve isci gibi davranacaksiniz
Yada is yeri degiseceksin baska secenegin yok..
vee ben suan kesinlikle karsiyim aile is yerinde calismaya.

zamanla is yerindeki sorunlariniz evede tasinir ve sorun yasarsiniz ister istemez...

eşim ve ben kamudayız. kamuda müdür ve memur arasında çok uçurum olmuyor. yani bana höt höt yapamaz.

eski kurumumda yada daha önce çalıştığım kurumlarda (7 yerim) bu şekilde davranan olmadı...

yaparmısınız. şöyle yapalım vs. yada bilemiyorsam anlatıldı. tartıştığımız da oldu. ama kendimi de savundum.

benim karın ağrım başka insanların yanında eşime seslenemiyorum. oda benim canımı sıkıyor.

şimdi eşimin kişiliği yada yapısıyla alakalı. eski anlayışı benimsemiş eski müdürler gibi. yani iletişim sıkıntısı çekiyoruz. diğer personellede sıkıntı çektiğini düşünüyorum.

ben işin farklı bir boyutuna takıldım.
ikiniz de kamudaysanız bu isteğe bağlı yer değiştirmeler nasıl bu kadar kolay oluyor?
yani ' denemek istedim' diyerek eski kurumunuzdan nasıl ayrıldınız?
şimdi olmazsa eski yerime geri dönerim diye nasıl diyebiliyorsunuz?
gerçekten anlayamadım,ya tayin ya görevlendirme olmalı.
o işler de böyle bir orda bir burda diyerek keyfi olamıyor bildiğim kadarıyla.
ya da kamu size ayrıcalıklı davranıp bizi mi mahkum ediyor aynı kurumlara,3 yıldan önce asla yer değiştiremiyoruz da:6:

ben işin farklı bir boyutuna takıldım.
ikiniz de kamudaysanız bu isteğe bağlı yer değiştirmeler nasıl bu kadar kolay oluyor?
yani ' denemek istedim' diyerek eski kurumunuzdan nasıl ayrıldınız?
şimdi olmazsa eski yerime geri dönerim diye nasıl diyebiliyorsunuz?
gerçekten anlayamadım,ya tayin ya görevlendirme olmalı.
o işler de böyle bir orda bir burda diyerek keyfi olamıyor bildiğim kadarıyla.
ya da kamu size ayrıcalıklı davranıp bizi mi mahkum ediyor aynı kurumlara,3 yıldan önce asla yer değiştiremiyoruz da:6:

eski yerim benim gitmemi hiç istemedi. ama sağlık nedeniyle göndermek zorunda kaldılar. ekine sağlık raporu koyunca sorun çıkartmıyorlar. muafakata da ihtiyacım yoktu. kısaca keyfi değildi.

ayrıca il içi yer değiştirdim. kurumum değişmedi. hani ben bir yanda eşim diğer yanda değildi...

ayrıca kurumumun her yerde kuruluşu var. ilçelerde vs.

eski yerim benim gitmemi hiç istemedi. ama sağlık nedeniyle göndermek zorunda kaldılar. ekine sağlık raporu koyunca sorun çıkartmıyorlar. muafakata da ihtiyacım yoktu. kısaca keyfi değildi.

ayrıca il içi yer değiştirdim. kurumum değişmedi. hani ben bir yanda eşim diğer yanda değildi...

ayrıca kurumumun her yerde kuruluşu var. ilçelerde vs.

yanlış anlaşıldım sanırım,öyleyse özür dilerim.
gerçekten merak ederek sordum.
keyfi sözünü eleştirmek için değil olmazsa tekrar dönebilirim gibi bir ifade kullandığınız için kullandım.
geçmiş olsun ayrıca.
biz de yıllar evvel nişanlıyken 1 yıl kadar aynı kurumda çalıştık,herhangi bir sorun yaşanmadı aramızda.
ama şu an tekrar çalışmayı istemem sanırım.

bence işi işte bırakmalısınız...

eve gelince sen bana iş yerinde şunu dedin böyle davrandın dıye tavır yapmak sizi ve ilişkinizi yorar...

iş yerinde haksızlık yapıyorsa size kızarken saygı çerçevesinde karı koca gibi değilde çalışan ayrı ıkı ınsan gıbı cevap verın, vermıyorsanız da nasıl mudurunuze eve gelıp arayp saydırmıyorsanız eşinize de aynısını yapmayın.

aksi halde hem çalışmak zor olur hem de ev hayatınız huzursuzlasır

Profesyonel is hayatinin profesyonel kurallarina alismak zorundasin.esin herkese karsi oyleyse hem sorun yok hem de var.sana esit davrandigi icin sorun yok diyebiliriz ama uslubu hep boyleyse genel bir sorun var.anla idigim kadariyla sen de strese gelemiyorsun kapiyi carpip cikiyorsun.maales stress denen illet her yerde var.

Aslında eşimle eve gelince konuştuk. O beni yanlış anlamış. Yaptığı işi eleştirdim sanmış. Ona kızmış. Aslında anlamadığım dan sormuştum.

Doğru strese gelemiyorum. Daha önceki işyerinde insanlar beni çok değiştirdi. Ezmeye kalktilar. Küçük örnek vereyim. Birgün eski Müdürüm iş verdi. Şunu yaz dedi. Neyse yazdım imzaladı. İşleri bitti. Birşey oldu yazıyı verdim. Bunu yazmanı söylemedim diye kızmaya kalktı. Bende bağırıp kapıyı çarpıp çıkmıştim. Bu gibi çok olay yaşadım.

Eşim de dinlemeden kızınca çok sinirlendim.Ama o an kızmadim. Size yazdım. Eski iş yerimde olsaydım. Yanımda ki arkadaşa anlatır Müdüre de söylenirdim. Şimdi ne eşime söyleniyorum. Nede yanımda ki arkadaşlara. .. malum uygun değil.

Son düzenleme:
Profesyonel is hayatinin profesyonel kurallarina alismak zorundasin.esin herkese karsi oyleyse hem sorun yok hem de var.sana esit davrandigi icin sorun yok diyebiliriz ama uslubu hep boyleyse genel bir sorun var.anla idigim kadariyla sen de strese gelemiyorsun kapiyi carpip cikiyorsun.maales stress denen illet her yerde var.

Aslında diğer personele kızarken görmedim. Kendisi diyor. Kızıyorum diye... geldim geleli karşılaşmadım.

Back
X