• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esad: Erdoğan'ın sultanlık hayali çöktü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
Katılım
14 Ağustos 2009
Mesajlar
53.290
Emoji Skoru
42.806
Puanlar
898
Esad: Erdoğan'ın sultanlık hayali çöktü





esad-erdoganin-sultanlik-hayali-coktu.jpg

(İleri Haber) Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Hizbullah'a ait Lübnan TV kanalı Al Manar'a konuştu.

Türkiye'yi 'terörist' gruplara destek vermekle suçlayan ve Erdoğan'ın sultanlık hayallerinin çöktünü belirten Esad, güvenli bölge planıyla ilgili soruya "Erdoğan ve Davutoğlu'nun, Suriye'deki önceki hayallerinin çöktü, bu son hayalleri" yanıtını verdi. Esad ayrıca,

Suriye krizinin Erdoğan'ın hayalleri olan bir kukla olduğunu kanıtladığını belirten Esad, "Efendileri ABD izin vermezse tampon bölge konusunda ilerleyemezler" dedi.

İran'ın Batı ile nükleer anlaşmasına varmasının kendilerine verdiği desteği azaltmadığını belirten Suriye Devlet Başkanı, Rusya'nın da tam desteğini sürdürdüğünü dile getirdi.
Esad, Hizbullah militanlarının Suriye'deki çatışmalarının dahlinin "meşru" olduğunu da belirtti:

"Hizbullah ve rejim karşıtı yabancı savaşçılar arasındaki fark meşruiyettir. Hizbullah'ı Suriye'ye kim davet etti? Hizbullah, Suriye devletiyle bir anlaşma ardından geldi ve Suriye devleti de meşru bir devlettir. Oysaki diğer terörist güçler Suriye halkını öldürmeye geldiler."

Esad, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı da eleştirdi ve Mistura'yı "taraflı açıklamalar yapmakla" suçladı.
IŞİD'e karşı uluslararası bir koalisyon içinde yer alıp almayacaklarına dair bir soruya ise Esad, "Suriye yönetiminin böyle bir ittifakı reddetmeyeceğini ama terörizme destek veren ülkelerin terörizmle mücadele etmesinin anlamsız olacağını" söyleyerek cevap verdi.

Esad ayrıca, Suriye'deki cihatçıların İsrail'in maşası olduğunu ve İsrail'in doğrudan saldırganlığından daha tehlikeli olduklarını vurguladı.
http://m.ilerihaber.org/esad-erdoganin-sultanlik-hayali-coktu/20895/
 
Hizbullahta terörist ve nihayetinde devletini parçaladı çok kan dökerek , tabi bu hizbullahı kendi çıkarların için kullandı başka ülkelere terör saldırısı yaparak ,
sen kimi kandırıyorsun ?
 
Back