• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esad: Suriye'nin 5 Yıldır Yaşadığını Fransa Dün Akşam Yaşadı

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
133
esad-suriye-nin-5-yildir-yasadigini-fransa-dun-7875277_x_6791_400.jpg

Esad: Suriye'nin 5 Yıldır Yaşadığını Fransa Dün Akşam Yaşadı
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Fransa'nın başkenti Paris'te 140 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Suriye'de yaşananlara benzetti.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Fransa'nın terör gecesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Fransa'dan, aralarında eski Ulaştırma Bakanı Thierry Mariani'nin de aralarında bulunduğu dört kişilik bir heyeti kabul eden Esad, taziyelerini iletti.

"SURİYE'NİN 5 YILDIR YAŞADIĞI TERÖRÜ..."

Europe 1'den Xavier Yvon'un haberine göre; 140 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili "Fransa, Suriye'nin beş yıldır yaşadığı terörü dün akşam yaşadı." ifadesini kullandı.

EN AZ 140 ÖLÜ

Fransa'nın başkenti Paris'te eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarla kana bulandı. En az 140 kişi hayatını kaybetti. CNN International, can kaybını 153 olarak duyurdu.

11 EYLÜL'DEN BU YANA EN KANLI SALDIRI

Dünyayı şoke eden eylem, 11 Eylül'den bu yana bir Batı başkentini vuran en kanlı saldırı olarak tarihe geçti. Fransa, ABD ve Türkiye'nin IŞİD'e karşı askeri operasyonları artırmaya hazırlandığı yönünde haberlerin yayınlandığı, G-20 zirvesi arifesinde gerçekleşen son yılların bu en büyük terör eylemi tüm dünyada kınandı.

14 Kasım 2015 Cumartesi 11:30
http://m.haberler.com/esad-suriye-nin-5-yildir-yasadigini-fransa-dun-7875277-haberi/

Avrupa devletleri olarak sen ortadoğuda eğer kalkıp iç savaş çıkarıp sonra insanları kışkırtıp silahlandırırsan sonra o keser döner bir gün seni de keser.
Evet kesinlikle çok üzgünüm bir Ankara kadar derin acı yaşıyorum bu olanlardan masum insanların ağır bedeller ödemesine kızıyorum.
Esad çok haklı bir söylenimde bulunmuş..Ben altına sadece imzamı atarım.

Esad'a kızılıyor ama öte yandan Işid xxx ülkelerin projesi deniyor, düşünülsün o zaman neden Suriye'ye, Esad'ın başına Işid'i sardılar? Neden Arap baharı adı verilen bir dizi operasyonlar yapıldı?
Ortadoğu kıymetli, liderleri bir bir alaşağı edilecek, sıra kimde meçhul, neden bu yönden düşünülmüyorda Esad'a fatura kesiliyor?
Neden ışid denince bilmem kim Ülkelerinin örgütü deyip o Ülkelere kızılıyor ama Esad denilince ışid gerçeği göz ardı ediliyor?

Işid Düne kadar varlığından habersiz olunan bir avuç grupken bugün eli kolu tüm Dünya'ya uzanıyorsa, yaptıklarını inanç adına yaptığını söyleyip çoğunluğu Müslüman insanlar olan kişileri öldürüyorsa, yanı başında Filistin acı yaşarken Gözünü kapatıyor, Türkiye, Suriye gibi Ülkelere saldırıyorsa, Rus uçağına bomba koyuyorsa az biraz düşünmek lazım.

Esad haklı mı Davası değil bu, mevzu çok daha derin, çok daha vahim.

insanların kafasında şöyle bir tablo var. CİA miayey ajanları falan geliyor bu saldırıları yapıyor, örgütleri kuruyor falan. yalnız işin pratiği o değil.
IŞİD, El-Kaide'den kopmuş bir örgüt, yani IŞİD'i X kişi ya da ülke kurmadı. taaa Afganistandaki Marksist Hükümet ve Sovyet-Afgan savaşına gider bu işin ucu.
Markist Afgan Hükümeti islamcıları bastırsın diye Sovyet Rusya'yı çağırır, Komünizme savaş açmış ABD islamcıları Rusya'ya karşı destekler ve silah yardımı yapar.
bu hareket 2015'e kadar gelir, domino etkisi
yani Orta Doğudaki bu örgütler Sovyet Rejimine tepki olarak halkın içinden "kendiliğinden" kurulmuş ve Komünist Blok'a karşı ABD ve Nato tarafından silahlandırılmıştır.
sonra bu hareket içinden El Nusra-IŞİD OSÖ falan çıkmış. bunların hepsi farklı fraksiyonlar. yani öyle şu orta doğuyu paylaşalım diye hinlik peşinde koşan kötü ABD ve İsrail işi değil kurulmaları.
ha kullanılmışlar mıdır, dibine kadar.
El-Kaide komutanlarının Soğuk Savaş Döneminde bizzat CİA tarafından silah ve bomba eğitimi aldıkları zaten biliniyor.
ama bu örgütleri kuran ülke ABD değil. bu örgütleri İslamcılar kurdu diğer devletler kendi politkaları doğrultusunda destekledi sadece.

insanların kafasında şöyle bir tablo var. CİA miayey ajanları falan geliyor bu saldırıları yapıyor, örgütleri kuruyor falan. yalnız işin pratiği o değil.
IŞİD, El-Kaide'den kopmuş bir örgüt, yani IŞİD'i X kişi ya da ülke kurmadı. taaa Afganistandaki Marksist Hükümet ve Sovyet-Afgan savaşına gider bu işin ucu.
Markist Afgan Hükümeti islamcıları bastırsın diye Sovyet Rusya'yı çağırır, Komünizme savaş açmış ABD islamcıları Rusya'ya karşı destekler ve silah yardımı yapar.
bu hareket 2015'e kadar gelir, domino etkisi
yani Orta Doğudaki bu örgütler Sovyet Rejimine tepki olarak halkın içinden "kendiliğinden" kurulmuş ve Komünist Blok'a karşı ABD ve Nato tarafından silahlandırılmıştır.
sonra bu hareket içinden El Nusra-IŞİD OSÖ falan çıkmış. bunların hepsi farklı fraksiyonlar. yani öyle şu orta doğuyu paylaşalım diye hinlik peşinde koşan kötü ABD ve İsrail işi değil kurulmaları.
ha kullanılmışlar mıdır, dibine kadar.
El-Kaide komutanlarının Soğuk Savaş Döneminde bizzat CİA tarafından silah ve bomba eğitimi aldıkları zaten biliniyor.
ama bu örgütleri kuran ülke ABD değil. bu örgütleri İslamcılar kurdu diğer devletler kendi politkaları doğrultusunda destekledi sadece.
Tek kelimene bile katılmıyorum! Söyleme ihtiyacı hissettim

Avrupa'ya 4 milyon mülteci almaktansa 200 kişi öldürüp "İşte Araplar ve Müslümanlar bu" mesajı vererek "Suriyelileri almaktan vazgeçtik" demek onların şeref ve namusunu göre daha evlâ. Avrupa'nın yükünü çeken Almanya ve Fransa'nın mac yaptığı güne denk gelmesi tesadüf değil.

Türkiye'de patlama olduğu zaman "Katil Devlet" sloganı atanlar aynı patlama nedense Fransa'da olunca bu sefer "Katil Müslümanlar" sloganı atıyorlar. "Katil Erdoğan" diye bağıranlar "Katil Hollande" diye bağıramıyor. "Katil Akparti" diyenler "Katil Fransa Sosyalist Partisi" diyemiyor.

Türkiye'de bir saldırı olduğu zaman Milli Istihbarat Teşkilatını suçlayarak "Nasıl haberleri olmaz" tepkisi verenler Fransa'da aynı anda toplam 6 saldırı olunca "Fransız Istihbaratı 1 tanesini de mi bilmiyordu" diye soramıyor.

BBC ve CNN Türkiye'deki patlamalarda Türkiye'nin müttefik olduğu bir Işidin peşine düşerken Fransa'da Fransa'nın karşısında olduğu bir Işidin peşine düşüyor.

Ve en önemlisi G20 zirvesinde bütün Dünyanın suratına tükürecek olan Erdoğana engel olundu. Türkiye belki de G20 zirvesine 20 yıl daha ev sahipliği yapamayacak. Şu anki ev sahipliğinde ise Fransa konuşulacak. Saçma sapan barış çağrıları olacak ve hedefte Işid; dolayisi ile Islami terör diye uydurdukları kavram kargaşası olacak.

Batı yine bütün günahları ile su üstüne çıkarken bütün yükün altında kalan Müslümanlar tekrar dibe çekilmek istenecek.

VE MEKERU VE MEKERALLAH VALLAHU HAYRUL MAKIRIN...

- Bisimit

katılmak zorunda değilsiniz elbette de sebebini öğrenebilir miyim? bu arada yazdıklarım, tarihi bilgiler, komplo teorisi atmadım ortaya.
Neresi tarihi bilgi? Tarih bin tane bakış açısından yazılabilir ve hiçbiri %100 dogrudur diyemeyiz. Tarih yorumu diyelim seninkine. Bi de diğer konuda demişsin ya, alanının dışında ahkam kesene cahil denilebilir diye. Bu platformda yazan kaç kişi siyasal bilgiler ya da sosyoloji mezunudur ki? Burda hepimiz sıradan vatandaş olarak yazıyoruz yani. Bi de marilyn senin branşın neydi? Sosyoloji mi diye merak ettim de. Eğer sosyologsan ve ortadoguyla ilgili bu yorumları yapıyorsan gerçekten dehşete düşerim... not: farklı düşünsek de yazdıklarını okumaktan keyif alıyorum. Burada yazıyla kendimizi ifade ettiğimiz için bazı cümlelerim olduğundan sert anlaşılabilir; çok sakin yazıyorum cidden :) fikir teatisi sadece

Neresi tarihi bilgi? Tarih bin tane bakış açısından yazılabilir ve hiçbiri %100 dogrudur diyemeyiz. Tarih yorumu diyelim seninkine. Bi de diğer konuda demişsin ya, alanının dışında ahkam kesene cahil denilebilir diye. Bu platformda yazan kaç kişi siyasal bilgiler ya da sosyoloji mezunudur ki? Burda hepimiz sıradan vatandaş olarak yazıyoruz yani. Bi de marilyn senin branşın neydi? Sosyoloji mi diye merak ettim de. Eğer sosyologsan ve ortadoguyla ilgili bu yorumları yapıyorsan gerçekten dehşete düşerim... not: farklı düşünsek de yazdıklarını okumaktan keyif alıyorum. Burada yazıyla kendimizi ifade ettiğimiz için bazı cümlelerim olduğundan sert anlaşılabilir; çok sakin yazıyorum cidden :) fikir teatisi sadece
hayır sosyolog değilim, diğer konuyu diğer başlıkta tartışırız. Alanım Sosyal Politika. dolayısıyla Sovyet rejimi ve Nato hakkında çok şey okuma imkanım oldu.
Marksist Afgan Hükümeti'nin Sovyet Rusya'yı Afganistan'a çağırması tarihi bir bilgi mesela. Sovyetlerin Afganistanda İslamcılarla savaşması ABD'nin komünizme karşı İslamcı örgütleri desteklediği başka bir tarihi bilgi, hatta bunu Pakistan üzerinden yaptı. Hindistan Pakistan mücadelesini yazmama gerek var mı? bak bir tarihi bilgi daha Hindistan Marksist Afgan Hükümetini destekledi.
Sovyet Rusya'nın Baasçı Arap Milliyetçilerini desteklediği, orada yazmadığım başka bir tarihi bilgi.
fikirler elbette farklı olur Zeynep. sorun fikirlerimizin farklı olması değil. şu yukarıda yazdığım, benim düşüncelerim değil, bu savaş 9 yıl süren bir savaş. kimin neden girdiği de kimin kimden destek aldığı da belli.
o zamanlar Batı Bloku tarafından desteklenen İslamcı Mücahitler bugün terör estiriyor.
olan biten bu.
yorumlamıyorum, olanı yazıyorum.

ya geçin bunları aylar önce tek tek fotoğraflarla işide giden siahların resmini koymuştum sınırımızdan. can dündar bas bas bağırdı ,slah malzemesi yolluyoruz bunlara diye. besle kargayı oysun gözünü derller işte. ankarada işid olayını diyorum. umarm istanbul antalya izmirde olmaz. işid militanı geçen gün izmirde yakalandıydı

hayır sosyolog değilim, diğer konuyu diğer başlıkta tartışırız. Alanım Sosyal Politika. dolayısıyla Sovyet rejimi ve Nato hakkında çok şey okuma imkanım oldu.
Marksist Afgan Hükümeti'nin Sovyet Rusya'yı Afganistan'a çağırması tarihi bir bilgi mesela. Sovyetlerin Afganistanda İslamcılarla savaşması ABD'nin komünizme karşı İslamcı örgütleri desteklediği başka bir tarihi bilgi, hatta bunu Pakistan üzerinden yaptı. Hindistan Pakistan mücadelesini yazmama gerek var mı? bak bir tarihi bilgi daha Hindistan Marksist Afgan Hükümetini destekledi.
Sovyet Rusya'nın Baasçı Arap Milliyetçilerini desteklediği, orada yazmadığım başka bir tarihi bilgi.
fikirler elbette farklı olur Zeynep. sorun fikirlerimizin farklı olması değil. şu yukarıda yazdığım, benim düşüncelerim değil, bu savaş 9 yıl süren bir savaş. kimin neden girdiği de kimin kimden destek aldığı da belli.
o zamanlar Batı Bloku tarafından desteklenen İslamcı Mücahitler bugün terör estiriyor.
olan biten bu.
yorumlamıyorum, olanı yazıyorum.
Bi de diğer konuda demişsin ya, alanının dışında ahkam kesene cahil denilebilir diye.
bir de şöyle bir şey ekleyeyim ben hiçbir yerde "alanının dışında ahkam kesen cahildir" diye bir cümle kurmadım, dediğim bilgisi olmadığı konularda bilgisi olmadığı halde doğru benim dediğimdir diyen insan cahildir.
hala da bu sözümün arkasındayım.
bilgisinin olmaması kimseyi cahil yapmaz, benim de bilgimin olmadığı çok konu var. ama bilgimin olmadığı hiçbir konuda doğru budur diye iddia etmem.

Şu Müslümanlar terörist gösteriliyor propagandasını bırakın ya gerçekten sıktı baydı artık.
Herkes biliyor ki katur kutur kafa kesenlerin hepsi sözde müslüman.
Diğer avrupa ülkeleri bilim ilim fen ile gelişirken bizimkiler 4 tane kadını almanın günahını sevabını tartışıyordu.
Gerçek Müslümanlık bu değil.Gerçek inanç sahibi olmakta bu değil..İşte bu kafa kesenler bombalayanların hepsi aynı zihniyette kişilerin yetiştirdikleri..Eğer bir ülke karıştırılıyorsa sebep olan yine o ülkenin insanıdır..Demokrasiyi başkasından değil bizzat kendileri hak ederek almalılar..Tabi işlerine nasıl uygun geliyorsa..
İğneyi kendimize çuvaldızıda başkasına batırmalı.Sen müsade etmezsen hiç birşey olmaz..Esad'ın bu durumun farkında olduğuna inanıyorum çabasınıda direnişinide takdir ediyorum.

Şu Müslümanlar terörist gösteriliyor propagandasını bırakın ya gerçekten sıktı baydı artık.
Herkes biliyor ki katur kutur kafa kesenlerin hepsi sözde müslüman.
Diğer avrupa ülkeleri bilim ilim fen ile gelişirken bizimkiler 4 tane kadını almanın günahını sevabını tartışıyordu.
Gerçek Müslümanlık bu değil.Gerçek inanç sahibi olmakta bu değil..İşte bu kafa kesenler bombalayanların hepsi aynı zihniyette kişilerin yetiştirdikleri..Eğer bir ülke karıştırılıyorsa sebep olan yine o ülkenin insanıdır..Demokrasiyi başkasından değil bizzat kendileri hak ederek almalılar..Tabi işlerine nasıl uygun geliyorsa..
İğneyi kendimize çuvaldızıda başkasına batırmalı.Sen müsade etmezsen hiç birşey olmaz..Esad'ın bu durumun farkında olduğuna inanıyorum çabasınıda direnişinide takdir ediyorum.
Toplumun düşüncelerini sosyolojik hamlelerle yönlendirebilmek diye bişey var. İşte tam da senin şu bakış açını oluşturabilmek için akla hayale gelmedik ne oyunlar oynuyorlar biliyor musun? Batının üstünlüğü psikoljisinden ve kendimizi aşağılamaktan ne zaman kurtulucaz bilmiyorum...

Toplumun düşüncelerini sosyolojik hamlelerle yönlendirebilmek diye bişey var. İşte tam da senin şu bakış açını oluşturabilmek için akla hayale gelmedik ne oyunlar oynuyorlar biliyor musun? Batının üstünlüğü psikoljisinden ve kendimizi aşağılamaktan ne zaman kurtulucaz bilmiyorum...

Yönlendirilmek ? Ne zaman mükemmel olduk pardon ? Ya da standartların üzerinde..
Mükemmel bir toplumuzda benim mi haberim yok.Hala mum ışığında yaşayan evinde elektrik olmayan insanlar var..
Bana bir tane teknolojik ürün söyle ki tarafımızdan üretilsin..Sağlıkta atılan bir devrim söyle ki aaa diye şaşırıyım..Ben aşağılamıyorum ben olanı söylüyorum.
Batının üstünlüğü psikolojisi diye birşey yok zira gerçekten kendileri bizden çokca üstün.Ama şu var ki..Hastalandığında içtiğin ilaç , hayatını kolaylaştıran teknoloji yi hiçe sayıp sana sunan insanlara nankörlük yaparız.
Adamlar plutona araç gönderirken biz hala sakız oruç bozuyormu diye konusuyorduk..

Back
X