- 6 Nisan 2014
- 1.704
- 1.735
- 133
- Konu Sahibi savrukzeynep
-
Tek kelimene bile katılmıyorum! Söyleme ihtiyacı hissettiminsanların kafasında şöyle bir tablo var. CİA miayey ajanları falan geliyor bu saldırıları yapıyor, örgütleri kuruyor falan. yalnız işin pratiği o değil.
IŞİD, El-Kaide'den kopmuş bir örgüt, yani IŞİD'i X kişi ya da ülke kurmadı. taaa Afganistandaki Marksist Hükümet ve Sovyet-Afgan savaşına gider bu işin ucu.
Markist Afgan Hükümeti islamcıları bastırsın diye Sovyet Rusya'yı çağırır, Komünizme savaş açmış ABD islamcıları Rusya'ya karşı destekler ve silah yardımı yapar.
bu hareket 2015'e kadar gelir, domino etkisi
yani Orta Doğudaki bu örgütler Sovyet Rejimine tepki olarak halkın içinden "kendiliğinden" kurulmuş ve Komünist Blok'a karşı ABD ve Nato tarafından silahlandırılmıştır.
sonra bu hareket içinden El Nusra-IŞİD OSÖ falan çıkmış. bunların hepsi farklı fraksiyonlar. yani öyle şu orta doğuyu paylaşalım diye hinlik peşinde koşan kötü ABD ve İsrail işi değil kurulmaları.
ha kullanılmışlar mıdır, dibine kadar.
El-Kaide komutanlarının Soğuk Savaş Döneminde bizzat CİA tarafından silah ve bomba eğitimi aldıkları zaten biliniyor.
ama bu örgütleri kuran ülke ABD değil. bu örgütleri İslamcılar kurdu diğer devletler kendi politkaları doğrultusunda destekledi sadece.
katılmak zorunda değilsiniz elbette de sebebini öğrenebilir miyim? bu arada yazdıklarım, tarihi bilgiler, komplo teorisi atmadım ortaya.Tek kelimene bile katılmıyorum! Söyleme ihtiyacı hissettim
Neresi tarihi bilgi? Tarih bin tane bakış açısından yazılabilir ve hiçbiri %100 dogrudur diyemeyiz. Tarih yorumu diyelim seninkine. Bi de diğer konuda demişsin ya, alanının dışında ahkam kesene cahil denilebilir diye. Bu platformda yazan kaç kişi siyasal bilgiler ya da sosyoloji mezunudur ki? Burda hepimiz sıradan vatandaş olarak yazıyoruz yani. Bi de marilyn senin branşın neydi? Sosyoloji mi diye merak ettim de. Eğer sosyologsan ve ortadoguyla ilgili bu yorumları yapıyorsan gerçekten dehşete düşerim... not: farklı düşünsek de yazdıklarını okumaktan keyif alıyorum. Burada yazıyla kendimizi ifade ettiğimiz için bazı cümlelerim olduğundan sert anlaşılabilir; çok sakin yazıyorum cidden :) fikir teatisi sadecekatılmak zorunda değilsiniz elbette de sebebini öğrenebilir miyim? bu arada yazdıklarım, tarihi bilgiler, komplo teorisi atmadım ortaya.
hayır sosyolog değilim, diğer konuyu diğer başlıkta tartışırız. Alanım Sosyal Politika. dolayısıyla Sovyet rejimi ve Nato hakkında çok şey okuma imkanım oldu.Neresi tarihi bilgi? Tarih bin tane bakış açısından yazılabilir ve hiçbiri %100 dogrudur diyemeyiz. Tarih yorumu diyelim seninkine. Bi de diğer konuda demişsin ya, alanının dışında ahkam kesene cahil denilebilir diye. Bu platformda yazan kaç kişi siyasal bilgiler ya da sosyoloji mezunudur ki? Burda hepimiz sıradan vatandaş olarak yazıyoruz yani. Bi de marilyn senin branşın neydi? Sosyoloji mi diye merak ettim de. Eğer sosyologsan ve ortadoguyla ilgili bu yorumları yapıyorsan gerçekten dehşete düşerim... not: farklı düşünsek de yazdıklarını okumaktan keyif alıyorum. Burada yazıyla kendimizi ifade ettiğimiz için bazı cümlelerim olduğundan sert anlaşılabilir; çok sakin yazıyorum cidden :) fikir teatisi sadece
hayır sosyolog değilim, diğer konuyu diğer başlıkta tartışırız. Alanım Sosyal Politika. dolayısıyla Sovyet rejimi ve Nato hakkında çok şey okuma imkanım oldu.
Marksist Afgan Hükümeti'nin Sovyet Rusya'yı Afganistan'a çağırması tarihi bir bilgi mesela. Sovyetlerin Afganistanda İslamcılarla savaşması ABD'nin komünizme karşı İslamcı örgütleri desteklediği başka bir tarihi bilgi, hatta bunu Pakistan üzerinden yaptı. Hindistan Pakistan mücadelesini yazmama gerek var mı? bak bir tarihi bilgi daha Hindistan Marksist Afgan Hükümetini destekledi.
Sovyet Rusya'nın Baasçı Arap Milliyetçilerini desteklediği, orada yazmadığım başka bir tarihi bilgi.
fikirler elbette farklı olur Zeynep. sorun fikirlerimizin farklı olması değil. şu yukarıda yazdığım, benim düşüncelerim değil, bu savaş 9 yıl süren bir savaş. kimin neden girdiği de kimin kimden destek aldığı da belli.
o zamanlar Batı Bloku tarafından desteklenen İslamcı Mücahitler bugün terör estiriyor.
olan biten bu.
yorumlamıyorum, olanı yazıyorum.
bir de şöyle bir şey ekleyeyim ben hiçbir yerde "alanının dışında ahkam kesen cahildir" diye bir cümle kurmadım, dediğim bilgisi olmadığı konularda bilgisi olmadığı halde doğru benim dediğimdir diyen insan cahildir.Bi de diğer konuda demişsin ya, alanının dışında ahkam kesene cahil denilebilir diye.
Toplumun düşüncelerini sosyolojik hamlelerle yönlendirebilmek diye bişey var. İşte tam da senin şu bakış açını oluşturabilmek için akla hayale gelmedik ne oyunlar oynuyorlar biliyor musun? Batının üstünlüğü psikoljisinden ve kendimizi aşağılamaktan ne zaman kurtulucaz bilmiyorum...Şu Müslümanlar terörist gösteriliyor propagandasını bırakın ya gerçekten sıktı baydı artık.
Herkes biliyor ki katur kutur kafa kesenlerin hepsi sözde müslüman.
Diğer avrupa ülkeleri bilim ilim fen ile gelişirken bizimkiler 4 tane kadını almanın günahını sevabını tartışıyordu.
Gerçek Müslümanlık bu değil.Gerçek inanç sahibi olmakta bu değil..İşte bu kafa kesenler bombalayanların hepsi aynı zihniyette kişilerin yetiştirdikleri..Eğer bir ülke karıştırılıyorsa sebep olan yine o ülkenin insanıdır..Demokrasiyi başkasından değil bizzat kendileri hak ederek almalılar..Tabi işlerine nasıl uygun geliyorsa..
İğneyi kendimize çuvaldızıda başkasına batırmalı.Sen müsade etmezsen hiç birşey olmaz..Esad'ın bu durumun farkında olduğuna inanıyorum çabasınıda direnişinide takdir ediyorum.
Toplumun düşüncelerini sosyolojik hamlelerle yönlendirebilmek diye bişey var. İşte tam da senin şu bakış açını oluşturabilmek için akla hayale gelmedik ne oyunlar oynuyorlar biliyor musun? Batının üstünlüğü psikoljisinden ve kendimizi aşağılamaktan ne zaman kurtulucaz bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?