• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşe/sevgiliye her şeyini anlatmak.

mutlubirpatates

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
827
1.055
28
Bu konuda ben mi yanlış düşünüyorum?
Çok tepki aldım cevremden. Evlilik planları yaptığım sevgilimden başka guvenebilicegim dostum yok. Kiz arkadaşlarım guvenimi yikicak şeyler yaptı.
Son zamanlarda çok ağladım ailevi durumlardan dolayı. Kız kardeşimle çok kavgalarimiz oldu.
İçimi dokebilicegim tek kişi oydu.
Böyle yaptığım için "kocaci" dediler. Ailesini sevgilisine kötüleyen biriymisim gibi tavır alındı. Ben bu adamla günün birinde aynı eve giricem. Nasıl gizleyebilirdim ki derdime ortak nerden bulmaliydim?

Ailene düşman olur diyolar ama buna haddi olmadiginin bilincinde olan biri. Böyle biri olursa ondan uzaklaşıcagimi da biliyor. Kendi ailevi dertlerini anlatmazsa çok üzülürüm ben de. Kimi zaman haksizsam bana yol gösterdiği de oluyor.
Ona güvenemiyceksem evlenmemin bı mantığı var mı? Kime sorsam bu gibi seyleri gizlediklerini söylüyolar. Ağlıyorum gözüm sis nasil gizleyeyim nasıl içimde tutabilirim dertlerimi. Tek sırdaşım o
...........
Yanıtlar için teşekkür ederim. Forumdaki büyük ikilemlerden biri de bu konu sanırım.
Konuyu açtığımda gerçekten kendimi sorguluyordum ama yıllarca süren evliliklere/iliskilere sahip olup eşlerinden bu konu hakkında olumsuz bı hareket görmeyen örnekleri okumak beni mutlu etti.
Dertlerimi anlatmaya devam edicem(elbette yumuşatarak)

Son düzenleme:
Her şeyini anlatmak doğru değil. O senin kocan olacak tuvalete gittiğini nasıl anlatmıyorsan bazı şeyleri anlatma. Ailenle ilgili kötü bir şey söylemek yanlış. Kardeşinle iki gün sonra barışırsın o senin kanın canın, eş adayın ise affetmek zorunda değil, affetmez de...

Her şeyini anlatmak doğru değil. O senin kocan olacak tuvalete gittiğini nasıl anlatmıyorsan bazı şeyleri anlatma. Ailenle ilgili kötü bir şey söylemek yanlış. Kardeşinle iki gün sonra barışırsın o senin kanın canın, eş adayın ise affetmek zorunda değil, affetmez de...
Teselliye ihtiyacım oluyor. Bana yapılan yanlısı ben affediyosam o da benim huzurum için affediyomus gibi yapmalı. Eş olmak böyle bisiy değil midir

Anlatabilirsiniz ama abartmamak lazım.
Evlenmeden bilemiyor insan, gün gelir yüzünüze vurur paylaştıklarınızı, hiç tanıyamamışım dersiniz.
O yüzden ailenizin açığını kimseye vermeyin, elin adamına hiç vermeyin.
Yüzüme vurucaksa zaten durmam diyorum bu rahatlıkla anlatıyorum.

Canım evet günün birinde aynı eve gireceksin fakat günün birinde anlattığın şeyleri sana koz olarak kullanmayacağını veya senin ailende böyle zaten demeyeceginin garantisi varmı? Herşeyin anlatilmayacagindan yanayım.
Benim demek istediğim de bu. Koz olarak kullanıcak biriyse niye onunla olmalıyım?

Karakteri düzgün biriyse yüzüne vurmaz, bana kalırsa insan sevdigim dediği kişi ile , ilerde evlenebilecegini düşündüğü kişi ile her şeyini paylasabilmeli.

Ama ne yazık ki çogu erkek bunu günü gelince yuzune vuruyor. Senin güvenip anlattığın şeyden sana laf ediyor. Umarım öyle bir erkek degildir, gerçekten adam gibi adamdır.

Ben anlatirim cünkü icimde tutamam.
Ama ben anlatirken ileride yüzüme vuracagi ihtimalini düsünerek anlatirim.
Oldu ki yüzüme vurursa bir daha hicbir seyimi anlatmam.
Herseyimi anlatacak kadar guvenmiyorsamda evlenmem.

Çok tepki aldım cevremden. Evlilik planları yaptığım sevgilimden başka guvenebilicegim dostum yok. Kiz arkadaşlarım guvenimi yikicak şeyler yaptı.
Son zamanlarda çok ağladım ailevi durumlardan dolayı. Kız kardeşimle çok kavgalarimiz oldu.
Böyle yaptığım için "kocaci" dediler. Ailesini sevgilisine kötüleyen biriymisim gibi tavır alındı. Ben bu adamla günün birinde aynı eve giricem. Nasıl gizleyebilirdim ki derdime ortak nerden bulmaliydim?

Ailene düşman olur diyolar ama buna haddi olmadiginin bilincinde olan biri. Böyle biri olursa ondan uzaklaşıcagimi da biliyor. Kendi ailevi dertlerini anlatmazsa çok üzülürüm ben de. Kimi zaman haksizsam bana yol gösterdiği de oluyor.
Ona güvenemiyceksem evlenmemin bı mantığı var mı? Kime sorsam bu gibi seyleri gizlediklerini söylüyolar. Ağlıyorum gözüm sis nasil gizleyeyim nasıl içimde tutabilirim dertlerimi. Tek sırdaşım o
Kesinlikle her sey anlatılmaz tecrübeyle sabittir..senin gibi düsünüyordum ve yanlış yapiyorsun diyenlere hak verdim..sevgiliyken her seyi anlattim pişmanim..evliyken temkinliyim artik..

İlişki bir kumar bence. Ya kazanırız ya kaybederiz. Böyle hesaplar bana da mantıksız geliyor.
Başarısız bir evlilik yapmama rağmen, psikolojik şiddet görmeme rağmen, anlattıklarım boşanma aşaması ve sonrasında yüzüme vurulmasına rağmen ben her ilişkimde yine güvenmeye, sonuna kadar paylaşmaya devam edeceğim.

Canım evet günün birinde aynı eve gireceksin fakat günün birinde anlattığın şeyleri sana koz olarak kullanmayacağını veya senin ailende böyle zaten demeyeceginin garantisi varmı? Herşeyin anlatilmayacagindan yanayım.
Böyle bir şey olacağını düşündüğünüz bir ilişkiye nasi kendinizi bırakırsınız?

Konu sahibi aksine sevgilim benim hayattaki en yakınım olmazsa o olayda bir yamukluk ararım . Hatalarımi bilmeyen savundugum her şeye saygı duymayan Koşulsuz sevgisini hissetmediğim biri ile nasi olur ?

Ailemle ilgili hiçbir olumsuzluğu eşime yansıtmam.
Evet evlenince aynı eve gireceksiniz her şeyi paylaşacaksınız lakin bu ailenle ilgili her mevzuyu daha eşin bile olmayan birine anlatmanı haklı çıkarmaz.

13 senedir her şeyimi sevdiceğime anlatırım
Kimi zAman gazıma gelip benim kızdığım kişilere kızgınlığı oldu ama sonuçta benim yanımda
Ben affedince o da affediyor
Böyle de her şeyi anlatmaya devam etmeyi düşünüyorum
O benim sırdaşım arkadaşım sonuçta

Hic gizlemedim , hayatimdaki insanla her derdimi paylasirim
Hic de yuzume vuran olmadi
Karakteri duzgun bir adam bunu yuzune vurmaz sevdiginin

Kendi adıma ben de böyle düşünüyorum.

Ama burada açılan konuları, anlatılan kocaları görünce de, düzgün ve karakterli adamlarla birlikte olun notunu düşmeden geçemeyeceğim.

İlişki bir kumar bence. Ya kazanırız ya kaybederiz. Böyle hesaplar bana da mantıksız geliyor.
Başarısız bir evlilik yapmama rağmen, psikolojik şiddet görmeme rağmen, anlattıklarım boşanma aşaması ve sonrasında yüzüme vurulmasına rağmen ben her ilişkimde yine güvenmeye, sonuna kadar paylaşmaya devam edeceğim.
Bin kere destekliyorum sizi.
Hepimiz olumsuz şeyler yaşıyoruz . Ama yaşadıklarımız sadece o insanlarla genele vurmak hic doğru degil .
Hep derim bin kere de güvenip yanılmayı hic güvenememe bataklığına her seferinde tercih ederim .
Bu arada yasadiklariniz için çok üzüldüm dilerim hepsinin yarasını saracak bir ilişkiniz olur

13 senedir her şeyimi sevdiceğime anlatırım
Kimi zAman gazıma gelip benim kızdığım kişilere kızgınlığı oldu ama sonuçta benim yanımda
Ben affedince o da affediyor
Böyle de her şeyi anlatmaya devam etmeyi düşünüyorum
O benim sırdaşım arkadaşım sonuçta
Ay ne güzel. 13 koca yıl. Ne güzel örnekler var

Back
X