Eşi azosperm olupta bebeğine kavuşan var mı , konuya cevap yazmanız rica

MEYRA001

Gözleri aşkla gülen ;)
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2012
12
0
16
Adana
çok gergin, sıkıcı, stresli bir dönemdeyim.
kimin aklına gelirki böyle birşey...hep duyarız , okuruz üzülür allahtan yardımcı olmasını dileriz o kişilere.....bir bakmışsın patttttt
senin başında :(

dualar,yalvarmalar,haykırmalar,inançlar peşisıra gelir ama o korku... karnımda bebeğimi hissedecek miyim? anne olabilecek miyim ??

çok zor,hele benim gibi yeniseniz (hem evlilik olarak,hem de yeni öğrendik bu durumu)

gelelim benim öyküme ;
27 yaşındayım , nisan ayında 1.5 yıllık arkadaşlıktan sonra hayatlarımızı birdaha hiç ayırmamak üzere birleştirdik.
7 aydan sonra istenilmesine rağmen hamile kalamadım,dr. gittik bişe yok bende , eşimden spermiogram testi istedi
sonuç kötü;hiç bir şey çıkmadı 1 tane bile
1 ay sonra bugün yine testi tekrarladık yine birşey yok
yalnız bu sefer lökosit 1 milyon , yuvarlak hücre 1 milyon ne anlama geldiğini bilmiyorum yrn dr. gittiğimizde soracam

siz bu gibi birşey yaşayıpta hamile kalabildiniz mi ??
bu süreç çok mu uzun sürüyor ??
hala bir şansım var mı ??
eşimden parça alacaklarmış dr. söyledi ; ama sürekli alınıp bakıldığında sperme ulaşma ihtimalinde epey bir düşüş olma olasılığı varmış , bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.

şimdiden tşk. ederim.

Son düzenleme:
Ya canım üzülme bende tüp bebk tedavisi gördüm..bizim azospermi değil sorunumuz ama tedavi gördüğümüz merkezde bu sorun olan bir çift vardı ve onlar 10 yıldır uğraşıyorlarmış..erkeğin ameliyatla testisine girip sperm üretiyorlarmış öylede olmuş şimdi eşi hamileydi ve kontrole geelmişlerdi..mutlaka bir çaresi var yaani..

Ya canım üzülme bende tüp bebk tedavisi gördüm..bizim azospermi değil sorunumuz ama tedavi gördüğümüz merkezde bu sorun olan bir çift vardı ve onlar 10 yıldır uğraşıyorlarmış..erkeğin ameliyatla testisine girip sperm üretiyorlarmış öylede olmuş şimdi eşi hamileydi ve kontrole geelmişlerdi..mutlaka bir çaresi var yaani..

10 yıl diyosun ama :((
allahım beni böyle sınama lütfen ...

Canım bu işi yapan doğru yerler var onlar 10 yıl evlerinde uğraşmış yada olmadık bu işi bilmeyen yerlere gitmişler en sonunda çok iyi araştırma yapıp bu işi bilen yerde yaptırınca hamile kalmış..

Yani siz çok iyi araştırın..ilk seferdede mutlaka olan birileri vardır..

Umutsuzluğa kapılma eşinide sakın suçlama bu dönemde alıngan oluyorlar mutluluğuna yansımasın nacizane düşüncelerim canım ...

Canım bu işi yapan doğru yerler var onlar 10 yıl evlerinde uğraşmış yada olmadık bu işi bilmeyen yerlere gitmişler en sonunda çok iyi araştırma yapıp bu işi bilen yerde yaptırınca hamile kalmış..

Yani siz çok iyi araştırın..ilk seferdede mutlaka olan birileri vardır..

Umutsuzluğa kapılma eşinide sakın suçlama bu dönemde alıngan oluyorlar mutluluğuna yansımasın nacizane düşüncelerim canım ...

incimelek tşk. ler canım
neden eşimi suçlayım aynı şey benimde başıma gelebilirdi ve benim eşim hayatta bana kıyamaz,bende ona bu yaratılış
rabbim dermansız dert vermesin başka birşey istemiyorum,hatta yanında olabildiğimce iyiyim ki bana bakıp kendini daha kötü hissetmesin diye...

bu arada bebişini de allahım bağışlasın sana.. :)

Son düzenleme:
incimelek tşk. Ler canım
neden eşimi suçlayım aynı şey benimde başıma gelebilirdi ve benim eşim hayatta bana kıyamaz,bende ona bu yaratılış
rabbim dermensız dert vermesin başka birşey istemiyorum,hatta yanında olabildiğimce iyiyim ki bana bakıp kendini daha kötü hissetmesin diye...

Bu arada bebişini de allahım bağışlasın sana.. :)

sağol canım ama ben 8 haftalıkken düşük yaptım inşallah ikinciyi düşünüyoruz..

Allahmı söyletti sana belkide ikinci olacak..yüce rabbim sanada en güzelini ve sağlıklısını versin inşallah..

sağol canım ama ben 8 haftalıkken düşük yaptım inşallah ikinciyi düşünüyoruz..

Allahmı söyletti sana belkide ikinci olacak..yüce rabbim sanada en güzelini ve sağlıklısını versin inşallah..

2013 inş. uğurlu gelecek bizlere- her ikimize ve tüm isteyen kadınlara bu duyguyu yaşamak nasip olsun.
bilmem belkide içime doğmuştur , bu arada benim hislerim de kuvvetlidir.
olcak olcak ;)

Son düzenleme:
kimin aklına gelirki böyle birşey...hep duyarız , okuruz üzülür allahtan yardımcı olmasını dileriz o kişilere.....bir bakmışsın patttttt

dualar,yalvarmalar,haykırmalar,inançlar peşisıra gelir ama o korku... karnımda bebeğimi hissedecek miyim? anne olabilecek miyim ??

çok zor,hele benim gibi yeniseniz (hem evlilik olarak,hem de yeni öğrendik bu durumu)

gelelim benim öyküme ;
27 yaşındayım , nisan ayında 1.5 yıllık arkadaşlıktan sonra hayatlarımızı birdaha hiç ayırmamak üzere birleştirdik.
7 aydan sonra istenilmesine rağmen hamile kalamadım,dr. gittik bişe yok bende , eşimden spermiogram testi istedi
yalnız bu sefer lökosit 1 milyon , yuvarlak hücre 1 milyon ne anlama geldiğini bilmiyorum yrn dr. gittiğimizde soracam

eşimden parça alacaklarmış dr. söyledi ; ama sürekli alınıp bakıldığında sperme ulaşma ihtimalinde epey bir düşüş olma olasılığı varmış , bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.

şimdiden tşk. ederim.

merhaba, benim eşimde azospermdi. şuan kızımızı bekliyoruz :)
sakın moralini bozma, stres herşeyin başı. önce azospermin sebebini öğrenmeniz lazım. ateşli bir hastalık, fıtık ameliyatı veya inmemiş testis sorunlarından, hormonlardan kaynaklanabiliyor. öncelikle iyi bir ürolog bulmanız ve azospermin sebebini öğrenmeniz lazım. eğer üretim varsa mikrotese denen bir işlemle eşinden sperm alıp seni tüp bebek tedavisi için hazırlamaya başlıyorlar.
-eşi azosperm olanlar burada dertleşelim- diye ara topikten böyle bir sayfamız var ve yüzlerce arkadaşımız var azosperm olup bebek sahibi olan, sperm çıkmasını sağlayan.
kullandıkları bitkiselleri anlatırlar sana. daha çok faydası olacaktır.

merhaba, benim eşimde azospermdi. şuan kızımızı bekliyoruz :)
sakın moralini bozma, stres herşeyin başı. önce azospermin sebebini öğrenmeniz lazım. ateşli bir hastalık, fıtık ameliyatı veya inmemiş testis sorunlarından, hormonlardan kaynaklanabiliyor. öncelikle iyi bir ürolog bulmanız ve azospermin sebebini öğrenmeniz lazım. eğer üretim varsa mikrotese denen bir işlemle eşinden sperm alıp seni tüp bebek tedavisi için hazırlamaya başlıyorlar.
-eşi azosperm olanlar burada dertleşelim- diye ara topikten böyle bir sayfamız var ve yüzlerce arkadaşımız var azosperm olup bebek sahibi olan, sperm çıkmasını sağlayan.
kullandıkları bitkiselleri anlatırlar sana. daha çok faydası olacaktır.

:)) seviniyorum böyle haberler aldıkça
üroloğa bugün gittik....sperm neden olmaz diye bir şey sorduk ama bilemiyoruz ki
eşim 1 yaşındayken ve 2 yaşındayken aynı yerden fıtık ameliyatı olmuş..
küçükken testisine darbede almış...
inmemiş testis falan yok..
sigara kullanıyor,ama bu durumdan dolayı azalttı 5-6 ya düşürdü(umarım bırakır)
spor yaparken protein tozu kullanmış,bilmiyorum yan etki olabilir mi

eşimin hormon testleri normal FSH değerleri iyi bu yüzdende TESE yada TESA ile bulunabilir dedi.
siz mikrotese olduktan nekadar sonra tüp bebek yaptırdınız,3 ay beklediniz mi ?

ben tüp bebek yaptırmak istediğimiz yeri aradım görüştüm bgn.. eşim mikrotese olduktan 3 ay sonra tüp bebek yapıyorlarmış,bende ne gerek var beklemeye diyorum sperm dondurulup geri çözündürüldüğünde yaşar mı yaşamaz mı bilemediğimden en iyisi aynı anda olması değil midir.
onlar 3 ay beklemelerin sebebi (mikrotese aralığıymış) olmazsa hemen işlemi tekrarlıyabilsinler diyeymiş :(

yardımcı olurmusun soruma...

bu arada allah kucağına almayı nasip etsin kızını,miss kokulu olsun.....darısı başımıza

Son düzenleme:
:)) seviniyorum böyle haberler aldıkça
üroloğa bugün gittik....sperm neden olmaz diye bir şey sorduk ama bilemiyoruz ki
eşim 1 yaşındayken ve 2 yaşındayken aynı yerden fıtık ameliyatı olmuş..
küçükken testisine darbede almış...
inmemiş testis falan yok..
sigara kullanıyor,ama bu durumdan dolayı azalttı 5-6 ya düşürdü(umarım bırakır)
spor yaparken protein tozu kullanmış,bilmiyorum yan etki olabilir mi

eşimin hormon testleri normal FSH değerleri iyi bu yüzdende TESE yada TESA ile bulunabilir dedi.
siz mikrotese olduktan nekadar sonra tüp bebek yaptırdınız,3 ay beklediniz mi ?

ben tüp bebek yaptırmak istediğimiz yeri aradım görüştüm bgn.. eşim mikrotese olduktan 3 ay sonra tüp bebek yapıyorlarmış,bende ne gerek var beklemeye diyorum sperm dondurulup geri çözündürüldüğünde yaşar mı yaşamaz mı bilemediğimden en iyisi aynı anda olması değil midir.
onlar 3 ay beklemelerin sebebi (mikrotese aralığıymış) olmazsa hemen işlemi tekrarlıyabilsinler diyeymiş :(

yardımcı olurmusun soruma...

bu arada allah kucağına almayı nasip etsin kızını,miss kokulu olsun.....darısı başımıza

güzel dileklerin için teşekkür ederim, allahım kimsenin kucağını boş bırkamasın.
bildiğim kadarı ile tese veya tesada eşinin testislerine şırınga ile girip sperm arıyorlar. bu hem başarı şansını düşüren hemde eşine zarar veren bir işlem. mikrotese ise küçük bir operasyonla testisi açıp daha görerek sperm aranıyor. başarı şansı daha yüksek.
bir çok yer eşlerin etdavisine aynı anda başlıyor ama ben risk almak istemediğim için eşimin ameliyatından sonraki ilk adetle başlamıştım tedaviye.
dondurulunca başarı ansı düşer diye düşünme. geriye kalanlar daha sağlıklı spermler oluyor ve olumlu sonuç alma şansını artırıyor canım

gelelim benim öyküme ;

şimdiden tşk. ederim.

bu şekilde olup kendiliğinden hamile kalanı görmedim ama bende tüp bebek yaptırdım 4 kez yanımda azospermli arkadaşlarımdan hamile kalanlar olmuştu