Eşi nöbet tutan anneler bisey danışman lazım.

Bende hem çalışıp hemde yavrumla genelde hep zaman geçirdim. İnanilmaz zor bi bebekti. Hala da öyle. suan 16 aylık. Koşmaya başladı sıpa. İşe gitmeyip evde olduğum zamanlarda genelde 7 15 gibi uyanirdi oğlum üzerini bezini değiştirip salona geçip yarım saat geçiriyorduk.yuruyemedigi zaman yere yatırıp hemen ya yumurta koyardim haşlamaya ya da geceden gözleme hazırlardım işte. Salon mutfak aslında mekik dokuyordum. Kahvaltı oyun safhasına kadar saat 9 buçuk 10 olurdu. Yarım saatte yatak odasında uyumadan önce oyun derken uykusu gelirdi. Bi saat bi buçuk saat uyurken ben oğlumun öğle yemeğini hazırlardım uyanınca da yemeğini yedirip emzirip kışın arabaya atlayıp AVM ye oyun alanına gittim. Bazen saklama kabına koyup yemeğini orda yedirdim. Değişiklik olsun diye . Geldik eve oyun akşam yemeği derken 8 buçuk gibi yatırdım. Çok zor oldu çünkü tek başımaydim genelde kv olmasına rağmen izin li olduğum zamanlarda hep basbasaydim oğlumla. Şimdi hava çok güzel şanslısın iz. Canınızı sikmayin stres yapmayın geçiyor inanın..

Zorla bakmiyorum elbette kim cocuguna mecburi bakiyorki? O dönemi cok kötü gecirdik tekrar başa sarmaktan korkuyorum. Psikolojik destek aldim ancak atlatamamis olabilirim. Cocugum pusette duran bir çocuk degil asla durmuyor cok denedim sürekli kucağımda ve birazda toplu bir cocuk haliyle yoruluyorum. Esim geldiğinde 1 saatlik bir dinlenme alanim oluyordu. Bilemiyorum cok abartiyorda olabilirim. Ama inanin aşırı yoruluyorum gündüz toplamda bir buçuk saat uyuyor gece deseniz koynumda uyutuyorum sirf guvenli baglanma problemi olmasin diye. Asla yük değil asla.
Allah aşkına ne alakası var güvenli baglanmayla koyunda yatirmanin ya. Yani bişey yapıyorsunuz bari doğru yapın.o güvenli baglanma koyunda yatırarak olmuyor hiçbir uzmanda böyle öneriyor zaten. Bazı uzmanlar memeden kesene kadar aynı oda diyor bazıları başka şeyler söylüyor. Ama hiç kimse bu şekilde onermiyor bu şekilde çocuğunuz size bağımlı kalmış bağlanmamış yani. Bağımsızlığını kazanamaz ki sürekli pesinizde. Bence çocuğunuzu eğitmek için yardım alabilirsiniz. Böylece kendinize vakit ayirabilmis olursunuz. Başka seylerede bu kadar moraliniz bozulmaz. Allah kolaylık versin.

Ko
Allah aşkına ne alakası var güvenli baglanmayla koyunda yatirmanin ya. Yani bişey yapıyorsunuz bari doğru yapın.o güvenli baglanma koyunda yatırarak olmuyor hiçbir uzmanda böyle öneriyor zaten. Bazı uzmanlar memeden kesene kadar aynı oda diyor bazıları başka şeyler söylüyor. Ama hiç kimse bu şekilde onermiyor bu şekilde çocuğunuz size bağımlı kalmış bağlanmamış yani. Bağımsızlığını kazanamaz ki sürekli pesinizde. Bence çocuğunuzu eğitmek için yardım alabilirsiniz. Böylece kendinize vakit ayirabilmis olursunuz. Başka seylerede bu kadar moraliniz bozulmaz. Allah kolaylık versin.
Konum o degil ancak baska bir uyeye daha anlattim 5 ay boyunca asla uyumadi cok cektik bu durumdan en son Adem Güneşin kitabini onerdi buradan bi arkadas bende alip okudum kendisi Pedagog ayrica savunmuyorum dogru yada yanlis bilemiyorum ancak dediğini yaptim ve o sekilde uyutabildim. En azindan geceleri oyle uyuyor

Ko

Konum o degil ancak baska bir uyeye daha anlattim 5 ay boyunca asla uyumadi cok cektik bu durumdan en son Adem Güneşin kitabini onerdi buradan bi arkadas bende alip okudum kendisi Pedagog ayrica savunmuyorum dogru yada yanlis bilemiyorum ancak dediğini yaptim ve o sekilde uyutabildim. En azindan geceleri oyle uyuyor
Konunuzun çocuğunuzla olan baginizla çok ilgisi var bence. Çünkü çocuk çok ayrı bir stres yapıyor insanın ustunde. Hele ki durmayan huzursuz bir cocuksa. Ben adem güneşin kitaplarını hiç okumadım ama oda sürekli birlikte uyumayı onermiyor diye biliyorum. Çocuk sizin çocuğunuz stres sizin stresiniz tabiki ama sizin stresiniz de çocuğu çok etkiler. O daha çok huzursuzlanir. Sizin asıl konu dediğiniz konuda da stres yapmayın çok acil birşey olursa ki kötü düşünmeyin. Bı taksi durağı numarası bulundurun tel inizde. Acil durumda çağırır gidersiniz. Zaten geçici bir durum diyorsunuz bu kadar takılacak bir durum yok bence.

Merhabalar,
Eşim toplum sağlığı merkezinde doktor, benimde 10 aylik bir bebeğim var. Daha evvel doğuda bir hastanede görev yapıyordu doğumum o döneme denk geldi.
O dönem lohusa depresyonuna girdim eşimin nöbetleri bebeğimin huzursuzlugu yüzünden. Sırf bu yüzden tayin istedik toplum sağlığına mesai usulü çalışsın diye. Bugun aradilar ve entegre hastane açılacağını ve doktor olmadığı icin esimi görevlendireceklerini söylediler... yani işin özü nöbetten kaçtik ve yine nöbete tutulduk.
Şimdi sorum şu benim burada ailem yada eşimin ailesi yada yardim alabilecegimiz kimse yok. Benim durumumda olup eşiniz nobetteyken bebeginizle nasil vakit geçiriyorsunuz? Benim bebegim inanilmaz hareketli yürümüyor ama biseylere tutunup ayaga kalkıyor ben olmadan ne gece ne gündüz asla uyumuyor. Başından ayrıldığım an bağıra bağıra ağlıyor. Bu sekilde 24 saat ne yapacağım bilmiyorum belki de cok abartiyorum. Lohusa depresyonuna girdiğim günler aklima geliyor kahroluyorum.
Dipnot: Tahminen 5 ay kadar sürecek bu durum. Benim ailem gelemez abimin düğünü var. Eşimin ailesi de gelemez bi kardesi 8 aylik hamile eli kulağinda, diger kardesinin de lys sınavi var.
Hepinize simdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,
Eşim toplum sağlığı merkezinde doktor, benimde 10 aylik bir bebeğim var. Daha evvel doğuda bir hastanede görev yapıyordu doğumum o döneme denk geldi.
O dönem lohusa depresyonuna girdim eşimin nöbetleri bebeğimin huzursuzlugu yüzünden. Sırf bu yüzden tayin istedik toplum sağlığına mesai usulü çalışsın diye. Bugun aradilar ve entegre hastane açılacağını ve doktor olmadığı icin esimi görevlendireceklerini söylediler... yani işin özü nöbetten kaçtik ve yine nöbete tutulduk.
Şimdi sorum şu benim burada ailem yada eşimin ailesi yada yardim alabilecegimiz kimse yok. Benim durumumda olup eşiniz nobetteyken bebeginizle nasil vakit geçiriyorsunuz? Benim bebegim inanilmaz hareketli yürümüyor ama biseylere tutunup ayaga kalkıyor ben olmadan ne gece ne gündüz asla uyumuyor. Başından ayrıldığım an bağıra bağıra ağlıyor. Bu sekilde 24 saat ne yapacağım bilmiyorum belki de cok abartiyorum. Lohusa depresyonuna girdiğim günler aklima geliyor kahroluyorum.
Dipnot: Tahminen 5 ay kadar sürecek bu durum. Benim ailem gelemez abimin düğünü var. Eşimin ailesi de gelemez bi kardesi 8 aylik hamile eli kulağinda, diger kardesinin de lys sınavi var.

Eşim vardiyalı çalışmıyo ama mesai saatleri çok uzun. Serbest meslek ve yeri geldimi pazar bile çalışır. İki tane evladım var biri 22 biri 7 aylık. Bu zamana kadar tek başımaydım ve halada çocuklarımı tek başıma büyütüyorum.

Bir annenin evladıyla kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmesi tabikide annenin elinde ve bu tamamıyla içgüdüsel bişey. Başkasının çocuğuna bakmak zorunda kalmışsınız gibi yazmışsın.

Alt tarafı bir tane çocuk yani.

Annemin bi lafı vardır kimseye güvenip çocuk yapmıcaksın diye.

neredeyse 13 yıllık evliyim eşim 13 yıldır nöbet usulu çalışıyor sağlıkçı... 2 çocuk büyüttüm şuan büyüğü 11 ın içınde diğeride 4 yaşının ve hamilelik ve doğum dahil ( ilk inde 5 gün kaldı kayınvalidem 2. de 2 gün ) o yüzden kimse yok sayıyorum hele de 40 çıkana kadar bekleyenleri görünce...kimsenin yardımı olmadı 24 saat nöbet tutuyor sabah çıkıp ertesi sabah geliyor
gayet memnunum çocuklarım şükür uykuları ıyıydı ama çok yaramazlardı yinede tek başıma baktım gurbet ellerde parka çıkın etkinlik yapın mutlaka ilgisini çekecek şeyler vardır yanınızda yatsın bu seneye kadar büyük oğlan geliyordu yanıma bu sene kardeşine sardı onu bunaltıyor bende yatağın keyfini çıkartıyorum...

Eşim vardiyalı çalışmıyo ama mesai saatleri çok uzun. Serbest meslek ve yeri geldimi pazar bile çalışır. İki tane evladım var biri 22 biri 7 aylık. Bu zamana kadar tek başımaydım ve halada çocuklarımı tek başıma büyütüyorum.

Bir annenin evladıyla kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmesi tabikide annenin elinde ve bu tamamıyla içgüdüsel bişey. Başkasının çocuğuna bakmak zorunda kalmışsınız gibi yazmışsın.

Alt tarafı bir tane çocuk yani.

Annemin bi lafı vardır kimseye güvenip çocuk yapmıcaksın diye.
Kimseye guvenip yapmadim merak ettiginiz buysa bilin istedim.

Bazi yorumlar kırıcı hangi anne cocugundan bikar bi takim endiselerim vardi. Onlari paylaşmak istedim lohusalik döneminde yaşadığım sıkıntılar vardi onlarin etkisi var sanirim. Öncelikle şunu belirteyim su zamana kadar kimseden destek almadim yani birilerine guvenip mi yaptin imalari beni cok üzdü. Arkadaslar iyi yorumlariniz ve destekleyici yapiniz icin cok tesekkur ediyorum sanirim biraz daha sakinlestim haklisiniz o donem lohusaydim ama artik gecti. Sanirim olayın şokuyla size danışmak istedim. Sagolun. Mune Mune konumu kapatabilirsiniz. Teşekkürler

Merhabalar,
Ben doktorum eşim de doktor. İlk zamanlar ben de çok zorlandım ama gözünüzde büyütmeyin herkes yapıyor diye düşünürseniz daha rahat başa çıkarsınız. Ayrıca birlikte uyumayın. Güvenli bağlanmayla koyun koyuna yatmanın bir bağlantısı yok. Güvenli bağlanma öyle yapış yapış olmayla olacak şey değil. İhtiyacına cevap verip sevginizi gösterirseniz yeter zaten.

Back
X