Eşi uzman olanlar bakabilir mi ?

Tutkun 44

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2017
20
16
3
33
Öncelikle içtenlikle yazıyorum HEPİNİZDEN ALLAH RAZİ OLSUN içinizde öyle iyi insanlar var ki ..
Eşim offfff can eşim , ruh eşim o benim ...
Bin kere bu dünyaya gelsem bin kere yine onu sevmek isterdim
2 yıldır evliyiz bu süreçte annem vefat etti
Eşim çok kısa süre sonra askere gitti
Gitmesinin nedeni ;babasıyla ortak dükkanları vardı baktı kâr yok zarar var ...
Bi de biz aşırı yakın oturuyoruz kayinbabamlara hepinizde yakın olmanın ne kadar çetrefilli birşey olduğunu az çok biliyor .
Kayınvalidem annemin ölümunde çok dengesiz laflar söyleyip annem hastayken hiç ziyaret etmemesi arayıp sormamasi beni çok soğuttu kendinden
Kayinbabamin borç altın alıp geri getirmemesi isteyince de AYRI EV MİYİZ kızım aynı dükkanda çalışıyor diyip çıkması vs şeyler ..
Eşim astsubayliga girdi ameliyat izinden elendi
Şu an uzmanligi kazandı sağlıktan geçti çok sukur korktuğumuz izden ..
Sizce uzmanlik mi yoksa dışarıda asgari ücrete tabi olmak mı mantıklı ?
Zorlugunu duymuştum ama hangi iş kolay ki
Annem rahmetli hep şey derdi EVLİLİGİ BEN HEP ALTİ SU ÜSTUYSE KAN VE İRİN OLARAK dolu olan bir su bardağı
Nasıl yani dediğimde ilk başta o kanı ve irini içeceksin ki altında ki saf suya ulaşıp kana kana icesin ..
Zorluğu görmeden kim rahatlığı bulmuş kızım derdi ..
Sizin yorumunuzu merak ediyorum
Şimdiden hepinize opucuklerimi yolluyorum sulu sulu tabisiiiii

Bir tanıdıgin yuzunde dikis izi vardi estetik olup goruntuyu biraz duzelttirdi sonra aldilar askeriyeye .Bence sonuna kadar gidin olmazsa baska is bakar

Bir tanıdıgin yuzunde dikis izi vardi estetik olup goruntuyu biraz duzelttirdi sonra aldilar askeriyeye .Bence sonuna kadar gidin olmazsa baska is bakar
Bizim ki yüzde değildi iç çamaşırı bölgesinde kasık ameliyatı
Astsubaylik olmadı elendi biraz değil baya torpil dönüyor o işte
Uzmanlığı geçti bu sefer başka bir şehirde muayene oldu şimdi uzmanlığı kazandi

Kazandigi halde mi kafaniz karisik ?O zaman oturup birlikte karar vermelisiniz .Bu adam nerde olcak evi tasiyabilecek misiniz. O isteyken yalniz kalabilir misiniz bunların hepsini düşünün. Arkadasim uzmanla evlendi balayi bile yapamadan hop gorev cikti kiz kv de ve annesinde kaldi .Tabii bu da kolay değil lafi sözü oldu illa ki.2 yılsonra sartlar el verdi de birlestiler.
Bizim ki yüzde değildi iç çamaşırı bölgesinde kasık ameliyatı
Astsubaylik olmadı elendi biraz değil baya torpil dönüyor o işte
Uzmanlığı geçti bu sefer başka bir şehirde muayene oldu şimdi uzmanlığı kazandi

Kazandigi halde mi kafaniz karisik ?O zaman oturup birlikte karar vermelisiniz .Bu adam nerde olcak evi tasiyabilecek misiniz. O isteyken yalniz kalabilir misiniz bunların hepsini düşünün. Arkadasim uzmanla evlendi balayi bile yapamadan hop gorev cikti kiz kv de ve annesinde kaldi .Tabii bu da kolay değil lafi sözü oldu illa ki.2 yılsonra sartlar el verdi de birlestiler.
Şöyle diyim kuzum şu an 6 aylık bir eğitime gidicek eşim beni hiç sıkmadi
Herkes kaynanamda kalmamı istedi eşim abisigilde kalsın dedi şu an abimlerdeyim 5 ay oldu çok rahatım
Biz başta konuştuk bunları eğer giderse ben kendi evimde kalırım kimseye gitmek istemiyorum
Ne abim ne annesigil çünkü ben kimsenin evinde rahat edemem
Annesi gelir kalır birşey diyemem
Şu an nereye çıkacağı belli değil eğitime gidecek
Belki doğu çıkacak belki batı hiç bilmiyoruz
Aslında sorum şuydu dışarıda asgari ücrete çalışmak mı
Yoksa uzmanlık mi çünkü uzmanlık olmasa eşim artık fabrikaya girip çalışacak
Herkes maasi iyi diyor ama ne kadar onu bilmiyorum

Bu tercih kisiye gore degisir .Kimisi daha az maas esim yanimda olsun birlikte hallederiz bir seyleri der .Kimisi de esim ve gelecekteki cocugum icin daha cok para der kisa sure de olsa bir kac donem askerlik yapar. Ben cok duygusalim esim kisa donem askere gitti annem geldi yanima her gunum ağlamakla gecti .Esime cok bağlıyım. Ama bu konuda güçlüyseniz dayanirim yeter ki calissin istediklerimize maddi olarak daha kolay ulasalim derseniz olabilir .

Varikosel ameliyatı mı oldu eşin?Kasıktaki izden birşey olmaz.Zorluğa gelirsek kolay iş yok evet ama can güvenliği olmayan bir meslekten bahsediyoruz.Benim eşim de asker mesela Deniz'ci hem de astsubay,iyi ki karacı jandarma veya polis degil diyorum.Çok çok zor işleri ama uzmanlar veya karacılar kadar zor Degil diyorum,o askerlerimize dua ediyorum.Kısa yoldan ailesinin yanından kurtulmaya bakıyor sanırım.Senin yerinde olsam karı koca çalışıp asgari ücret derdim.Kimisi evlenince çok zor gelip sözleşmeyi bitiriyor.

Konu o kadar daldan dala ki...

Tam ne sordugunuzu anlayamadim

Ama hakkinizda hayirlisi olsun.

Bir de oyle omeseydiniz daha iyiydi...

Eşim uzman değil o açıdan fikir veremem fakat elbette askerliğin polisliğin zorluğu var.
Mesela göreve gittiğinde yüreğiniz ağzınızda sağ salim dönmesini beklersiniz.
Bayramlarda, doğum günlerinizde yanınızda olmaz.
3-4 seneye bir tayin olursunuz. Kendinizi hiçbir yere ait hissetmezsiniz.
Fakat maddi anlamda iyi para alıyorlar uzmanlar bildiğim kadarıyla.
Abim fabrikada çalışıyor. Maaşı da iyi normalde fakat düzenli bir ödeme yapmazlar.
Eksilerini artılarını önceliklerinizi iyice ölçün biçin eşinizle karar verin.
Rabbim tüm askerleri polisleri korusun inşallahh...

Öncelikle Allah özellikle Doğu'da görev yapan bütün askerlerin ve polislerin yardımcısı olsun.
Muayenede artık soyunma yok diye biliyorum. Yeni kanun çıkmıştı ya neyse.

Esim 15 senedir uzmandi. Cok sukur birakti. Simdi bir fabrikada calisiyor. Cok daha rahatiz.

Disardan goruldugu gibi degil uzmanlik. Bunu bil.

Hem kendi evinde tek yasamayi ogrenmelisin. Cunku uzman olunca nobet, goreve gitme vs gibi seyler var.

Yeri geldi k.irak'a gitti 7.5 ay gormedim. Iki cocukla tek tabanca takildim. Her sene gorev cikiyor illa. 3 5 7 ay farketmiyor goreve gidiyorlar.

Once dogu cikacak. Zaten sehir merkezlerinden askeriye kaldirildi. Cogunlukla sinira yakin bolgelere gonderiyorlar.

Suan ohal devam ediyor. Yani askeriyenin en zor donemi.

Elini kolunu sallayani uzman yapiyorlar. Cunku son bikac senede 7 bin kadar uzman istifa etti. Esim ve arkadaslari da dahil.
Zor. Suan suriye irak vs yerlere gonderiyorlar goreve. Esim birakmasaydi o da ordaydi. Ve benim korkularim daha da buyuyecekti.

Yasamadan anlamazsin. Gercekten yipratiyor. Esim 37 yadinda. Adam cöktu resmen. Psikoloji de hergun biktim demekle geciyordu.

Birgun goreve gitti o kadar uzun surdu ki kucuk oglum babasini unuttu ve 3 ay yanina yaklasmadi.

Bense yillarca tek yasamaya alismistim.

Yani denem o ki zor bir meslek. Allah kolaylik versin.

Esim 15 senedir uzmandi. Cok sukur birakti. Simdi bir fabrikada calisiyor. Cok daha rahatiz.

Disardan goruldugu gibi degil uzmanlik. Bunu bil.

Hem kendi evinde tek yasamayi ogrenmelisin. Cunku uzman olunca nobet, goreve gitme vs gibi seyler var.

Yeri geldi k.irak'a gitti 7.5 ay gormedim. Iki cocukla tek tabanca takildim. Her sene gorev cikiyor illa. 3 5 7 ay farketmiyor goreve gidiyorlar.

Once dogu cikacak. Zaten sehir merkezlerinden askeriye kaldirildi. Cogunlukla sinira yakin bolgelere gonderiyorlar.

Suan ohal devam ediyor. Yani askeriyenin en zor donemi.

Elini kolunu sallayani uzman yapiyorlar. Cunku son bikac senede 7 bin kadar uzman istifa etti. Esim ve arkadaslari da dahil.
Zor. Suan suriye irak vs yerlere gonderiyorlar goreve. Esim birakmasaydi o da ordaydi. Ve benim korkularim daha da buyuyecekti.

Yasamadan anlamazsin. Gercekten yipratiyor. Esim 37 yadinda. Adam cöktu resmen. Psikoloji de hergun biktim demekle geciyordu.

Birgun goreve gitti o kadar uzun surdu ki kucuk oglum babasini unuttu ve 3 ay yanina yaklasmadi.

Bense yillarca tek yasamaya alismistim.

Yani denem o ki zor bir meslek. Allah kolaylik versin.
Sizi gerçekten anlıyorum abim de uzmancavustu ve emin ol 92 yılları bu dönemlerden daha zordu
Yengem 9 yıl bekledi abimi ara ara geliyordu tabi
Şu an abim gardiyan oldu ..
Uzmanlıktan aldıkları tazminat bugünün 200 milyarı öyle diyim onunla çok güzel bir ev aldılar
Sonra ikinci evleri oldu
Şu an abimin 3 oğlu var biri tıpta okuyor birini evlendirdi 80 bin düğün yaptı ogluna
Eğer çocuklar küçükken birikim yapmasaydik
Çocuklarımı iyi şartlarda okutamazdim diyor
Birşeylerin zorluğu var falan
Aslında abim eşimin asla uzman olması taraftarı değil
Ama eşim itfaiyeci yada elektrikçi olarak kaldı
Abimde o zaman rahat eder dedi ...
Sizin bir fikriniz var mı bu konuda

Bizim tazminat cok degildi. Cunku emekli olmadan birakti.

Benim dugun altinlarim vardi, tazminat ve krediyle kucuk bir ev aldik.

Sorun şu ki uzmanlar 3500 tl civari maas aliyor ama goturusu cok. Yipraniyorsunuz alie olarak.

Bir insan isinde memnun degilse para da bir yere kadar. Psikoloji olarak tukeniyor. Diyorum ya 15 senede cok yiprandi esim. Ozel hayata da yansiyor.

Itfaiyeci ve elektrikci olarak kaldi demissin de nerde kaldi anlamadim.

Askeriye de uzman cavusluk emireli gibi birsey. Her ise kosturuyorsun. Benim esim tank komutaniydi.

Sorun askeriye de ne is yaptigi degil, askeriyenin zorlugu!

Canım rabbim onun ömrüne hangi gün son dediyse o gün son olacak zaten. Buna ne mesleği ne de sizin kararlarınız karar veremez. Ama zor mu tabii ki zor. Ayrı kalacağınız zamanlar olacak belki senelerce. Bunlara dayanan çok insan var. Bu süre zarfında ne yapıyolar hazır uzaktayken iyi para biriktiriyolar. Sonra izinlerde veya görev bitip birleştiklerinde çatır çatır yiyolar. Yani gezip tozup her dakikayı değerlendirip bir değil iki tatile gidip falan filan. Bu noktada tercih sizin oluyor işte...

Back
X