Eşim 10 aylığına Rusya'ya gidecek...

nslhn84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
796
8
48
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
Daha önce denk gelen arkadaslar varsa bilir.İş yeri actık kotu gıdıyor hatta battık.
Aileler bozuştu ortak acılmıştı benim ailelemden kimseyle görüşmüyoruz.
Asıl konu,
Eşimin abisiyle barıştık daha oncekı konularda konuşmadığımı yazmıştım.Dün cumartesi onlardaydık.Eltim sakayla karışık esın rusca oğrenmek istiyor demişti.
En az 10 ay Rusya da kalcakmış dedi.Güldük.

Meğer ciddiymiş.Eşim dün aksam yarım ağız bundan bahsetti.:Her şeyi planlamış internetten araştırmış.
Ne kadar tutar,nasıl olacak falan fılan.
Kaynar sular dökülüd.Başımdan bir şey diyemedim.
Peki dükkan nolcak dedim,abim ilgilenir dedi.
Gidersen dönmezsin dedim,Rusca zor 10 ay yetme dedim.Sonra da ing geliştiririm dedi...
Düşünemiyorum...:52::52::52::52:
NE YAPMALIYIM...

söz konusu rusya olunca tabıı insanın aklına hiç hoş şeyler gelmiyor evliliğnizde batmasa barii

mrb.
canım inan çok zor bir durum, bu gidişi şart mı peki ?
türkiyede birşekilde öğrenemez mi ?
bence türkiyede imkanı varsa gitmemeli,
dile kolay 10 ay evinden eşinden çocuğundan ayrı
nasıl durabilir ki ?

mrb.
canım inan çok zor bir durum, bu gidişi şart mı peki ?
türkiyede birşekilde öğrenemez mi ?
bence türkiyede imkanı varsa gitmemeli,
dile kolay 10 ay evinden eşinden çocuğundan ayrı
nasıl durabilir ki ?

Böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti.Ki biz evlenmeden dil öğrenmek için İngilere ye gidecektim izin vermemişti.

Akdeniz tarafında bir yere yerleşmeyi düşünüyorduk.Dükkan acılmadan önce.Şimdi onun için diyor bilmiyorum.
Türkiye de oğrenemez.Ama su var 10 ayda da ogrenemez ve acıkcası geri döneceğini sanmıyorum:(

Böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti.Ki biz evlenmeden dil öğrenmek için İngilere ye gidecektim izin vermemişti.

hımm anladım, yani bekar biri olsa, tamam dersin gitsin öğrensin gelsin.
ama neslihanım bu durum farklı seni göndermek istememiş,
demekki sorun çıkacağını düşünmüş,
sende dersin senin beni göndermemendeki niyet ne ise,
bende seni o niyetle göndermek istemiyorum..

Arkadaşlar merhaba,
Daha önce denk gelen arkadaslar varsa bilir.İş yeri actık kotu gıdıyor hatta battık.
Aileler bozuştu ortak acılmıştı benim ailelemden kimseyle görüşmüyoruz.
Asıl konu,
Eşimin abisiyle barıştık daha oncekı konularda konuşmadığımı yazmıştım.Dün cumartesi onlardaydık.Eltim sakayla karışık esın rusca oğrenmek istiyor demişti.
En az 10 ay Rusya da kalcakmış dedi.Güldük.

Meğer ciddiymiş.Eşim dün aksam yarım ağız bundan bahsetti.:Her şeyi planlamış internetten araştırmış.
Ne kadar tutar,nasıl olacak falan fılan.
Kaynar sular dökülüd.Başımdan bir şey diyemedim.
Peki dükkan nolcak dedim,abim ilgilenir dedi.
Gidersen dönmezsin dedim,Rusca zor 10 ay yetme dedim.Sonra da ing geliştiririm dedi...
Düşünemiyorum...:52::52::52::52:
NE YAPMALIYIM...

Böyle bir konuyu nasıl bu kadar rahat karşılayabiliyorsunuz? İnsanın sevgilisi bile olsa böyle bir plandan bahseder :S

hımm anladım, yani bekar biri olsa, tamam dersin gitsin öğrensin gelsin.
ama neslihanım bu durum farklı seni göndermek istememiş,
demekki sorun çıkacağını düşünmüş,
sende dersin senin beni göndermemendeki niyet ne ise,
bende seni o niyetle göndermek istemiyorum..

Beklemediğim bir şey olduğu için şaşırdım cünkü.Aslında kimseye cok guvenmemek gerekiyor.
Aklımdan boyle bir teklif yapacağı bile gelmemişti.Diyorumki demekki abısıyle falan da konuşmuş.Soyledıklernde saka sandım:52:

:52:

Böyle bir konuyu nasıl bu kadar rahat karşılayabiliyorsunuz? İnsanın sevgilisi bile olsa böyle bir plandan bahseder :S

Rahat karsılamıyorum sadece cok saskınım.Hani derler ya benim basıma gelmez oyle bir sey sanırım.Akşam yukardada yazmış bir kaç dakıka konuştuk o kadar.Ben oğlumu uyutmaya gıttım.O da salonda uyumuş.Sabah da benden once işe gidiyor.

Beklemediğim bir şey olduğu için şaşırdım cünkü.Aslında kimseye cok guvenmemek gerekiyor.
Aklımdan boyle bir teklif yapacağı bile gelmemişti.Diyorumki demekki abısıyle falan da konuşmuş.Soyledıklernde saka sandım:52:

bence kesınlıkle iizn verme kursa gıtsın yada bırlıkte gıdın asla yalnız gitmesıne izin verme ben olsam daha böyle bir şeyi duyduğumda kıyameti koparırdım zaten benım eşim bunu bana söylemez bilee ayrı kalmayı geçtim rus kızlarıı hiç görmedınmııı :47::47::47:

Bir de ilk esinizden degil de, esinizin abisinden duymussunuz. Esiniz de arastirmis, dusunmus, sizinle en bastan bunu paylasmasi gerekiyordu.
Gidebiliyorsaniz siz de gidin, gidemiyorsaniz izin vermeyin bence. 10 ayda zaten ne kazanacak? Sanki Rusya onu bekliyor gelsin de para kazandiralim diye. 10 ayda durumunuzu duzeltecek para bulmayi birakin, dil sorunu da var, is zor bulur.
(Pardon, ozur dilerim, dil ogrenmek icin gidecekmis. Oyleyse dil kursuna gitsin. Hem daha ucuza cikar, orda yol barinma yiyecek masrafi da cikacak cunku)

Son düzenleme:
Akdeniz tarafında bir yere yerleşmeyi düşünüyorduk.Dükkan acılmadan önce.Şimdi onun için diyor bilmiyorum.
Türkiye de oğrenemez.Ama su var 10 ayda da ogrenemez ve acıkcası geri döneceğini sanmıyorum:(

herhalde sorunlarınız varki dönmez yazmışsınız,
gitsin o zaman güle güle..

ilk önce sorununuz sizden habersiz böyle bir plan yapıp,bunun araştırmalarını bile yapmış olması.

bence ilk ve en önemli mesele bu.siz evlisiniz.hemen hayata geçirilecek bir plan değil bu.öncesinde belliki çok düşünülmüş.

gitmesini yada dönmesini bir kenara bırakır,benden gizli nasıl böyle bir plan yaptığı için kıyamet koparırdım.

elmayra ya katılıyorum.sevgiliden bile saklanmaz bu durum.kaldı ki siz evlisiniz.bence meselenin büyüğü bu...

canım şahsen ben eşimi 1 aylığına bile göndermem. bence eşini bu kararından vazgeçirmelisin.
oğlunda dayanamaz. sormiycakmı babam nerde die ?
bunları sakin dille anlat eşine..

bence kesınlıkle iizn verme kursa gıtsın yada bırlıkte gıdın asla yalnız gitmesıne izin verme ben olsam daha böyle bir şeyi duyduğumda kıyameti koparırdım zaten benım eşim bunu bana söylemez bilee ayrı kalmayı geçtim rus kızlarıı hiç görmedınmııı :47::47::47:[/QUOTE

Görmez olur muyum?Nasıl bir cesaretle bunu soyledi bilmiyorum.
Ben pire için yorgan yakarım bunu da biliyor.Beni korkutaan da bu.Acaba her seyi goze mi aldı:(

Bir de ilk esinizden degil de, esinizin abisinden duymussunuz. Esiniz de arastirmis, dusunmus, sizinle en bastan bunu paylasmasi gerekiyordu.
Gidebiliyorsaniz siz de gidin, gidemiyorsaniz izin vermeyin bence. 10 ayda zaten ne kazanacak? Sanki Rusya onu bekliyor gelsin de para kazandiralim diye. 10 ayda durumunuzu duzeltecek para bulmayi birakin, dil sorunu da var, is zor bulur.
(Pardon, ozur dilerim, dil ogrenmek icin gidecekmis. Oyleyse dil kursuna gitsin. Hem daha ucuza cikar, orda yol barinma yiyecek masrafi da cikacak cunku)
Dil öğrenmek için ewet.O yuzden de cok uzuldum bana bundan bahsetmedi hiç.10 ayda oğrenemez ki.Rusca zor bir dil.Alfabesi bile farklı ingilizce almanca gibi değil.Alt yapısı da yok.Bİr tek kulak asınalığı var.

canım şahsen ben eşimi 1 aylığına bile göndermem. bence eşini bu kararından vazgeçirmelisin.
oğlunda dayanamaz. sormiycakmı babam nerde die ?
bunları sakin dille anlat eşine..

Yani desede 1-2 ay falan olsa tamam da.10 ay ve 10 la da kalmaz bu nerde oğrenecek.Arkadasım ing gitti.1,5 snede anca oğrendi.

rusyaya niye gidecekmiş anlamadım ben?
dil öğrenmeyeyse eğer ve siz o anda kafasını kırmadıysanız
hala burda ne yapayım diye soruyosanız asıl suçlu sizsiniz.
ne demekmiş evli barklı adamın eşini işini bırakıp da
elin memleketine DİL ÖĞRENMEYE gitmesi. :47::47::47:
daha neler görecez neler duyacaz bakalım :19:
bu evliliğin sonunu hiç hayırlı göremiyorum ne yazık ki :19:
yarın öbürgün bi konu daha açılır burda,
eşim dil öğrenmeye rusyaya gitmişti,
şimdi öğrendim ki eşim;
"dil dile değmeden dil öğrenilmez" felsefesini benimsemiş.. :20:

Yani desede 1-2 ay falan olsa tamam da.10 ay ve 10 la da kalmaz bu nerde oğrenecek.Arkadasım ing gitti.1,5 snede anca oğrendi.

peki bizi özlemiycekmisin die sorsaydın ?
hadi sende onunla git öğrenene kadar derim ama,
çalışıyorsun. 10 ay'da izin alamazsınn.

herhalde sorunlarınız varki dönmez yazmışsınız,
gitsin o zaman güle güle..
Aileler yuzunden maddi sıkınlar yuzunden birbirimizi yıpratıyoruz.Onun dışında bir sorunumuz yok.Aldatma,dayak ya da ne bilim sozle sıddet falan yok.Benden kaynaklı bir uzaklaşma.Ama ben düzelince onlarda düzeldi.

Back
X