eşim,ailesi çok kafama takıyorum..lütfen yorumlarnızı esirgemeyin......

porkatal

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
157
42
643
Ankara
2 yılıık evliyim.eşimle tanışarak evlendik.eşim bana karşı çok iyi.ama ailelerimizçok farklı ve ben bu duruma hala alışamadım.bizim maddi durumumuz onlarınkinden çok iyi.onlar köyde ailem merkezde oturuyor.biz eşimle ayrı şehirdeyiz.tatilde onlara gideceğim gün yaklaştıkça mideme kramplar giriyor.nasıl bir aile ortamında rahatlıkta büyüdün köye gelin gittin diyorum kendime..konuşmalarına yemeklerine alışamadım.offff okadar kafama takıyorumki.keşke evlenmeseydin yada kendi dengin biriyle evlenseydin.bu düşünceyi kafamdan çıkaramıyorum.sadece eşle evlenmiyormuşsun...anneme anlatamıyorum üzülmesin diye.gerçi onlarda eşimin ailesinin evini görünce hayal kırıklığına uğradı....sadecedertleşmek istedim.bu arada ikimizde memuruz..ne bileyim öyle işte...

Seni çok iyi anlayabiliyorum.aynı şeyleri yaşadım.bir tek eşle evlenilmidiğini ailenin ne kadar önemli olduğunu evlendikten sonra anladım.onlarla beraberken öyle bi an olurdu ki benim burda ne işim var derdim kendi kendime.ne yemeklerini yiyebiliyordum ne sohbet muhabbetlerine katlanabiliyordum.üstelik eşimin ailesiyle çok sorunlar da yaşadım ben.allahtan eşim çok iyi birisi de onun hatrına idare ettim.beşyılı bitirdik sanırım alıştım da artık..şimdi iyiyiz Allah'a şükür.sorunumuz yok.allah kolaylık versin sanada...

sen şehirden köyemi gelin gittin anlayamadım canım yoksa sadece tatillerdemi görüşüyosun eşinin ailesiyle

kültür farkı olabilir ama onların yaşayış tarzına değil de biraz insanlıklarına bakın bence..çok kültürlüyüm diyip bi tarafı kalkık olanlar daha beter..üstüne üstlük ortada konuşulacak bi kültürleri de olmuyor..nasılsa sık görüşmüyormuşsunuz bence evliliğinizi böyle kuruntularla yıpratmayın..siz kendinize yenilirseniz evliliğinizde size yenilir sebeplisi olmayın bence..bide çok stres yüklenmeyin herşeyin iyi olacağını düşünerek gidin gideceğiniz zaman..bi insan sevmediği şeylerle yüzyüze kalır hep çünkü bi tek onları düşünüp çeker kendine..

aynı durumları bende yaşıyorum allahım nerdeyim ben ne yapıyorum diyorum sonra onun bir gülüşü herşeyi alıyor benimkilerde köyde bizde sizin gibi merkezdeyiz bende ziyaret için oraya gidiyorum çok zor gerçekten ama canımı istese veririm o yüzden gözüm görmüyor sanırım 9 yıllık ilişkinin sonunda önümüzdeki ay evleneceğiz sonuçta bizim ailelerimizde onlara ters geliyordur belki fazla takılmamak gerek bence akışına bırakmak gerek eşinden memnunsan gerisi teferruat diye düşünüyorum

Üzgünüm ama sizin insan ilişkileri ve değerler konusunda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorum.Ya sizin eşiniz,Türkiye nin en zengin ailesinin çocuğu olsaydı,yalılarda büyüseydi,yurtdışlarında okuyup master lar yapsaydı,aile kökeni 7 göbek yüksek lisanslı olsaydı,hizmetçilerle yaşıyor olsalardı,sizin ailenizi küçümsemelerine müsama gösterirmiydiniz.Aynı hissiyatı bu sefer eşiniz sizin aileniz için yaşayacaktı.Bir aile köylü olabilir,doğal olabilir,maddi yetersizlikleri olabilir,sizin alışık olmadığınız bir ortam olabilir dert mi bu? Aslolan her yere her durumda adapte olabilmek ve mütevazi davranmak.Sokakta da,iş ortamında da alışmadığımız çeşit çeşit ütrlü türlü insanlarla karşılaşıyoruz.Onların yetiştirdiği oğullarıyla evlenmişsiniz.Altı üstü tatillerde gidiyorsunuz.Eşinizin ailesi onlar.

Çok yanlış düşünüyorsunuz bencede. Evet kültür farklılığı zordur belki ama uyum sağlamanız en doğrusu. Önemli olan size karşı tutum ve davranışları değil mi? Hem köylü insanlar daha sıcak olur bence.

eşim bana karşı ve aileme karşı çok iyi maşallah.ama ben onların yaşam şartlarına adapte olamadım.evleri çok iyi değil.salonun ortasında tuvalet var.tuvalete gitmek istediğinizde herkes size bakıyor....bu yüzden diyorum bazen keşke evlenmeseydim.
kendimi çok yıpratıyorum.konumu işi aile yapısı eşimden çok iyi olan biri istemişti.bu yüzden diyorum keşke onunla mı evlenseydim..sonra diyorum o eşin gibi sana değer verecekmiydi.belki mutlu olmayacaktım.benim birde çocuğum olmuyor.eşim bunu bilerek evlendi benimle..bu durumu öğrendiğinde beni bırakmadı...offfff...benim ona sımsıkı sarılmam gerekirken......

Kısmen anlayabiliyorum. Bizim ailelerimiz de çok farklı ama sadece tatilde gidiyormuşsun. Sürekli görüşmek zorunda değilsin. Bir de anladığım kadarıyla sen şekli kafana takmışsın. Eğer sana karşı iyilerse, ne bileyim sana ve evliliğine bir zararları yoksa ne olacak ki? Varsın farklı olsun. Önemli olan eşinle anlaşabiliyor olman bence.

sadece tatillerde gidiyormuşsun bence bu kadar büyütücek kafanı takıcak bişey yok bence senin eşinlede biraz problemlerin var yoksa ailesinin o durumuna tahammül edebilirsin eşin için

Seni her şeyinle kabul etmiş birinin ailesine yaptıkların çok yanlış. Sonuçta tatil süreinde ordasın. az sabret. Eşlerin aileleri çok önemlidir. Onları ne kadar seversen eşinle de sorunun o kadar az olur. Birde artık sen evlisin, başkaları istedi keşke onla evlenseydim gibi düşünceleri aklınızdan çıkarmadıkça bu problemler kafanızda kanır.

Bir erkegin kendi esine karsi anlayisli ve iyi olmasi, bir cok soruna katlanilabilir hale getirir insani. Onemli olan yalniz olmamaniz.

canım aynı kaderi paylaşıyoruz bende yedi aydır evliyim eşim iş sebebi ile yurt dışında bulunuyor yaklaşık beş aydır görüşmüyoruz eşimle evlenmemiz annem babam ayrı annemle kalıyordum annemin hatası sonucu eşimle evlenme kararı aldım ki zaten beş senedir beraberdik eşimi çok seviyorum hala da çok seviyorum o ayrı apar topar evlendiğimiz için ne düğün ne ev ne bark var ailesiyle kalıyorum eşim evlendikden iki ay sonra yurt dışına gitti çalışmaya ben ailesiyle kalmaya ve bir odaya tıkılmaya başladım büyük bir şehirde yaşadım saçma sapan kurallar ve dayatmalarla karşı karşıya kaldım hava karar madan eve gel kayın peder her gün içsin sarhoş hallerini çekmeye vs artık dayanacak halim kalmadı bir soruda şu nişanımız sorunsuzdu ailesi o zamanlarda ev alacağız ve düğün yapacağız gibi vaadlerde bulundu fakat şimdi ses seda yok çok fazla sinirimi bozuyo bu durum çok keyfi sefa insanlar bir çöp almadılar bize ben burdada çalışmaya başladım ve eksiklerimi şükürler olsun tamamladım eşim benim canım onsuz olamam ama bu yaptıkları bu umursamazlıklar beni çok yıprattı ve artık onlarla yemek yediğim zaman midemem ağrı giriyor ve hatta kusuyorum çok moralim bozuk anlayacağınız ömrü billah bunlar gibi rahat insan görmedim allaha havale ediyorum.lütfen cevap verin bayanlar eşimle boşanmayı bile bile düşündüm ama bu düşünce beni çok üzüyor iki ay sonra eşim gelecek ve verdiği sözleri tutmazsa gerçekden boşanacağım yada çok fazla kalp kıracağım lütfen cevap verin sizde aynı durumu yaşadınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…