Esim ailesini para vermek istiyor...

CiiCii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
22
2
36
Almanya
Merhaba arkadaslar,

ben 6 aylik evliyim ve almanya'da yasiyorum.
Hem esimle hem ailesi ile aslinda cok iyi anlasiyorum. Benim canimi sikan bir konu var. Esim benden önce hic calismamis ve annesinden gecinmis. Ben kendimi bildim bileli calisiyorum, evlendigimizden beri de hesabimiz bir. Beni harcama yaparken ona danisiyorum. Yanliz o sürekli ailesine bana danismadan harcamalar yapiyor. Bugün'de kendine yeni bir is arayacagini ve ailesine yardim etmek istedigini söyledi. Annesi 50 yasinda ve temizlige gidiyor, babasina bel fitigi teshisi konuldu.. Sürekli daha cok para kazanip onlara yardim etmek istedigini dile getiriyor (misal 5 bin Euro kazanirsa 2 bin Euro ailesine verecek). Bende parami biriktip ileride kendi ailem icin daire veya bir ev almak isterim. Suan ki durumumuz iyi, yanliz benim bebegim olursa tek maasimiz olacak.
Siz bu konuda ne düsünüyorsunuz? Artik kendi ailesine bakmasinin gerektigini düsünüyorum ama bunu dile getiremiyorum :KK34:
Not: ailesinin durumu kötü degil...

Bende parami biriktip ileride kendi ailem icin daire veya bir ev almak isterim.

Eşiniz ailesine yardım etmek istemesinin karşılığında mı bunu söylüyorsunuz yoksa siz de ileride ailenize yardım etmek niyetinde olduğunuz için mi?

Hayir, gercekten paramizi biriktirip kendi evimizi almak istiyorum. Benim ailemin bu durum ile alakasi yok. Ama eger kayinvalidemlere her ay para verirsek nasil biriktirelim, bu yüzden kaygilaniyorum

Her ne olursa olsun ayrı bir eviniz olmuş, ayrı bir hayatınız var. Ailelerimize destek olmak güzel ve hayırlı bir iştir, ancak bunun da şartları vardır:
1. O ailenin buna ihtiyacı olmalı
2. Kazancınızın iyi olması gerekir
3. Eşlerin karşılıklı rızası şarttır.
4. Bu tek taraflı olmamalıdır.

Bu şartlar olmadan aileye yardım etmek adı altında yapılan yardım, eşin hakkına girmekten başka bir şey değildir.

Bu meseleyi tatlılıkla çözmeye bakın, ileride çok başınız ağrır.

Hayir, gercekten paramizi biriktirip kendi evimizi almak istiyorum. Benim ailemin bu durum ile alakasi yok. Ama eger kayinvalidemlere her ay para verirsek nasil biriktirelim, bu yüzden kaygilaniyorum

Tmm, ailem için deyince kendi anne tarafınızı kast ettiğinizi zannettim. Çok haklısınız, duruma acilen el koyun. Ama tatlılıkla... :)

öncelikle seni haklı buluyorum. madem aileye para verecekti bunu sana evlenmeden önce söylemeliydi. sen ona güvenerek evlendin ve bir ev sahibi olmak istemen o kadar normalki. zaten maaş teke düşecek hamile olunca. şimdi mi aklına geldi ailesi. bence alttan alma....... tek kafama takılan konu ihtiyaçları olmadığı halde kadın neden temizliğe gidiyor.

Ailesinin durumu kötü değilse o kadar çok para vermesine gerek yok,tabii ki ailesi vicdanen kendini bu şekilde rahat hissedecek demek ki eşiniz ki bunu düşünüyor.işimiz zor tatlı dil ile çözmeye çalışmalısınız

Suan yeni evli oldugumuz icin son aylarda veremedi zaten. Evlenmeden önce bana hic bir sey söylemedi. Ara sira ''annem 50 yasina geldi hala temizlige gidiyor, onlara yardim etmek istiyorum'' gibi kendi kendine söyleniyor.
Kayinvalidem temizlige kendine ugras aradigi icin gidiyor, kendi parasini kazanmak istedigi icin.
Yoksa durumlarinin cok kötü oldugundan degil.

Kimsenin kendine uğraş olsun diye o yaştan sonra temizliği gideceğine inanmıyorum. .. Euro burada değerli 2 bin değilde 500 veya bin Euro falan gönderse en azından size de dokunmayacak kadar... ben olsam eşinizin yerinde ben de isterdim yollamayi...

Kayinvalidem yerinde duramayan caliskan bir kadin. Cocuklar evden ciktigi icin evde can sikintisindan disariya atiyor kendini. Temizlige de o yüzden gidiyor, baska bir ise almancasi olmadigindan zaten giremez. Durumlari gercekten kötü degil... Öyle olsa, amenna.

annem ev temizliğine gidiyor olsa, ben de yardım etmek isterdim. bence gözün kalmamalı, allah kat ve kat bunun karşılığını size verir. paranızın bereketi artar. eşini takdir ettim, hayırlı evlatmış.

Merhaba arkadaslar,

ben 6 aylik evliyim ve almanya'da yasiyorum.
Hem esimle hem ailesi ile aslinda cok iyi anlasiyorum. Benim canimi sikan bir konu var. Esim benden önce hic calismamis ve annesinden gecinmis. Ben kendimi bildim bileli calisiyorum, evlendigimizden beri de hesabimiz bir. Beni harcama yaparken ona danisiyorum. Yanliz o sürekli ailesine bana danismadan harcamalar yapiyor. Bugün'de kendine yeni bir is arayacagini ve ailesine yardim etmek istedigini söyledi. Annesi 50 yasinda ve temizlige gidiyor, babasina bel fitigi teshisi konuldu.. Sürekli daha cok para kazanip onlara yardim etmek istedigini dile getiriyor (misal 5 bin Euro kazanirsa 2 bin Euro ailesine verecek). Bende parami biriktip ileride kendi ailem icin daire veya bir ev almak isterim. Suan ki durumumuz iyi, yanliz benim bebegim olursa tek maasimiz olacak.
Siz bu konuda ne düsünüyorsunuz? Artik kendi ailesine bakmasinin gerektigini düsünüyorum ama bunu dile getiremiyorum :KK34:
Not: ailesinin durumu kötü degil...
KADIN HALA TEMİZLİĞE GİDİOSA BENCE COK DA İYİ DEĞİLDİR MADDİ DURUMU CÜNKÜ TEMİZLİK Kİ O YASTAKİ KADINA GÖRE COK AGIR BİR İŞ

Back
X