Eşim Altınlarımı istedi

Bence tamam kayın babana verme ama eşinle birlikte ortak bir şeyler alın ya da yapın diye veriliyor altınlar. Benim Altınlarım benim Altınlarım diye dolaşan gelinler ne kadar da tuhaf geliyor bana.
İşte bu yüzden gelinime altın takmayacağım.
Kız mehir olarak istemiş altınları. Bu durumda kızın altınları olmuyor mu? Zaten paragöz kayınbaba yapmamış, eşi yapmış altınları.

anne babanın yıllarca millete takıp biriktirdiği . üstüne yıne yıllarca birikim yapıp geline taktığı altınlar bir anda gelinin tapulu malı oluyor. eşimle benim de değil o benim altınım oluyor. hangi birine emek verdiğiniz hangi birini alın teri ile aldınız. evet altınlar genelde evlenen çiftin olmalı ki zaten de oyle oluyor da bu kadar keskin sınırlarla , bu kadar sivri kelimeler ile değil. eşim altınımı istiyor ne demek allah aşkına. o ikinizin altını. bir de haciz var borç var. belkide verirler geri. günün sonunda o altınlar zaten onlarındı. vermek istemeyebilirsin ama bu gruptaki bu keskin çizgiler bu tavırlar insanı ürkütüyor.
Anne baba altın takmamış altınları koca yapmış, onu da mehir olarak istemiş kadın. Koca da kabul etmiş. Bu durumda altınlar kadının

Bence tamam kayın babana verme ama eşinle birlikte ortak bir şeyler alın ya da yapın diye veriliyor altınlar. Benim Altınlarım benim Altınlarım diye dolaşan gelinler ne kadar da tuhaf geliyor bana.
İşte bu yüzden gelinime altın takmayacağım.
Şimdiden kaynana olmuşsunuz geçmiş olsun gelininize :D

2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Kasaya koyun vermeyin bence de. Geri alabileceğinizi düşünmüyorum.
Hacizlik olana kadar borca batan insan nasıl ödeyecek geri?
Belli ki altınlara güvenip harcamışlar.

Eşim tamam dedi konuyu kapatalım o zaman bir şekil hallederiz dedi ama üzüldü bir de ben arsa almayı düşünüyorum dedi o zaman dedi arsa alırız arsanın parasını babam öder sen de dedi altınları verirsin altın yerine arsa parası öder dedi üzerine yaparız dedi almamız da bir ayı bulur dedi ben yine de güvenemem çünkü bu devirde kardeşine bile güvenemiyorsun
Babası arsa parasını nasıl ödeyecekmiş? Onu ödeyebilecek insan borcunu da öder. Bakın sakın vermeyin. Sizden o para alınacak belli ki eşiniz tamam diyor ama hala sizden altın almanın yolunu arıyor.

Şimdiden kaynana olmuşsunuz geçmiş olsun gelininize :D
Yeni gelinleri gördükçe kaynana olmamak elde değil ben kolay mı para kazanıyorum 😀 ama aynı şeyi kızım için de isterim yani kızım da bir dünya altını alıp benim de benim dese hayır derim o altın yeni kurduğunuz aileye destek için takıldı. (Ki hiç takmasalar keşke herkes kendi ayaklari üzerinde durmadan evlenmese keşke )

2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Babası hacze kadar ödememiş de altınlarını mı ödeyecekmiş. Verirsen unut asla geri alamazsın. O senin hakkındır kimseye vermek zorunda değilsin. Hatta çocuklarına bile.

Back
X