Esim annesinin ve büyük ablasinin etkisi altinda kalıyor

86burcu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
375
199
103
Merhaba kızlar. Öncelikle bu siteyi bulduğuma ne kadar çok sevindiğimi söylemek istiyorum :) şimdi sorunuma gelince... Benim esim dünya iyisidir, bana olan sevgi anlatamayacağım kadar büyük, bı dediğimi iki etmez... Yani dört dörtlük bi insan! Kayınvalidem ve görümcem arayı durmadan bozmaya çalışmasalar tabi. Şimdi ayrılsak aksama başka biriyle bas göz etmeye çalışırlar. Durmadan ben olmadığım zamanlar esimi okadar bana karsı dolduruyolarki, eve geldiginde yüzünden anlıyorum Oda biliyo doğru olmadıgını ama ailesidir diye sineye cekioyor! Benden ayırmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve benim elimden bisey gelmiyor. Şimdi bisey söylesem ailesini haklı çıkarıp kendimden soğutacağım bunu biliyorum. Daha oncede buna benzer sorunlar yasamıştık zaten. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama aklınıza ihtiyacım var gercekten

Fazla detay yazmamışsın,eşinin ailesiyle sinir harbi mi var aranızda ? Yoksa yüz yüze tartışma yaşandı mı ? İpleri kopardınız ve sadece eşin mi görüşüyor onlarla ?

Eğer öyle değilse,sadece arada laf sokuşturuyor ve oğullarını dolduruyorlarsa sen gayet normal ve iyi niyetli davran.Eşin onlara gideceği zaman sıcak bir ifadeyle selam söyle,ben de arayacağım de.Eşin dönünce nasıllarmış,iyiler miymiş ben de gidip göreyim bir ara de.Onlar senin hakkında kötü konuşsa bile,eşin,benim karım iyi niyetli,onlar kötü düşünüyor der,sözlerine itibar etmez.

Eşim annesinin etkisinde kalıyor demişsin.....ama anlatımında eşinin sana hak verdiğini,onlara inanmadığınıda yazmışsın..

Bu nasıl dolduruşa gelmek ben anlamadım :26:

Merhaba kızlar. Öncelikle bu siteyi bulduğuma ne kadar çok sevindiğimi söylemek istiyorum :) şimdi sorunuma gelince... Benim esim dünya iyisidir, bana olan sevgi anlatamayacağım kadar büyük, bı dediğimi iki etmez... Yani dört dörtlük bi insan! Kayınvalidem ve görümcem arayı durmadan bozmaya çalışmasalar tabi. Şimdi ayrılsak aksama başka biriyle bas göz etmeye çalışırlar. Durmadan ben olmadığım zamanlar esimi okadar bana karsı dolduruyolarki, eve geldiginde yüzünden anlıyorum Oda biliyo doğru olmadıgını ama ailesidir diye sineye cekioyor! Benden ayırmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve benim elimden bisey gelmiyor. Şimdi bisey söylesem ailesini haklı çıkarıp kendimden soğutacağım bunu biliyorum. Daha oncede buna benzer sorunlar yasamıştık zaten. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama aklınıza ihtiyacım var gercekten

sen bence sakın eşinle bu konuda tartışma , bırak seni kötülesinler, anlamamış gibi davran, onlarla ilgili iyi şeyler söyle, bak bakim eşin onları terliyormu terslemiyor mu?
bende işe yarıyo, bırak o sana anlatsın sıkıntısını, sen öyle kastetmemişlerdir, kötü düşünmezler filan de.
öbür türlü sen kötüledin mi savunmaya geçer. ama iyi şeyler söylersen o onlara kızar.
anlatabildim mi?

Son düzenleme:
Fazla detay yazmamışsın,eşinin ailesiyle sinir harbi mi var aranızda ? Yoksa yüz yüze tartışma yaşandı mı ? İpleri kopardınız ve sadece eşin mi görüşüyor onlarla ?

Eğer öyle değilse,sadece arada laf sokuşturuyor ve oğullarını dolduruyorlarsa sen gayet normal ve iyi niyetli davran.Eşin onlara gideceği zaman sıcak bir ifadeyle selam söyle,ben de arayacağım de.Eşin dönünce nasıllarmış,iyiler miymiş ben de gidip göreyim bir ara de.Onlar senin hakkında kötü konuşsa bile,eşin,benim karım iyi niyetli,onlar kötü düşünüyor der,sözlerine itibar etmez.

biz daha önce ailesi yüzünden ayrilmistik, ayrilmamizdan kisa süre sonra esimden habersiz baska kiza felan bakmaya gitmisler, sonradan ögrendim. sevindiler yani ayrildigimiza. tekrar birliktelik karari verdigimizde karsi ciktilar, istemediler. bi sebeb sorarsaniz, sebeb yok aslinda. ben onlara karsi bi saygisizlik yapmadim hic bi zaman. ama mesafeli bi insanim ben, herkese hemen acilamam. nisandan öncede bazi olaylar yasanmisdi, o yüzden biraz soguktum onlara karsi, daha dogrusu annesine karsi... öyle iste, uzun hikaye hepsini anlatip uzatmim simdi :) tabiki baglari tam kesmedim, yine gidip geliyoruz beraber

Eşim annesinin etkisinde kalıyor demişsin.....ama anlatımında eşinin sana hak verdiğini,onlara inanmadığınıda yazmışsın..

Bu nasıl dolduruşa gelmek ben anlamadım :26:

sorun hak vermek yada vermemek degil, düsündügüm zaman, benim annem bana durmadan kocan söyle yapti söyle dedi dese bende etkilenirim sonucta annem. erkekler biraz daha uymaca. esim ona morali bozuluyor, belki kendi icinde bende suc aramiyo ama etkilenir yani, cok normal. banada bisey diyemiyo ama cok üzülüyo. bende üzülmesine dayanamiyorum iste :69:

sen bence sakın eşinle bu konuda tartışma , bırak seni kötülesinler, anlamamış gibi davran, onlarla ilgili iyi şeyler söyle, bak bakim eşin onları terliyormu terslemiyor mu?
bende işe yarıyo, bırak o sana anlatsın sıkıntısını, sen öyle kastetmemişlerdir, kötü düşünmezler filan de.
öbür türlü sen kötüledin mi savunmaya geçer. ama iyi şeyler söylersen o onlara kızar.
anlatabildim mi?

tam söyledigin gibi, kötü bisey söylemek istemiyorum, kendimi savunmakda istemiyorum, haksiz duruma düsmemek icin. ama onlar elini verdigin zaman kolunu isteyen tipler! iki defa üst üste evlerine gittim, uzaktan akrabalari gelmisti. kadinlar, iste geleninde per güzelmis hamaratmis dediler. baktim her misafir gelmesinde beni cagiriyolar, hizmet etmemi bekliyolar. calisiyorum sonucta, gitmezsem yine esimi arayip gelmediniz gitmediniz misafirler sizi sorup sordu diyo. yani ne yapim ben simdi

3 günlük ayrılıkta yuvanızı kurtarmaya çalişacaklarına kız Bakmıslar ha.. Valla sen gene iyisin Ben olsam kapimin eşiğinden geçirmem, hatta kocamı da göndermem.. Başka Birini Bulmaya çalişmak ne demek neee

o süreçte senin ailen seni Birilerine görücüye çıkarsaydı acaBa eşin seni ailene gönderir miydi ? nasıl insanlarmış yaa..

o süreçte senin ailen seni Birilerine görücüye çıkarsaydı acaBa eşin seni ailene gönderir miydi ? nasıl insanlarmış yaa..

haklisin! annesi bi kez bile arayip sormadi neden biraktin kocani gittin diye. cünkü sucunu biliyo, ve biz nisanliyken bile durmadan diyodu, siz kesin ayrilirsiniz sen aileni nisanlindan daha cok seviyosun diye.. kafasinda var iste ama sevdigim adamin annesi, onun yüzünden yine yuvami dagitmak istemiyorum. ama artik bi cocugumuz olsun istiyoruz ve ben cesaret edemiyorum, bunada müdahale eder diye. ikimizinde en büyük istegi olmasina ragmen...
bi cözüm bulup esimle aralarina mesafe koymam lazim, artik kaldiramiyorum

tam söyledigin gibi, kötü bisey söylemek istemiyorum, kendimi savunmakda istemiyorum, haksiz duruma düsmemek icin. ama onlar elini verdigin zaman kolunu isteyen tipler! iki defa üst üste evlerine gittim, uzaktan akrabalari gelmisti. kadinlar, iste geleninde per güzelmis hamaratmis dediler. baktim her misafir gelmesinde beni cagiriyolar, hizmet etmemi bekliyolar. calisiyorum sonucta, gitmezsem yine esimi arayip gelmediniz gitmediniz misafirler sizi sorup sordu diyo. yani ne yapim ben simdi

canım aynı benim yaşadıklarım, zamanla pes edecekler. az sabret. yine gitme ama eşine gitmeyi istediğini ama işlerin o gün yorucu olduğunu veya hasta olduğunu söyleyebilrisin. arda bir gidersin. yani eşine karşı sen onları seviyormuş sayıyormuş gibi görün. bişey oldumu üzülmüş gibi davran. sen iyiledikçe eşin kötüleyecek. çünkü sen iyi davranacaksın, onlarsa seni kötüleyecek. böylece sorunun onlarda olduğu kesinlik kazanacak. azıcık 2 yüzlü olacaksın.
biraz dene işe yaradığını göreceksin..:34:

canım aynı benim yaşadıklarım, zamanla pes edecekler. az sabret. yine gitme ama eşine gitmeyi istediğini ama işlerin o gün yorucu olduğunu veya hasta olduğunu söyleyebilrisin. arda bir gidersin. yani eşine karşı sen onları seviyormuş sayıyormuş gibi görün. bişey oldumu üzülmüş gibi davran. sen iyiledikçe eşin kötüleyecek. çünkü sen iyi davranacaksın, onlarsa seni kötüleyecek. böylece sorunun onlarda olduğu kesinlik kazanacak. azıcık 2 yüzlü olacaksın.

BEN BU FİKRE KATILMIYORUM ....NEDEMEK '' İKİ YÜZLÜ OLACAKSIN '' ..LÜTFEN BURDA İNSANLARI YANLIŞ ŞEKİLDE YÖNLENDİRMEYELİM.....

kayınvalidesinin yada görümcesinin huyları yüzünden, kendi karakterinden taviz vermesi ,iki yüzlü olmaya çalışması çok doğru bir davranış mı?

eşinde yaşadıklarını biliyor zaten arkadaşım..nekadar kırgın olduğunu üzüldüğünü tabiyki bilecekler.ne hissediyorsan o şekilde davran..eğilme,bükülme ki....birgün gelip o bükemedikleri öpsünler.....

dolduraşa getirdiklerini bilmek cok sinir bozucu bir durum ama ne kadar doldururlarsa doldursunlar bir işe yaramıyorki eşin için bu kadar güzel cümleler kullanabiliyorsun. sen asilliğini koru ailesi hakkında tek laf etme ama ara sıra konu açılırsa bu duruma cok üzüldüğünü belirt hepsi bu... doldurulmuş bir şekilde eve geldiğini anladıgında her zamankinden daha sevimli ve cana yakın ol ki, günahını aldıklarını düşünsün ama sen konuyu acıp çirkeflik yapmarsan ailesine hak verecektir.

BEN BU FİKRE KATILMIYORUM ....NEDEMEK '' İKİ YÜZLÜ OLACAKSIN '' ..LÜTFEN BURDA İNSANLARI YANLIŞ ŞEKİLDE YÖNLENDİRMEYELİM.....

kayınvalidesinin yada görümcesinin huyları yüzünden, kendi karakterinden taviz vermesi ,iki yüzlü olmaya çalışması çok doğru bir davranış mı?

eşinde yaşadıklarını biliyor zaten arkadaşım..nekadar kırgın olduğunu üzüldüğünü tabiyki bilecekler.ne hissediyorsan o şekilde davran..eğilme,bükülme ki....birgün gelip o bükemedikleri öpsünler.....

Iki yüzlülükle onu kastetmedi arkadas galiba... Biliyolar zaten, onun icin esimi benden uzaklasdirmaya calisiyorlar, gün gelirde ogullarida onlardan sogumasin diye. benim zaten herseye ragmen dimdik durmam onlari daha da kizdiriyor...

dolduraşa getirdiklerini bilmek cok sinir bozucu bir durum ama ne kadar doldururlarsa doldursunlar bir işe yaramıyorki eşin için bu kadar güzel cümleler kullanabiliyorsun. sen asilliğini koru ailesi hakkında tek laf etme ama ara sıra konu açılırsa bu duruma cok üzüldüğünü belirt hepsi bu... doldurulmuş bir şekilde eve geldiğini anladıgında her zamankinden daha sevimli ve cana yakın ol ki, günahını aldıklarını düşünsün ama sen konuyu acıp çirkeflik yapmarsan ailesine hak verecektir.

gercektende öyle yapmaya calisiyorum, yani eve geldiginde yüzü asik oldugunda yine biseyler dediklerini anliyorum ve benimde moralimi bozuldugunu göstermemek icin elimden geleni yapiyorum ama bazen okadar zor oluyorki anlatamam... Allahtan esim uzatmiyo fazla, unutturuyorum yani ama yinede cok zor

cok zor degilmi ugrasmak? bir iki gün olsa insan yine idare eder ama uzun vadiyeli düsündügümde ne kadar zor geliyor... bi ömür boyu bunlarlami ugrasacagim diyorum..
benim ve esimin en büyük hayali ikimizin bi cocugu olmasi. hamile kalsam dünyanin en mutlu insani olur eminin, ama cesaret edemiyorum. yarin bigün cocuk olursa daha cok karisacaklar, torun görme bahanesiyle durmadan evime gelecekler... ne yapim bilmiyorum

bende aynı şeyleri yaşadım canım. kayınvalidemle karşılıklı oturuyordum üstelik karşı karşıya dairelerden yönetiyordu hayatımızı dsha doğrusu o öyle sanıyordu... beni yıllarca tanıdılar eşimle 10 senelik ark.lığın sonunda evlendik biz. bu süre içinde her yönümü gördüler tanıdılar beni. hiç rol yapmadım çünkü sevgili olmadık hiç arkadaşımın ailesine de farklı görünme gibi bir çabam hiç olmamıştı zaten :1: neyse... benim içinde aynı şeyleri yaptılar hatta ne tüp bebeği allah allaaah olmuyosa olmuyo boşver başka kızmı yok laflarına kadar uzanmıştı artık dilleri :43: eşim onlara kanmıyordu tabi ama moralide bozulmuyo değildi. en sonundsa bir gün ben dayanamadım eşyalarımı topladım eşimin işten gelmesini bekledim. geldi ve konuştum olmuycak dedim yoruldum dedim gitmek istediğimi söyledim. o da bana 1 hafta ver dedi. 1 hafta sonunda herşey bizim için güzel olacak dedi. ve tam 1 hafta sonrasında ordan taşındık hemde sadece evden değil başka şehire gittik. ilk geldiğimizde sıkıntı çektik iş bulasıya kadar. ama sonunda bulduk. parasız kaldık ama hep mutluyduk. öneririm yani sizede uzaklaşmak çok iyi oluyo. şimdi hamileyim ben uzaktayımda sözde pek kıymetli oldum üstüme gelin yok okadar yani:1: tabi arkamdan nasıldır bilemiyorum hiçte umrumda değil açıkçası... kafana fazla takmamaya çalış. sende kendimi gördüm valla. uzaklaşın olmuyosa eşinde ayağını çeksin azcık gitmesin en azından az da olsa bir düzelme olacaktır diye düşünüyorum...

Back
X