• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim askere bense başka bir şehre...

khaleesi41

Rabbi Hebli Mines Salihin <3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
403
469
53
Merhaba arkadaşlar.

1 buçuk senelik evliyim. Ozel bir sirkette bilgisayar mühendisiydim Çalışma şartlarım çok ağır olduğu için ayrıldım ve devlet kurumlarının mülakatına girdim. Ben sehir olarak Istanbul istiyordum fakat Ankara'da bir kuruma girmeye hak kazandım. Eşim Istanbul'da çalışıyor. Tayin konusu ikimizin de sıkıntı ben biraz çalışırım sonra istanbulda belki baska bir is bulurum diye düşünüyorum.

Ancak bir de eşimin askerlik dönemi geldi ve kisa dönem olarak gidecek. Ben de daha ise baslayamadim ohal dolayisiyla guvenlik soruşturması cok uzun sürüyor. Eşim de maas alamayacak. Maddi sıkıntılar başlayacak. Kira ödememiz gerekecek. Kayinbabam yardim ederse eder bilmiyorum.

Ayrica tüm düzenimiz bozulacak ikimiz de stresliyiz. Üstelik bebek istiyoruz ama bu sartlarda cok ama cok mantıksız. Daha biz düzenimizi oturtamadık. Zaten 9 aydir korunmadigim halde olmuyor. Herşey üst uste geldi anlayacağınız.

Cok moralim bozuk. Biraz karışık anlatmış olabilirim. Desteğinizi bekliyorum...

Önce bir düzeninizi oturtsanız? Bebek demek aynı zamanda dünya kadar masraf. Her muayene 200 lira, doğum 5000 lira özel sağlık sigortan yoksa. Onu kim ödeyecek? Ki bebek için olan masraflar var bir de...

bazen şunu düşünmeden edemiyorum asgari ücretli dört çocuklu bir aile tanıyorum bunlar geçinebiliyorlar ve aile içi düzen gayet iyi bir sistem oturtmuşlar kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliyorlar
ve gene tanıdığım bir öğretmen çift var ve sürekli suçlamalar yargılamalar kavgalar bir tane çocukaları var onun bile geleceği için endişeliler
hangi aile daha mutlu mutluluk tümüyle paraylamı alakalı

şu halde iken bebek yapmaya çalışmak, korunmamak...

Korunmamaya karar verdigimizde bu sorunlar henüz oluşmamıştı. Zaten esim askere gidecek ve ben de ankarada olacağım için su durumda istemedigimi ve mantiksiz oldugunu mesajimda belirtmistim.

bazen şunu düşünmeden edemiyorum asgari ücretli dört çocuklu bir aile tanıyorum bunlar geçinebiliyorlar ve aile içi düzen gayet iyi bir sistem oturtmuşlar kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliyorlar
ve gene tanıdığım bir öğretmen çift var ve sürekli suçlamalar yargılamalar kavgalar bir tane çocukaları var onun bile geleceği için endişeliler
hangi aile daha mutlu mutluluk tümüyle paraylamı alakalı

Tabiki de değil. Benim derdim para değil bozulan düzenimiz belirsizlikler tayin durumlari vs...

Ankara'ya yerleşseniz ve eşinizde askerliğinden sonra gelip Ankara'da iş bulsa olmaz mı?

Bebek olayını lütfen erteleyip, korunun.Çünkü bebeği yapayım alayım kucağıma ordan oraya tay tay gezeriz gibi bir şey değil..Çok büyük sorumluluk .Önce hayatınızı düzene koyun ondan sonra düşünürsünüz.

Askerlik öncesi evlenirken bugünşeri hiç planlamadınız mı cidden?
O askerken ne yiyip içilecek,nerede yaşanacak,neden hiç düşünmediniz,anlamadım.
Her erkeğin askere gitmesi zorunlu değil mi zaten?
Madem maddi olarak zor durumdasınız,aile büyüklerine taşınmaktan başka çare yok anladığım kadarıyla.
Büyüklerin "al sana bu harçlık,bununla faturalarını ve kiranı öde,market masraflarını karşıla" demesi abes olmaz mı?

eşiniz ne zaman askere gidiyor

gidinceye kadar kısın bir aylık kira ve yeme içme masrafınızı kenara atın

kötü gün için tek kuruşunuz yok mu

düğün altınlarını kp e mi verdiniz

eşiniz askere gider siz de evi işin olduğu yere taşırsınız ya da o olmaz derseniz misafirhane çoktur Ankara da öyle bir yer ayarlarsınız

dönüşte de eşiniz iş bulursa Ankara ya gelir oldu bitti

ille de istanbul derseniz ve kurumunuzda tayin varsa eşiniz istanbul da işe başlar o zaman

şu aşamada mevcut parayı idareli kullanmak gerekiyor

bir müddet yiyecek dışında hiçbir şey almayın maddi külfet getirir şekilde gezmeyin vs vs

Güvenlik soruşturması bitip işe başlayana kadar özelde bir firmada işe başlayabilirsiniz sizi idare eder bu süreçte.
Bilgisayar mühendisiymişsiniz freelance proje alıp evden de çalışabilirsiniz. Mesleğiniz güzel her türlü para kazanabilirsiniz.

Teşekkürler arkadaşlar.

Bebek işini erteledik. Maddi olarak sıkışma durumunda da altınlarımızı kullanacağız. 6 ay kadar idare edeceğiz. Yorumlariniz icin teşekkürler.

Back
X