Esim babam acabalarim

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kizlar merhaba....
Direk konuya geçiş yapiyorum lutfen aydinlatin beni abartiyormuyum haklimiyim.

Esimin çok cokkk yakin bir aile ferdi vefat etti.(Allah rahmet eylesin)
Benim annem babam da ćok uzak bir sehirden taziyeye geldiler.
1 hafta filan taziye evinde kaldiktan sonra 2 gun sizde de kalalim öyle gidelim evimize dediler.Burayabkadar iyi guzel hos.

Esim taziye icin araba kiralamisti bir gun icin.
Babam ver ne geri sizde kaldigimiz 2 gun gezeriz 2 gunluk ucreti bana ait dedi.
Esim olmaz ben hallderim dedi.
Ve haletti de ama babam kasla goz arasinda esime 2 gunluk kira masrafini vermis esim de yok filan demis ama almis.
Ben buna bozuldum almamasi gerektigini dusunuyorum.

Bir diğer mevzu disarda yemek yiyelim dedik.Neyse yedik içtik.
Babam hesabi istedi.
Ve odedi.
Esim bir iki kere aa olmaz ver ben oduyecem dedi.
Ama babam dinlemedi.
Ki babam oykedir esim orda yirtinsada babam oderdi yani.
Esim cok az israr etti ona bi bozuldum abartiyormuyum sizce
Yemek yemeden once bir yrde oturup bir seyler icmistik esim kasla goz arasonda hesabi odemisti.

Bu arada maddi olarakda sikisiğiz.
Taziye masrafinin yarisini esim ustlendi.
Yani bu ay biraz dara dusucez.

Ama yine de esimin babama hesap odetmesi yani israr etmemesi cok dokundu bana .
Zaten babbam hayyatt ta odetmezdi amam biraz esimin israrci olmasini isterdim.
Sizce dusuncemde haksizmiyim abartiyormuyum bu kirginligimi esime soylemelimiyim

Tesekurlee simdiden

E demek ki eşin de babanı tanımış , ne olursa olsun babam öderdi zaten diyorsun ..
bunda bu kadar sinir olunacak bir şey görmedim , baban yardımcı olmak istemiş size işte ne güzel

Söyleme bence. Biraz daha izle diğer gelişlerinde nasıl davranıyor. Araba için olan parayı almasa iyiymiş giderken çantalarına sikistirsaydiniz aldığı parayı. Çok problem edilecek bir durum yok

Oylemi bnmi yanlis dsndum biz g.dogudayiz ailem batida.
Babamin sewdigi bir insandi vefst eden bey.
Annemde ben kosustururken bebegime bakmak icin geldi.
Cunku taziyeyi bir nevi biz ustlndik

Biz ailemizin yanına gittiğimizde disarda yenilenin icilenin hesabini ailem oder.Uc kereden birini ancak bize odetirler.Esimin ailesi de öyledir.Bize geldiklerinde de bir kere biz oduyorsak diğerini onlar öder.Bu bizim beklentimiz değil ama onlar da bize yük olmak değil keyifli zaman geçirmek istiyorlar.Gezelim diye kiralık aracın fazla kalmasını isteyen aileniz ,eşinizin araç kiralama bedelini kabul etmesi de bana garip gelmedi açıkçası. Umarım eşiniz de "benim cenazem var kayınpeder gezme derdinde" şeklinde düşünüp bozulmamış tır.

Ben öyle şeylere takılmam hayatı bazen kendimize çok zorlaştırıyoruz. Ailesinin sonuçta hesabı kimin ödediğinin ne önemi var? Madem siz rahatsız olacaktiniz neden müdahale edip yoo biz odeyelim, demediniz? Ailemle bir yere yemeğe gideceksek hesap kavgasına beraber gideriz eşimle beraber katakulli çevirip hesabı oderiz. Babam öderse de vay eşim yeterince ısrar etmedi diye düşünmem. Böyle durumlara ben de dahil olurum çünkü.

Demek ki eşinde babanı tanıyor ve üstelemiyor.
Boşver bence sende bı konuyu günden yapma. Zsten bı ay sıkışıksa onu da düşünmüş olabilir.

Ben öyle şeylere takılmam hayatı bazen kendimize çok zorlaştırıyoruz. Ailesinin sonuçta hesabı kimin ödediğinin ne önemi var? Madem siz rahatsız olacaktiniz neden müdahale edip yoo biz odeyelim, demediniz? Ailemle bir yere yemeğe gideceksek hesap kavgasına beraber gideriz eşimle beraber katakulli çevirip hesabı oderiz. Babam öderse de vay eşim yeterince ısrar etmedi diye düşünmem. Böyle durumlara ben de dahil olurum çünkü.

Aslnda kndime kizmadim degil iyi yrre parmak bastiniz.ne biliyim basiretim baglandi.birde ilk defa bole ortam oldu.farkli swhirlerdeyiz ilk defa disarda ymk yedik nasil davranmam gerktigini bilemedim sonra cok dovundum ama

Bizim ailelerimiz de birlikte yemeğe çıkınca bize hesap ödetmez, ki bizim gelirimiz iki tarafın da çok çok üzerinde. Çocuklarını yemeğe çıkarıp mutlu oluyorlar, ne var bunda?
Hem durumunuz sıkışıkmış, hem de babanız her türlü ödeyecekmiş zaten. Bence siz dert aranmışsınız kendinize. Bırakın, baba oğul olmuş onlar, kendi aralarında anlaşıyorlar.

Back
X