Eşim barışmak istiyor...(Acıları unutup, yeniden başlamak...)

htczhr

Veni, Vidi, Vici...
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
3.884
33
158
39
arkadaşlar eşimle yaklaşık 1 yıldır ayrıyız. 25 ekimde anlaşmalı olarak boşanacaktık.
eşim az önce beni aradı, konuşmak istediğini, davayı geri çekmemizi söyledi...
böyle bir şey mümkün mü?
acıları, söylenen sözleri, karşılıklı yapılan çirkinlikleri unutup tekrar başlamak...
eşimi hala seviyorum ama boşanmamız gerektiğini biliyorum.
her şeyi kafamda oturttuğumu yazmıştım daha dün buraya ne komik...
oturmamış...
tekrar bir araya gelmek demek aileleleri dışlayıp, yeni bir düzen kurmak demek...
beynim durdu...
mantıklı olanın ne olduğunu biliyorum ama pişmanlık yaşamak istemiyorum...
tüm ümidimi kaybetmiştim...
ama bugün o arayınca acabalarım gerçek oldu.
eğer yorum yaparsanız çok sevinirim.
dertleşmeye ihtiyacım var.

canım ayrılığınızın sebebi ne peki

bir çok şey aslında...
eşimin ailesinin gazına gelmesi...
şiddet...
biz olamamak...
eski konumda yazıyor aslında şimdi kafam biraz dağınık...

mantıklı olanın ne oldugunu sende gayet ıyı bılıyorsun..önemlı olan şu ki ayrılmak ıstememesının gercek sebebı ne? gercekten senı sevdıgı ıcınmı bosanmaktan vazgecmek ıstıyor yoksa baska sebebı mı var? bı adım atmadan önce kocanın neden boyle davrandıgını dusunmelısın..

şimdi ayrılık sebebi önemli tabii.. ailene danışmadan da sakın karar verme bence.. allah korusun işler kötüye giderse yine ailen olmalı yanında..

bir çok şey aslında...
eşimin ailesinin gazına gelmesi...
şiddet...
biz olamamak...
eski konumda yazıyor aslında şimdi kafam biraz dağınık...

canım karşında hem şiddet uygulayan hemde ailesinden etkilenecek kadar olgunlaşmamış bir adam var sözlerine aldanma derim hem 1 yıl olmuş bu zamana kadar neden barışalım dememiş

mantıklı olanın ne oldugunu sende gayet ıyı bılıyorsun..önemlı olan şu ki ayrılmak ıstememesının gercek sebebı ne? gercekten senı sevdıgı ıcınmı bosanmaktan vazgecmek ıstıyor yoksa baska sebebı mı var? bı adım atmadan önce kocanın neden boyle davrandıgını dusunmelısın..

evet doğru söylüyorsun neredeyse 1 yıl oldu ilk defa böyle bir şey konuşuluyor...
onunla konuşmam gerek ama cesaretim yok henüz yüz yüze gelmeye...

kızımın yanına gitmeliyim uyandı, birazdan gelirim yine...

Şunu da unutmaki insanlar değişmez. 1-2 ay iyi gibi gözükür sonra gene aynısı olur.
benim kuzenimde boşanmııştı sonra tekrar barışıp evlendiler. düzelen bişey yok.
bi de eşin neden 1 sene sonra barışmak istiyor?
davanın içeriğini bilmiyorum da maddiyatla ilgili durumlar varmı?

sevıyorum falan yazmıssın tabı bı bırlıktelık var seversın ama ayrılma sebebınızde oldukca fazla.. bı ınsan 7sınde neyse 70ındede odur. gercekten degıstıgıne emın olmadan karar verme. belkı sızın barısmanız ona bı cıkar saglıcaktır bu yuzden barısmak ıstıyordur. bence senı ve kocanı cok ıyı tanıyan ınsanlarla bu konuyu paylasmalısın cunku onlar daha ıyı bılırler nasıl davranman gerektıgını. aılenlede paylasmalısın bence. ayrıca kızında varmıs oncelıgın o olmalı kızını dusunerek hareket etmelısın.

Şunu da unutmaki insanlar değişmez. 1-2 ay iyi gibi gözükür sonra gene aynısı olur.
benim kuzenimde boşanmııştı sonra tekrar barışıp evlendiler. düzelen bişey yok.
bi de eşin neden 1 sene sonra barışmak istiyor?
davanın içeriğini bilmiyorum da maddiyatla ilgili durumlar varmı?

maddiyatla ilgili bir şey olamaz.
ne diyorsa kabul ettim çünkü...
sadece çocuk ne zaman babasında yatılı kalacak konusunu konuşuyorduk avukatlarla...

aslında kızımı her düşündüğümde barışmalıyız diyorum.
öğretmenim ben daha geçen gün okuldaki bir toplantıda arkadaş bir çocukla ilgili, zaten boşanmış bir ailenin çocuğu dedi...
kızıma bunu yaşatmak istemiyorum...
ama şiddetin olduğu, babanın anneyi aşağıladığı,annenin babaya güvenmediği bir evlilikte olamaz biliyorum.
nasıl anlarım diye düşünüyorum.
terapiste gitsek bir çözüm olur mu? bilmiyorum. ya da o kabul eder mi?
detaylı konuşamadık çünkü ben böyle bir sey beklemiyordum ondan, şok oldum.

maddiyatla ilgili bir şey olamaz.
ne diyorsa kabul ettim çünkü...
sadece çocuk ne zaman babasında yatılı kalacak konusunu konuşuyorduk avukatlarla...

anladım canım. ama şiddet vardı evliliğimizde diyorsun. seni dövüyormuydu? hakaretmi ediyordu?
bak benim kuzenim mesela eşiyle barıştı şuan bebekleride oldu ama kavgalar bitmedi. ilerde o çocuk büyüdümü psikolojisi hiçte iyi olmıcak. şimdiden bile yüksek ses duysuğunda eliyle üstünü dövüyor. bu daha 11 aylık. iyi düşün derim ben.

arkadaşlar kızımın yanına gitmeliyim. uyuyunca tekrar gelirim.
yorum yaparsanız sevinirim.

anladım canım. ama şiddet vardı evliliğimizde diyorsun. seni dövüyormuydu? hakaretmi ediyordu?
bak benim kuzenim mesela eşiyle barıştı şuan bebekleride oldu ama kavgalar bitmedi. ilerde o çocuk büyüdümü psikolojisi hiçte iyi olmıcak. şimdiden bile yüksek ses duysuğunda eliyle üstünü dövüyor. bu daha 11 aylık. iyi düşün derim ben.

hem dövüyordu hem hakaret ediyordu.
doğruyu söylemek gerekirse öfke problemi olduğunu düşünüyorum.
öfkelenince gözü hiç bir şeyi görmez.
onun memleketine gelmeden önce hakaret filanda yoktu.
ama buraya gelince ben sıfır oldum sanki.
parka bile götüremezdim çocuğumu...

Son düzenleme:
durum cok karmasık ve ıkı arada bı derede kalmıssın bu cok kotu bırsey :S zaten bosanmıs aılenın cocugu dıyebı yorum yapmak cok yakıstırılmıcak bısey olsa gerek. ama bu buyutme tarzıyla ılgılıdır. sen kocan olmadanda kızını mukemmel bır sekılde buyutebılırsın bence. bırıne ıhtıyac duymadan kendı basına basarabılırsın. ama senı yalnızbırakmayan aılende var. senın destekcılerın var zaten. hem zamanla bellımı olur belkıcok daha ıyı bırı cıkar karsına senı ve kızını hakedecek bırı. kızını dusunerek hareket et derken kocanın ıyı bı baba olabılecekmı bunu kastedıyorum. ıyı bı koca olamamıs bellıkı ve ıyı bı baba olacak gıbıde degıl sanırım.

Bir sene icinde her naneyi yedi simdimi barismak aklina gelmis siddet varsa huyundan vazgecmez

Back
X