• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bebeğime mama vermeme izin vermiyor

tugcesuu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
18
2
1
25
Evet çok saçma bi konu

Son düzenleme:
sütünüz azalmadı.. zamanla memeler terbiye olduğu için ilk zamanlardaki gibi şişkinlik olmaz veya süt fışkırmaz. süt olmasa bebek emmezdi, bebek emiyorsa süt var demektir
Aynen bebek emmeye başladıktan 2 dk sonra sızlayarak iniyor hissediliyor onun dışında boş gibi duruyor

Sütünüz azalmadı memeniz terbiye oldu üçüncü ayda hepimizin başına gelen bir şey bu eğer bebeğinizin kilo alımı iyiyse ve çişli bez sayısı altıdan fazla fazlaysa sütünüz yetiyor demektir.

Bebeğim 8 aylık olmak üzere bu aylarda emme süresi 5 dakikanın bile altına iniyor bunun bebeğime yettiğini kilo alımıyla vs takip ediyorum . Bu bir süreç. Sürekli mememizden süt taşsa günlük hayata adapte olamazsın.

sütünüz azalmadı.. zamanla memeler terbiye olduğu için ilk zamanlardaki gibi şişkinlik olmaz veya süt fışkırmaz. süt olmasa bebek emmezdi, bebek emiyorsa süt var demektir
Ama çevremdeki herkes de mama ver diyor evet bebek emerken süt sesi geliyor onu anlıyorum ama sütümün az mı çok mu geldiğini bilmiyorum
Bebeğim 8 aylık olmak üzere bu aylarda emme süresi 5 dakikanın bile altına iniyor bunun bebeğime yettiğini kilo alımıyla vs takip ediyorum . Bu bir süreç. Sürekli mememizden süt taşsa günlük hayata adapte olamazsın.
ama benim mememi sadece 1 dakada emiyor acaba kısa süreli emzirdiğim içinmi

Benim mememi 1 dk içinde içip bitiriyor sizce varmı sütüm

Ama çevremdeki herkes de mama ver diyor evet bebek emerken süt sesi geliyor onu anlıyorum ama sütümün az mı çok mu geldiğini bilmiyorum

ama benim mememi sadece 1 dakada emiyor acaba kısa süreli emzirdiğim içinmi
süt bebeğe yetmiyor olsa anlardınız. boşuna stres olmayın. cocuk her ay bir kilo alacak değil.. zaten zamanla kilo alımı yavaslar. doktor mamaya baslamanız gerekseydi söylerdi sizs

Gittiginiz kontrolde doktor kilosu az, az gram almış vs demediyse kendinize boşuna dert ediniyorsunuz çünkü bebekler işk aylarda fazla fazla kilo alıyorlar sonradan o kilo alımı yavaslıyor ve bazı aylar hiç almayabiliyor. Doktorunuz mama önermediyse vermeyin demekki yetiyor sütünüz cocuga.
Ayrıca emzirme döneminde baslarda o dediğiniz kendi kendine akmalar vs oluyor sonradan sagım yaparken veya bebek emerken o süt geliyor.

abim de yeni vefat eti hemde intihar eti bu psikolojiyi kaldıramıyorum stresin içindeyim sizce bu stresle azalmazmı
basınız sağ olsun.

tabi ki stres etkiler ama stres altındasınız diye kesin kesilir diye bir sey de yok. takmayın kafanıza bu kadar bu konuyu kendinizi hasta edeceksiniz. sizin için de bebek için de sağlıklı değil bu tutum. çok rahatsızsanız memenizi elinizle sağın. eğer süt geliyorsa vardır.

dediğim gibi bebek boş memeyi emmez. emiyorsa süt vardır. aç olsa uyuyamaz, sürekli ağlar. aç bebeği anlarsınız. lütfen biraz sakinleşin. mama vermek neyi çözecek su an?

Gittiginiz kontrolde doktor kilosu az, az gram almış vs demediyse kendinize boşuna dert ediniyorsunuz çünkü bebekler işk aylarda fazla fazla kilo alıyorlar sonradan o kilo alımı yavaslıyor ve bazı aylar hiç almayabiliyor. Doktorunuz mama önermediyse vermeyin demekki yetiyor sütünüz cocuga.
Ayrıca emzirme döneminde baslarda o dediğiniz kendi kendine akmalar vs oluyor sonradan sagım yaparken veya bebek emerken o süt geliyor.
Hm peki ben sağlık ocağında kontrole gidiyorum onlarda çok umursamıyorlar sizce çocuk doktoruna da götürmelimiyim

he birde bebeginiz zaten dizin deyiminizle düşük kilolu doğmuş belki de hep böyle ilerleyecek minyon bir cocuk olacak. İlla her bebek iri kilolu olacak diye bişey yok. Benim bebeklerimde zayıf, anne babası olarak bizlerde minyon tipli sayılırız o yuzden kilo kısmında bunlar da etkilir

Evet çok saçma bi konu arkadaşlar kızım 2700 doğdu 38 haftada baya düşük doğdu sadece anne sütüyle şuan 3 aylık 6 kilo oldu ama sütüm baya azaldı bir anne kendi anlamazmı memesinden gelen sütü eskiden şişen hep akan göğüslerim ne şişiyor ne akıyor ve bende azaldığını anladım ama ne yapsam ne yesem çoğalmıyor eşime mama alalım gelişimi geri olmasın mama verelim diyorum yanaşmıyor neden çünkü ilk iki ay baya kilo almıştı ve gazı çokdu şuan azaldı gazı çünkü sütümde azaldı doktorlar ilk aylarda bana çok emzirme yoksa gazıyla hep uğraşırsın dedi dinlemedim hep emzirdim ama sonra saat saat emzirdim ve sütüm azaldı bu ay sadece 600 gram almış ve sütüm nerdeyse hiç yok eşim doktorlar öyle dediği için mi artık nedense mamaya katiyen yanaşmıyor neymiş doktor ne derse oymuş 6 ay olana kadar mama veremiyicekmi ne yapacağım hiç bilmiyorum artık kızlar help ne
sütün azalmadı. gerekli olsaydı doktor önerirdi fazla kilo da iyi değil.

Bebeğinizi daha uzun daha sık emzirmeye çalışın. Bebeğin kilo alımı ve çişli bez sayısı da önemli. Bence kafanıza göre mamaya başlamayın, çocuk doktoruna gidin önce. Bu arada başınız sağ olsun.

Evet çok saçma bi konu arkadaşlar kızım 2700 doğdu 38 haftada baya düşük doğdu sadece anne sütüyle şuan 3 aylık 6 kilo oldu ama sütüm baya azaldı bir anne kendi anlamazmı memesinden gelen sütü eskiden şişen hep akan göğüslerim ne şişiyor ne akıyor ve bende azaldığını anladım ama ne yapsam ne yesem çoğalmıyor eşime mama alalım gelişimi geri olmasın mama verelim diyorum yanaşmıyor neden çünkü ilk iki ay baya kilo almıştı ve gazı çokdu şuan azaldı gazı çünkü sütümde azaldı doktorlar ilk aylarda bana çok emzirme yoksa gazıyla hep uğraşırsın dedi dinlemedim hep emzirdim ama sonra saat saat emzirdim ve sütüm azaldı bu ay sadece 600 gram almış ve sütüm nerdeyse hiç yok eşim doktorlar öyle dediği için mi artık nedense mamaya katiyen yanaşmıyor neymiş doktor ne derse oymuş 6 ay olana kadar mama veremiyicekmi ne yapacağım hiç bilmiyorum artık kızlar help ne
Memeler bir süre sonra terbiye olur ve eskisi gibi süt sızmaz eskisi gibi dolgun hissetmezsiniz. Bebeğiniz çektikçe gelir ama ona özel üretiyor .
Bebekler kendi doğum kilosu egrisinde büyür bu dikkate alınır . 6. Ayda doğum kilosunu ikiye katlamalı ki sizinki 3 ayda katlamış bile . 1 yaşında 3 e katlamalı 2 yaşında 4 e şeklinde gider . Bebeğiniz 3 ayda 3 kilo almış gayet normal . Bu aydan sonra eskisi gibi 1 kiloları alamaz almamalı zaten. Mamaya ihtiyacınız yok . 3-6 ay arası 800-500 arası alması normal . Bana bu anlattıklarından istediğinde emzirmeniz yeterli. Hatta bu ay etraf daha fazla dikkatini çektiğinden emzirme ona zor gelebilir ilgisini çekmek için boynunuza kolye yada oyuncak asabilirsiniz yada ayakta gezinerek zıplatarak emzirme olabilir. Fakat gereksiz mamaya başlamayın sakın hele biberon vermeyin.

600 gram almış diyorsunuz az mı şimdi bu ? Allah aşkına gereksiz mama verip çocuğu zorlamayın. Sütünüz var belli ki süt gerçekten olmaz çocuk hiç kilo almaz mama verirsin ama kafana göre mama başlanmaz. Eşin doğru demiş doktor demediği sürece mamaya gerek yok. Kaldı ki 3 aylık 6 kilo çok fazla bir kilo. Artık güçlendi öyle yarım saat oturup emmez zaten bebek göğüsler zamanla terbiye olur şiş olmaz bu süt yok anlamına gelmez.

600 gram almış diyorsunuz az mı şimdi bu ? Allah aşkına gereksiz mama verip çocuğu zorlamayın. Sütünüz var belli ki süt gerçekten olmaz çocuk hiç kilo almaz mama verirsin ama kafana göre mama başlanmaz. Eşin doğru demiş doktor demediği sürece mamaya gerek yok. Kaldı ki 3 aylık 6 kilo çok fazla bir kilo. Artık güçlendi öyle yarım saat oturup emmez zaten bebek göğüsler zamanla terbiye olur şiş olmaz bu süt yok anlamına gelmez.
E eltimin kızı 4 buçuk doğduu

Back
X