• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bebeğime mama vermeme izin vermiyor

E eltimin kızı 4 buçuk doğduu
Konuyla alakası nedir ? Sizinki 2700 gram doğmuş her bebek kendi persentilinde ilerler. siz kilolu bebek istiyorsunuz ama bu öyle gereksiz mama ile olmaz çocuğu yormak sindirim problemi yaşatmak istiyorsanız buyrun verin mamayı. Asla Mama karşıtı değilim kızıma bir süre verdim çünkü doktor tavsiye etti sonra kızım güzel emmeye başladı ve kendi isteğiyle bıraktı. Önce bir doktora götürün gelişim geriliği varsa zaten o söyler ama yok çocuk 3 ayda 3 kilo almış zaten daha ne kadar alacak ?

Konuyla alakası nedir ? Sizinki 2700 gram doğmuş her bebek kendi persentilinde ilerler. siz kilolu bebek istiyorsunuz ama bu öyle gereksiz mama ile olmaz çocuğu yormak sindirim problemi yaşatmak istiyorsanız buyrun verin mamayı. Asla Mama karşıtı değilim kızıma bir süre verdim çünkü doktor tavsiye etti sonra kızım güzel emmeye başladı ve kendi isteğiyle bıraktı. Önce bir doktora götürün gelişim geriliği varsa zaten o söyler ama yok çocuk 3 ayda 3 kilo almış zaten daha ne kadar alacak ?
Ama il iki ay bi buçuk aldı son ay 600 gram aldı

Kilo almiyor ise takilin kiloya. Fakat baska bebekler ile kiyaslamak icin dert etmeyin..

Yani? Yarıştırmak için mi vereceksin mamayı? Doktor tavsiye etmeden birşey verme, arkadaşlar doğru söylüyor, bebeğin ihtiyacına göre süt üretiliyor ilk zamanlardaki gibi sismiyor, bebeğinde huysuzluk aşırı ağlama, bez sayısında azalma, bezlerde boşluk varsa doktora götür, kafana göre mama falan verme

Evet çok saçma bi konu arkadaşlar kızım 2700 doğdu 38 haftada baya düşük doğdu sadece anne sütüyle şuan 3 aylık 6 kilo oldu ama sütüm baya azaldı bir anne kendi anlamazmı memesinden gelen sütü eskiden şişen hep akan göğüslerim ne şişiyor ne akıyor ve bende azaldığını anladım ama ne yapsam ne yesem çoğalmıyor eşime mama alalım gelişimi geri olmasın mama verelim diyorum yanaşmıyor neden çünkü ilk iki ay baya kilo almıştı ve gazı çokdu şuan azaldı gazı çünkü sütümde azaldı doktorlar ilk aylarda bana çok emzirme yoksa gazıyla hep uğraşırsın dedi dinlemedim hep emzirdim ama sonra saat saat emzirdim ve sütüm azaldı bu ay sadece 600 gram almış ve sütüm nerdeyse hiç yok eşim doktorlar öyle dediği için mi artık nedense mamaya katiyen yanaşmıyor neymiş doktor ne derse oymuş 6 ay olana kadar mama veremiyicekmi ne yapacağım hiç bilmiyorum artık kızlar help ne
O hep memedeki dolgunluk şişkinlik sürekli aynı olmaz ki. Yani direkt mamaya yönelmeyin biraz gözlemleyin emzirin bi dursun bakalım aç olsa zaten belli eder emerken yutkunmuyor mu bunu hissedersiniz

E konunun alakası ne eltinin bebeği ile. Yarış mi var .? Yarisilacak kiyaslanacak mevzumu bebeğin sağlıklı gelişimi? Her bebek kendi doğum kilosu ile doğru orantı da kilo almalı . Her ay 2 kilo alırsa yaşında 25 kilo olur olur mu öyle şey? Hareketlendikce kilo alımı düşmeli zaten. Şuan 600 Gr alması ideal . Gece emzirmelerini atlamayın bebeğiniz gayet normal. Hiç almaz aksine verir o zaman sıkıntı.

2.5 3.5 kilo arası en normali. Ayda 500 gramdan az olursa zaten sağlık ocağındakiler bile mama ver der. Her şeyin bi oluru var. Şimdi kilosu gayet güzel. Benimki 3.5 doğdu birer kilo alarak 3 aylıkken 6.5 oldu ve tombik bi bebekti yani hep. Aç kalsa zaten durmaz huzursuz olur. Her ay 2.5 kilo alan bebek olmaz 6 aylıkken 15 kilo mu olcak bu çocuk?

Aha da tablosunu yapmışlar. Kaydedin. Takıldıkça bakın.

images

Sizin derdiniz süt yetmezliği degil. Bebek kıyası. Mesajını okuyunca gereksiz yere kendinizi yetersiz hissetmeyin diye bildiklerimi yazmak istemiştim ama ısrarla yok ilk ili ay kilo aldı da son ay 600 gr aldı ya hala devam ediyorsunuz birde eltinin kızı girdi işin içine asıl sebep belli oldu. Neyse eşiniz neyse ki sizden daha bilincli geldi düşününce. Umarım keyfi mama kullanmanıza engel olabilir.

Zaten standardı o aylarda en az 600 Gr. Bu aydan sonra kilo alımı yavaş yavaş azalacak. 2 kilo farkla doğmuş bi bebekle kendinizinkini kıyaslamak çok yanlış. 4 buçuk kilo doğmuş bebek sağlıklı anlamına gelmez zaten sınırın üstündedir bu kilo istenmez bu kadar kilolu bebek doğumu. Bu şekilde kendinize süt stresi yüklerseniz gerçekten sütünüz olmaz. Süt yapan ilk şey su, dinlenme ve uykuysa 2. Şey inanmaktır. Sütünüz olduğuna bebeğinize yettiğine inanacaksınız ki olsun. 2700 doğum kilosu da düşük değil bu arada. Olması gereken sınırda kiloyla doğmuş. Doktorda asla 600 Gr ile kilo almamış zayıf demez. Eşiniz iyi yapıyor. Size kalsa sütünüz varken dayayacaksınız mamayı sırf bilinçsiz davrandığınız için. Mama karşıtı da değilim ilk 5 buçuk su sonrası mama vermek zorunda kaldım stüüm kesildiği için. Gerçekten kesildiğini anlıyorsunuz zaten. Kulağınızı dışarıya kapatın çünkü sütünüz var. Doymayan bebek çiş yapmaz, günlük 5-6 çişli bez en kolay takip yöntemi. Doymayan bebek ağlar, uyumaz, huzursuz olur. Memeden süt gelmese emmek istemez zaten. 1 dakika da emmek için fazla kısa geldi bana. Siz mi çekiyorsunuz? Bebek bırakana kadar emmeye devam etsin asıl yararlı olan sonradan gelen son süt daha yoğun daha kıvamlı olan. Lütfen kendinize ve bebeğinize bu stresi yüklemeyin.

Back
X