Eşim bebek ıstemıyor

tokyoo

kaçıncı sınavımda kucagımdasın???
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
2.502
440
128
gunaydın kızlar..ıkı yıllık evlıyım....ıkı yıl boyuncada bende esımde cocuk dusunmedık....ama sımdı ben ıstıyorum esım daha erkekn dıyor...

cevremdekıler benım uzerıme 6 dogum yaptı...sımdı herkes bana soruyor olmuyormu bılmem ne....

bende ıstıyorum ama esım olmayın olmuyor...:)
bazen aklıma gelıyor ya sorun cıkarsa ya esımde bırsey varsa yada bende varsa dıye..

ıkı yıl ıstemedık evlılıgımız yerıne otursun dıye...bırde sorun cıkarsa mahvolurm wallaa.esım tez zamanda ıster ınsalah:(

Vallahi her şeyin hayırlısını istemek lazım, teslimiyet lazım. Dediğin gibi eşin istemezse olmaz, yani olur tabii mümkündür ama yani Allah korusun istemeye istemeye çocuk sahibi olursa sorumluluk ağır gelebilir, ilgisizleşebilir. Bin türlü ihtimal var.

Senin çocuk istemeni, bunun için endişelenmeni anlarım ama milletin ne dediğiyle değil eşinin duygu ve düşünceleriyle ilgilenmen daha doğru olmaz mı? Siz bir çiftseniz dışarıya tek vücut-tek beyin gibi görünmelisiniz. Başkaları aklını bulandırmasın, canını sıkmasın, bir karar alıyorsanız eşinle ortak kararınız olsun, iki tarafın da gönlü olsun. Çocuğunuz olacaksa elbette bunun için en uygun zamanda olacak, ne öncesinde ne sonrasında. Allah ne zaman nasip ederse. Ha belki de çocuğunuzun olması nasibiniz değil, bu da bir ihtimal. Ama ne evliliğinizin ne de dünyanın sonu. Ki senin nasibin buysa sen buna üzülecek olsan bile bil ki sana uygun görülmüş her şeyde bir hayır vardır.

Neyse canım toparlayayım, kafa bir milyon şu an bende, dağılıp saçmalamış olabilirim. Demem o ki sen şu an varsayımlar üzerine düşünüp evhamlanacağına, kendi canını ve eşinin canını sıkacağına evliliğinin tadını çıkar. İnşallah her ley gönlünce olur.

Vallahi her şeyin hayırlısını istemek lazım, teslimiyet lazım. Dediğin gibi eşin istemezse olmaz, yani olur tabii mümkündür ama yani Allah korusun istemeye istemeye çocuk sahibi olursa sorumluluk ağır gelebilir, ilgisizleşebilir. Bin türlü ihtimal var.

Senin çocuk istemeni, bunun için endişelenmeni anlarım ama milletin ne dediğiyle değil eşinin duygu ve düşünceleriyle ilgilenmen daha doğru olmaz mı? Siz bir çiftseniz dışarıya tek vücut-tek beyin gibi görünmelisiniz. Başkaları aklını bulandırmasın, canını sıkmasın, bir karar alıyorsanız eşinle ortak kararınız olsun, iki tarafın da gönlü olsun. Çocuğunuz olacaksa elbette bunun için en uygun zamanda olacak, ne öncesinde ne sonrasında. Allah ne zaman nasip ederse. Ha belki de çocuğunuzun olması nasibiniz değil, bu da bir ihtimal. Ama ne evliliğinizin ne de dünyanın sonu. Ki senin nasibin buysa sen buna üzülecek olsan bile bil ki sana uygun görülmüş her şeyde bir hayır vardır.

Neyse canım toparlayayım, kafa bir milyon şu an bende, dağılıp saçmalamış olabilirim. Demem o ki sen şu an varsayımlar üzerine düşünüp evhamlanacağına, kendi canını ve eşinin canını sıkacağına evliliğinin tadını çıkar. İnşallah her ley gönlünce olur.

estafırullah canm ne sacmalaması... ne ıyı ettınde yazdın... ben etrafın lafına bakmıyorum zaten ama ya sorun cıkarsa dıye dusunuyorum ıkı yıl ıstemedık ıstemedık allahta vermezse bıde dusunuyor aklıma gelıyor hep:(

estafırullah canm ne sacmalaması... ne ıyı ettınde yazdın... ben etrafın lafına bakmıyorum zaten ama ya sorun cıkarsa dıye dusunuyorum ıkı yıl ıstemedık ıstemedık allahta vermezse bıde dusunuyor aklıma gelıyor hep:(

Öyle düşünme ama. Niye boşuna canını sıkıyorsun? Belli ki milletin sorması da kafana ayrıca sokmuş. Haklısın, keşke eşin de senin gibi çocuk istese ama ne yapalım ki adam istemiyor, kendince sebepleri vardır elbet. Ve dediğim gibi eğer nasibinde varsa 45 yaşına gelsen de çocuk sahibi olursun, ha yoksa istersen ilk günden iste yine de olmaz. Böyle düşün ve rahatlat kendini. Ha alttan alttan eşinin kafasına çocuk fikrini sokmayı ihmal etme, öyle "çocuk isterim, çocuk isterim" diye değil de farkettirmeden, ne bileyim gördüğünüz güzel örnekleri farkettirerek. Çocuk isteğini çok iyi anlıyorum, benim bile biyolojik saatim hadi diyor ki daha sözlüyüm, evlenmeme epey var ve evlenir evlenmez de hemen çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum, tabi bu mantığımla verdiğim karar. Gönlüm ister ki hemen evlenip bebek sahibi olayım.:1:

seni üzmek istemem ama bir kaç tanıdığım ki başta istemediler sonra olmadi çok şükür 5 yılın ardından oldu onların ne ile korunduğunu bilmiyorum ama ilaç iğne gibi doğum kontrolü hormonu bozuyormuş çünkü ilk ilişkiden sonra rahim kendisini bebeğe hazırlıyormus bunlarda engel olursa olmuyormuş dilerim prezervatifle korunuyorsunuz ins. Hayırlısı ile ikinizinde hazır olduğu bir zamanda allah nasip eder.bu söylediklerimi bende bilmiyorum birilerinden duymuştum yanlış olabilir

Sen içini ferah tut canım Rabbim ne zaman uygun görürse o zaman olur.O gün geldiğindede Allah eşinin içine çocuk sevgisi verir merak etme.Şimdilik zamana bırak derim zaten çok erken 2 yıl ama yinede eşine istememe sebebini açık açık sor neden istemiyor

canımm beklemekle çok iyi etmişsin bikere... hiç piişmann olma çokta bu konuda eşinin üstüne düşme kötü şeylerde getirme aklına. hayırlısıyla allahımm verir hiç tasalanmaa...

Peki eşine sebebini sordun mu?
Belki maddi olarak sorumluluk almaya hazır değildir.

Biz de 3.5 senelik evliyiz ve çocuk düşünmedik.
Ama şimdi ben düşünmeye başladım, malum biyolojik saatin tik takları.
Ama şimdi de eşim bir süre daha düşünmeyelim diyor,yeni iş kurdu ve oturması için zamana ihtiyacımız var gerçekten de..
Belki seninki de böyle düşünüyordur.

canım ben de iki yıllık evliyim, biz de düşünmedik iki yıl boyunca ama şimdi eşim istiyor ama ben hiç istemiyorum :( Bir bebk fikrine, annelik fikrine duygusuna hazır değilim... Sizin tam tersi yani... Çevremdekiler bana da sorup duruyor istemiyor musunuz, olmuyor mu, yapmyıor musnuz vs.. Ben de eğer yaşlı biri değlse, yatak odama da karışmayın isterseniz diyorum tavrımı koyuyorum, kime ne canım, benim bebeğim olunca onlar mı bakacak sanki de sorup duruyorlar. Millet iki dakika pış pış yapacak diye hazır hissetmiyorsam eğer bir ömür boyu sürecek bu büyük sorumluluğun altına girecek değilim ya... Kimin ne dediğine sakın aldırış etme, ayrıca bebek istemiyorsa eşin sakın zorlama, istediği zaman yaparsınız, hazır hissetmiyor olabilir bu çok doğal, ben istemiyorum mesela, eşim zorlayınca ısrar edince bu fikirden daha da uzaklaşıyorum! Ben de istediğimde bebek sahibi olalım diyorum, ikimiz de heyecanla bekleyelim diyorum,,, kesinlikle baskı yapma ısrar etme derim, çünkü bu önemli mevzu, eşin istemezse bebek olunca sıkıntılarınız olablr, yükünü ağırlaştırma bırak o da istesin yaparsınız... Hem inanmıyorum ben iki yıl istemedik allah vermez falan,,, bi sorununuz varsa zaten ilk geceden çocuk isteseniz de olmayabilir... sonradan sonraya bedeniniz size küsecek değil ya... Sadece tavsiyem siz korunmayın hap vs.. eşiniz korunsun, böylece bebeğimiz ya olmazsa duygusunu azaltmış olursunuz,, huzurunuz daim olsun canım... :):)

Son düzenleme:
bizde de tam tersi bi durum var.
1,5 yıllık evliyim eşim ve çevrem evliliğimin ilk ayından itibaren çocuk baskısına başlamıştı.
İlk bir yıl eşime laf geçirebiliyordum, çünkü çok borcumuz vardı, hala da var.
Ama son 4 aydır falan eşim artık iyice zıvanadan çıktı.

Çocuk istemiyorum diye sürekli tripler atmaya başladı.Sinir olduğum bişey yapıyor, "niye böyle davranıyosun?" diyorum, "sen de çocuk yapmak istemiyorsun benim isteklerime saygı duymuyorsun" diyo.o kadar alakasız konuları buralara bağlamaya başladı ki! banyodan sonra bornozunu yatak odasında bırakma banyoya as diyorum, banane sen benim isteklerimi ciddiye alıyor musun diyor, çıldırıyorum artık.En son dün bu konuda konuştuk ve bana çocuk konusuna karşı çıktığın için içimde sana karşı gizli bi soğukluk besliyorum, seni sinirlendirmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum ama bu konuda kendime engel olamıyorum diyo :s
Çok şaşırdım.

Okadar yıldım ki baskılarından, doğurup kucağına atasım, al ne halin varsa gör diyesim var.
Ben de çok istiyorum ama mantıklı olmak zorundayım, bu kadar borç içine bi de çocuk yapamam, hayatıyla oynayamam.

Nitekim dün akşam pes ettim, istemeye istemeye çocuk yapmaya karar verdik.
Nasıl olucak ne yapıcam bilmiyorum.
Asla eşine bu konuda baskı yapma, sen ne kadar üzerine düşersen o o kadar kendisini geri çekecektir.

eşiniz istemiyorsa vardır bir sebebi..sonuçta siz anne olacaksınız o da baba.biraz zaman tanıyın..maddi bir sebebi yoksa , çocuğu olan arkadaşlarınızla görüşün sıkça:.benim yakın bir arkadaşımda sizin durumunuzdaydı..benim oğluş biraz dillenmeye başlayınca arkadaşımın eşine de şirinlikler yaptıkça çok hoşuna gitti..özenmek demeyelim de içindeki endişeleri sildi sanırım..şimdi de çocuk için çalışmalara başladılar :1::1:

Hayırlısını dile
Körü körüne isteme hiç birşeyi hayatta
Bence her şeyin bir sebebi vardır

Eşininde kendince düşünceleri vardır
Belki maddi sebepler belki de biraz daha zaman

gunaydın kızlar..ıkı yıllık evlıyım....ıkı yıl boyuncada bende esımde cocuk dusunmedık....ama sımdı ben ıstıyorum esım daha erkekn dıyor...

cevremdekıler benım uzerıme 6 dogum yaptı...sımdı herkes bana soruyor olmuyormu bılmem ne....

bende ıstıyorum ama esım olmayın olmuyor...:)
bazen aklıma gelıyor ya sorun cıkarsa ya esımde bırsey varsa yada bende varsa dıye..

ıkı yıl ıstemedık evlılıgımız yerıne otursun dıye...bırde sorun cıkarsa mahvolurm wallaa.esım tez zamanda ıster ınsalah:(

eşin erken gözüyle mi bakıyor yoksa hiç mi istemiyor? çocukları sevmiyor mu?2 yıl normal bir zaman çocuk düşünmek için ama çiftlerden biri hazır değilse sorun çıkabiliyor doğumdan sonraki iletişimde.
eğer şimdilik erken gözüyle bakıyorsa zamana bırakacaksın çare yok.ama bebeklere özendirebilirsin. varsa çevrenizde küçük bebek, al kucağına ver... parkta bahçede sevin vs vs.. bunlar körükler bence.

bizde de tam tersi bi durum var.
1,5 yıllık evliyim eşim ve çevrem evliliğimin ilk ayından itibaren çocuk baskısına başlamıştı.
İlk bir yıl eşime laf geçirebiliyordum, çünkü çok borcumuz vardı, hala da var.
Ama son 4 aydır falan eşim artık iyice zıvanadan çıktı.

Çocuk istemiyorum diye sürekli tripler atmaya başladı.Sinir olduğum bişey yapıyor, "niye böyle davranıyosun?" diyorum, "sen de çocuk yapmak istemiyorsun benim isteklerime saygı duymuyorsun" diyo.o kadar alakasız konuları buralara bağlamaya başladı ki! banyodan sonra bornozunu yatak odasında bırakma banyoya as diyorum, banane sen benim isteklerimi ciddiye alıyor musun diyor, çıldırıyorum artık.En son dün bu konuda konuştuk ve bana çocuk konusuna karşı çıktığın için içimde sana karşı gizli bi soğukluk besliyorum, seni sinirlendirmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum ama bu konuda kendime engel olamıyorum diyo :s
Çok şaşırdım.

Okadar yıldım ki baskılarından, doğurup kucağına atasım, al ne halin varsa gör diyesim var.
Ben de çok istiyorum ama mantıklı olmak zorundayım, bu kadar borç içine bi de çocuk yapamam, hayatıyla oynayamam.

Nitekim dün akşam pes ettim, istemeye istemeye çocuk yapmaya karar verdik.
Nasıl olucak ne yapıcam bilmiyorum.
Asla eşine bu konuda baskı yapma, sen ne kadar üzerine düşersen o o kadar kendisini geri çekecektir.

Sevgili hadiborazan,,, uff üzüldüm durumuna, benim de senin durumuna benzer bi durum var, eşim benim o kadar üstüme gelmiyor, sinirlenmiyor, her şeyi çocuk mevzusuna getirmiyor ama çocuk flan görse üzülüyor, onayan gülen çocuklara bakıyor, alışverişte millletin çocuğunu seviyor, resmen aşırı hevesli :( bizim de bir bebeğimiz olsa diyor, senden bi parça olsa, ona bakınca seni görsem falan diyor, üzülüyorum onu hiç kırmam kırmak istemiyorum ama bu basit bişey değil... Sen de hazır değlsin anladığım kadarıyla,,,, hakkında hayırlısı olsun inşallah canım yaa....

Son düzenleme:
Bende 1 yilik evliyim cocugu ne esim ne de ben cok istedik ama bi kac ay once nasil olduysa hamile kalmisim.. Hayatimda hissettigim en guzel duyguydu. Ilk baslarda biraz uzulmeme ragmen kendimi cok alistirdim bu fikre ve iliskimiz bile o kadar guzellestiki esimler. Ama fazla uzun surmedi ve bebegimi kaybettim ve anladimki bebege hamile kalmadigim taktirde hic bir zaman hazir olamayacagim.. Bizde hep maddi yonden dusunuyoruz ama onu veren Rabbim bereketinide verir diye dusunuyorum..

Ondan sonra bir kac ay yine hamile kalmayi denedim ama olmadi artik hayirlisi. Her bebek rizkiyla gelir eger kendinizi ve iliskinizi hazir hissediyorsaniz kesinlikle cocuk dusunun zaten oyle pat diye tutmuyor isteyincede :19:
Esinize guzel bi sekilde konusabilirsiniz yada anlatmaniza gerek yok supriz olsun o zaman bak nasilda ister :1:

Daha yeni sayılırsınız bekleyin sonucta ortak bir kararla uygun bi zamanda olması gereken birsey herseyin hayırlısı olsun.

merhaba kızlar...oncelıkle konuya gec cevap yazdıgım ıcın kusura bakmayın...esımın cocuk ıstememe sebei hem hazır olmaması hem cocuk gurultusunu sevmemesı. hem kıradayız dıyor kayınbabamında bır maası yok onlara o bakıyor..

bır ara arkadsalarını hanımları dogum yaptı ozendı onlara benden cocuk ıstedı bende heycanlandım tabi..tamam dedım bır sonrakı adet donemımden sonrakı yumurtlama donemınde yapalım dedım. tamam dedi...1 ay gectii aradan esım bır kredı cektı..
neyse anlamadım vazgectı cocuktan... dıyorum kredı cektın ondanmı dedım yok dedi.. kendısı 28 yasında ben ise 24..kendısı olgundur ben delı dolu..
hem ben hazır degılım dedı hemde senın hazır olduguna ınamıyorum dedı...
ha bırde bızım kayınvalıde yuzunden sorunlarımız var ben ne kadar nefret edersem kaynanamdan o da benden nefret eder tartısırz sureklı...

acaba dıyorum hanı aklımdan olurda gecım edemem,bosanırım da cocuk arada kalır dıyemı ıstemıyor dıye dusunmustum..
sonra bu bır aydan sonra ıstemyınce bende aklımdan gecenı esıme sordum o da ne alaksı var benım aklıma gelmeyen seylerı sen aklıma sokuyorsun dedi..
zamanı var daha dedi..hazır degılım dedi...cokta ustelemıyorum yaniii

ayrıca ne ıle korundugumu soranlar ıcın hap yada ıgne kullanmıyrum esım prezervatıf kullanıyor ılk gunden beri... ben ne olur ne olmaz dıe hıc korunmadım... esım aldı tedbır:)

yorumlarınız ıcın cok tesekur ederım... esn ıyısı esım desın bana bebe ıstıyorum dıye:)

Biz 4sene korunduk.
Herkes aman korunmayın olmaz sonra dedi.
Hiç kimseyi umursamadık.
Verecek olan Allah.
Olup olmayacağını bilen de Allah...
Onun için böyle bol keseden atanları hiç dinlememek lazım.
Çocuk olacaksa her iki tarafın istemesyle olur.Öyle de olmalı.
Sen de uygun zamanı beklemelisin tokyocum.

Back
X