Esim benden izinsiz bileziklerimi bozdurup ev almaya kalkmis

serra234

Guru
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
54
2
286
Ankara
Arkadaslar ben bir sureligine kendi ailemin yaninda kaliyorum. Ben buraya gelirken dugunde takilan bileziklerimi, ve cocularimin dogumunda kendi annemin taktigi bilezikleri kendi evimin bir kosesine saklayip biraktim. Esimede yerini soyledim ara sira kontrol etsin diye. O an ne zaman donecegim belli degildi.
E simdi ben burada kaldim. Uzun bir zaman oldu. Esim hep memlekete donmek istedigini soylerdi. Ben ise buyuk sehirde alismisim, evlenirkende esim buyuk sehirde oturuyordu. Bende cevreye alismisim. Hep memlekete donmek istemiyorum dedim.

E gecenlerde haberim oldu esim altinlarimi bozdurup ustune cok az biraz para koyup memleketten bir kooperatife girmis. herseyi kendi ustune yaptirtmis. Ayliginin buyuk bir bolumunu de oraya yatiriyormus. Ben bunlari duyunca sok oldum. daha once yoklamisti. Ben kesinlikle istemiyorum. Gelince bakariz dedim, altinlarima dokunma dedim, onlar annemin bana hediyesi dedim. Ama beni dinlemedi, yine bildigini yapti. Ya ben simdi ne yapiyim anlamadim..
E geri donunce nasil gecinecez, iki cocuk birde ben diyorum.. Buluruz bir yolunu diyor.. Ya bu nasil bir sey anlamadim, esimin beni dusunmeden yaptigi davranislarina bir tanesi daha eklendi. Arkadaslar ne yapiyim, siz olsaniz ne dusunursunuz?

muhtemelen eşiniz sizden yiyeceği paparayı da düşünmüştür altınları araklarken:) meraklanmayın,eşiniz kötü bişey yapmamış.ben de altınlarla kumar filan oynadı sandım:)
eşiniz memlekete dönmeme isteğinizi biliyorsa, gitmeyeceğinizi de farkındadır.eğer siz kararlı olursanız kooperatifi satar ya da yatırımlık saklar.üzülmeyin eşler biz ne istersek onu yapar.siz de orada oturmayacağınıza göre yatırımlık denk gelmiştir de girmiştir o kooperatife.ayrıca evi kendi üzerine yapması neden canınızı sıktı anlamadım.eğer sizin üzerinize yapsaydı bir sürü imza vs...hem sizin imzanız olmadan satamaz, adınız orda olmasa bile.ayrıca evlilerin malı boşanırken de ortaktır.yani evin kimin üzerine olduğunun bir önemi yok.eşinize inanın güvenin,ama taviz vermeyin derim.sağlık ve mutlulukla...

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

evliyken alınan her şey karı kocanın üstünedir.yani onun gidip kendi üstüne yaptırması anlam taşımaz.o ev aynı zamanda sizin de üstünüze.sanırım 2006dan beri kanun böyle.

yine eşiniz kötünün iyisi.altınları bozdurup parayı bi yatırıma bağlamış en azından.bi yolu bulunur sıkıntı yapmayın.

esınız cok ta kotu bırsey yapmamıs bence ev cok onemlıdır , yanlız sızden ızın almadan altınlarınızı bozdurması cok cırkın bı davranıs olmus

Keşke giderken altınlarını yanına alsaydın :(

Gitme sebebini diğer konundan öğrendim.
Eşinin bu konuda sana destek olmaması ve senin isteğinden farklı bir gelecek çizmesi düşündürücü.
Keşke güvenip altınları bırakmasaydın.

Neyse yine de ortak mal sayılıyormuş.

ev ortak oluyor zaten neyseki harcamamış yıne bı yatırım yapmış ama size danışmaması hiç hoş değil

belkıde musade etmıycenızı bıldığınden emrıvakı yaptı

evde durmaman nedenki?ne olursa olsun insan nasıl eşinden ayrı yaar anlamıyorum ben gitsem kocam peşimden gelir o gitsede ben..seni ezip geçmesi kötü ama mal sahibi yapmış katılıyorum arkadşlara bunada şükür...

Arkadaslar ben bir sureligine kendi ailemin yaninda kaliyorum. Ben buraya gelirken dugunde takilan bileziklerimi, ve cocularimin dogumunda kendi annemin taktigi bilezikleri kendi evimin bir kosesine saklayip biraktim. Esimede yerini soyledim ara sira kontrol etsin diye. O an ne zaman donecegim belli degildi.
E simdi ben burada kaldim. Uzun bir zaman oldu. Esim hep memlekete donmek istedigini soylerdi. Ben ise buyuk sehirde alismisim, evlenirkende esim buyuk sehirde oturuyordu. Bende cevreye alismisim. Hep memlekete donmek istemiyorum dedim.

E gecenlerde haberim oldu esim altinlarimi bozdurup ustune cok az biraz para koyup memleketten bir kooperatife girmis. herseyi kendi ustune yaptirtmis. Ayliginin buyuk bir bolumunu de oraya yatiriyormus. Ben bunlari duyunca sok oldum. daha once yoklamisti. Ben kesinlikle istemiyorum. Gelince bakariz dedim, altinlarima dokunma dedim, onlar annemin bana hediyesi dedim. Ama beni dinlemedi, yine bildigini yapti. Ya ben simdi ne yapiyim anlamadim..
E geri donunce nasil gecinecez, iki cocuk birde ben diyorum.. Buluruz bir yolunu diyor.. Ya bu nasil bir sey anlamadim, esimin beni dusunmeden yaptigi davranislarina bir tanesi daha eklendi. Arkadaslar ne yapiyim, siz olsaniz ne dusunursunuz?

dua et ev alıyor..ya başka işler için altını bozdurup kadında kızda yeseydi o da yetmez o kadın kızı sana kuma diye getirse....o erkeklerin eşleri ne yapsın..sen sevin sevin

bir önceki konuna baktımda cok zor bir durum senin için.kızının hastalıgında seni yalnız bırakan bir adama ne kadar güvenilirki?
altınlar sana ait.senden izinsiz nasıl alabilir?keske bırakmasaydın evde yada ona söylemeseydin yerini.
eşini tanımıs olman gerekir aslında.bazen insan ne diceğini bilemiyor.bende öle bir durum yasıyorum su an.
sana ne diceğimi bilemiyorum.cok zor bir durum.ama kararlı durup ipleri eline almalısın.
o cocugu tek basına yapmadın.madem sorumlulugunu üstlenmeyecekti neden baba oldu?
o cocukların ne günahı var?keske cocukların bir sansı olsa ana baba secerken.yazık değilmi onlara? :47:

ev alması iyi parayı boşa harcamamış ama bunu senden habersiz yapması altınlarını izinsiz alması hiç hoş değil:20:
yine de kendini fazla üzme canım olmadı ilerde evi satıp istediğin yerden ev aldırabilirsin

ınanmıyorum ya hıc mı uzulmemıs altın ne kadar dustu ben parasız kaldıgımda elımdekılerı bozuyorum-kı ben bırıkımımı altın olarak yapıyorum- ne kadar uzuluyorum ona bıle yanı altın boyle surunurken akıl isi mı be adam madem nıyetın var altın yuksekken yapsaydın vallahı cok uzuldum ya bunu nasıl dusunmez

Niye eşinizle değil de ailenizle kalıyosunz?

Cocugum rahatsiz. Ilk yil esimin yaninda kaldim bana hic destek olmadi, cok zor bir yil gecirdim..Bunalima girdim, yapayalniz bir sehirde, sehirde degilde ulkede diyeyim kendi basina rahatsiz bir bebekle ve 4 yasinda baska bir cocukla kalmayan bilemez. Kendi ailemin yanina yurtdisina geldim. Burda ulasim, hastane, doktorlar daha kolayima gidiyor. Su an onceligim cocugum, o iyi olsun gerisini gozum gormuyor inanin bunu yasamayan bilemez. Bileziklerimi de belki ilerde gerekli masraflar icin kullanirim diye sakliyordum. Iste ona guvendim emanet etmistim.

ınanmıyorum ya hıc mı uzulmemıs altın ne kadar dustu ben parasız kaldıgımda elımdekılerı bozuyorum-kı ben bırıkımımı altın olarak yapıyorum- ne kadar uzuluyorum ona bıle yanı altın boyle surunurken akıl isi mı be adam madem nıyetın var altın yuksekken yapsaydın vallahı cok uzuldum ya bunu nasıl dusunmez

Bu benim hic aklima gelmedi. Benim ona kizmam neden benim rizam yokken boyle bir seye kalkisti bazi arkadaslar ortakmis falan diyor farketmez diyorlar. Ama insan evi neden alir, secer begenir, ortak karar verir. Ama esim gizli, ustu ortulu bir sekilde benden izinsiz ona emanet ettigim ve ayrici cogu kendi annemin hediye ettigi bilezikleri bozdurup boyle bir seye kalkisirsa kirilirim.

dua et ev alıyor..ya başka işler için altını bozdurup kadında kızda yeseydi o da yetmez o kadın kızı sana kuma diye getirse....o erkeklerin eşleri ne yapsın..sen sevin sevin

Allah korusun ve Allah gostermesin. Esim ilgisiz, rahattir ama o kadar da kotu degildir. Ben onu bilirim o beni bilir asla oyle bir sey yapmaz...hem yaparsa yuzune hic bakmayacagimi bilir.

yani kocan altınlarını çalmış...zor bi durum.

Ne yalan soyleyeyim ilk duydugumda bende boyle dusunmustum. Cok kizmistim. Ya yine guvenimi bosa cikardi demisti. Sonra biraz alismaya basladim. ARtik hirsizlik gibi bakmiyorum ama yine de emanet edilmis bir sey. Sonucta bilezikler bizde gelinin olarak bilinir. Benim yengemler nerdeyse 15 yildir evliler. Bileziklerini hic bozdurmadilar...Bilemiyorum ben cok kirildim. Zaten aramizda kirginliklar vardi bir tane daha eklendi yani.:(

Back
X