eşim benden soğudu:-(

Carpediem25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2011
188
2
116
Kizlar 58 kilo ile hamile kaldim suan 28. haftamdayim kilom 75 esim artk bana hic yanasmiyor dogum icin bu paxar istanbula gidiyrm ailemin yanina esimle diyrbakirda gorev yapiyrz 3 ay yokum burda yanlis birsey yapar mi cok guveniyrm ama bana uzak olusu korkutuyr 2 ay sonra yanima gelck beni 100 kilo gorsn istemiyrm coraplarimi dahi giyemiyorum oturdugum yerden zor kalkiyorum daha kilo almamak icin ne yapabilirm

Son düzenleme:
2 ay gibi bir süre sonra zaten doğum yapacaksınız
rahminize düştüğü andan itibaren
önceliğiniz bence yavrunuzun sağlığı olmalı
üzgünüm son aylar kilo almaya devam edeeksiniz 2 veya 3 kilo
daha alarak hamileliğinizi bitirmiş olacaksınız inşallah
bebeğinizi doyurun güzel bi emzirme dönemi ve emzirmeye uygun diyetlerle verirsiniz
nasıl olsa...

Son düzenleme:
Siz cocugunuzun sagligini düsünün o gibi bir durumdan yararlanip sizi aldatmaz hatta esiniz bile heycanlidir bebegin gelecegine ihanet edemez.

2 ay gibi bir süre sonra zaten doğum yapacaksınız
rahminize düştüğü andan itibaren
önceliğiniz bence yavrunuzun sağlığı olmalı
üzgünüm son aylar kilo almaya devam edeeksiniz 2 veya 3 kilo
daha alarak hamileliğinizi bitirmiş olacaksınız inşallah
bebeğinizi doyurun güzel bi emzirme dönemi ve emzirmeye uygun diyetlerle verirsiniz
nasıl olsa...

2 3 kilo alsam cok sevinirm ben bir 10 kilo daha alirim diye dusunuyrm

Agrilardan uyuyabilsem keske her gecem ayni malesef bobrek buyumesi de var saga sola yatamiyrm boylede sirt agrisindan uyuyamiyrm :(

Kıyamam sana :)
Arkadaşım gerektiği kadar ye çok fazla yemek tüketmemeye çalış ,senin şimdi bunları hiç takmaman gerek lohusayken ne yapacaksın peki ?
Lohusalıkla ilgili biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim bana biraz seninkisi sıkıntılı geçecek gibi geldi.
Doğumla birlikte epey kilon gidecek sütüm olsun diye o zaman da fazla yeme sakın ,işte asıl onlar kalıcı olur, bunun yerine bol bol su iç en fazla sütü su yapar ...
Ve bu arada uyumaya çalış gerekirse yarı oturarak uyu ,uykuya çok ihtiyacın olacak bir dönem .

Son düzenleme:
Tesekkurler tavsiyeniz icin uygulucm hamile kalmadan once sigara iciyordm birakinca kilolar tavan yapti haliyle ..

Annemin hamileliğini görmüş biri olarak şunları diyebilirim;

Eğer ki öncesinde sigara alışkanlığın varsa ağzını sağlıklı şeylerle meşgul et ne bileyim havuç kes limonla onları at ağzına, kuruyemiş ye hergün bir avuç.

Kilo içinse annem bizim ufaklığı 4 kilo ve küsüratıyla doğurdu, normal doğum:53: Annemin karnı dev gibiydi yani:9:
Doktor hergün yürüyceksin demişti. Akşam yemekten sonra yürürlerdi hep babamla, arkadaşıyla. He oda olmadı evde turlardı bildiğin. Bol bol su içerdi.

Ki annem hamileyken bir poşet dolusu mesela mandalina aldı babam dolaba koymadan bi'oturuşta yer bitirirdi, tek başına:53:

Başlarda bebeğe yarasın, güzelce kilo alsın diye yiyodu ama doktor abartmanın alemi yok azalt tut boğazını demişti.

Kilolara gelince yarısı doğumda gitti, bi'kısmı emzirdiği için o evre gitti. Birazcık kalmıştı doğumdan sonra onlarda bebek yürümeye başlayınca peşinde dolanmaktan gitti.

Nitekim çok geçmeden doğum öncesi kilosuna kavuşmuştu. Stres yapma bence.

Ayrıca bebeğini düşün, başka hiç bi'şeyi kafana takıp ne kendini ne meleğini huzursuz etme:31:

Kizlar 58 kilo ile hamile kaldim suan 28. haftamdayim kilom 75 esim artk bana hic yanasmiyor dogum icin bu paxar istanbula gidiyrm ailemin yanina esimle diyrbakirda gorev yapiyrz 3 ay yokum burda yanlis birsey yapar mi cok guveniyrm ama bana uzak olusu korkutuyr 2 ay sonra yanima gelck beni 100 kilo gorsn istemiyrm coraplarimi dahi giyemiyorum oturdugum yerden zor kalkiyorum daha kilo almamak icin ne yapabilirm
Sen Keyfindenmi kilo aldın Hamilesin ve hamilelikte olur böyle şeyler Benim Annem Hamileliğinde Hüsmenağa gibi olmuştu resmen doğumdan sonra gitti kiloları 4 çocuk annesi Düşün Yani Bebeğini Kucağınıza Alınca bütün herşey değişicektir emin olun ;)

siz tavsiyem hamur işi ve tatlılardan uzak durun ve bol bol yürüyüş yapın. sebze ,meyve yiyin tatlı ihtiyacınızı sütlü tatlılarla geçiştirin,ceviz badem fındık kuru üzüm (hem sizin hem bebeğiniz için) gerekli, balık,tavuk ,az yağlı et tüketin makarna ve pilavı olabildiğince az yiyin. ben hamilelimde 11 kilo aldım . sonra emzirme sürecinde de süt olsun diye yemek zorunda kalacaksınız onun için frenlemeye çalışın . asla canınızın istediği bi su böreğinden kaçının demiyorum elbette yiyin ama sınırlayn en azından.
Allah sağlık ve sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alabilmenizi nasip etsin

biraz fazla almışsın ama olsun canım .hamileyiz illaki alıyoruz kilo .sen bebeğini düşün üzülme .doğum sonrası vericez kiloları .ızagara,salata ,meyve yemeye çalış .süt iç sıvı tüket .fazla tatlı hamur işi yeme canım .

canım sankı cok kılo almıssın gıbı geldı bana moralını bozmak gıbi olmasın ama son haftalarda daha cok alınıyor dıye bılıyorum.çokmu yedın acaba hamıleyım dıye:26:
buarada aklına boyle seyler getırme ıcını ferah tut sen

Canım sende biraz fazla almışsın birde son aylardada alıcaksın arkadaşım 4 kilo daha almıştı ama o toplamda 9 kilo aldı zaten eşin senden soğumamıştır bense hamilelik hormonların devrede sen alıngansın :) kıyamam sana düşünme bunları bebeğini düşün

Back
X