Eşim beni ciddiye almıyor ne yapmalıyım

feraye arslan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2023
4
0
1
26
Eşimle 2 yıllık evliyiz önceden evimiz ayrıyken nereye gittiğini söyler ne zaman geleceğini söylerdi şuanda kısa bi süreliğine (mecburi olarak) kaynanamgilde kalıyoruz istedigi zaman çıkıp gidiyor istedigi zaman geri geliyor gittiği yerleri genelde saklıyor aldığı birseyi söylemez benim hiç hesaba katmiyor en son bu akşam caddede olay oldu silah sesi ardından ambulans sesi geldi bende bi baktım eşim yok olayın olduğu yere gitmiş aradım geliyorum soda alıp dedi ne için gittiğini biliyorum falan dedim sonra tamam geliyorum dedi bende gelmesende olur dedim geldi aksine o trip atıyor ne yapmalıyım

Sende ondan habersiz biryerlere git sorgularsa senin yaptığını yapıyorum de. Eğer haber vermemi istiyorsa beni görmezden gelme de. Seni kaybetmekten korksun azıcık.

Bende aynı şeyi yazmaya geldim.
Birebir yaptığı aynı şeyleri yap.
Onu görmezden gel ve sen onun gibi davran.
Eğer önemsemiyorsa ve dikkatini çekmiyorsa git boşan direk...

Bundan rahatsız olduğunuzu güzel bir dil ile anlatıp, konuştunuz mu hiç? Yoksa direkt "Niye bana nereye gittiğini söylemedin, haber versene, merak ettim ne işin var orada? "gibi söylemleriniz oluyor mu? Çünkü bu şekilde eleştirel bir şekilde yaklaşırsanız konuşmanın da olumlu gitmeyeceği çok açık. Şahsen " Canım dışarı çıkacağın zaman bana da haber eder misin? Çünkü seni evde zannediyorum ve de bir bakıyorum yoksun. Bilmediğim için de merak ediyorum. Haberim olur ise içim daha rahat eder. Mesela ben habersiz çıkıp gitsem sen merak etmez misin beni göremeyince? İşte ben de çıkacağın zaman haberim olsun isterim ki içim rahat etsin, nerede olduğunu bileyim" derim. Bir de hani hesap sorar gibi "Nereye?" demektense, "Canım nereye gidiyorsun? Benim de birkaç istediğim şey vardı da " deyin mesela. Böyle ılımlı yaklaşırsanız olumlu bir geri dönüş alabilirsiniz. Yoksa çocuk gibi sanki annesi "Saat kaç oldu, neredesin,nereye gittin, ne işin vardı orada?" diye hesap sorar gibi hissettirmeyin. Yoksa hiç sallamayabilir. Bir de ailesinde eşini böyle bilgilendirmek ayıp karşılanır diye düşünüyor ise de bu şekilde haber vermeden çıkıp gidiyor olabilir de. Kimisi kılıbıklık diye tanımlayabilir böyle şeyleri. Halbuki erkeğin efdali kılıbık olanıdır. Tabii eski kafalılıklar da mevcut.

Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim evet bugün öyle bir tepki verdim hesap sorar gibi çünkü aşırı korktum 11 aylık bir kızımızda var haber verme üzerine konuştuk tamam dedi hani haber verecektin dedigim zaman öyle uzun değil önemli bir yer değil deyip geçiştiriyor

Anasinin evinde kalinca kendini bekar sanmis galiba
Ozel degilse neden kvdede kaliyorsunuz ve bu ne kadar surecek?
Yani eşim öğretmen askere gidecek bir yıllığına biz urfada oturuyorduk tayini adanaya çıktı aynı zamanda evi taşıdık kvdemin üst katına indirdik kapalı bir şekilde açmadık 9 kasımda askere gidecek 40 gün acemi birliği ondan sonra uzun dönem nereye çıkarsa o şehirde eşyalı ev tutacağız bitince askerlikte adanada ev tutacağız ama haziran başından beri burdayız

Siz surekli ev mi degistireceksiniz es icin? Eviniz kalsaydi gidip gelseydi askere sonra tasincaksaniz tasinsaydiniz. Acemi birligindeyken siz kayinvalidenizle kalmaya devam mi edeceksiniz? Bu arada annesinin yanina gelince kendini bekar sanmaya baslamis beyfendi sizde surekli haber vermeden cikin yaptigini yapin.

Güzelce konuşmayı deneyin en başında. Anlamıyorsa siz de aynı şeyi yapın ona sallamayın. İnşallah yeni taşındığınız yerde de aynı şekilde davranmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…