Esim Bir Gülümsemeyi Esirgiyor KArısından

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
Öncelikle ramazanınız mübarek olsun.
Eşimle bu ramazan hiç tartışmayacağıma dair yemin ettim. Öncesinde ise tartışmalar yaşıyorduk çok sık bir şekilde. Çok laubali, gereksiz yere konuşan, insanı sinir etmekten hoşlanan bir yapısı var eşimin...Çocuğumuz da olmadığı için biraz yıprandık bu aralar.
Şimdi o eve gelmeden her şeyini her zamanki gibi hazır ediyorum. Çamaşırından yemeğine tatlısına çayına kadar...

Ama bana surat astığı gibi ben sormasam konuşmuyor bile. En sonunda dayanamayıp benim de bir canım olduğunu, zaten dokunsalar ağlayacak derecede üzgün olduğumu söyledim ve ben bir kadınım senin gibi benim de ihtiyaçlarım var...En azından bir gülümse nasılsın iyi misin de diye sitem ettim. Ama sakin bir dille söyledim.

Ben ona söylüyorum işlerin nasıl günün nasıl geçti bir sıkıntın var mı falan diyorum. Kendisi bunun üzerine zorla ve yarım ağaz ee sen nasılsın naptın bugün diyor ama bi görseniz sanki kafasına silah dayamışlar...

Ben de artık dayanamıyorum hanımlar. NE olur bir akıl verin...Sabah gün ışıyana kadar yanına gitmemeye içeride bir şeylerle uğraşmaya karar verdim. Zaten yatakta da iki yabancı gibiyiz artık.

Sanki soğumuş artık benden...Ben de emin değilim o böyle umursamadıkça kalbim çarpıyor sitresten.

Ne yapmalıyım sizce? Ben de artık umursamamak, kendi işime gücüme bakmak istiyorum.

Bana bir yol gösterin ne olur...KAfayı sıyırmak üzereyim...

Böyle iyiymiş...Mesafeli, az konuşarak geçirecekmiş artık bir zaman...Ben dayanamıyorum dayanamıyorummm...

böyle iyimiymiş???
yani yaptığının farkında isteyerek bu duruma getirmiş...
hani yorgundur fln fln demeye gerek yok...
ama şunu söyleyeyim erkeklere geliyolar arada böyle...
geçici bi durum yani benim yaşadığım geçti...
inşallah sende en kısa zamanda atlatırsın bu durumu...
ilgilenmedim,bende konuşmadım fln biraz değişti..
sonra ladım karşıma güzelce anlattım..
anlamadı...
bıkmadan anlattım...
dinlemesede anlattım...
sonunda tam restimi çekecekken kendine geldi...
nasıl zor bi durum olduğunu çok iyi biliyorum..
çok çok iyi anlıyorum seni...

cnm çocuk siz mi düşünmüosunuz, yoksa olmuyo mu.. eğer normal yolla olmuosa bunun hıncını senden çıkarıo olabilir..

yorumlar için teşekkürler...
hayatında başka bir kadın mı var diye sordum. gayet rahat bir şekilde hayır yok dedi.

triplere giriyor ve benim de şöyle bir özelliğim vardır, çekerim çekerim, koşarım peşinden sonra bi soğuyorum daha kimse tutamaz .....ederim giderim yoluma.

bir işegirebilsem inşallah her şey daha farklı olacak

büyükler çok haklıymış meğer...

nasılsa her ihtiyacını karşılıyorsunuz
bir süre ailenizin yanına gidin
yemeği ütüsü olmasın
belki kıymet bilir dicem ama.....

benim koca musvettesi de boyle yapardi. sevgimi bitirdi. simdi icimden opmek sarilmak dahi gelmiyor. bunlar adamin omrunu tuketir. artik tinnnn gulumsememesini gec hungur hungur aglasa umrumda degil.

Güzel başlayan konuşmanız hep tartışmaya gidiyorsa ondan olabilir.babamla annem öyle ilk baştan güzel konuşurlar sonra konu konuyu açar bakmışız ki konuşama tartışmaya dönmüş.babamda annemle konuşmamak için direnir böyle kafam rahat der.annem açığını arıyormuş.sizin eşinizde açığını aradığını düşünüyorsa konuşmaktan kaçabilir.erkekler hep böyle açıkları ortaya çıktımı kaçarlar ancak.

yorumlar için teşekkürler...
hayatında başka bir kadın mı var diye sordum. gayet rahat bir şekilde hayır yok dedi.

triplere giriyor ve benim de şöyle bir özelliğim vardır, çekerim çekerim, koşarım peşinden sonra bi soğuyorum daha kimse tutamaz .....ederim giderim yoluma.

bir işegirebilsem inşallah her şey daha farklı olacak

büyükler çok haklıymış meğer...

Bence de çalışmaya ihtiyacınız var.

Şu an tek odağınız o.

Çalışınca her şey yoluna girecektir.
:34:

bugün yine biraz iyiyiz konuşmaya çalışıyor benimle şimdi. Ama gerçekten çok kırılıyorum böyle yaptığı zaman.

Benden yeni evli eski evli herkese tavsiye. Açık sözlü ve dobra olmayın! Kimseye karşı yaranamazsınız!

Gerçekten ben aşırı açık sözlüydüm. Ama hiç yaranamadım bugüne kadar. Millet hep alttan alttan yapıyor işini. Ben sazan gibi....

Neyse şimdiden sonra zaten en iyisi susmak, ne kadar zor da olsa bazı şeyleri içine atmak.. yada buraya yazmak...

İster konuşsun ister konuşmasın...Bazı şeylerden konuşmadığı sürece faydalanamayacak bundan sonra kendisi bilir... Biz de makinamıyız kardeşim hem konuşmasın hem de istifade etsin...oh bee ne güzell

bugün yine biraz iyiyiz konuşmaya çalışıyor benimle şimdi. Ama gerçekten çok kırılıyorum böyle yaptığı zaman.

Benden yeni evli eski evli herkese tavsiye. Açık sözlü ve dobra olmayın! Kimseye karşı yaranamazsınız!

Gerçekten ben aşırı açık sözlüydüm. Ama hiç yaranamadım bugüne kadar. Millet hep alttan alttan yapıyor işini. Ben sazan gibi....

Neyse şimdiden sonra zaten en iyisi susmak, ne kadar zor da olsa bazı şeyleri içine atmak.. yada buraya yazmak...

İster konuşsun ister konuşmasın...Bazı şeylerden konuşmadığı sürece faydalanamayacak bundan sonra kendisi bilir... Biz de makinamıyız kardeşim hem konuşmasın hem de istifade etsin...oh bee ne güzell

Arannızda eşinin çok konuşan ve laubali bir tavrı olduguna dair hiç konuşma geçti mi?

Bizlerle paylaştıgın bilgiyi bir şekilde eşinle de paylaştın mı?

Bence EŞİN SANA KIRILMIŞ...VE MESAFE KOYMUŞ...

Böyle iyi artık az konuşucam demesinden belli...

sanırım açık bir dille eleştiriyorsun.Açık sözlülükten kastettigin buysa HİÇ BİR ERKEK KARISI TARAFINDAN ELEŞTİRİLMEYE TAHAMMÜL EDEMİYOR MALESEF...

Çocugunuzun olmaması yıprattı demişsin.sorun eşindeyse adamcaz bunu skıntı yapmış olabilir.

Eşinin ilgisizligi sana karşı alınan bilinçli bir tavır....BİRŞEYLER ANLATMAYA ÇALIŞIYOPR ASLINDA...Mesela sana kırgın oldugunu,

İntikam aldıgını yada senden sogudugunu düşünmüyorum...bence gerçekten içine dert etmiş birşeyleri...

Sakin ,uyumlu bir şekilde dertleşmeyi denesen...

tatlim cok takiyorsun kafana biraz rahat ol kendini beynini rahat birak,

ayni sorun bizdede var yalvar anlamaz yakar anlamaz aglarsin senden baska kimim var dersin o an acir guler ertesi gun yine ayni tas ayni hamam:-)

benden sana oneri dunyada tek kocan varmis gibi hersey onun iyi davranmasiyla gulmesiyle mutlu gececek gibi dusunme, sen sen ol artik kendini dusun..

ben cozumu buldum artik takmiyorum :-) beklentilerimde yok gulerse guluyor gulmezse bende gulmuyorum

belki yanlis yapiyorum ama en azinda artik yipranmiyorum karsimdakini mutlu edecem diye kendimi unutmustum simdi en azinda kendime zaman ayiriyor kendi kendimi mutlu etmeyi basariyorum

hayatta hersey ayni cati altinda yasadigin insani mutlu etmek mutlu gormek degildir guzelim kendini dusun birazcik bencil ol aksi halde yillar sonra farkina varmadan icindeki cocugu oldurecek ve herseye mutsuz pencereden bakacaksin

tatlim cok takiyorsun kafana biraz rahat ol kendini beynini rahat birak,

ayni sorun bizdede var yalvar anlamaz yakar anlamaz aglarsin senden baska kimim var dersin o an acir guler ertesi gun yine ayni tas ayni hamam:-)

benden sana oneri dunyada tek kocan varmis gibi hersey onun iyi davranmasiyla gulmesiyle mutlu gececek gibi dusunme, sen sen ol artik kendini dusun..

ben cozumu buldum artik takmiyorum :-) beklentilerimde yok gulerse guluyor gulmezse bende gulmuyorum

belki yanlis yapiyorum ama en azinda artik yipranmiyorum karsimdakini mutlu edecem diye kendimi unutmustum simdi en azinda kendime zaman ayiriyor kendi kendimi mutlu etmeyi basariyorum

hayatta hersey ayni cati altinda yasadigin insani mutlu etmek mutlu gormek degildir guzelim kendini dusun birazcik bencil ol aksi halde yillar sonra farkina varmadan icindeki cocugu oldurecek ve herseye mutsuz pencereden bakacaksin

nasıl başardın! helal olsun! ben de şimdi kendime meşgale buldum hiç üzerine düşmüyorum artık... bundan sonra böyle...

Arannızda eşinin çok konuşan ve laubali bir tavrı olduguna dair hiç konuşma geçti mi?

Bizlerle paylaştıgın bilgiyi bir şekilde eşinle de paylaştın mı?

Bence EŞİN SANA KIRILMIŞ...VE MESAFE KOYMUŞ...

Böyle iyi artık az konuşucam demesinden belli...

sanırım açık bir dille eleştiriyorsun.Açık sözlülükten kastettigin buysa HİÇ BİR ERKEK KARISI TARAFINDAN ELEŞTİRİLMEYE TAHAMMÜL EDEMİYOR MALESEF...

Çocugunuzun olmaması yıprattı demişsin.sorun eşindeyse adamcaz bunu skıntı yapmış olabilir.

Eşinin ilgisizligi sana karşı alınan bilinçli bir tavır....BİRŞEYLER ANLATMAYA ÇALIŞIYOPR ASLINDA...Mesela sana kırgın oldugunu,

İntikam aldıgını yada senden sogudugunu düşünmüyorum...bence gerçekten içine dert etmiş birşeyleri...

Sakin ,uyumlu bir şekilde dertleşmeyi denesen...

sonuna kadar haklısın ama ben hatalarımın farkında olduğumu söyleyip çok zaman içerisinde onu da memnun edecek şeyler yaptım. iki taraf da kendisini yavaş yavaş törpülüyor. ama işte böyle tripler de beni çok tüketiyor... yoksa uyumsuz her gün dırdır eden biri değilimdir.

aslında akıllı bir kadınımdır. bir işte gösterdiğim yol her zaman iyiliğimiz için oldu ve eşim biraz da yarış içerisinde sanırım. hep haklı çıkmamı istemiyor galiba. özellikle para meselelerinde...bu yüzden artık az da olsa eleştirilmek falan istemiyor. devamlı yanlış da olsa onun dediğini yapayım falan...

belkide haklı... ben yüzde yüz haklıyım demedimki... ama işte... bu durum da insanı uzaklaştırıyor... uzaklaşınca aile bağları kopuyor...

erkek milleti dengesiz canım:19: en azından benimki öyle bazen güler konuşur şakalaşır bazende surat asar konuşmaz sinir küpü gibi evde gezer belli bir sebebi de yok ben artık çok takmıyorum keyfi bilir.senin eşin hangi sebeple böyle davranıyor bilmiyorum ama üstüne gitme umursama bir müddet kendi haline bırak elbet normale dönecektir:31:

sonuna kadar haklısın ama ben hatalarımın farkında olduğumu söyleyip çok zaman içerisinde onu da memnun edecek şeyler yaptım. iki taraf da kendisini yavaş yavaş törpülüyor. ama işte böyle tripler de beni çok tüketiyor... yoksa uyumsuz her gün dırdır eden biri değilimdir.

aslında akıllı bir kadınımdır. bir işte gösterdiğim yol her zaman iyiliğimiz için oldu ve eşim biraz da yarış içerisinde sanırım. hep haklı çıkmamı istemiyor galiba. özellikle para meselelerinde...bu yüzden artık az da olsa eleştirilmek falan istemiyor. devamlı yanlış da olsa onun dediğini yapayım falan...

belkide haklı... ben yüzde yüz haklıyım demedimki... ama işte... bu durum da insanı uzaklaştırıyor... uzaklaşınca aile bağları kopuyor...

yazdıklarını okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Eşimden aldatılma yüzünden boşandım.geçmişin muhasebesini yaptığımda ben olarak yaşamamışım hiç sadece o var, dünya onun etrafında dönüyor gibi yaşamışım. Senin ayrı bir birey olduğu kabullenmesini sağlamalısın.Aklıma eşinle ilgili iki ihtimal geldi. 1. si sana saygı duymuyor olabilir: çalışmaya başla birşeyler yapabileceğini kendi görsün senin söylemenle anlamaz. 2. senden ilgi bekliyor aradığını bulamıyor,birşeyler bekliyor.Bu dönem esasında çok tehlikelidir. Eğer Allah korkusu yoksa Onun bu durumunu farkedip dışarıdan onu pohpohlayacak birilerine kayabilir.senin ona ihtiyacın olduğunu hissettirmelisin, ona saygı duyduğunu sürekli eleştirmemelisin. onunla rakip değilsiniz eşsiniz.bunu onunla konuşmalısın.ayrıca onun ilgilendiği şeyler hakkında fikirlerin olmalı söyleyecek. Birlikte yapmaktan zevk alacağınız şeyleri sen planla, hep ondan bekleme.. evlilik iki kişinin birlikte sürdürdüğü birşeydir. tek taraflı hiç bir şey yürümez. sende çabala bakalım neler olacak. Allah yar ve yardımcın olsun.Bir ömür aynı yastığa baş koyacağınız, mutlu bir birlikteliğiniz olsun inş.

neden hep mücadele eden biz oluyoruz aman elimizden kaçmasın hadi poh poh yapıyoruz hayır yapma arkadaşım ne hali varsa görsün .sende ondan bişiy bekleme böyle hayat ne yapalım gidersede gitsin:5:

Back
X