Esim biriktirdigimiz parayla isyeri acacak?

Kadro

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
202
1
68
Diğer
Evet arakadaslar, esimle gelirimiz ortak, cok tutumlu bir sekilde bir miktar para biriktirdim ve esime her zaman bir daire alalim dedim ama isyeri acalim ondan sonra dedi. Bende fazla ustelemedim. Ama o parayida kolay biriktirmedim. Esim bugunlerde bir isyeri acacak ve parayi bankadan cekip goturunce icim acidi. Oturdugumuz ev kredili ve hic bir gun evin borcuna fazla odeme yapmadi, turkiyede bir daire aldik ve babasi nasil yaptiysa tapuyu kendi adina cikarmis, ve simdide bu para gitti. Agladim sizladim ve esime hic benim istedigimi yapmiyorsun dedim. El isinde asgari ucretle nereye kadar caliscaz dedi. Belki isyeri tutar ve kazancimi iyi olur bu evi buyutur borcunu kapatir turkiyedede daha buyuk bir daire alirim dedi. Evin tapusunuda alicam. Merak etme diyor. Annem cok uzuluyor, safsin sen diyor. Bu adam seni eninde sonunda birakir diyor ve ben korkuyorum. Kendinden cocuklarindan kisip kisip toplayip hep kocana veriyon diyor. Ama dusunuyorumda esimde bizim icin aciyor bu isyerini ve hep calismistir. Annemde diyorki calistiniz sen topladin oda alip isyeri aciyor yok tapu babasinin adina. E yine herseyi kendine yapiyor. Buda dogru. Ama hep iyi dusunmek istiyorum, esim asabidir ama bizi ortada birakmaz diyorum. Parayi aldi kontrat imzalandi ama kendisi degismedi. Ayni koca. Hep bana umit vererek bir acalim isyerimizi rahatlariz insaallah diyor. Ama ben korku icindeyim. Sikintilarimizda var yuvamizda ne kadar ben guzel taraflarini hep gørmek istesemde. Ay inanin cok sikildim. Allahim sabir ver korkum bosa ciksin diyorum. Tabii gelinlik altinlarim ve sonrasinda kendim aldigim bir kac bilezsigim duruyor. Onlara dokunmadi vermemde, istemedide. Bana bir cift guzel soz ikna edicek, cok ihtiyacim var arkadaslar....

Canim keske parayi cekmesine izin vermeden önce babasindan tapuyu almasi karsiliginda parayi verecegini söyleseydin..

Almanyadamisin ? Eger Almanyadaysan korkma sahip oldugu herseyin yarisi senin ama tapu altinda olan herseyin

Canim soyledim ama oda cekiniyor bir turlu babasina yanasamadi. Soyleyemedi. Vekalatname gonderdi babasina tapuyu bizim ustumuze yapsin diye ama kayinpederim yapmamis. Bizi kandirdi anlayacagin. Bende huzurumuz bozulmasin hep abuk zubuk dusunmekle hayat yurumez diye dusunup verdim. Hatta parayi beraber gidip isyeri icin verdik ve bana al isyeri senin adina olsun istersen dedi kabul ettim once ama muhasebecide kontrat tam imzalanacakti vazgectim ve sana guveniyorum cunku allaha siginiyorum. Sende bu guvenimi bosa cikarmazsin insaallah dedim ustune yap dedim. Evin erkegisin dukkan benim adim diye kosturamam herseye dedim. Yeterki guvenimi kkirma dedi. Sevindi soz veriyorum dedi. Bakalim artik zaman gosterecek herseyi. Hersey paraysa olmaz olsun boyl yuvada. Ama emek vermisim gurur yapiyorum ve o yuzden korkuyorum.

tühh ya keske evin tapusunu babasi kendi uzerine yaptiginda tepki gösterseydiniz

simdi o adama bisey olsa kardesleride hak talep edebilecek

üzgünüm ama hata üzerine hata yapmissin bari is yerini kendi adina yaptirsaydin

erkeklere yedirirsen iyisin hele bir gün yedirme bak nasil sirt dönüyorlar (kendi esimdn biliyorum)

Ben işyeri konusuna hiç takılmadım açıkçası. Birikimi ortak yaptıysanız tabi...
Ama ev konusunda annen çook haklı. Birşekilde o evi üzerinize alın. Kaç yaşına gelmiş adam neden tapuyu kendi üzerine yapıyor ki valla sinir oldum.

Tapuyu kendi ustune yapti ve bunda esimin hatasi yok ama alalim dedigimdede alacam soz deyip iyice uzatti bu isi. Bir turlu alamadik. Annem hakli cok uzuluyor. Bana tapunu almadan para mara verme isyeri icin dedi ama ben gene yenildim. Hani kocam gelecegimi icin yapiyor diye dusundum.

Sonuçta beraber birikim yapmışsınız ve eşinizde asgari ücretle nereye kadar demiş bence eşinizde haklı ben bile para biriktirelimde eşiml bir iş kuralım diyorum.
Ev meselesi de kayınbabanıza Allah gecinden versin birşey olursa evden eşinizin diğer kardeşleri de nasiplenicek bir tek konunuzun bu yönüne hak verdim ben.
Bir de lütfen eşinizle bir sorununuz yokken annenizin dolduruşuna gelip yok bizi terkeder yok ortada bırakır gibi düşüncelere kapılmayın. Karısını çocuklarını ortada bırakmayı kendine yakıştıracak adam bunu her durumda yapar merak etmeyin. Yeter ki içinde olmasın...

her şeyi geçtim de tapunun babasının üstüne olması nedir yaa hayret bişey. yarın bu adam seni boşasa bi kuruş hak iddia edemezsin o ev üstünde acaba bunun planı mı şimdiden?..

Olanları biraz kendinize saklayın bu dönemler.Annenizi devre dışı bırakın.Belliki aklınızı çok karıştırıyor anneniz.

Evin tabusunu Türkiye'ye dönünce eşiniz alır üstüne gibi geliyor..
Bu işyeri konusundada ortak kontrat imzalamanızı önerirdim.Bu konuda hata yapmışsınız.

Ama güvenmediğinizden değil, bu en doğrusu olduğu için..

''Sonsuz güveniyorum'' sözü bana hep sığ gelmiştir.Evet tamam güveniyorumda herşeyin bir uslubu adabı vardır.
Bunun üvensizlikle ilgisi yok ki. Hak meselesi.. !

Şimdi madem kendi rızanızla kabul ettiniz, eşinizede dile getirdiniz; artık hiç kendi aklınızı bulandırmayın.
Annenizede artık gelişmelerden haber vermeyin sizi çok üzen bir durum olmadığı sürece.

Ve dua edin.Hayırlı rızıklar nasip olsun ve yuvanızdan huzur hiç eksik olmasın..

Sağlıklısınız çok şükür ve gerekirse yine biriktirirsiniz.Önemli olan yuvanız şuan.

Fakat dediğim gibi en azından bundan sonra güvenle değil hakla hareket edin. Hakkınızı güvene adamayın.

Ha bu arada kendinizide ihmal etmeyin.Para biriktirdiğiniz kadar kazandığınız parayı sadece kendinize de kullanmayı ihmal etmeyin.
Bu çok önemlidir.

eşinizin annesi, babası ve kardeşlerinin yapısı nasıldır bilemem ama ğer kayınpederinize birşey olsa kardeşleride hak talep edebilirler (kendini bilen insan talep etmez) eşinizle konuşun ve Türkiyeye döndüğünüzde ilk işiniz evin tapusunu üzerinize almak olsun. iş konusuna takılmayın. hayat müsterek evlilikte senin paran benim param yoktur. Allah bol ve hayırlı kazançlar versin. kazandığınız parayı beraber harcayacaksınız. ben anne ve babaların çocukların evliliklerine karışmasını doğru bulmuyorum. annenize herşeyi anlatmayın. annenizin söylediği şeyleri kocanıza anlatmayın.

canım ben uzun yıllardır hukuk bürosunda çalışıyorum nerler duydum bilemezsin. o yuzden kimse kimseye yüzde yüz güvenmemeli bu hayatta. tabiki insan eşine güvenmeyecekse kime güvencek bu hayatta ama benim dediğim o değil gözü kapalı güvenmeyeceksin yani.İşyeri konusuna bişey diyemem ama tapu olayı kötü olmuş. ALLAH korusun ilerde bişey olduğunda ispat edemezsin o evde katkın olduğunu annen bu konuda çok haklı

Anneme cok daralinca cikmaza girince anlattigim seyler oldu annemde oralarda takili kaliyorum. Esime ise annemin soylediklerini hayatta soylemem. Esimle konustum, daraldigimi ve artik dayanamayacagimi soyledim. Hickira hickira ona olan saygimi kirmadan agladim. Ister bagir ister kiz dedim ama benim sanki hic bir hakkim yok dedim. Hic emek vermedimmi ben dedim. isyerinin kontratini ustune al dedim, yapmadin dedi bana. Tapuya gelince sana söz alicam dedi. Ben olsemde kimse evimizi sahiplenmez. Bizimkilerde o karakter yok dedi. Bekliyorum artik. Ilk isimiz turkiyeye gidince o tapu olacak. Isyeri isine gelince isyeri acilinca aldigimiz parayi tekrar verecem bankaya koyarsin dedi. YEterki kazanmamizi bekle. Soz dedi. Artik zamana birakiyorum arkadaslar.

öncelikle yeni iş yeriniz hayırlı olur da sen de huzur bulursun inşallah..
ben eşinde bi art niyet göremedim ne yalan söyliyim. adam kendisi teklif etmiş iş yerini senin üzerine yapmayı zaten. blöf yapsa senin vazgeçmeni beklemeden ikna etmeye çalışırdı diye tahmin ediyorum.
annen de sanki biraz fazla negatif konuşuyo, zaten sen evham yapmışsın konuşacaksa biraz olumlu konuşmalı aslında.. iyi şeyler söyleyip seni rahatlatmak gibi bi huyu yoksa annene anlatmanın da bi manası yok bence.
kayınpederin yaptığı gerçekten çok ayıp, acaba onlar da ev parasına biraz yardım etti de onun için mi kendinde bu hakkı gördü ki?

bizde eşimle para biriktirdik iş yeri açtı eşim;

ama nedense kendi parasıyla açmış gibi bir havalarda,oysa gerçek farklı oda biliyor;

dilerim eşiniz vefasızlık yapmaz...

evin kayınpederin üstüne olması ,bu kötü olmuş işte;size bir güvence kalmamış..

keşke baştan uyanık davransaydınız..

neyse bundan sonrası için dikkatli olun..

Arkadaslar daraldim iyice. Hepten kendimi sanki kullanilmis hissediyorum. Bilmiyorum ya bir kac gun iyidim ama artik yavas yavas eger bu biriktirdigimiz parayi esim isyeri acip isleri iyi olurda evin borcuna yatirmaz, evi icin birseyler yapmaya baslamazsa artik gecte olsa kullanildigimi anlicam ve ayrilcam. Nihayetinde koca 7 sene. Bu yedi senedi bizden hic birseyi kismadi ama maasimda geliyordu. Calistim. Evi duzenledigimizde neye ellimi uzattiysam almistir. Turkiyede ev aldik fakat babasi nasil becerdiyese tapuyu ustune almis ve bu tapu halen babasinda. Sabir diyor ama ben artik sabir diyemiyorum. Tamam ev bizim kimse dokunmuyor. Esyamizi aldik ama tapusu onemli. Ya cok sikintilarimiz oldu ama icim icimi yiyor. Cildiracak gibiyim. Parayi vermicek olsaydim buyuk bir kavga ve gunlerce kus olurduk ve esim bana en sonunda sadece elimizden buyuk bir firsat gitti derdi ve sinir olurdu bana. Sirf bu sansi ona ve ailemize vermek icin biriktirdigimiz parayi verdim. Ve karsiliginda yemin etti bu para ayni miktariyla evin borcuna odenecek dedi. Insallah verdigi sozde durur. Cunku bunu yapmazsa esim bir sene icinde artik bu yuvayi allah korusun devam ettirmenin bir anlamini gormuyorum. Dua edin bana arkadaslar. Daraldim bir an ve sizlere yazmak istedim :18:

Ne olur bana biraz yorum yapin. Birseyler soyleyin. Basinizdan gectimi hic benzeri olaylar.

Canım sanırım yurtdışındasın.Babası ilgilendiyse ev alırken tapuyu üstüne yapmak zorundada kalmış olabilir.bilemiyorum.İyi düşünmek istiorum.Şimdi tapu onun üstüne diye kalkıpta satacak değil.Her türlü hakkınızı alırsınız.Bunuda yapacak kadar vicdansız değildirler.

Eşine gelince birikimini eşinle paylaşman güzel oldu.Dediğin gibi uzun yıllar başınnıza kakardı parayı vermedin.Verseydin şu durumda olurduk gibi durumlarla karşılaşırdın.
Bence eşin sana olan borcunu verir bi şekilde o da ev kredisine gider tabi öyle demiştin.Tapu işi kolay konuşup halledilir.
Eşin sonuçta seni aç ve açıkta bırakmıyor.Hiçbirşeyi kısmazdı dedin.Sende çalışıyorsun.Bence tebrik ederim.Boşanmayı düşünme şimdilik.
Yemin etmiş.Bakalım günler neler getirecek.içini ferah tut

Evet haklisini bekleyip gormek. Evet esim bizim acligimiza dayanmaz gider harcar. Bana hep derdi giy ye ic, Para birikmesede olur. Hersey para degil derdi ama ben yinede artani bir kenara attim. Maasini hic gizlemedi bugun kadar, hep bana birakti. Yani o yonuyle allaha sukur hic bir sorun gormedim bu 7 senede ama kisilik sorunlari ve siniri var beni yipratti o ayri bir konu, o durumuda yedi senede baya bir atik gibi. Insaallah yine degismez olumsuzca. Dua edin ne olur. Ona olan guvenim bitmesin istiyorum. Allahim yardimcim ol. Kac senelik mucadelemi bosa cevirme yarabbi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…