Erkek İnfertilitesi Eşim bugün dr.a gitti. yardım kızlar.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Glorymoon

Prensesini bekliyor...
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
398
1
96
Adana
Selam kızlar..
1 senelik evliyim ve 6 aydır bebiş istiyoduk.her ay psikolojik hamilelik belirtisi yaşadım olmadı :(
moralim bozuldu her ay.. çok kötü oldum.
asıl sorum şu: bu sabah eşim üroloji merkezine gitti.dr ultrasonla bakmış,her şey normal görünüyo demiş.
bi de spermiyografi alalım demiş. almış. sonuçlar pzt. yalnız anlamadığım şey şu: bnm şu an reglimin son gunleri,reglden öncede ilişkiye girmemiştik bi 5 gun falan. yani toplamda 10 gundur birlikte olmadık ... ama sperm testi için kalite bakımından 3 gun falan olması gerektiğini okumustum.. ne diyosunuz bu duruma?

hayır canım 3 gunden daha fazlada olabılır.bızım 2.gıttıgmzde bızede 1 hafta demıstı. ultrasyondada varıkosel varmı yokmu dıe bakmıstır.sen gıttınmı pekı doktora ?

4 ile 5 gun olmasi en dogru sonucu veriyormus. Zaten iyi bir merkezse sperm testini almaz bosaldiktan 4 gun sonra gel der ama sanirim sizinki almis .
eger sonuc normal cikarsa sorun olmaz ama sonuc kotu cikarsa testi tekrarlarsiniz .

perhiz kısalığı (1-2 gün gibi) sperm sayısını; uzunluğu ise (6. günden sonra) hareketlilik düzeyini etkiler. perhiz uzadıkça hareketlilik oranı olumsuz etkilernir. sayı olarak normal ama hareketlilik azsa endişelenmeyin uygun perhiz süresinde(3-5) bir daha baktırın.

teşekkürler arakadaşlar. cevaplar için. özel bi üroloji merkezine gitti eşim. neden 4-5 gün sonra gel demediler ben de anlamadım.. baştansavma yaptılar o zman..
pzt nolacak sonuçlar dua ediorum :(

Anlaşıldı kızlar.. benim sevgili(!) kocacığım,dr sordugunda 4-5 gun oldu demiş.. ee adamcağız da yapmış testi.. halbuki 10 gun oldu.. sonuç yanıltıcı olacak sanırım!! sinir oldum!! " Abartıyorumuşum" durumu,suçlu da ben oldum! :(((

Anlaşıldı kızlar.. benim sevgili(!) kocacığım,dr sordugunda 4-5 gun oldu demiş.. ee adamcağız da yapmış testi.. halbuki 10 gun oldu.. sonuç yanıltıcı olacak sanırım!! sinir oldum!! " Abartıyorumuşum" durumu,suçlu da ben oldum! :(((

bence gun sorun yaratmaz.3 den az olsaydı ılıskınız yanlıs sonuc olurdu ama sımdı pek sanmıorum

Esin belkide uykusunda falan bosalmistir . Olabilirmi?

kızlar,eşimin sonuçları. nolur cwp yazın :
hacim:6.3
ph:7.2
sperm kons. 35
hareketlilik(a+b+c) 47
ileri hız harektllk: 15
ileri yavas har:21
yerinde har :11.5

hareketsizlik :50

motil sperm kons :16.5
prog. har. sperm kons: (a) 5
prog. har. sperm kons (b) 7.3

fonksiyonel sperm kons: 6
hız: 10
sperm motilite indeksi: 72
tüm sperm :220.6
hareketli sperm: 102
prog. hareketli sperm: 77
fonksiyonel sperm: 38

sperm tahlılını herhangi bi hastanede mi yaptırdınız bizde yaptırcaz nerey başvurmamız gerekiyor

Back
X