eşim çocuk istemiyor..

purp

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
7
0
16
İstanbul
merhabalar ben 28 yaşındayım.eşimle 2.5 yıllık evliyiz.evliliğimizin ilk başlarında ben çocuk istemiyordu.işe girmek istiyordum çalışma hayatım olsun istiyordum üniversite mezunuyum..ama eşim aşırı istekliydi çocuk için.zaten çocuk psikoloğu çocukları çok seviyor..zaman geçtikçe bazı problemler yaşadık.şimdi ben çocuk istiyorum eşim istemiyor ve gerekçe söylemiyor..bu beni çok kırıyor ve üzüyor.bu konuyu bir iki kere açtım şimdi açmak istemiyorum sadece üzülüyorum..yardımcı olursanız çok mutlu olurum

problemleriniz çok ciddiyse belki henüz önünü göremiyordur ertelemek istiyordur.tamamen çözülmesini bekliyordur.
önceden isteyip de şimdi istememesi aklıma başka bişey getirmedi. bir de şüphelendiğin şeyler var mı eşinle ilgili?

Belki hala evliliğinizin oturmadıgını düşünüyordur...

Konuşun.
Gerçek sebebi ögrenmeye çalışın.

Ve asla onun da rızası olmadan hamile kalmayın...

Ben de yaşadığınız sorunlardan dolayı çocuk yapma fikrini ertelediğine inanıyorum. Yani anlattıklarınızdan çıkardığım bu.
Fakat en doğrusu bence eşinizle konuşmanız, konuyu tekrar açmanız. Çocuk psikoloğu olduğuna göre bu durumdan inciniyorum diye anlattığınızda sizin psikolojinizi anlayacak ve kaçmadan gerçek sebebini açıklayacaktır.

Ve onun haberi olmadan hamile kalmayın demiş Cudana, aynen katılıyorum.

Bence yapabileceğiniz tek şey tekrar konuşmak, bir evlilikte böyle bir sorunu karşılıklı konuşabilecek durumda olmalısınız, bunu da eşinize böyle aktarırsanız, gerekçelerini sayacaktır, inanıyorum.

evliliğimiz başladığından beri yaşayacağımız şehirle ilgili problemler yaşadık.ben istanbul istedim o da farklı bir yer.şimdi istanbuldayız benim aileme çok yakınız.ama bu kararı verdirene kadar çok yıprandık.ben aileme çok düşkünüm o gelmek istemediği zamanlarda gelmezsen benden ayrıl falan gibi şeyler söylemiştim.şimdi çok pişmanım.o zamanlardan sonra soğudu benden hissetmiştim.o soğukluğu çevremdeki herkes hissediyor.

evliliğimiz başladığından beri yaşayacağımız şehirle ilgili problemler yaşadık.ben istanbul istedim o da farklı bir yer.şimdi istanbuldayız benim aileme çok yakınız.ama bu kararı verdirene kadar çok yıprandık.ben aileme çok düşkünüm o gelmek istemediği zamanlarda gelmezsen benden ayrıl falan gibi şeyler söylemiştim.şimdi çok pişmanım.o zamanlardan sonra soğudu benden hissetmiştim.o soğukluğu çevremdeki herkes hissediyor.

Sogudugunu sanmiyorum oyle olsa uzaklasirdi senden

Ama kafasinda soru isaretleri yaratmis olabilirsin

Cocuk gercekten hayati her yonuyle etkiler

Kendini hazir hissetmiyr olabilir

Erkek guven ve sevkat ister askin yaninda

Bence ona aradigi sevkati sun cocuk olayindan bahsetme

Suan yaptigin herdavranisin tersini yap cocuga dair olan

O istesin sen ondan cok istekli gorunme

Birde hayirlisini iste cocugunuz olupta ayri odalarda yasayan ciftlerdende olabilirdinuz

Sabret dua et taktik kullan

canım aranızdaki sorunlardan dolayı böyle düşüyor olabilir...
umarım en yakın zamanda bir çözüm bulursunuzz..

hayatımda en sevmediğim şeylerden biride taktik yapmaktır. Hiç sevmem.Hep eşime karşı açık olmaya çalıştım.

Hele ki çocuk olayında nasıl taktik yapayım. bir iki kere konuşmuştum ben çok istiyorum çocuk diye.

ama o istemiyorum diyince bir daha da açmadım. Artık hayırlısını istiyorum

deli gibi çocuk isteyen erkekler bile bazen baba olmanın sorumluluğunu birden alamıyorlarken,

sizin eşiniz açık açık çocuk istemediğini söylüyorsa, sakın hamile kalmayın.

Tabi esas soru şunlar:

a şıkkı) hiç bir zaman mı çocuk istemiyor?
b şıkkı) belli bir süre daha mı çocuk istemiyor?

a şıkkı ise, eğer siz evlilikte çocuk olmasının şart olduğunu düşünüyorsanız ayrılık..

b şıkkı ise;

1- maddi nedenlerden dolayı mı?
2- kariyeri nedeniyle mi?
3- ilişkinizin oturmadığını düşündüğünden mi?

bu soruların cevabını alman gerek eşinden.

madem psikolog...

Son düzenleme:
Eşinizin zamana ve evliliğinize güvenmeye ihtiyacı var sanırım.
Anlaşmazlıklarda boşanırım diye rest çekmek ve eşinizin İstanbula gelmeyi kabul etmesi,
ama aranızda süregelen soğukluk bu olayları sindiremediğini düşündürdü bana.
Şimdi düşününce , eşimde beni seni boşarım diye rest çekip istemediğim birşeyi yaptırsa bende içimde büyütürüm bunu.
Özellikle yaşanacak şshri seçmek gibi önemli bir karar alırken.
Biraz zaman verin ve aranızdaki ilişkiyi sıcaklaştırıp tekrar güvenini kazanmaya çalışın bence.
Çocuk konusunu zamana bırakın biraz.

Erkeklerin çocuk konusunda bell çekinceleri olabilir.
Onun da istediği zaman olmalı.
Ortak zamanda ortak istekle yani.
Sabır ve zaman...

Eşiniz evliliğinize güvenmiyor diye düşünüyorum. Onu razı etmek için gelmezsen boşan dediğinize göre de haklı.

Bence açık olun ona karşı, pişmanlığınızı ve hata yaptığınızı dile getirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…