Eşim çok anneci oldu yardımcı olun.

Muzeyyen gul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2016
2
0
1
34
Merhabalar ben eşimle tartışmamıza sebep olan bi durumdan bahsedeceğim.eşim zor bi insandır kendi bildiğinden başka birşeye mümkün değil inandıramazsınız tabi annesi söylemiyorsa. Annesinin her dediğini düşünmeden doğru kabul eden ana kuzusu birisidir. Geçen akşam otururken ((on günden sonra daha yeni barıştığımz akşam )) babası Tlf aradı konuşuyorlar ordan kaynanam tlfnda sesi geliyor berata şunu vermesin diye tembihliyor. Berat oğlum 9 aylık. Eşimde tamam dedi söylerim vermez . Bende çok sinirlenip eşime kızdım yine neyi vermesin diyor . Oda söyledi bende artık dayanamayıp patladım . Oğlum mamayla besleniyor ek gıdaya geçtiğimizden beri kaynanam çocuğa her verdiğim şeye müdahele ediyor. Onu verme bunu verme bana söylüyor yetmiyormuş gibi her defasında eşimi tembihliyor. Müzeyyen biz dersek yapmıyor sen söyle diye tembihliyor.oda emir verilmiş asker gibi bana yaptırmaya Zorluyor.velhasıl annen sürekli böyle yapıyor diyince tartıştık yine . Ve bu durumdn çok sıkıldım on gün küs kalıp birgün barişiyoruz yine küstük. Bana seninle artık sadece kağıt üzerinde evliyiz yüzünü görmek istemiyorum dedi.ne yapacağimi bilmiyorum. Psikolojik tedavi görmeye başlayacağim çünkü baş edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım

Eşimde öyle dedi tamam de geç diye. Bende öyle yapıyorum ama kadın çok israrcı defalarca söylüyor kayınbabama söyletiyor eşime ayrı söylüyor tamam diyince kurtulamıyorum. Yeni doğum yaptığım Zamanda bu sebeplerden boşanma eşiğine geldik . Annesine ailesine bir tek kelime edemiyorum. Kötü birşey dediğimden değilde müdahele etmesinler evimin içine . Huzurumuz kalmadı bu yüzden .

Eşimde öyle dedi tamam de geç diye. Bende öyle yapıyorum ama kadın çok israrcı defalarca söylüyor kayınbabama söyletiyor eşime ayrı söylüyor tamam diyince kurtulamıyorum. Yeni doğum yaptığım Zamanda bu sebeplerden boşanma eşiğine geldik . Annesine ailesine bir tek kelime edemiyorum. Kötü birşey dediğimden değilde müdahele etmesinler evimin içine . Huzurumuz kalmadı bu yüzden .
Bence eşinizle bu konuyu oturup konuşmalısınız. Artık sadece kağıt üzerinde evliyiz, yüzünü görmek istemiyorum ne demek? Bu şekilde bir evlilik ne kadar sağlıklı yürüyebilir ki? Bence tartışmadan, eşinizin biraz huyuna gidip bu konuyu konuşmalısınız. Bir akşam yemeğine çıkın başbaşa mesela, sevgililik dönemiz olduysa o dönemdeki gibi. Daha sonrasında tatlı tatlı anlat bunları ona. İçindekileri dök. Emin ol öyle daha etkili olucaktır, kavgayla söylenen şeylerin genelde tam tersi olur.

bi kere şu oturup konusmalısınız akıllarını bir kenara bırakın.
bu tarz anacı erkeklerle maalsef konusulmuyor.
evet acık ve net söylüyorum. konu sahibi konussa bile bir fayd aetmeyecek çünkü karsısındaki eşi anacı bir erkek.
tabiki de konusmak iletişim kurmak cok iyi bir çözüm ancak bu bir kalıcı çözüm değil.
psikoljik destek al evlilk danısmanından. sanırım baska birinin ağzından duyması gerekicek bazı dogruları.
ben konustum olmuyor cunku.

AH ŞU ERKEKLER...ne diye eş ve anne arasını düzene koyamazlar anlamış değilim...anne farklı eş farklı ayarlamak lazım...ama malesef dengede tutan çok nadir...sabredin derim...gün gelicek size eş olmayı ve ailesine hayır demeyide bilecek...
çoçuk tek mi...?

Tamam de geç o ne karışıyomuş senin çocuğuna babannesi olabilir ama onunda bi sınırı var sen oğlunun yanındayken kimse karışamaz ki.

Merhabalar ben eşimle tartışmamıza sebep olan bi durumdan bahsedeceğim.eşim zor bi insandır kendi bildiğinden başka birşeye mümkün değil inandıramazsınız tabi annesi söylemiyorsa. Annesinin her dediğini düşünmeden doğru kabul eden ana kuzusu birisidir. Geçen akşam otururken ((on günden sonra daha yeni barıştığımz akşam )) babası Tlf aradı konuşuyorlar ordan kaynanam tlfnda sesi geliyor berata şunu vermesin diye tembihliyor. Berat oğlum 9 aylık. Eşimde tamam dedi söylerim vermez . Bende çok sinirlenip eşime kızdım yine neyi vermesin diyor . Oda söyledi bende artık dayanamayıp patladım . Oğlum mamayla besleniyor ek gıdaya geçtiğimizden beri kaynanam çocuğa her verdiğim şeye müdahele ediyor. Onu verme bunu verme bana söylüyor yetmiyormuş gibi her defasında eşimi tembihliyor. Müzeyyen biz dersek yapmıyor sen söyle diye tembihliyor.oda emir verilmiş asker gibi bana yaptırmaya Zorluyor.velhasıl annen sürekli böyle yapıyor diyince tartıştık yine . Ve bu durumdn çok sıkıldım on gün küs kalıp birgün barişiyoruz yine küstük. Bana seninle artık sadece kağıt üzerinde evliyiz yüzünü görmek istemiyorum dedi.ne yapacağimi bilmiyorum. Psikolojik tedavi görmeye başlayacağim çünkü baş edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım
Merhaba Allah yardım etsin hayırlısını versin benimde eşim annesine pek düşkün ama çok şükür durdurmasını biliyo misal sık sık hadi yemeğe gelin bakın neden gelmiyorsunuz vs devamlı böyle şükür ki dur diyo eşim gelemeyiz diyo şöyle yapabilirsiniz ki şahsen ben öyle baktım aldım karşıma bak hayatım biz yeni evliyi ve benim fikrim ne senin ne benim aileme saygısızlık söz konusu olamaz ama lütfen aramızda kalmadan sen zarar görmeden bizim aramızda ki mesafeyi koru ben iki taraflada yüz göz olmak istemiyorum benimde psikolojimi düşün ben yeni anne sayılırım ve bu şekilde davranışlar benim yetersiz olduğumu düşündürüyor ben üzülüyorum Annen tabiki tecrübeli ama eski yöntemlerden farklı şeyler var ve bir anne kadar evladını düşünen kimse olabilir mi bak bir evlilik ne kadar zor kuruluyor lütfen bu şekilde ailemizin bebeğimizin huzurunu bozmayalım benim yerime koy kendini anne asla kırmadan bu duruma bir çözüm bul bizim için değer ben sana ve ailene saygısızlık yapmak istemiyorum
Ama bende bir insanım devamlı olarak fikir verilmesi hoşum gitmiyor tarzı mantıklı ve saygılı bir şekilde bir konuşma yapmanızı öneririm ben bu tarz bi konuşmayla eşimi yumuşattım

Son düzenleme:
Yok herseyi bildigi zanneden kv oldukca zor..5 yasinda cocugum hala ailecek yetistirme laflarina maruz kaliyorum.1 gece yatti cocuk ..tespitler yapti.
Sonra bir de biz hasta ediyormussuz.ben de dedim zevklerimin arasinda ozellikle yapiyorum
Zorla kasiniyorlar.uzak duruyorum.heryerden firliyorlar.sadece esinle degil ailesi ile de evleniyorsun maalesef...iyi olsalar bile biryere kadar...hormonlar da tavan...yardim et ya rabbimm

Kayinvalidem her aradiginda şunu verme bunu giydirme bilmemne habire biseyler soleyip duruyo. Cok sinir bozucu bi durum haklisin ama bende he he tmm olur diyorum. Ona laf mi anlatcam he deyip kendi bildigimi okuyorum tabi ki. Ama sizin bence kayinvalidenizin degilde esinizin soledigi soze takilmaniz gerek. Yuzunu gormek istemiyorum ne demek. Sadece kayinvalide problemi yuzundn mi size bu lafi soledi

Back
X