esim cok sorumsuz. ....

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Esimle aramiz cok kotu ve bu surecte artilarini eksilerini degerlendirirken en cok bu konunun beni yordugunu fark ettim... evliligimiz süresince hani faturalari fln oder kredi kartlarini fln geciktirmez ama mesela bi is mi söyledim beklerim ki yapacak...... cekmece mi tamir edilecek. .... beklerim ki edecek. ... süt geyiren bi ogrencim var dedim ki onun abisini ara soyle getirsin.... beklerim ki arayavak iki hafta oldu..... esim vurdum duymaz kizlar sizin esinizde boyle mi.
Beni en cok bu yormustu.
Ona sorumluluk duygusu kazandirilabilir mi. Yada önemsemez tavri yorpulenemez' mi

Son düzenleyen: Moderatör:
canım onu rahata sen alıştırmış olabilir misin? bazen o yapmaz diye her işi üstlenmek iyi olmuyor mesela bende evle ilgili herseyi yapmaya çalışırım çünkü eşim işte çok yoruluyor ona iş bırakmak istemem oda alıştı galiba bu duruma o yüzden sordum yanlış anlama

canım onu rahata sen alıştırmış olabilir misin? bazen o yapmaz diye her işi üstlenmek iyi olmuyor mesela bende evle ilgili herseyi yapmaya çalışırım çünkü eşim işte çok yoruluyor ona iş bırakmak istemem oda alıştı galiba bu duruma o yüzden sordum yanlış anlama

Yanlış anlayacak bisey yok canim ama annesi bile demisti kotu huyudur bi is soylerim yapmaz demisti.
Simdi cekme sirasi bende galiba.. aliatirmia olabilirim hani yeni evliyken bende hevesle işlerin cogunu üstüme aldigim olmustur ama bir yil oldu evleneli bundan sonra nasil degistitebilirim....
Kirmak istemem ama kirmadan da anlamiyo hallederiz diyo surekli :( okuldayken arıyorum diyorum ki camasirlari makineye at ben gelene kadat ciksin ok diyo ama gelince bakiyorum yapmamış :( unuttum diyo annesi kardeşleri hepsi ev hanimi ev kizi ben calisiyorum anlamiyor beni nasıl cozum bulabilirim

Yanlış anlayacak bisey yok canim ama annesi bile demisti kotu huyudur bi is soylerim yapmaz demisti.
Simdi cekme sirasi bende galiba.. aliatirmia olabilirim hani yeni evliyken bende hevesle işlerin cogunu üstüme aldigim olmustur ama bir yil oldu evleneli bundan sonra nasil degistitebilirim....
Kirmak istemem ama kirmadan da anlamiyo hallederiz diyo surekli :( okuldayken arıyorum diyorum ki camasirlari makineye at ben gelene kadat ciksin ok diyo ama gelince bakiyorum yapmamış :( unuttum diyo annesi kardeşleri hepsi ev hanimi ev kizi ben calisiyorum anlamiyor beni nasıl cozum bulabilirim

işlere dahil etmelisin onuda başka türlü el atmaz hiçbi şeye ben bazen yemek yok canım bi tost yapsan da yesek derim sağolsun hemen yapar:) makine işini de sen çamaşırları at deterjanı filan ayarla o düğmeye bassın ben öyle yapıyorum başka bi formül bulamadım şimdilik :)

Benim babamda öyledir.. Sorumsuz ve umarsızdır ama dünyanın en iyi niyetli insanıdır.. Bazıları hayat içindeki detayları atlarlar.. Seni sevdiğini hissettiriyorsa bırak çekmeceniz de bozuk kalsın :)

Erkeklerin geneli böyle canım be.
Bak ben de babamdan, benim için ofisten bir şey getirmesini istedim.
Bugün 1.haftası doldu :1:
Takma bu mevzuyu.
Ne güzel faturaları ödüyormuş bak... Sorumsuzlukları yüzünden eve icra getiren adamlar var :31:

Tavsiyemi ne kadar dinlersiniz bilemicem ama annemin de kayınvalidemin de söylediği bir söz vardır, bir şeyin nasıl olmasını istiyorsan öyleymiş gibi davran diye. Siz ne kadar sen sorumsuzsun şu işi yapmıyorsun bu işi yapmıyorsun derseniz o, o kadar yapmayacaktır dediğiniz şeyleri. Onu sorumluluk sahibi bir insan olduğuna inandırın. Biliyorum yaparsın deyin, bir yapmaz iki yapmaz ama sonunda mutlaka yapar.

Tavsiyemi ne kadar dinlersiniz bilemicem ama annemin de kayınvalidemin de söylediği bir söz vardır, bir şeyin nasıl olmasını istiyorsan öyleymiş gibi davran diye. Siz ne kadar sen sorumsuzsun şu işi yapmıyorsun bu işi yapmıyorsun derseniz o, o kadar yapmayacaktır dediğiniz şeyleri. Onu sorumluluk sahibi bir insan olduğuna inandırın. Biliyorum yaparsın deyin, bir yapmaz iki yapmaz ama sonunda mutlaka yapar.

Bunu deneyecegim

Benim eşim de böyledir, ama ben çözdüm mevzuyu, kendine göre önemli olanları aksatmaz, ama istediğim şey ona göre önemsizse ohoo bırak haftaları aylarca savsaklayabilir. Onun kafasındaki düşünce önemli yani, bizimki değil:19:

Eşim bana ev işlerinde genelde yardım eder, bazen çok yalap-şap yapar, uyarırım şu şekilde yap diye, dinlemez. Bir gün "istediğin kadar şişir, atamazsın bu işleri üstünden, gene de sen yapıcan" dedim, planını anladığımı anlayınca kıkır kıkır güldü.

Kim keyif yapmak varken iş yapmak ister ki, üstümüze yıkmaya çalışıyorlar işte, direnmek lazım.:ssz:

Ama o dusunmedigi icin hep ben dusunmek zorunda kaliyorum ve iki kisilik dusunuyorum yoruluyorum

Bu yüzden de kaybediyorsun.
Evin hem erkeği hem kadını rolünü sen üstleniyorsun.

Benim annem de böyledir, yıllardır hepimizin yerine düşündü, yaptı, etti, didindi.
Şimdi yoruldu..Söyleniyor ama ne fayda.

Kimsenin yerine düşünmeyin, bırakın nereye kadar gidiyorsa. Herkes sorumluluğunu bilecek.
Erkeğin sorumsuzuyla yaşamak çok zordur.

Bu yüzden de kaybediyorsun.
Evin hem erkeği hem kadını rolünü sen üstleniyorsun.

Benim annem de böyledir, yıllardır hepimizin yerine düşündü, yaptı, etti, didindi.
Şimdi yoruldu..Söyleniyor ama ne fayda.

Kimsenin yerine düşünmeyin, bırakın nereye kadar gidiyorsa. Herkes sorumluluğunu bilecek.
Erkeğin sorumsuzuyla yaşamak çok zordur.

Haklisin canim aynen .. evin her rolu bende ama bu aksam isten cikinca iyi bi konusma yapmak istiyorum. Anlamasi icin kizlar calisan bi bayanim madem ev isi yapmak istemiyordu ev hanimi ile evlenseydi ya benim sucum calismak mi .......

Benim eşim de böyledir, ama ben çözdüm mevzuyu, kendine göre önemli olanları aksatmaz, ama istediğim şey ona göre önemsizse ohoo bırak haftaları aylarca savsaklayabilir. Onun kafasındaki düşünce önemli yani, bizimki değil:19:

Eşim bana ev işlerinde genelde yardım eder, bazen çok yalap-şap yapar, uyarırım şu şekilde yap diye, dinlemez. Bir gün "istediğin kadar şişir, atamazsın bu işleri üstünden, gene de sen yapıcan" dedim, planını anladığımı anlayınca kıkır kıkır güldü.

Kim keyif yapmak varken iş yapmak ister ki, üstümüze yıkmaya çalışıyorlar işte, direnmek lazım.:ssz:

Direnicem canim. Aksam bende istemem tv izlemek gezmek varken ev isi yapmak ama mecbur hissediyorum ama beyefendi hissetmiyor hallederiz surekli agzinda.......

Esimle aramiz cok kotu ve bu surecte artilarini eksilerini degerlendirirken en cok bu konunun beni yordugunu fark ettim... evliligimiz süresince hani faturalari fln oder kredi kartlarini fln geciktirmez ama mesela bi is mi söyledim beklerim ki yapacak...... cekmece mi tamir edilecek. .... beklerim ki edecek. ... süt geyiren bi ogrencim var dedim ki onun abisini ara soyle getirsin.... beklerim ki arayavak iki hafta oldu..... esim vurdum duymaz kizlar sizin esinizde boyle mi.
Beni en cok bu yormustu.
Ona sorumluluk duygusu kazandirilabilir mi. Yada önemsemez tavri yorpulenemez' mi

Ufak tefekte konularda olsa sorumsuz olması
çok kötü.. Çünkü bazen önemli olabiliyor,
biz kadınlar için.. Konuştunuz mu bu konuda
eşinizle hiç..?

Ufak tefekte konularda olsa sorumsuz olması
çok kötü.. Çünkü bazen önemli olabiliyor,
biz kadınlar için.. Konuştunuz mu bu konuda
eşinizle hiç..?

Konusmaz miyim .. tamam halledicem digo yapicam diyo ama hep bi bahanesi var....... arkadaslariyla hali saha macina gitme isini hic aksatmaz ama. Bu ev isleri olunca ya yorgun olur ya uykusuz... soyleyince sinirleniyor bide.. konusma sus ne cene yaptin fln diyor.. bende bugundem serdim her isi aksam yemek yapmayacagim mesela.. su an isteyim ama bana yazik degil mi ya.
Calismak zorunda olmadigim halde ona destek oluyorum sonycta ama o calisma o zman diyo bu cozum deil ki ya... milletin kocalari ne kadar yardimci. . Benimkiyse hastaliktan olsem binbir lafla bakar...

Direnicem canim. Aksam bende istemem tv izlemek gezmek varken ev isi yapmak ama mecbur hissediyorum ama beyefendi hissetmiyor hallederiz surekli agzinda.......

Mesela bulaşık makinesini doldurup boşaltmak eşimin görevi bizim evde. Ve bazen günlerce doldurmaz, o tabaklar tezgahın üzerinde birikir de birikir, ben makineye koyulmayacak şeyleri yıkarım aradan seçip, gene de makineye koyulacakları koymam.
Buradaki birçok hanım bana ıyyy diyebilir ama onun sorumluluğunu üstüme almam, devamını isteyecek biliyorum çünkü, ben de rahatsız oluyorum ama kendimi tutuyorum, gene zorla ona yaptırtıyorum.
Çok istikrarlıyım canımm aa :51::37:

benım esımde oyle canım..cok yohun çalışıyor ama faturalar evın aıdatı evın ve arabanın taksıdı,kredı kartları hersey bende evdede elını bıseye sürmez aylarcaa oyle durur o rahatsız olursaa evdekı eksıgı gıdermeye gırısır ama eger onu rahatsız etmedıyse hıc görmez bıle:53:

Back
X