• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok titiz,temizlik konusunda bir programa ihtiyacım var

askboceqi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
47
0
36
İstanbul
6 yıllık evlyim 4 yaşında bir kzım var.aynı zamnda çalışıyrm.k.validem ve görümcem aşırı temiz ve titiz.eşim yıllardır öyle bir düzene alışmış,evim pis değil dağınıkta değil ama yetişemiyorum malesef.temizlik yapmayı sevmiyorum ama haftada bir gün dip köşe temzilkik yapıyorum.eşim tertip ve düzeni çok sevyor pek yardımcı olmuyor ama herşeyi yerli yerinde istiyor düzenli istyor bu yüzden çok büyük kavgalar tartışmalar yaşadık ne olur iyi bir programa ihtiyacım var neler yapabilirim nereden başlayabilirim tecrübelerinizi benimle paylaşın kocamı kaybetmek istemiyorumm:(:5:

ayyy canım allah kolaylık versin bende çalışıyorum 3aylık evliyim ve benimde eşim çok titizdir gecen gün bizde bu konuda kavga ettik ya beni rabot gibi istiyor işten gelirken hemen evle ilgilenmemi ister gecen gün kendimi iyi hisetmiyordum işten geldiğim gibi 10 dk uzanayım dedim eşim sinirli sinirli kalk kalk diyip durdu ben artık patlamıştım rabot biri değilim bende insanım sürekli ayakta iş yapamam dedim tamam benim eşim bana yardımcı oluyor en azından balkonalrı yıkar hafta sonu eğer çalışıyorsam ben işteyken evi süpürür yada ayda bir temizlik için yarıdmcı kadın getirir ama ben yoğun çalışıyorum evimde yeni ev 2 kişiyiz çok dağnık pis olmuyor hafta sonları yeter ama ben halim varsa zaten hafta içide yaparım dün akşam evi süprüüp sildim mesala ama çoocuk olunca iş değişir sen hem iş hem çoocuk eve vakit ayırmama çok normal mesala 9aylık bebeği olan bir arkadaşa gititk eşimle baktım halı pis işte mama lekeri falan oda memur izinde ama daha işe başlamadı evde olduğu halde yapamamış normal halini biliirm öyle biri değil ama o halıyı ben o vaziyette kullanırsam eşim kıyameti koparır olmadı halıyı alıp yıkamaya gönderir kocası rahat biri sanırım dedim ahh ahhhh benim eşimde böyle rahat olsaydı keşkee

6 yıllık evlyim 4 yaşında bir kzım var.aynı zamnda çalışıyrm.k.validem ve görümcem aşırı temiz ve titiz.eşim yıllardır öyle bir düzene alışmış,evim pis değil dağınıkta değil ama yetişemiyorum malesef.temizlik yapmayı sevmiyorum ama haftada bir gün dip köşe temzilkik yapıyorum.eşim tertip ve düzeni çok sevyor pek yardımcı olmuyor ama herşeyi yerli yerinde istiyor düzenli istyor bu yüzden çok büyük kavgalar tartışmalar yaşadık ne olur iyi bir programa ihtiyacım var neler yapabilirim nereden başlayabilirim tecrübelerinizi benimle paylaşın kocamı kaybetmek istemiyorumm:(:5:

Çok titiz ise bi zahmet yardım etsin. Ya da haftada iki kez gelecek birini bulun. Ben de çalışıyorum ve haftada bir kez temizlik yapabiliyorum detaylı. Diğer günlerde hep derli toplu tutmaya calısıyorum.

Bunun nesinden kavga ediyorsunuz biraz daha acabilir misin?

Çok titiz ise bi zahmet yardım etsin. Ya da haftada iki kez gelecek birini bulun. Ben de çalışıyorum ve haftada bir kez temizlik yapabiliyorum detaylı. Diğer günlerde hep derli toplu tutmaya calısıyorum.

Bunun nesinden kavga ediyorsunuz biraz daha acabilir misin?

ya o her şey temzi olsun düzenli olsun istyor ama bende yoruluyorum zaten dyorum ya temizliğide sevmyrm ama yapıorm ne kadar yaparsam yapaym hep yapmadgmdan skayet edyor.sürekli temzlk yapsam hiç hiç otrmasam yoruldun demez..beni sorgulaması beni deli edyor.bazen ütün var mı ütüyü ne zamn yapmayı düşünüyosun temzilğin yok mu senin buzdolabınıda temizle vs. gbi şeyler söylüyoo deliriyorumm

ayyy canım allah kolaylık versin bende çalışıyorum 3aylık evliyim ve benimde eşim çok titizdir gecen gün bizde bu konuda kavga ettik ya beni rabot gibi istiyor işten gelirken hemen evle ilgilenmemi ister gecen gün kendimi iyi hisetmiyordum işten geldiğim gibi 10 dk uzanayım dedim eşim sinirli sinirli kalk kalk diyip durdu ben artık patlamıştım rabot biri değilim bende insanım sürekli ayakta iş yapamam dedim tamam benim eşim bana yardımcı oluyor en azından balkonalrı yıkar hafta sonu eğer çalışıyorsam ben işteyken evi süpürür yada ayda bir temizlik için yarıdmcı kadın getirir ama ben yoğun çalışıyorum evimde yeni ev 2 kişiyiz çok dağnık pis olmuyor hafta sonları yeter ama ben halim varsa zaten hafta içide yaparım dün akşam evi süprüüp sildim mesala ama çoocuk olunca iş değişir sen hem iş hem çoocuk eve vakit ayırmama çok normal mesala 9aylık bebeği olan bir arkadaşa gititk eşimle baktım halı pis işte mama lekeri falan oda memur izinde ama daha işe başlamadı evde olduğu halde yapamamış normal halini biliirm öyle biri değil ama o halıyı ben o vaziyette kullanırsam eşim kıyameti koparır olmadı halıyı alıp yıkamaya gönderir kocası rahat biri sanırım dedim ahh ahhhh benim eşimde böyle rahat olsaydı keşkee

öyle halım falan pis değill benim daha doğrusu pis bi yer yok ama eşim hasta hasta:) hep temzlk yapmamı istyo bi düzen oturtabilsem kendime rahata ercez inşallahhhh

ufff erkekler böyle malesef yardım etmezler üstüne laf söylerler benim koçiştede kıyafet problemi hergün gömlek pantolon değiştirir banyoya atar onların yıkanması neyse ama ütülenmesi deli ediyo beni sonuçta çalışıyorum yoruluyorum artı hamileyim 1 haftada birsürü ütülenicek çamaşır oluyo birde demezmi yakalarını iyi ütüle şöle yap böyle yap geçen tutturdum elini çok biliyosan sen yap diye 2 gömlek ütüledi zor geldi yapamıcem ben dedi :1::1: şimdi pek sesini çıkarmıyo temizlik konusun yardım etmez ama karışmazda şurası pismiş şöle böle demez yani ona dokunmasın işin uçuda evi bok götürsede umrunda olmaz..:9::9:

ufff erkekler böyle malesef yardım etmezler üstüne laf söylerler benim koçiştede kıyafet problemi hergün gömlek pantolon değiştirir banyoya atar onların yıkanması neyse ama ütülenmesi deli ediyo beni sonuçta çalışıyorum yoruluyorum artı hamileyim 1 haftada birsürü ütülenicek çamaşır oluyo birde demezmi yakalarını iyi ütüle şöle yap böyle yap geçen tutturdum elini çok biliyosan sen yap diye 2 gömlek ütüledi zor geldi yapamıcem ben dedi :1::1: şimdi pek sesini çıkarmıyo temizlik konusun yardım etmez ama karışmazda şurası pismiş şöle böle demez yani ona dokunmasın işin uçuda evi bok götürsede umrunda olmaz..:9::9:

keşke benimkide öle olsa::::::(((((((

yok mu bana yardımcı olacak:((

bence konuş onunla iş paylaşımı yapın yada işi bırakayım sana hizmet edeyim de hangisi işine geliyosa yada haftada bir defa temizlikçi tut çünkü hem çalışmak hem çocuk artı ev işi ağır gelr insana biz robotmuyuz dinlenmeyede ihtiyacımız var.

imkanınız varsa işinden ayrıl dicem ama enazından eşine blöf yapabilirsin canım..

haklısın yetiştiremiyorum günde enaz 10-12 saat dışarda ekmek parası kazanıyorum
gelincede çocuğumuzun ihtiyaçlarını karşılıyor,ütüden çamaşırdan yer silmekten masa hazırlamaktan masa toplamaktan bulaşıkları yıkamak yada yıkananları dizmekten,
vaktim kalırsa da çocuğumun gelişimi için lazım olan anne sevgisini veremiyorum deyiver.

benim çocuğum yokken eşim bana temizlik konusunda baskı yapmıyor ya..
oda titiz biri,ama işten yorgun geldiğim için anlayış gösteriyor,
artık dolapta bişey bozulunca diyor dolabı silermisin diye..

hatta bende "bana söyleyene kadar sende silebilrdin" diye söyleniyorum,tamam silmesinde kulağında da olsun yani:)

eşiniz size hakkınız olan anlayışı göstermiyor,sende işyerinde yoruluyorsun oda yorgun gelmiyormu nasıl anlamaz halinizden?bence ondan yardım iste..mesela perdeleri asmasını iste..boynum tutulmuştu bigün benim perde asaken..ogün bugün hep eşim asar hiç söylenmez bana..

ne bileyim yemekten sonra masadan enazından bikaç bişeyi kaldırmasını sağlayabilirsin,
tamam yeri sildir süpürt demiyorum ama :) anlasın ev işlerinin yorgunluğunu..

ev işleri kolay geliyor onlara çünkü hiç yapmamışlar..sağolsun anneleri yemeği bile çiğneyip atmışlar oğullarının ağzına..

üstelik annesin..bence çok daha yardımcı olması lazım sana..ki kalan zamanda çocuğunuzla
vakit geçirin..hep temizlik hep temizlik,ee bu çocuğa sevgi verecek zaman kalmazki..

ya o her şey temzi olsun düzenli olsun istyor ama bende yoruluyorum zaten dyorum ya temizliğide sevmyrm ama yapıorm ne kadar yaparsam yapaym hep yapmadgmdan skayet edyor.sürekli temzlk yapsam hiç hiç otrmasam yoruldun demez..beni sorgulaması beni deli edyor.bazen ütün var mı ütüyü ne zamn yapmayı düşünüyosun temzilğin yok mu senin buzdolabınıda temizle vs. gbi şeyler söylüyoo deliriyorumm

bence konuş onunla iş paylaşımı yapın yada işi bırakayım sana hizmet edeyim de hangisi işine geliyosa yada haftada bir defa temizlikçi tut çünkü hem çalışmak hem çocuk artı ev işi ağır gelr insana biz robotmuyuz dinlenmeyede ihtiyacımız var.

ona kalırsa ben çalışmadığım zamanda aynıymışım canım. hiç yardm etmyor değil edyor ama zaten dyorum ya memnun olmuyor.ne yapacağımı şaşrdım:(

Ayyy hic sevmem böyle kadın işine karışan cok bilmiş erkekleri, yardımcı almayı teklif et. "Benim capı bu" beğenmiyosan bas parayı yardımcı tutalım de:1:

Ayyy hic sevmem böyle kadın işine karışan cok bilmiş erkekleri, yardımcı almayı teklif et. "Benim capı bu" beğenmiyosan bas parayı yardımcı tutalım de:1:

onada bi kulp bulur o uyusss:)ben istyorum ki bi program yapym kafamda hergn yapılacak olan seyler bi de haftalık temzlk için bişiler herşey düzene otrsun o zamn bana laf edemesin istyrm.inanın size tuhaf geliyor ama bu tarz seyler yznden cok kez byk kavgalar ettik artık sıkıldım bişeyler yapmak istyrum

Benim eşimde takıntılı titizlerdendi.Yeni evlendiğimde paralıyordum kendimi.Sabahlara kadar uyumadan temizlik yaptığımı bilirim. Ama kendisi patron. Yerinden kalkmaz. Bir ctesi eve geldim. Kendisi işe gitmez ctesileri.Karyola darmadağan.Yorganlar yerde.Beyimiz yatmış kanepenin üzerine,çekmiş üzerine battaniyesini.Dışarıdan yemekler alınmış paketleri sehpanın üzerinde. İçecekler için bardak mutfaktan değil salondaki vitrinden alınmış.Yediği yediği yerde,içtiği desen öyle.Ohhh dedim keyfe bak!Babanın uşağı mı var senin bu evde.Bir zahmet yediklerini kaldırsaydın bari. Benden paydos dedim. Bende allah kuluyum ya. Şehzademisin sen benim başıma. Bir sinir krizi eşliğinde içimde ne varsa döktüm.Sonmuş o.Sonrasında en ufak birşey söylese hemen yapıştırdım. Aaa cnm tutuverelim bi gündelikçi gitsin. Bende süper kahraman değilim.Bütün gün çalış,akşam gel yemek bulaşık.Çocukla ilgilen yedir, içir, yıka, giydir, oyna,uyut,senin gönlünü yap. 40 tane elim yok benim,elektrikle de çalışmıyorum. Anca bu kadarına yetişebiliyorum. Baban bile 60 yaşında mutfak dolaplarını siliyor.Senin ne fazlan var ondan. Alıştı artık. Çaktırmadan çaktırmadan yardım ediyor. En azından çok dağıtmıyor. Bir iki kere balkon yıkadı vallahi ağlayacaktım neredeyse,gözlerime inanamadım.
Demem o dur ki olmuyorsa zorlamanın alemi yok. Herkesin bir yapabilitesi var. Oturup konuş. Yetişemiyorum de. Suç mu?Bulunur elbet bir orta yol.

Vaktini çok iyi kullanmak gerekiyor.Ben nişanlıyım ve çok yoğun çalışıyorum.Akşam eve 20.30 da gidiyorum.Ve benim de işim evlendikten sonra çok ama çok zor olacak.Ben de bir program yapmak istiyorum.Hem hiç bir işim kalmasın,hem de kendime vakit ayırabileyim istiyorum.Bu konuda sen de istersen birlikte bir program yapalım.

Vaktini çok iyi kullanmak gerekiyor.Ben nişanlıyım ve çok yoğun çalışıyorum.Akşam eve 20.30 da gidiyorum.Ve benim de işim evlendikten sonra çok ama çok zor olacak.Ben de bir program yapmak istiyorum.Hem hiç bir işim kalmasın,hem de kendime vakit ayırabileyim istiyorum.Bu konuda sen de istersen birlikte bir program yapalım.

ÇOOOOOKKK MEMNUN OLURUM VALLA:emir_bebek:

sen kaçta evde oluyorsun ve olmasa olmazlar neler...Yani yemek hazırlamak bulaşıkları toparlamak gibi zorunlu şeylere ne kadar vakit harcıyorsun

sen kaçta evde oluyorsun ve olmasa olmazlar neler...Yani yemek hazırlamak bulaşıkları toparlamak gibi zorunlu şeylere ne kadar vakit harcıyorsun

YEMEĞİMİ GENELLİKLE 1 GÜN ÖNCEDEN YAPIORUM eve gttgmde saat19,00 19,15 gbi faln oluyor
eşm ben den yaklaşık
1-1,5 saat önce gelyor tabi kızımıda alıp.eve gryrm hemn ellermi yzmü ykyrm kızımla braz muhabbet sonra hmn yemekleri çıkaryrm ısıtym sofrayı kryrm yarım saat gecmeden masya otrmş olyrz

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı
Ve..
Konu başlığı içeriği anlatır şekilde değiştirildi.

Ben eve gittiğim zaman dar alanlardan zaman yaratmaya çalışıyorum.Mesela yemek hazırladım topladım,makinaya yerleştirdim.Bir akşam buzdolabını temizliyorsam başka bir akşam dolaplardan birini yerleştiriyorum.Her gün detaylı yapacak kadar vakit olmadığı için böylece hem kirlenmiyor hem de tek güne birikmiyor.Akşam yatmadan lavoboya son gidişimde orayı yıkayıp öyle yatıyorum.Böylece her gün temizlenmiş oluyor.Çok uzun bir vaktimi de almıyor.Mutfağı hergün silemiyorum,hatta hafta da bir siliyorum ama programdan sonra silmeye çalışıcam.

Back
X