Eşim depresyonda beni de depresyona soktu sanırım.

asksizmevsim

Pamuğunu kucağına almış mutlu bir anne
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
2.169
1.567
83
Merhaba arkadaşlar
İki yıllık evliyim evlendigimiz günden beri borç ödüyoruz eşim izinsiz çalışıyor çoğu zaman ucu ucuna çıkıyoruz ay sonuna. Sanırım bıktım, hem yoruldum sadece akşamları çıkıyoruz ve maalesef gezecek pek bir yer yok burada aşırı hareketli bir kızım var o yüzden gündüz oturmalarina gitmiyorum; çünkü gittigim yerde uyumuyo
Eşim kızım doğduktan sonra anksiyete bozukluğu teshisiyle ilaç kullanıyor kafasina gore bırakmaya çalışması da ayrı dert dün uyuya kaldim diye işe gitmedi 2 ye kadar uyudu pazar alışverişi yapip geldik bi dışarı çıkalım bile demedi hoş ciksak da yaptigimiz avm gezmek yemek yemek duvarlar üstüme üstüme geliyor hayattan zevk alamaz oldum psikolojim bozuldu sohbet edelim dediğimde hep ayni konular aynı sorular? Başıma birşey gelirse bırakıp gider misin? Engelli kalirsam beni terk edermisin? Ölürsem kızımı seni göremezsem. Kör olursam sizi göremezsem? Hep aynı sorular biliyorum hasta dr gidip ilac icin rapor alalim diyorum reçetesiz alirim bi kutu daha diyo çok bunaldım tavsiyesi olan var mı? Cinsellige girmiyorum bile kizim erken uyumuyor hoş uyusada eşim yanaşmıyor ilk adımı atmakdanda sıkıldım .Ne yapmalıyım bu durumdan kurtulmak istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacin var cvb verenlere teşekkür ederim...

ohbet edelim dediğimde hep ayni konular aynı sorular? Başıma birşey gelirse bırakıp gider misin? Engelli kalirsam beni terk edermisin? Ölürsem kızımı seni göremezsem. Kör olursam sizi göremezsem?
e böyle sohbet olmaz ki.
çok yoğun çalışıyormuş, kafası hep doludur. siz de çalışamaz mısınız?

Eşinize üzüldüm. Sıkıntılar onu bunaltmış ve gerçekten iyi bir ruh halinde değil. Maddi olarak rahatlamanız gerekiyor biraz. Acil borçlarınız için ailelerden destek alamaz mısınız? Düğün takılarınız vs harcandı mı? Bebekten sonra kaygıları üst düzeye ulaşmış muhtemelen. Sizin de durumunuz zor ama eşinizin yardıma ve desteğe daha çok ihtiyacı var.

İzinsiz çalışmak eminim çok zordur. İki taraf da depresyonda olunca hayat daha da zor oluyor. Çünkü sen ondan destek bekliyorsun, o senden destek bekliyor. Ben beklemeyi öğrendim o dönemimizde. Zaman iyi geliyor. Ama eşinizin tatili olan bir işte olması gerek. Yoksa bu süre uzar gider.

eşiniz peki durumun farkında mı?
Farkında bugün seni eglence merkezine gotureyim dedi gec olacak bayram geliyor bayramda gidelim dedim.

Bu kadar borcun arasinda rahatlamadan neden cocuk yaptiniz ki?
Izinsiz calismak saglam psikolojisiyi de bozar. Simdi bu adama ne denebilir bilmiyorum. Cocuga uygun fiyatla bakacak komsu akraba vs yok mu? Siz de calissaniz?
Çocuğu esim cok istedi aile olmaya hasret kaldigi icin durumumuz cokda kitu diyemem ben izin al dedikce kendi almiyor borc var diye başta calismama karsi cikti simdi oda istiyor calismami hastalandigi icin korkuyor ona bisey olursa nasil gecinicez diye kizima bakacak kimse yok gorumcem var oda bakamaz sanmiyorum

Eşinize üzüldüm. Sıkıntılar onu bunaltmış ve gerçekten iyi bir ruh halinde değil. Maddi olarak rahatlamanız gerekiyor biraz. Acil borçlarınız için ailelerden destek alamaz mısınız? Düğün takılarınız vs harcandı mı? Bebekten sonra kaygıları üst düzeye ulaşmış muhtemelen. Sizin de durumunuz zor ama eşinizin yardıma ve desteğe daha çok ihtiyacı var.
Son iki binlira kaldi borcu borcla da kapatmak akil isi degil maalesef dugun takim çok yoktu onu da teklif ettim borc biter tekrar altin alamayiz dedi

İzinsiz çalışmak eminim çok zordur. İki taraf da depresyonda olunca hayat daha da zor oluyor. Çünkü sen ondan destek bekliyorsun, o senden destek bekliyor. Ben beklemeyi öğrendim o dönemimizde. Zaman iyi geliyor. Ama eşinizin tatili olan bir işte olması gerek. Yoksa bu süre uzar gider.
Maalesef burasi kayseri 3 bin lira maasi baska is yeri vermez 2600 e de raziyiz sahsen ama onu da veren olmaz

Oda biliyor bunaldigimi aksam aksam eglence merkezine gidelim dedi lakin onun durgunlugu bos bakan gozleri inanin butun hevesimi kiriyor
merhaba, anksiyete hayati olumsuz etkileyen, kisinin hayat kalitesini düşüren bir durum. oncelikle tedavi ihmal edilmemeli, sonrası: farklı bakış acıları kazandirilmali, beraber aktivite ille parayla olacak diye birşey yok, evde termosa cay yapın, yanina kek aksam serinlikte eve yakin parkta cocuk oynarken muhabbet edersiniz, elele yürümek bile iyi gelir, eve gelince güldür güldür tarzı programlar acik olsun hep, balkona büyük saksi alıp biber vs yetiştirmek bile bi degisiklik.. yoksa herkesin hayati rutin emin olun.. cabalamak farklı alanlar bulmak gerek...

bayramla ne alakası var ki adam bi yere gidelim demiş hevesini kırmışsınız bence. keşke gitsyediniz.
Bizim oraya gitmemiz 9 u bulur kizim 9 dedi mi uyku icin mizmizlanmaya basliycak bebek arabasinda yatmak istemiycek yine zehir olacak gezme bana cunku hep oyle oluyor

Bizim oraya gitmemiz 9 u bulur kizim 9 dedi mi uyku icin mizmizlanmaya basliycak bebek arabasinda yatmak istemiycek yine zehir olacak gezme bana cunku hep oyle oluyor
siz çocuğa uyum saglamaya calismayin. o zaman hiç sokağa cikamazsiniz. cocuk size uyum sağlasın..

merhaba, anksiyete hayati olumsuz etkileyen, kisinin hayat kalitesini düşüren bir durum. oncelikle tedavi ihmal edilmemeli, sonrası: farklı bakış acıları kazandirilmali, beraber aktivite ille parayla olacak diye birşey yok, evde termosa cay yapın, yanina kek aksam serinlikte eve yakin parkta cocuk oynarken muhabbet edersiniz, elele yürümek bile iyi gelir, eve gelince güldür güldür tarzı programlar acik olsun hep, balkona büyük saksi alıp biber vs yetiştirmek bile bi degisiklik.. yoksa herkesin hayati rutin emin olun.. cabalamak farklı alanlar bulmak gerek...
Ben cok neseli bir insanim insanim yani kendimi mutlu edecek birsey illaki bulurum ama esim cok tepkisiz oturup aglamak geliyor icimden kac kere dedim dr a gidelim bak iki yil icmen gerek bu hapi diye ama dinlemedi normaldede sakin biri esim ama simdi hep durgun hani bos bis bakiyor deriz ya öyle sohbet etmeye çalışıyorum ama orali bile degil uyukluyor gecen sene böyle değildi ben hamileyken yani

Bütün yorumlarınızı okudum az bişey borcunuz kalmıs onu da takılarınızla ödeyin rahatlayın. Anksiyete bozuklugunu bende yasamıstım basta cok etkiler insanı ama zamanla alısıp korkulcak bişey olmadıgını anlayacaktır. İşe girebiliyosanız girin calısın derim. Bu sürecte 1 haftalıgına izin alıp küçük bir tatil ayarlayabilirsiniz sehir değiştiremeseniz bile iş stresinsinden uzaklasması iyi gelecektir eşinize

tek tarafa yıkıldığı zaman sorumluluk boyle oluyor. esiniz istese de istemese de yukunu alsaniz alirdiniz. altin bozmak istemiyor mu israr edin mesela. cocukla calisamiyor musunuz evden pasta borek yapin. yada o bir gun izin kullansin siz o gun temizlige gidin. aslinda cok secenek var ama herkes ayni istekte olmuyor. cocuk olmadan önce de calisabilirdiniz.

Back
X