Eşim depresyonda beni de depresyona soktu sanırım.

Kizim Kizim on aylik yani tabi ki onceligim o olacak 4 5 yasinda degil ki
valla ben 6 aylik bebekle tatile giden arkadasimi gordum, -evde de agliyor orda da, ben en azından değişik ortam goruyorum- diyor.. tabi ki eskisi gibi olmaz ama emin olun sizinki gibi ayni ayda olup da gezen tozan cok çift var..yoksa hep evde oturan çiftlerden olmayin diye gayet iyiniyetle yazdim size...

Geçim derdi ve hastalık adamın omuzlarında...Siz de sohbet muhabbet gezme derdindesiniz.Ne desem bilemedim.Bir işe girip çalışabilirdiniz , hem sosyalleşirdiniz hem de eşinizin yükü hafiflerdi ama bebeğiniz olmuş artık.Sabredin zaten az bir borcunuz kalmış.Bebeğinizle siz çıkın gündüzleri , hava alın hem siz hem bebeğiniz.Eşinize gerçekten üzüldüm.Biraz daha anlayışlı olmalısınız bence.

tek tarafa yıkıldığı zaman sorumluluk boyle oluyor. esiniz istese de istemese de yukunu alsaniz alirdiniz. altin bozmak istemiyor mu israr edin mesela. cocukla calisamiyor musunuz evden pasta borek yapin. yada o bir gun izin kullansin siz o gun temizlige gidin. aslinda cok secenek var ama herkes ayni istekte olmuyor. cocuk olmadan önce de calisabilirdiniz.
Cocuk olmadan once cok dedim hamileyken bike dedim borc biter diye israr ettim tabi hatta gune girfim ev harcamasindan kisarak bin lira verdim ama altın yapalim dedi kendisi vermem istemedi evden pasta borek yapmayida denedim müşteri bulsmadim

Geçim derdi ve hastalık adamın omuzlarında...Siz de sohbet muhabbet gezme derdindesiniz.Ne desem bilemedim.Bir işe girip çalışabilirdiniz , hem sosyalleşirdiniz hem de eşinizin yükü hafiflerdi ama bebeğiniz olmuş artık.Sabredin zaten az bir borcunuz kalmış.Bebeğinizle siz çıkın gündüzleri , hava alın hem siz hem bebeğiniz.Eşinize gerçekten üzüldüm.Biraz daha anlayışlı olmalısınız bence.
Hanimefendi esimi dusunmesem buraya akil almak ocin yazmam ama benimde bunalmam normal degil mi ben onu dusunmez olurmuyum ama sanirim yiprandim çünkü çocugum cok yaramaz eşimle vakit geçirmek istiyorum en dogal hakkim degil mi ilacini birakma dr gidelin izin kullan bir cok teklifde bulundum ama dinlemiyo ki

valla ben 6 aylik bebekle tatile giden arkadasimi gordum, -evde de agliyor orda da, ben en azından değişik ortam goruyorum- diyor.. tabi ki eskisi gibi olmaz ama emin olun sizinki gibi ayni ayda olup da gezen tozan cok çift var..yoksa hep evde oturan çiftlerden olmayin diye gayet iyiniyetle yazdim size...
Haklisiniz ama aglayinca tadim kalmiyor niye gekdim diyorum emerek uyudugu icin arabada uyumuyo

İki bin lira borç kalmış bitmiş aslında.
Eşinizi bu kadar sıkıntıya sokan durumlar nelermiş onun üzerinde durmalısınız. Eşiniz iyileşmeden siz de iyi olamazsınız. Ama onun durumu acil ve çok üzücü. Dayanıp destek olmasınız. Onu mutlu etmeye çalışın, iki bin lira borç bile sayılmaz, biraz gezin altın bozun kendinize gelin. Altın bozma dese de sizin tepkinizi ölçmek için yapıyor olabilir size kıyamıyordur. Rahatsızlığı ilerlerse huzur bulamazsınız.

Haklisiniz ama aglayinca tadim kalmiyor niye gekdim diyorum emerek uyudugu icin arabada uyumuyo
Ben de bebeğe göre yaşayanlardanım mesela arabada uyuduysa uyanana kadar arabada bekliyorum. Kötü birşey aslında. Ama her gün sabah ekmek vs alışveriş için bebekle tur atıp geliyorum. Akşamüzeri de eşimle birlikte çıkıyoruz. Bazen yemeğe bazen yürüyüşe. Bebek için sosyalleşmesi ve çevreyi tanıması için gezmelisiniz. Gezilerde para harcamak ya da harcamamak tercih meselesi.

Rahat olun. Ağlarsa ağlasın yok insanlar rahatsız oluyor vs diye düsünmeyin. Çocuk bu her yerde ağlayacak.bir süre sonra size ayak uydurur buna inanın.. Tersi durumda 1-2 yıl eve kapanıp ruh sağlığınızı kaybedersiniz. Rahat annelerden olun...

Cocuk olmadan once cok dedim hamileyken bike dedim borc biter diye israr ettim tabi hatta gune girfim ev harcamasindan kisarak bin lira verdim ama altın yapalim dedi kendisi vermem istemedi evden pasta borek yapmayida denedim müşteri bulsmadim

Eşinizde gelecek kaygısı var. Ona söyleyin ne kadar çabalarsa çabalasın Allah’ın dediği oluyor. Altınları yığınca geleceğini garanti altına almış olmuyor. Böyle devam ederse o altınları sağlığını kazanmak için harcayabilir. İlk mesajda eşinize üzülmüştüm ama bu mesajla size hak verdim böyle yaşanmaz. Allah şifa versin, anksiyete zor bir hastalık.

İki bin lira borç kalmış bitmiş aslında.
Eşinizi bu kadar sıkıntıya sokan durumlar nelermiş onun üzerinde durmalısınız. Eşiniz iyileşmeden siz de iyi olamazsınız. Ama onun durumu acil ve çok üzücü. Dayanıp destek olmasınız. Onu mutlu etmeye çalışın, iki bin lira borç bile sayılmaz, biraz gezin altın bozun kendinize gelin. Altın bozma dese de sizin tepkinizi ölçmek için yapıyor olabilir size kıyamıyordur. Rahatsızlığı ilerlerse huzur bulamazsınız.
Sordum sormaz olur muyum senden yana sikintim yok evimde huzurluyum mutluyum sizi kaybetmekden korkuyorum dedi

Hanimefendi esimi dusunmesem buraya akil almak ocin yazmam ama benimde bunalmam normal degil mi ben onu dusunmez olurmuyum ama sanirim yiprandim çünkü çocugum cok yaramaz eşimle vakit geçirmek istiyorum en dogal hakkim degil mi ilacini birakma dr gidelin izin kullan bir cok teklifde bulundum ama dinlemiyo ki
Valla bunalmanız normal olabilir ama eşinizden çok kendinizi düşünüyorsunuz gibi geldi bana açıkçası.Adam hastalıkla uğraşıyor bir yandan da geçim sıkıntısını gidermek için izinsiz çalışıyor siz de kendi dertlerinizi sıralamışsınız tek tek bebek , eşinizin rahatsızlığı , cinsellik diye.Açıkçası eşinizi düşündüğünüzü düşünmüyorum.Kendinizi düşündüğünüz konunuza verdiğiniz başlıktan bile belli.Eşinizle biraz empati yapın ve onu mutlu etmeye çalışın biraz.Sürekli gezemiyorum evde bunalıyorum duvarlar üstüme üstüme geliyor vs yazmışsınız.Adam izinsiz çalışıyormuş siz de sizinle ilgilenmesini de bekliyorsunuz.Bilmiyorum.Anlayışsız geldiniz bana.

eviniz hayvan beslemeye musait mi acaba
evcil bi hayvan alsaniz hepinize iyi gelir bence, hayvanların insanlari rahatlatan mutlu eden streslerini alan bi yanlari var, karsiliksiz sevgileri de cabasi

eger ev hayvan beslemeye musait degilse akvaryum kurun, eşiniz onunla konussun, bu da bi terapi çeşidi olarak kullanılıyormuş, tabi sizin durumunuza uygun mu bilmiyorum ama belki onu rahatlatir

deney yapın mesela beraber, iki tane cicek alın bi hafta boyunca birine kaygilarini anlatsin esiniz korkularini, digerine de siz umutlarinizi hayallerinizi anlatin sevin ovun, bitkiler bile hissediyo bu durumu
bakalım ciceklerde değişiklik olacak mi diye,
en kötü ciceklerle konusur kaygisini azaltir belki

Merhaba arkadaşlar
İki yıllık evliyim evlendigimiz günden beri borç ödüyoruz eşim izinsiz çalışıyor çoğu zaman ucu ucuna çıkıyoruz ay sonuna. Sanırım bıktım, hem yoruldum sadece akşamları çıkıyoruz ve maalesef gezecek pek bir yer yok burada aşırı hareketli bir kızım var o yüzden gündüz oturmalarina gitmiyorum; çünkü gittigim yerde uyumuyo
Eşim kızım doğduktan sonra anksiyete bozukluğu teshisiyle ilaç kullanıyor kafasina gore bırakmaya çalışması da ayrı dert dün uyuya kaldim diye işe gitmedi 2 ye kadar uyudu pazar alışverişi yapip geldik bi dışarı çıkalım bile demedi hoş ciksak da yaptigimiz avm gezmek yemek yemek duvarlar üstüme üstüme geliyor hayattan zevk alamaz oldum psikolojim bozuldu sohbet edelim dediğimde hep ayni konular aynı sorular? Başıma birşey gelirse bırakıp gider misin? Engelli kalirsam beni terk edermisin? Ölürsem kızımı seni göremezsem. Kör olursam sizi göremezsem? Hep aynı sorular biliyorum hasta dr gidip ilac icin rapor alalim diyorum reçetesiz alirim bi kutu daha diyo çok bunaldım tavsiyesi olan var mı? Cinsellige girmiyorum bile kizim erken uyumuyor hoş uyusada eşim yanaşmıyor ilk adımı atmakdanda sıkıldım .Ne yapmalıyım bu durumdan kurtulmak istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacin var cvb verenlere teşekkür ederim...
Allah yardımciniz olsun. Zor bir durum ya

Keşke ekonomik olarak refaha çıkmadan çocuk yapmasaydınız.
Her şey üst üste gelmiş, borç, bebek, eşinizin hastalığı ve çalışma koşulları.
Fakat şu durumda eşiniz sizden çok daha zor bir durumda. Cinsellik vs düşünecek hali mi var adamın?
İlaçlarını alması için kesin olarak tavır koyun. İlaçlarını almadan olmaz, doktor gerekli görmüş ki vermiş.

Şu noktaya da takıldım, adam hasta ve izinsiz çalışıyor. 2'ye kadar uyumuş ki hakkıdır. "Bir dışarı çıkalım bile demedi" nasıl bir isyan? Çok bencilce düşünmüşsünüz. Dışarı çıkalım diye teklif de ediyormuş normalde zaten. Teklif ettiği zaman geri çevirmeyin ona iyi gelecektir evde oturmaktansa.

Valla bunalmanız normal olabilir ama eşinizden çok kendinizi düşünüyorsunuz gibi geldi bana açıkçası.Adam hastalıkla uğraşıyor bir yandan da geçim sıkıntısını gidermek için izinsiz çalışıyor siz de kendi dertlerinizi sıralamışsınız tek tek bebek , eşinizin rahatsızlığı , cinsellik diye.Açıkçası eşinizi düşündüğünüzü düşünmüyorum.Kendinizi düşündüğünüz konunuza verdiğiniz başlıktan bile belli.Eşinizle biraz empati yapın ve onu mutlu etmeye çalışın biraz.Sürekli gezemiyorum evde bunalıyorum duvarlar üstüme üstüme geliyor vs yazmışsınız.Adam izinsiz çalışıyormuş siz de sizinle ilgilenmesini de bekliyorsunuz.Bilmiyorum.Anlayışsız geldiniz bana.
İzin alamiycak kadar kötü degil durumumuz ama borcu olduğu icin kendi almiyor ben ona izinsiz calis demedim hic bibir zaman tabi ki bnm de hakkim hezmek esimle yalniz zaten gezerim istedigim kadar kendim icin demiyorum onunda havasi degissin diye istiyorum

eviniz hayvan beslemeye musait mi acaba
evcil bi hayvan alsaniz hepinize iyi gelir bence, hayvanların insanlari rahatlatan mutlu eden streslerini alan bi yanlari var, karsiliksiz sevgileri de cabasi

eger ev hayvan beslemeye musait degilse akvaryum kurun, eşiniz onunla konussun, bu da bi terapi çeşidi olarak kullanılıyormuş, tabi sizin durumunuza uygun mu bilmiyorum ama belki onu rahatlatir

deney yapın mesela beraber, iki tane cicek alın bi hafta boyunca birine kaygilarini anlatsin esiniz korkularini, digerine de siz umutlarinizi hayallerinizi anlatin sevin ovun, bitkiler bile hissediyo bu durumu
bakalım ciceklerde değişiklik olacak mi diye,
en kötü ciceklerle konusur kaygisini azaltir belki
Muhabbet kusumuz var onunla da ilgilenmiyorki acikcasi bende kizdan kusa vakit ayiriyorum diyemem yazik hayvan kendi kendine konusuyor arada konusuyorum ben çiçeğim var bitane ben onunla konusurum aama nasil desem esim herseyi icine atan bir insan maalesef herkes beni bencil bulmus ama inanin yaninizda hasta olan biri olunca sizde etkileniyorsunuz hayattan zevk almaz oldum sahsen cok Şen sakrak biriyim ama esim esim cok sessiz sakin boş bakiyo dr gidelim hapini duzenli kullan herseyi dedim ama malesef beni dinlemiyor her aksam konustum anlattım her gün halini sorarim ama cogu seyi anlatmaz

Back
X