• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim dolandirilmalara doyamiyor...biktim bu kadar iyi niyetli olmasindan

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kizlar mesela bir arabaniz var.Ve onu sattiniz.
Paranin %95lik kısmini alio arabayi adsma teslim edip.
Eve gelirmisin.
Yani tanimadigin etmediğin bir adam.
Ertesi gun kalan parayi ve devir isleri hal olucak.( yani bugun) .
Ya ne biliyim ya adam hirsizsa sapiksa arabayla bise yapip bir yere birakirsa.
Yani riske atmak yerine ertesi gun hepsini yapmk daha mantikli degilmi.
Yani siz olsaniz hangisi daha mantikli gelir

Canim bu durumda diger adamin magdur olma ihtimali daha yuksek mesela senin esin dolandirici olsa ben parayi almadim dese adamin elinden arabayi alir cunku hicbir kayit yok adamda dedigin gibi arabayla bi suc islerse esinde en fazla calinti oldugunu iddia eder merak etme esine birsey olmaz yani adam %5lik kismi odemedikce esinde resmi olarak adama arabayi vermez adamin yaptigi daha dusuncesizce yani

öyle bir bahsetmişsiniz ki paranın %5 alıp aracı teslim etmiş
baktıgınızda arabayı eşiniz vermeye bilirde .
parayı alıp arabayı da satmıyorum dese satın alan kişi ne yapacak.
eleştirirken daha iyi düşünelim mi?

Yaklasik 20 bin zarar ettik ondan sinirliim
Ne gerek var atraksyina ki hepsini ayni gun halletseydi dusunuyorm ben

Tabii ki mantıklı olan herşeyin aynı günde halledilmesi ve iki tarafında riske sokulmaması.
Ama olan olmuş, zaten arkadaşlar da fikirlerini yazmışlar.
Ben de aynı fikirdeyim, eşiniz burada madur durumda değil şu an.
Arabayı satın alan kişi daha riskli durumda size nazaran.

Iyi de daha devir işlemi gerçekleşmemiş. Üstelik paranın %95 ini almış esiniz. Bence konuyu karşı taraf açsa daha mantıklı olurdu.

Bu durumda eşiniz de dolandırıcı çıkabilir
şaka bir yana da para alınmasa haklısınız derdim ama ortada bir durum yok devir işlemi yapılırken kalanını alır eşiniz

Bir işleri bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla dolandırılma ihtimali yüksek olan adam arabayı alan adam. Eşiniz para almadım, arabamı çaldılar diyip adamdan şikayetçi bile olabilir :işsiz:
%5 ilk ücreti ver, satışı öyle al diyip alacak kalan parasını büyütecek bir şey yok

Satista herseyi ayni gun yapmak en guzeli.
Babamın 30 senelik yakin arkadasina bile noter acik olmadigi icin satişi yapmadim beklettim. Parayi vermeyi teklif etmisti ama almadim da.

Notere gittik. Islemler yapildi, paranin tamamini aldim ve anahtari oyle teslim ettim.

Back
X