Esim ev isine yardimci olmuyor

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
Merhabalar herkese,
benim bir derdim var ama ben mi buyutuyorum yoksa sizce haklimiyim paylasmak istiyorum sizinle.
1 yillik evliyim. esimde bende calisiyoruz, calismadan once ev islerini kendim yapiyordum calismaya baslayinca yardimci kadin gelmeye basladi haftada 1 gun , haftalik temizlik nevresim degisimi ve utuyu o yapiyor.
ben eve gelince yemek yapiyorum , bulasik yikiyorum ve haftada 1 veya 2 kere supurge aciyorum.
esim bana hic yardimci olmuyor kendisinden sadece coraplarini ve kirlilerini kirli sepetine atmasini istiyorum fakat sagolsun hic orali olmuyor etrafa birakiyor veya sonra yapicam deyip yapmiyor. ben onun pesinde dolasip soruyorum camasir yikamak icin. kendisi durumdan sikayetci cok fazla dirdir ettigimi dusunuyor ve benden cok daha agir calistigini ve cok yoruldugunu kirliler icin bazen yaptigini bazende yapmadigini atladigini ve benimde boyle kabul etmemi soyluyor.
sizin esleriniz bu bakimdan duzenli midir? yani sizce normali benim esim mi ben mi abartiyorum, yoksa gercekten hakli miyim? bana biraz saygisizlik olarak geliyor, zaten ne yemek ne sofra kurma ne bulasik birsey istemiyorum bunun disinda.
tesekkurler simdiden :KK15:

Eşiniz yardım etmiyorsa çalışmayın çok net!
Siz afedersiniz ama temizlikçi suzi değilsiniz.
Herkes kendi işini yapsın öyleyse, siz de çalışmayın ama istediğinizi alabilecek durumdaysa çalıştırmasın sizi akşama kadar siz yapın evde onda sorun yok. ama ikinizde aynı şartlarda işte çalışıp eve gelip birde evde çalıştırılıyorsanız dur deyin yoksa ohooo, önüne geçemezsiniz.

eşinizin çoraplarını ve kirlilerini olduğu yerden almayın 1 ay dursun bakalım nasıl olucak :)

ben olsam öyle yapardım.. bunlar kendi ayaklarıyla gitmiyor makinaya birinin götürmesi gerekiyor ki yıkansın derdim :)

eşim ev işlerinde çok yardımcı oluyor. ama çamaşırlarını cogunlukla kırlıye ben atıyorum :D o genelde bulasık makınesını doldurur boşaltır. sofrayı kaldırır.çöp atar. yani cogu seyde yardımcı oldugu ıcın laf etmıyorum . bızım bebegımız var ve calısıyorum tek basıma ımkansız yetişmem

aynı şekilde şu kirlileri kirli sepetine atma olayını ben de öğretemedim. ama yine de işten geldiğimizde çoğu zaman yemeği beraber hazırlarız ve eşim kadırır sofrayı ben de bulaşıkları toparlarım. çöpler vs ve pazar market alışverişini eşime veririm.o bunları yaparken ben de evdeki işlerimi yaparım.bu şekilde görev paylaşımı yaparsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz. zaten diğer işlerinizi de yardımcınız yapıyormuş.

Merhabalar herkese,
benim bir derdim var ama ben mi buyutuyorum yoksa sizce haklimiyim paylasmak istiyorum sizinle.
1 yillik evliyim. esimde bende calisiyoruz, calismadan once ev islerini kendim yapiyordum calismaya baslayinca yardimci kadin gelmeye basladi haftada 1 gun , haftalik temizlik nevresim degisimi ve utuyu o yapiyor.
ben eve gelince yemek yapiyorum , bulasik yikiyorum ve haftada 1 veya 2 kere supurge aciyorum.
esim bana hic yardimci olmuyor kendisinden sadece coraplarini ve kirlilerini kirli sepetine atmasini istiyorum fakat sagolsun hic orali olmuyor etrafa birakiyor veya sonra yapicam deyip yapmiyor. ben onun pesinde dolasip soruyorum camasir yikamak icin. kendisi durumdan sikayetci cok fazla dirdir ettigimi dusunuyor ve benden cok daha agir calistigini ve cok yoruldugunu kirliler icin bazen yaptigini bazende yapmadigini atladigini ve benimde boyle kabul etmemi soyluyor.
sizin esleriniz bu bakimdan duzenli midir? yani sizce normali benim esim mi ben mi abartiyorum, yoksa gercekten hakli miyim? bana biraz saygisizlik olarak geliyor, zaten ne yemek ne sofra kurma ne bulasik birsey istemiyorum bunun disinda.
tesekkurler simdiden :KK15:

yoo böyle değil
eşimle yemeği de beraber yapardık temizliği de.
kirlilerini ben de öğretememiştim. ama giyecek temiz çorap bulamayınca öğrendi :)
çünkü sepette olmayan hiçbir şeyi yıkamadım.
üstelik ceplerini boşaltmadan attığı için bayağı bi eşyası yıkandı makinede :D

A sosyete guzeli :) iki insan gucunde tas dizim isi yapiyorum arkadaşımın dukkaninda. hergun evimi supuruyorum iki gunde bi siliyorum esimden 2saat omce eve gelip yemegimi yapiyorum gececi oldugunda sabaha kadar calisiyorum. Geceden sonra dukkan anneme yakin annemde 2 3 saat uyuyup tekrar is basi yapiyorum ikibgunum boyle geçiyo sonra ikimci gunun aksaminda esim gelip aliyo beni tekrar yemek is guc sonrasimi kocanın yuzundeki mutluluk ve senin mutlulugun aleyhine cirpinisi herseyi unutturuyo. bunlar bi kadinin yapmasi gereken seyler erkek 2 saat bile calissa hamurinda olmadiktan sonra yaptiramassin yada soylenir soylenir adin dirdirciya cikar. Eski ailelere bakin boşver kadin erkek esitligini evde erkege heleki nu kocansa sokmez :):):): sevgiler.

Çalışmıyorum kocam yemek yaparken hep yardım eder bırak derim stres atıyorum dokunma bana der ocak basinda karistirma isi onundur patates domates ve bilimum soyma isleri onundur sofra onundur o kurar bazen supurge bile tutar hayır demez hiç ama o çorapları bende ogretemedim bende ses cikarmiyom bu kadar şey yapınca

Eş ve temizlik yapması mi ?yardim etmesi mi? çoraplari sepete atmak mi .......:KK14::KK14:o dedikleriniz ne demek ben hiç görmedim de :deli:

Back
X