evet hemde çok zor eşim evim varken kiraya çıkmam diyor biraz daha sabret bir kaç sene sonra ev alırız taşınırız diyor ama benim sabrım kalmadı...
dede ve anneanneyi diğer çocuklarına da gidiyor dediler ama hiç gittikleri yok kv de zaten evde pek durmaz gezmeyi çok sever tabi eşim evde iken yanımızdan ayrılmaz
Canım demek ki senden memnunlar,hizmette kusur etmiyorsun ki dede ve anneanne yerlerinden kıpırdamak istemiyor,kayınvalide de evde işler yapıldığı için gönlünce geziyor.
Eşin de belli ki bu durumdan rahatsız olmuyor.
Oysa sen evlenirken,eşin ile başbaşa yaşayacağınız keyifli zamanları hayal etmiştin değil mi?
Ama şimdi artık eşinin seni sevmediğini düşünüyorsun.
Ben derim ki eğer tüm bu olumsuzluklara odaklanırsan sen daha mutsuz olursun ve o evde senin için yaşanmaz bir hal alır.
Bence eşinin seni sevmediğini düşünme bu sevgi sorunu gibi değil.Eşin baktı ki bu düzen yürüyor şimdi ayrı eve çıkmak ona göre gereksiz muhtemelen şöyle düşünüyordur "Zaten bir ömür birlikte olacağız ilerde nasılsa kendi evimiz olunca başbaşa kalırız."
Olaylara olumlu yönden bakmaya çalışırsak.Aile büyüklerine bakmak çok büyük bir sevap,Allah bu sabrının karşılığını sana kat ve kat fazlası ile verir,inşallah.Aldığın dualardan dolayı hayatta her işin rast gider,inşallah.
Sana bir önerim var.
Akşam yemeğini yedikten sonra sen mutfak işlerini bitir ve eşin ile birlikte odanıza çekilin.Bu duruma muhtemelen yanınızdan ayrılmayan kv bozulacaktır o zaman eşinde annesine "Anneciğim ben karım ile başbaşa vakit geçirmek istiyorum"desin.Eşin eğer söylerse kv karşı çıkamaz ne diyecek ?Bende sizin ile odanıza geliyorum demez heralde
Böylece sizin odanız ayrı eviniz gibi olsun.Her akşam belli bir saatte odanıza çekilin orda birlikte kahve için, sohbet edin.....vb
Zaten eşin eve gelince yemekte ,yemek sonrası sen mutfağı toplarken geçen zamanda ev halkını görüp sohbet etmiş olacak.
Eğer kendi başınıza kaldığınızda eşin senin ile olmaktan keyif duyarsa o da zaman ile ayrı yaşamanın daha güzel olacağını düşünmeye başlayacaktır,diyelim ki ayrı eve taşınmanız uzun sürdü ,en azından bu yöntem ile sen eşin ile zaman geçirebildiğin için mutlu olursun,evdekilerde zaman ile sizin mahremiyetinize saygı göstermeyi öğrenir,inşallah.