Eşim her şeye burnunu sokuyor...

Ailenizle ilgili meselelerde sizin kararlarınıza saygı duyması gerektiğini hatırlatın. Sonuçta aile sizin aileniz. Kardeşinizin sizin hayatınızda karar merci olmadığı gibi siz de onun hayatında olamazsınız. Bunu da anlatın eşinize. Bundan böyle de ailevi mevzuları paylaşmayın. Siz affedersiniz o affetmez...

Bilmiyorum amaci ne olduğunu ,karakter mi bilmiyorum.
Sanki beni herkesten soğutmaya çalişiyor gibi.Hep evde olayim istiyor.Ben çok gezen birisi değilim.çalişiyorum zaman yok. zaten hiç arkadaşimda olmadi.Iki haftaya bir anneme giderim ve belki iki üç ayda yengemgile görüşürüm, ona bile gecen zırt pırt istediğin zaman cekip gidiyorsun dedi.

evde pencereyi çok actiğim için konuşur,hafta sonu erken kalktiğim için trip atar ve bir de yalniz çarşida gezdimi(kendisi gelmez)bütün gün konuşmaz.
Kendimi resmen köle esir gibi his ediyorum,bazen kaçmak istiyorum çok uzaklara.

Bir de bu adam issizdi yıllardır doğru düzgün işi olmamıştı
siz besliyordunuz değil mi
Hayvan besleseniz daha çok sevap

Iyi akşamlar,
eşim beni çok bunaltiyor daraltiyor .
Kendimi hiç hür ve özgür his etmiyorum.
Bugünki olayi örnek anlatayim:
Bir hafta önce kiz kardeşimle dargindik.
Kiz kardeşim erkek arkadişiyla beraber ayni eve taşindilar.Fakat bunu ailede bir kaç kişi biliyor,özeliklede annem babamdan gizli tutuyoruz.
Bende bu adimi pek onaylamamişdim ama olan oldu.Kardeşimle gerginlik yaşiyordum.Sonra bizi evlerine davet etti.Ben "biz şimdi bu şartlarla sizin evineze gelemek.Biz kendimizi rahatsiz ediyoruz,daha evli değilsiniz.
Fakat istersen dişarida görüşe biliriz" dedim.Kardeşimde"Sen bunu öncede biliyordun .Niye şimdi böyle tepki veriyorsun.Bizi beraber görmekten cekiniyorsan görüşmeyelim.Ha bizim ev ha sizin ev ,gercekler ortada.Biz aslinda seninlede görüşmeyelim evlilik yoluna girene kadar".ben artik sustum ."Ben sana her sorununda yardimciydim şimdi sen bana hemen sirtini cevirdin." dedi.

Çok daralmişdim, bunu eşime anlatmişdim(durumu biliyordu).
Üzerine 10 gün gecti ne kardeşim beni aradi nede ben onu .
Bugün işten erken ciktim ve habersiz onu görmeye gittim .Eşime sadece biraz gec gelirim eve dedim.
Evde sordu nerdeydin diye ,kardeşime gittim dedim.
"Ayaklarina kapansaydin bari"
ben" Bak işte senin bu tepkin yüzüne sana birşeyleri anlatmiyorum.Nolmuş gitdiysem.Birisi başlangiç yapacakdi."
Eşim"iyi işte,bende onu diyorum;ayaklarina kapansaydin.
Yalvarsaydin nolur beni affet diye"
ben "sana ne oluyor?seni kardeşime gitmek niye bu kadar rahatsiz ediyor?
Köle olamadim diyemi?"
"eee...işte gittin başkasina kölelik yaptin.
demek istediğim,sen çok yüz veriyorsun,çok yumşaksin.Daha kaç gün olduda koşa koşa kapisina gittin.
Biraz düşünsün yaptiği hatayi,biraz fark etsin yokluğunu .Sen böyle yaparsan kardeşin sana daha çok çektirir."

şimdi eşim kafami karışdirdi,benim yumşakliğimdan kardeşim herşeyi yapiyormuş(sanki laf dinleyen var).
Birde eşim beni soğutuyor,şimdi ben görüşmem onlarla diyor .
Önce isteme olayi olcakmiş.
Ben arada kaldim .Kardeşime nasil yardim edebilirim onuda bilmiyorum.
Etmezsem bana ömür boyu soğuk olur.
sıze ne kı yetıskın ınsanlar bende esımle evlenemden aynı evde yasadım bes sene sevgılılık donemımız oldu toplamda 2 sene bırlıkte yasadık herkes en basta aılem bılıyordu saklamadım ama onlara sormadım da yetıskın bır bıreyım kendı kararlarımı kendım verebılırım..
bırlıkte yasarken aılem de gelıp kalıyordu evımızde onaylamasalarda saygı duyuyorlardı ve sonra evlendık aynı evde yasamaya devam ettık degısen ne oldu dersenız sadece mılletın agzı kapandı... yoksa bu adam senı kullanır atar kafasında takılıyorlardı,en ufak bır sorunda ayrıl dıyorlardı ama su an herkes bırbırını sevıyor gecmıste yasanan gecmıste kaldı....
yanı aılem bana sırt cevırse ıdı o donemde bende arkama bakmaz kendı yolumda gıderdım....
o nedenle kardesınıze tavır alma yada onu yargılama hakkınız yok, esınızın hıc yok...
hayat onların gerısı kımseyı ılgılendırmez..

Iyi akşamlar,
Kiz kardeşim erkek arkadişiyla beraber ayni eve taşindilar.Fakat bunu ailede bir kaç kişi biliyor,özeliklede annem babamdan gizli tutuyoruz.
Bende bu adimi pek onaylamamişdim ama olan oldu.Kardeşimle gerginlik yaşiyordum.Sonra bizi evlerine davet etti.Ben "biz şimdi bu şartlarla sizin evineze gelemek.Biz kendimizi rahatsiz ediyoruz,daha evli değilsiniz.
Fakat istersen dişarida görüşe biliriz" dedim.Kardeşimde"Sen bunu öncede biliyordun .Niye şimdi böyle tepki veriyorsun.Bizi beraber görmekten cekiniyorsan görüşmeyelim.Ha bizim ev ha sizin ev ,gercekler ortada.Biz aslinda seninlede görüşmeyelim evlilik yoluna girene kadar".ben artik sustum ."Ben sana her sorununda yardimciydim şimdi sen bana hemen sirtini cevirdin." dedi.

Bugün işten erken ciktim ve habersiz onu görmeye gittim .Eşime sadece biraz gec gelirim eve dedim.
ben" Bak işte senin bu tepkin yüzüne sana birşeyleri anlatmiyorum.Nolmuş gitdiysem.Birisi başlangiç yapacakdi."
Köle olamadim diyemi?"
demek istediğim,sen çok yüz veriyorsun,çok yumşaksin.Daha kaç gün olduda koşa koşa kapisina gittin.
Biraz düşünsün yaptiği hatayi,biraz fark etsin yokluğunu .Sen böyle yaparsan kardeşin sana daha çok çektirir."

şimdi eşim kafami karışdirdi,benim yumşakliğimdan kardeşim herşeyi yapiyormuş(sanki laf dinleyen var).
Eşiniz görüşmek istememekte haklı. Çünkü o ailenize sonradan girmiş bir birey ve kardeşinizin evleneceği kişiyle en son o tanışmalıydı zaten. Ailenizden böyle bir şeyi saklamak zorunda bırakılmamalıydı. Çünkü saklayamaz, onun hakkı bile yok saklamaya.
Benim eşim de görüşmezdi. Ben birlikte yaşanmasına karşı bir insan değilim, isteyen istediğini yapsın. Ama benim kardeşimde de böyle bir tavır vardı. Yani evcilik oynama tavrı. Biriyle birlikte yaşamıyordu ama 3-5 aylık sevgilisini alıp ben ve eşimle gidip gelmek, bize misafirliğe gelmek falan istiyordu. Siz on yıldır tanışıyormuşsunuz evlendiğinizde bizimki sadece 4,5 ay ama biz hep birlikteyiz, o yüzden birbirimizi daha iyi tanıyoruz. On yıllık ilişkiye bedel bizim yaşadıklarımız vs diyordu. Annemlerin daha sevgilisi olduğundan haberi yok. Benim eşim benim annenler bile tanışmadan biriyle tanışmam uygun olmaz, ben onlardan kendi kızlarının sırrını saklayamam dedi, ben de kardeşime hayır dedim. Ki üç gün sonrasında ayrıldılar. Sonra kimler kimler oldu...
Eşin ayrıca seni kısıtlamamış bence, sadece biraz kırıcı konuşmuş ama haklılık payı da var. Daha hoş ifade edebilirdi. Siz bir hata yapmamışken ayağına gitmişsiniz.

Kardeşimin de söylediği bunlar.
Kendim karar verdim üzülende kişi ben olurum diyor ama ben onu üzülmesini istemem.

Kardeşinizin yaşadığı şeyi ben yaşadım, bir yıl birlikte yaşadık eşimle
O günlerde evime gelmeyenleri şimdi de davet etmiyorum, buna kardeşlerim dahil
İnsan bazen ailesinin desteğini bekliyor, böyle zamanlarda bu ayrı bir önem taşıyor, en küçük kardeşim bana evlenin öyle gelelim abla dedi, burası kerhane değil gelecekseniz gelin, gelmeyecekseniz hiç bir zaman gelmeyin dedim, çok zırladığı için şimdi sadece telefonla görüşüyoruz, bu çok kırıcı bir şey.
Eşinizin eleştirisi yakışıksız olmuş ama bu üslupta bir adamsa ailenizin iç işlerini paylaşmayın, bunun bir adım ilerisinde kafanıza kakılması da olası

Eşimi zorlamak istemem ama karşi tarafda kardeşim var .Elbette eşimle ikimizi bekliyor ,erkek arkadişla muhabbet etsinler diye .Ben yalniz gittimmi eşime küserler?
Küssünler... Peki aileniz kızlarının biriyle yaşadığını ve bunu biricik damatlarının bilip, bir de onlarla evcilik oynadığını, oturmalara gittiğini öğrendiklerinde nasıl küsecekler eşinize? Bir de bunu düşünün derim.

Esinizin boyle caninin istedigi gibi konusabilmesinin sebebi sizsiniz ki. Onaylamadiginizi ona soylemeseniz o da boyle dan dun konusamaz. Kardesim erkek arkadasiyla ayri eve cikti. Bu kadar. Gerisini niye soyluyorsunuz fikriniz onu ilgilendirmez ki
Bu arada ozur dilerim ama yazim yanlislariniz cok kotu duruyor, lutfen biraz daha dikkat yazarken. Gitdiysem degil,gittiysem. Karisdirdi degil ,karistirdi.

herkesin hayatı kendıne acaba kocana neymiş ki onların beraber yaşaması batıyor , sende abla olarak uyarırsın
baktın olmuyor karışmazsın ,

millet nasıl mutluysa öyle yaşasın ,

sonuçta o senin eşin artık ve siz artık birsiniz kendince fikrini söylemiş ve haklılık payı çok bencede hatasını anlasın

Üslubunu bilemem ama ben eşini haklı
Buldum

Birlikte yaşamaya karşı değilim sevgilimle Birlikte de yaşadım

Ama kardeşiniz ile aranızda geçen diyalogdan sonra hemen neden evine gittiniz

Buradan tutarsız görünüyorsunuz

Onun hayatı karışmayın ama o tartışma yaşandı ise de bir süre bekleyin ya da tel ile vs görüşün neden evine gittiniz ki

yanlış hatırlamıyorsam senin eşin sorunluydu biraz.
eşin önce kendi sorumsuzluklarına baksın bence.

Iyi akşamlar,

Köle olamadim diyemi?"

İlk olarak sunu söyleyeyim kardeşinin hayati ve onun karari. Kusecek darilacak bir şey yapmamis. Bir eylemin sizin hayat tarziniza ve anlayisiniza uymamasi onun yanlis olduğunu göstermez. Siz abla olarak onun arkasında durmamissiniz ki esinizden anlayis bekliyorsunuz. Ayrıca aile her zaman ailedir. Esinizin karismaya zaten hakki yok ama dediğim gibi siz kendi hareketlerin izle ona bu hakki vermiştiniz. Kardesiniz sizi davet ettiğinde onu olduğu gibi kabul etseydiniz. Esinizi de alip gitseydiniz. O gelmese bile siz gitseydiniz. Kardesinizin hayatına ve kararlarına siz Saygi duysaydiniz Eşiniz simdi bu şekilde davranamazdi.

Bence insan bu konularda eşinin ağzına laf vermemeli.en ufak şeyde başına kakıyolar sonra :sinirli: kendi isterse görüşmez ama sizede görüşme diyemez.kardeş bu vazgeçilirmi

Iyi akşamlar,

Köle olamadim diyemi?"

Kendiniz tepki vermişsiniz, eşinizi de dahil etmişsiniz. Sonra kendi lafınızı çiğneyip gitmişsiniz, adamın bu yorumu yapması çok normal. Uzatılacak bir şey yok, kardeşiz asarız keseriz yarın yine barışırız diyerek susacaktınız. Burada sorun sizden kaynaklı olmuş biraz...

sizin kardeşinizle olan dialoglara kocanız ne karışır?
fazla bişey anlatmayın bence eşiniz kardeşinize kıl oluyor bunlarıda bahane etmeye çalışıyor.

kardeşin kendi doğrularını yaşıyor kimseyi önemsemiyor , sende belli bir yaşa gelmiş bir insanın ablasıda olsan kulağını çekicek küslük yapacak halin yok. hee annen baban duyunca senin haberin vardı bize söylemedin diye yine sen zor durumda kalacaksın senin iki kat üzerine gelecekler orasıda ayrı mesele. eşin konusuna gelince adam biraz kaba şekilde söylemiş ama sana vermek istediği mesaj bir tavır koyuyosan tam koy , iki gün sonra değişme pişman olma yani kararlarının arkasında dur ki insanlarda seni nasıl olsa yumuşucak o gelicek diye sürekli kullanmasınlar bu noktada kesinlikle haklı. ayrıca görüşmek istemediğini belirtmiş buda eşinizin tercihi onu zorlayamazsınız çünkü bir erkek olarak dışardan baktığında birlikte yaşama fikri onun gelenek göreneklerine yada yaşam tarzına ters düşüyor ve kabullenemiyor olabilir ki türkiyede yaşıyoruz zaten çok normal bir durum olsa anne babadan saklanmazdı . bence bu konuda eşinin üzerine gitme görüşmezse onu zorlamaya yada surat asmaya hakkın yok..

bende sitenin imla klavuzu gibi oldum. cok bildigimden degil ha aman yanlis anlasilmasin ama gozumu yoruyor.
konu sahibi sertlesme denen bir olay var Turkcede p c t k seslerinden sonra gelen ekler sesler sertlsir gibi aciklayabilirim sana mesela onaylamamisDim degil OnaylamamisTim, daralmisDim degil, daralmisTim gibi.

konuya gelince kardesin de hatali esin de. ama kardes atilmaz. iyi olani yapmissin.

Back
X