• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim işşiz burnundan kıl aldırmıyor

Canım bu nekii ben kaynanamdan eşimin ailesindne de çektim boşanma derecesine geldik vs..
Çok şey yaşadımm en sonunda annem binaya gel dedi ev açtı..
(annemlerin binası burası oturduğum ev)
Gözümün önünde ol dedi kimse karışamaz evine eşimide kardeşlerindne kurtardım(3 kardeş iş yapıyorlardı) ohh bi huzura erdim diye seviniyordum hepsi kursağımda kaldı ne bilim böle çalışmıcak 2ay 3 ay bilemedin 4 ay iş bulur dedim hep napar eder bulur taşı sıkar suyunu çıkarır ama yok
Neden bukadar düşünüyorum bende mi amann demeliyimmm nede olsa geliyor akıyor değirmenden suu
diyemem ben diyememmm aileme yük olmak istemiyorum

off nedicemi bilemedim ama durumunuza üzüldüm inan.nereye kadar gider bu şekilde .annenin yüzüne nasıl bakıyor eşin ,hiç mi mehçup olmuyor.oturduğun ev ailenin evi madem git iş bulana kadar kapıma gelme de.gitsin ailesinin yanına ,onlar çeksin.belki aklı başına gelir ayrı kalınca sizden.ama ne yapıp edip onun burnunu sürtmek lazım.ya annen ,ya baban konuşsun madem sen konuşamıyorsun.bişeyler yapmak lazım.yoksa o çalışıp eve ekmek getiricek diye beklemeniz boşa gibi geliyor.kaç çocuğun var cnm,kaç yıllık evlisiniz siz.

off nedicemi bilemedim ama durumunuza üzüldüm inan.nereye kadar gider bu şekilde .annenin yüzüne nasıl bakıyor eşin ,hiç mi mehçup olmuyor.oturduğun ev ailenin evi madem git iş bulana kadar kapıma gelme de.gitsin ailesinin yanına ,onlar çeksin.belki aklı başına gelir ayrı kalınca sizden.ama ne yapıp edip onun burnunu sürtmek lazım.ya annen ,ya baban konuşsun madem sen konuşamıyorsun.bişeyler yapmak lazım.yoksa o çalışıp eve ekmek getiricek diye beklemeniz boşa gibi geliyor.kaç çocuğun var cnm,kaç yıllık evlisiniz siz.

7. yılım bitti canım 1 oğlum var 6 yaşında..
Babam sabrediyo zaten sonunda dicek diceni..
Canım biz ayrı kaldık zaten ailesi yüzündendi ama işte kardeşleri felan ayırdım bunu onlardan işleri ortaktı naptım ettim paçamızı kurtaralım dedim işte şimdide aylak oldu başıma.. ben nerden bilim iş bulur dedim hiç bişe bulamaza şöförlüğü var şöförlük bişe olur yanii
Baktığın kardeşlerin baksın diyorum sana..
Hiç biri aramıyo sormuyoo
Eşim para istemiş 1 ay öncesi 200 lira kadar vermiş kardeşi o gün bugün aramıyolar sormuyolar para ister diye korkuyorlardır..
Canım işte önceden ailesi yüzünden bi sürü şey yaşadık ama bi çocuğumuz var burayada gelince düzelir dedim hani utanır çalışır..Elalemden, annemlerden utanır dedim buraya taşınalıda 3 ay oluyor..
Hala derdi ne dükkan felan açsam ortak kendi işimi yapim derdinde yaptında noldu diyorum ne kazandın sigortasını felan ödemiyor öle olunca yapcağı şey maaşlı sigortalı iş anlatıyorum bu seferde iş mi var diyor işte..

çok saol canımm inşallahh..
Ailemden allah razı olsun.
Canım defalarca konuştuk tartıştık genelde ya susuyor yada beni susturmaya çalışıyor
Ben ailemin desteği hani bana maddi açıdan yaptıkları her bişi altında kalıyorum hepsinin..
Ben evimde ekmek olmasa yok diyemeyen biriyim hep böleydim..
7. ay bitiyo ağustosda 8 ay olucak eşim işsiz..
Allah bi kapı açar, bulurum diyip geçiştirmesindne bıktım..
Rabbim kapı açar elbette ama tevekkül ediceksin Rabbim böyle buyuruyor elindne geleni yap gerisini bana bırak diyor..
Sen evde otur Rabbim kapı açar..

Haklısın canım,oturduğun yerde Allahım bana ev ver,araba ver demekle bunlara sahip olunmaz.Çaba gösterceksin gerisini Allah'a bırakacaksın.Rabbim senin sabrına karşılık inş yardımcı olsun canım.Böyle eşleri toplayıp bir güzel sirkeleyip kendilerine getirmek gerekiyor:9:İnsan zamanla eşine olan saygısınıda kaybeder böyle durumlarda.Erkek en azından bunu düşünmeli,ezik kalıyorum eşime karşı deyipte iş aramalı,en azından gayret gösteriyorum ama olmuyor diyebilmeli.

Haklısın canım,oturduğun yerde Allahım bana ev ver,araba ver demekle bunlara sahip olunmaz.Çaba gösterceksin gerisini Allah'a bırakacaksın.Rabbim senin sabrına karşılık inş yardımcı olsun canım.Böyle eşleri toplayıp bir güzel sirkeleyip kendilerine getirmek gerekiyor:9:İnsan zamanla eşine olan saygısınıda kaybeder böyle durumlarda.Erkek en azından bunu düşünmeli,ezik kalıyorum eşime karşı deyipte iş aramalı,en azından gayret gösteriyorum ama olmuyor diyebilmeli.

Evet öyle oluyor zamanla..
Evin alışverişi bende faturaları bende (annemde yani) o sadece hazır yiyici..
Hıı tamam zamanında çalıştı getirdi (o öle diyo) ama o çalışırkende çok boluk bereket içinde değildik biz yine annemin desteğiyle gidiyordu bi şekilde..
Ama bu kadar değildi en azından faturaları bi şekilde kapana kesilede olsa ödüyordu..
Çalışsada zor dese tamam çalıştı çabaladı olmadı yapamadı dicem
O da yok

Konuyu saptırdığım falan yok!

Sorduğum soruyu tekrar niye bana soruyorsunuz ki..SİZİN EŞİTLİKTEN ANLADIĞINIZ NASIL BİŞEY ACABA?

Kadınlar yıllarca evde oturup erkeğin getirdiğini yiyip içerken hiç rahatsız olmazlar nedense?

Çıkıp kapı kapı iş aramak nasıl bişey acaba...denemek istermisiniz?

Hele konu sahibinin 36 yaşındaki ve o yaşa kadar kendi işini yapmış birinin sokak sokak iş araması kolay bişeymidir sizce...

Hayat müşterekse eğer...kim daha çabuk iş bulabilirse çalışır...bunun erkeği kadını olmaz...başkalarının eline bakmaktan daha

ONURLUDUR bence.
.

Pardonda!Kapı kapı dolaşıp iş aramadığımı nereden biliyorsunuz?

haysiyeti olan adam kendi işinin patronuda olsa onun bunun eline bakmaz gider çalışır.

Burda konu sahipleri gayet onurlu bence,onlara onursuz imasında bulunmanız çok çirkin!

Oldu ozaman kendi işinin patronu olarak yaşasın,emir altına giremem desin karısı,çocuğu üzülsün.

Zannediyorum ki eşinizde bu tiplerden ya da etrafınızda yan gelip yatan erkek modelleri çok var

Burda kadın-erkek eşitliğinden kimse bahsetmezken,konuyla uzaktan yakından alakası yokken

Nasıl bir mana çıkardınız anlayamadım...

Sanki siz konu sahibinden daha iyi biliyorsunuz eşinin keyfi yatmadığını,

eşi bile sorumsuz olduğundan bahsederken,iş bulmak için her hangi bir çaba sarfetmediğini söylerken

siz neyi savunuyorsunuz ki bırakın Allah aşkına!...

Ayrıca;

Kadın-erkek eşittir demedim!Bunu savunanlardan hiç olmadım ,

savunanlarda sadece kendini kandırıyor...

Son düzenleme:
Ben oturup düşünüyorumm benim istediğim çok bişe değil..
Annem çocuğun masraflarını ben karşılarım diyor zatende o karşılıyor (geçen yıl anasınıfına gitti taksitlerini her ay annem ödedi)
Onun yapacağı sigara masrafını faturalarını ödesin bunları karşılıcak bi iş bulsun boğaz bi şekilde doyuyoo annemden yerim yaparım bişiler kısıtlarım hallederim bi şekilde insan 3 çeşit peynir değilde 1 çeşit yesede doyuyor
Tek istediğim bu çok şey mi istiyorum ki..
doğalgaz , su, elektirik okadar..
Ev telf yok int annemlerden kullanıyoruz.. boğazım ve faturalar hariç giderim yok gezmem yok sigaram yok extra harcamam yok
Atlatabilcekmiyim geçicek mi düzelicekmii hep bunları düşünüyorum yoluna girer mi?:85:

Son düzenleme:

tr_lelli;

senin eşine ciddi ciddi tavrını koyman gerekiyor.

Annen baban allah razı olsun arkandalarmış en azından bu yönden çok şanslısın.

Sen konuşmuyorsanda mutlaka aile büyüklerin konuşsun ve gerekeni yapsınlar,

sana ve çocuğuna bakmayıp yan gelip yatacak olan adama ihtiyacın yok.

Mecbur değilsin...

Son düzenleme:

tr_lelli;

senin eşine ciddi ciddi tavrını koyman gerekiyor.

Annen baban allah razıolsun arkandalarmış en azından bu yönden çok şanslısın.

Sen konuşmuyorsanda mutlaka aile büyüklerin konuşsun ve gerekeni yapsınlar,

sanave çocuğuna bakmayak yan gelip yatacak olan adama ihtiyacın yok.

Mecbur değilsin...

Babamın kredi kartına borcu var zaten ondan biraz tavırlı zaten..
Ramazan bitsin diye bekliyorum demiş anneme "naparsan yap öde borcumu" dicem demiş..
Çalışmıyo da çalışcada yok felan demiş..
Karışmıyorum daha kendimi suçlu görüyorum aileme karşıda çok şeler yaşattım hak etmediler hiç birini benim aileme destek olmam lazımken hep arkamdaydılar..,
Bayramdan sonra dananın kuyruğu kopucak gibi:97:

Ramazan bitsin diye bekliyorum demiş anneme "naparsan yap öde borcumu" dicem demiş..
Karışmıyorum daha kendimi suçlu görüyorum aileme karşıda çok şeler yaşattım hak etmediler hiç birini benim aileme destek olmam lazımken hep arkamdaydılar..,

Çok üzgünüm senin adına çok...

İnsanın ailesine karşı mahçup olması kahrediyor.

Senin için dua edicem,Allah bebeğinizin yüzüne baksın inşallah tez vakitte

eşin normale dönsün ve huzura kavuşun.:31:

Çok üzgünüm senin adına çok...

İnsanın ailesine karşı mahçup olması kahrediyor.

Senin için dua edicem,Allah bebeğinizin yüzüne baksın inşallah tez vakitte

eşin normale dönsün ve huzura kavuşun.:31:

Allah razı olsun canım hepinizden beni dinlediniz içimi döktüm ben içme atan bi insanım annem bile zorlamazsa anlatmıyorum bi çok şeyi
Rabbim önce tüm dardakilerin sonra da benim yardımcım olsun ancak dua etmek geliyor elimden gelen başka bişe yok

Allah razı olsun canım hepinizden beni dinlediniz içimi döktüm ben içme atan bi insanım annem bile zorlamazsa anlatmıyorum bi çok şeyi
Rabbim önce tüm dardakilerin sonra da benim yardımcım olsun ancak dua etmek geliyor elimden gelen başka bişe yok

Aç burda bir topik dök içini rahatla

İçine ata ata hasta olursun .

Canım ya çok üzüldüm..

Ama gerçekten bu duruma bir dur demenin vakti gelmişte geçiyor bile..

En basiti faturaları ödeme..

Annen mutfak masrafını karşılamasın..

Aç mı kalıcak ? Mecbur bişeyler yapmaya çalışır, iş fln arar..

Karşına al ve deki annem beni çekti bir kenara ve artık torunu haricinde bize her hangi bir harcama yapmayacağını söyledi..

Canım lütfen kırılma bana ama şöyle bir düşün..Annenin evindesin, herşeyini onlar karşılıyor, boğazını bile..Elden ayaktan düşmemiş sağlıklı bir adamı resmen besliyorlar ya..
Nasıl yüzü kızarmıyor eşinin..
İnanılır gibi değil..
Bence bu iş bulamama olayı değil,eşin rahata alışmış ve emin ol şöyle düşünüyodur,''nasıl olsa miras kalıcak eşime,ailesi varlıklı sağlam yere oltayı attım '' :50:

Tanıdığınız kimse yok mu asgari ücretle vs bi yere soksanız..Çalışmazsa gerçek niyeti çıkar ortaya, bahane de bulamaz iş yok diye..

off off gece gece içim daraldı..

Canım ya çok üzüldüm..

Ama gerçekten bu duruma bir dur demenin vakti gelmişte geçiyor bile..

En basiti faturaları ödeme..

Annen mutfak masrafını karşılamasın..

Aç mı kalıcak ? Mecbur bişeyler yapmaya çalışır, iş fln arar..

Karşına al ve deki annem beni çekti bir kenara ve artık torunu haricinde bize her hangi bir harcama yapmayacağını söyledi..

Canım lütfen kırılma bana ama şöyle bir düşün..Annenin evindesin, herşeyini onlar karşılıyor, boğazını bile..Elden ayaktan düşmemiş sağlıklı bir adamı resmen besliyorlar ya..
Nasıl yüzü kızarmıyor eşinin..
İnanılır gibi değil..
Bence bu iş bulamama olayı değil,eşin rahata alışmış ve emin ol şöyle düşünüyodur,''nasıl olsa miras kalıcak eşime,ailesi varlıklı sağlam yere oltayı attım '' :50:

Tanıdığınız kimse yok mu asgari ücretle vs bi yere soksanız..Çalışmazsa gerçek niyeti çıkar ortaya, bahane de bulamaz iş yok diye..

off off gece gece içim daraldı..

Yok canım ne kırılması aksine bende aynısını düşünüyorum.
Hep savunuyordumm çalışır asla boş durmaz napar eder bisi bu hale düşürmez diyordum..
miras olayıda evet bina ailemin ve 2 kardeşiz..
Yanıldımm..
Boş durmaz dediğim adam gayette boş duruyor bomboşş

kızlar bunlar kader kısmet işi heralde bende işi gücü olmayan bi adama vardım deli cesaretiyle :) aileme çalışıyo dedim neyseki evlendiğim gün işe girdi 1 yıl olucak hala çalışıyo :) maaş kartıda bende sigarasından başka bişeyi yok bide anası var onuda hiç sevmiyom ama işte idare ediyom ama asla paranızı yedirmeyin erkek kısmına alışınca bidaha çalışmıyo

canım tesadüfen gördüm vee çook üzüldüm
kaynanandan kardeşlerinden kurtulduk derken bi bu eksıkmıs gibi :(
walla hayat işte ınan dertler bıtmıyo
ama senın ne durumda oldugunu bılıyorm baban da dayanıyo ama sabrı tükenmek üzere..
uff çok sıkıldı canım sımdı yaaa elden de bişi gelmıyo kı
kendı ısını kurmak çok zor sımdı tekte kaldı
ama suda var alısmıslıgı var tabı kndı ısınde calısmaya sonradan ıssız kalanlar hep böyle der çalısamaz baska işte
ama mecbursun cocugun var karın var
esının aılesı destek oluyo ama hıc mı dusunmuyo bu adam bişey dıcekler dıye :((

canım tesadüfen gördüm vee çook üzüldüm
kaynanandan kardeşlerinden kurtulduk derken bi bu eksıkmıs gibi :(
walla hayat işte ınan dertler bıtmıyo
ama senın ne durumda oldugunu bılıyorm baban da dayanıyo ama sabrı tükenmek üzere..
uff çok sıkıldı canım sımdı yaaa elden de bişi gelmıyo kı
kendı ısını kurmak çok zor sımdı tekte kaldı
ama suda var alısmıslıgı var tabı kndı ısınde calısmaya sonradan ıssız kalanlar hep böyle der çalısamaz baska işte
ama mecbursun cocugun var karın var
esının aılesı destek oluyo ama hıc mı dusunmuyo bu adam bişey dıcekler dıye :((

Evet canım ya neler yaşadım en çok siz biliyorsunuz anlarsınız benii..
Kaynanamın tüm çirkefliğiyle uğraştım
Hakretlerini dinledim, hasta oldum, direndim..
Ayrıldım barıştım evimi ayırdım işten ayırdım kurtulduk derkenn adam 7 aydır işsiz..

Ben sürekli yapmaya düzeltmeye çalışırken sankii böylee tam katları atıyorum çatıyı yapıcam biri alttan temeli yıkıyoo..
Sürekli bişi çıkıyor bekliyorumm, sabrediyorum, içim içimi yiyor ama napimm bildiğini okuyor
Dicek zaten babam canım az kaldı çok az kaldı..
Allah yukarda daha demin annem eli kolu dolu geldi yine üzümünden şeftalisinden pidesindne tutdaa kızarmış tavuğuna kadar
Bu adam nasıl yicek bunları nasıl yiyor ben anlam veremiyorummm:85:

Back
X