Eşim kadrolu olarak yüksekova'ya atandı

hantuman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2010
20
0
0
Kayseri
selam arkadaşlar ben kayseriliyim ve iki yıllık da çok mutlu bir evliliğim var ben ve eşim öğretmeniz. ben kayseri merkezde kadrolu çalışıorum ama eşim dün kadrolu olarak hakkari yüksekova ya atandı hem çok uzak(17 saat) hem de tehlikeli dünden beri ağlıyorum kızlar yardım edin...

sizin de tayin yaptırma imkanınız yok mu ben olsam eşimi yalnız bırakmazdım çok zor şartlarda çalışacak birbirinize omuz verirsiniz .ha tayin imkanınız yoksa size sabır dileyeceğim aşkınız üstesinden gelecektir .benim arkadaşım var eşi polis hakkaride kendisi ankarada çocuğuyla yalnız eşi 3 ayda bir filan geliyor uçakla idare ettiler şimdi kesin dönüş yapıyor adamcağız iki yıl böyle idare ettiler zor tabii ama görev kutsaldır Allah yardımcınız olsun

Allahım yar ve yardımcınız olsun arkadaşım,inşallah hakkınızda hayırlısı olur..

Allahım yar ve yardımcınız olsun arkadaşım,inşallah hakkınızda hayırlısı olur..

yüksekovada çalışan arkadaşlarım var..üzülmeyin o kadar da kötü bi yer değil..ayrıca sevinmeniz lazım 1 yıl kadar ayrı kalacaksınız ama sonuçta eşiniz kadroyu almış tekrar birleşirsiniz..unutulur çekilen sıkıntılar da ...

korkmayın medyada yansıdıgı kadar tehlikeli değil..kadrolu olmus daha ne ıstersnız sızde gıdın sonra beraber tayın ısteyın..bız sözlesmelıyız yerımızden kıpırdayamıyoruz....ayrıca bızde dogudayız..gayette rahatız...korkmayın bu tarafları bence gelın görün:)))

bence siz gitmeyin, bayanlara göre olduğunu pek düşünmüyorum.
benim sevgilim de doktor olarak mecburisi için gitti bikaç ay
geldiğinde simsiyah saçlarının yanlarına birkaç tel ak düşmüştü
çok rahat laylaylom diyenleri anlamıyorum
giderken gelirken bile yolda gammerlardan telefonu çekmiyordu bir de sürekli minibüs patlamaların olduğu dönemdeydi ben kalp krizi geçiriyordum o yoldayken.
minibüste teyzeler fln hep dua ediyormuş yolda giderken.
silah sesleri fln geliyormuş sürekli zaten,
çok zor allah yardımcınız olsun, ben de burada kriz geçirdiğimi bilirdim.
ama güçlü durun, kocanız çok ortalıkta dolanmasın ve güvenilir bi yerde kalsın.
kimseyle siyaset veya başka bişey konuşmasın, işine baksın sadece.
bir de eylem fln olucağı zaman oranın halkı tarafından aslında önceden biliniyor,
hemşireler fln söylüyordu mesela sevgilime belki kocanıza da söylerler ona göre dikkat etsin.
allah kolaylık versin

benim de yüksekova ile ilgiili bi başlığım var bakabilirsin isterssen

kusura bakmayın ama insanların yıllardır atanmayı beklediği,atanamayanların intiharın eşiğine geldiği hatta intihar ettiği bi ülkede yaşıyoruz.ne güzel eşiniz de siz de atanmışsınız,dişinizi sıkacağınız 1 sene..kuzenim 3 aylık bebeğiyle gitti yüksekovaya..
zor bi durum tabi ki ama diyorsanız biz ayrı kalamayız eşiniz istifa etsin o zaman.yok öyle bişey :20:

acaba siz yaptınız mı zorunlu hizmetinizi..???..biliyorsunuz ki eşlerin ikisi de öğretmen ise birisi mutlaka yapmak zorunda..ama kayseri merkezde çalışıyorum dediğinize göre zorunlu hizmetinizi yapmadınız..o yüzden sizin yerinizde olsam eşimin yanına tayin isterdim..hakkari gözünüzde büyüttüğünüz kadar korkulacak bir yer değil.. orada çalışan batıdan gelmiş yüzlerce öğretmen doktor memur mühendis asker polis vb. var..

bence siz gitmeyin, bayanlara göre olduğunu pek düşünmüyorum.
benim sevgilim de doktor olarak mecburisi için gitti bikaç ay
geldiğinde simsiyah saçlarının yanlarına birkaç tel ak düşmüştü
çok rahat laylaylom diyenleri anlamıyorum
giderken gelirken bile yolda gammerlardan telefonu çekmiyordu bir de sürekli minibüs patlamaların olduğu dönemdeydi ben kalp krizi geçiriyordum o yoldayken.
minibüste teyzeler fln hep dua ediyormuş yolda giderken.
silah sesleri fln geliyormuş sürekli zaten,
çok zor allah yardımcınız olsun, ben de burada kriz geçirdiğimi bilirdim.
ama güçlü durun, kocanız çok ortalıkta dolanmasın ve güvenilir bi yerde kalsın.
kimseyle siyaset veya başka bişey konuşmasın, işine baksın sadece.
bir de eylem fln olucağı zaman oranın halkı tarafından aslında önceden biliniyor,
hemşireler fln söylüyordu mesela sevgilime belki kocanıza da söylerler ona göre dikkat etsin.
allah kolaylık versin

benim de yüksekova ile ilgiili bi başlığım var bakabilirsin isterssen

bu ne biçim yorum ya !!!
kadıncaz zaten üzüntülü,moral veremiyosun bari ses etme..
yok siyaset yapmasın yok eylemlerden uzak dursun felan..
sanki çocuk kocası,ne yapması gerektiğini canını nası koruması gerektiğini bilmiyor..

benimde babam polis 6 sene siirtte kaldık hemde terörün en lanet döneminde..
üzülme arkadaşım,inan şarktan dönerken ağlayarak döndük,ordaki dostlukla çok farklı,
herkes birbirine kenetli,hem eskisi gibi terör yok..
malum ateşkes dönemindeler..
sıkma canını biz gitmesek siz gitmeseniz oraları kim koruyacak,kim o çocuklara eğitim verecek..
hiç üzülme..
sağ salim bitirir gelirsiniz..:71::71:

2 sene Yüksekova'da öğretmenlik yaptım.Tabii ki zorlukları var.Ama inanın o kadar da kötü değil.Evet çok olaylar oluyor,hatta duyduklarımız yarısı bile değil.Ama şehir merkezi sakin.Sadece fazla siyasi konulara girmesin.Evinden işine,işten evine giden sakin ve kendi halinde biri imajı çizsin yeter.Bunları sizi korkutmak için yazmıyorum.Sadece yaşamış biri olarak tavsiyelerim.Gerçekten hiç üzülmeyin.Bir de tüm iyi niyetimle yazıyorum;sakın oraya siz de gitmeyin.Sabredin.Evinizde eşinizi bekleyin.Eğer giderseniz ordan tekrar tayininizin çıkması çok zor olur.2 yıl sabredin eşiniz eş durumundan yanınıza gelsin.Tabii son karar sizin.Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

lise arkadaşım yüksekovaya atandı geçen atamalarda ve kız başına gitti hiç de şikayetçi değil bence hiç canını sıkma eminim çok zordur eşinden ayrı kalmak ama 2 yıl dayanın bence de, arkadaşım da hep sanıldığı kadar korkunç değil, medyadaki gibi değil diyor.. korkulacak bişey olsaydı arkadaşım da duramazdı orda içinizi ferah tutun. Allah kavuştursun şimdiden:31:

2 sene Yüksekova'da öğretmenlik yaptım.Tabii ki zorlukları var.Ama inanın o kadar da kötü değil.Evet çok olaylar oluyor,hatta duyduklarımız yarısı bile değil.Ama şehir merkezi sakin.Sadece fazla siyasi konulara girmesin.Evinden işine,işten evine giden sakin ve kendi halinde biri imajı çizsin yeter.Bunları sizi korkutmak için yazmıyorum.Sadece yaşamış biri olarak tavsiyelerim.Gerçekten hiç üzülmeyin.Bir de tüm iyi niyetimle yazıyorum;sakın oraya siz de gitmeyin.Sabredin.Evinizde eşinizi bekleyin.Eğer giderseniz ordan tekrar tayininizin çıkması çok zor olur.2 yıl sabredin eşiniz eş durumundan yanınıza gelsin.Tabii son karar sizin.Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Malesef zorunlu hizmetini yapmamış eşin yanına diğer eş, eş durumundan gidemez.. o yüzden 2 ihtimal var: ya eşi yüksekova da mecburi hizmeti bitinceye kadar kalıcak yani 3-4 yıl.. ya da kayseri merkezde çalışan eş kocasının bulunduğu yere gidecek.. bir diğer seçenek ki en kötüsü.. kayseri de çalışan 3.yılın sonunda rotasyonla zaten mecburi bölgeye gitmek zorunda kalacak her şekilde

Arkadaşa aynen katılıyorum, siz de oraya giderseniz dönüşünüz çok zor olur... Sayılı gün diyip katlanacaksınız artık, neyseki tatilimiz çok; 365 gün ayrı kalmayacaksınız, asker polis kadar da tehlikeli değil mesleğimiz... Benim babam da polis, onların işi daha zor, Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Malesef zorunlu hizmetini yapmamış eşin yanına diğer eş, eş durumundan gidemez.. o yüzden 2 ihtimal var: ya eşi yüksekova da mecburi hizmeti bitinceye kadar kalıcak yani 3-4 yıl.. ya da kayseri merkezde çalışan eş kocasının bulunduğu yere gidecek.. bir diğer seçenek ki en kötüsü.. kayseri de çalışan 3.yılın sonunda rotasyonla zaten mecburi bölgeye gitmek zorunda kalacak her şekilde

Eşlerden birisi zorunlu hizmetini tamamlamışsa ya da muafsa diğer eş onun yanına tayin isteyebiliyor... Zaten zorunlu hizmet affı çıkmıştı, sanırım konu sahibi muaftır zorunlu hizmetten... Benim eşim muaftı 2000 yılında çıkan aftan dolayı, ben de geçen yılki çıkana kdar eş durumundan zorunlu hizmetten muaf olmuştum...

Son düzenleme:
Eşlerden birisi zorunlu hizmetini tamamlamışsa ya da muafsa diğer eş onun yanına tayin isteyebiliyor... Zaten zorunlu hizmet affı çıkmıştı, sanırım konu sahibi muaftır zorunlu hizmetten... Benim eşim muaftı 2000 yılında çıkan aftan dolayı, ben de geçen yılki çıkana kdar eş durumundan zorunlu hizmetten muaf olmuştum...

evet zorunlu hizmet affı arkadaşımıza denk gelmişse şayet işi çok daha kolay.. sadece 9 aycık sabredecek asker bekler gibi kocasını bekleyecek..sonra misler gibi kavuşulacak
bende 1 haziranda kadro şansını yakaladım.. kadro gibisi var mı her şeye değer:))

:( çok üzülüyorum. Öğretmen arkadaşlarım da yakınıyorlar doğuya atandıklarında,öyle kızıyorum ki.
Oralarda da biriileri görev yapacak arkadaşlar. Oralarda da idealist öğretmenler severek çalışacak ki,10 yıl sonra sizin çocuklarınız atandığında üzülmesin. Pislikten temizlenmiş,eğitimli insanlar olsun. Ben karadenizliyim ama bu 2.sınıf bölge olayı canımı sıkıyor. Bu mesleği seçerken bunları biliyordunuz. O çocuklarında iyi eğitime,mutlu,güleryüzlü öğretmenlere ihtiyacı var. Devletin yapması gerekenleri biliyorum. ama siz öğretmen olmaya karar verdiğinizde de bu düzen böyleydi.
Teröre gelince evet çok kötü,sizin için eşinizi düşünmek,özlemek...
Ama eşim orada askerlik yaptı. Öğretmenlerin rahat olduğunu,insanların saygıda kusur etmediğini söylüyor.
Hakkınızda hayırlısı!..

hayırlı olsun, Allah kavuştursun, ve yeri gelmişken Allah bütün teröristlerin ve terör yandaşlarının belasını versin.:47::47::47:

bu ne biçim yorum ya !!!
kadıncaz zaten üzüntülü,moral veremiyosun bari ses etme..
yok siyaset yapmasın yok eylemlerden uzak dursun felan..
sanki çocuk kocası,ne yapması gerektiğini canını nası koruması gerektiğini bilmiyor..

benimde babam polis 6 sene siirtte kaldık hemde terörün en lanet döneminde..
üzülme arkadaşım,inan şarktan dönerken ağlayarak döndük,ordaki dostlukla çok farklı,
herkes birbirine kenetli,hem eskisi gibi terör yok..
malum ateşkes dönemindeler..
sıkma canını biz gitmesek siz gitmeseniz oraları kim koruyacak,kim o çocuklara eğitim verecek..
hiç üzülme..
sağ salim bitirir gelirsiniz..:71::71:

Ne varmış yorumumda? Ben ve sevgilim yaşadık bunları, kalkıp oh oh çok iyi çok rahat bir yer diye arkadaşı kandırmanın ne anlamı var? Ayrıca siz Siirt'te kalmışsınız, Yüksekova'nın ne alakası var ne kadar tanıyor biliyorsunuz ki benim yorumumu eleştirebiliyorsunuz? Size tonlarca olay anlatabilirim malum sevgilim doktor olduğu için yeri geldi teröristlerin otopsilerini bile yaptı, amacım moral bozmak olsaydı anlatacağım tonla şey var emin olabilirsiniz. Terör yok derken de medyada olayların yer almaması olarak görüyorsunuz sanırım. Tamam savaşın içine gitmiyor belki ama tehlikeli bir yer sonuçta, sizin "ay terör kalmadı artık mutlu mesut gidebilirsiniz" tarzı yorumunuzdansa benim şunu bunu yapmamaya dikkat etsin tarzı yorumumun daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Evet koca adam ama bazı şeylere dikkatsizliğine gelip başına iş açılmasındansa nelere dikkat etmesi gerektiğini söylemenin ne zararı var acaba?
inşallah görevini tamamlayıp kocası sağ salim ailesine dönücektir, ancak dikkatsiz davranmaya gelicek bir yer değil benim amacım nelere dikkat etmesi gerektiğini söylemek arkadaşa.

ayrıca neye nasıl yorum yapacağımı size sorucak değilim, lütfen haddinizi bilin!

selam arkadaşlar ben kayseriliyim ve iki yıllık da çok mutlu bir evliliğim var ben ve eşim öğretmeniz. ben kayseri merkezde kadrolu çalışıorum ama eşim dün kadrolu olarak hakkari yüksekova ya atandı hem çok uzak(17 saat) hem de tehlikeli dünden beri ağlıyorum kızlar yardım edin...

2 yıldır arkadaşım yüksekova lisesinde öğretmendi hemde askeri personel eşi olarak valla çokta şikayetçi değildi.

Back
X