eşim kalbimi kırıyor, paramparça ediyor.

ahmuhsinunlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
62
30
28
Eşim beni sevdiğini söylüyor. mutluyken aramız çok iyi ama en ufak bir sürtüşmede, "ben kendimi evliliğe hazır hissetmiyordum. annemgilin tutturmasıyla evlendik. gidip hepsiyle küsmek istiyorum." bir yıllık evliyiz. o 29 yaşında, ben 28 yaşındayım. yani öyle küçük yaşta da evlenmedik. üstelik çocukluktan beri birbirimizi tanıyorduk. görücü usuluyle evlendik ama nişanlıyken hep kunuşuyorduk, herşey yolunda gibi görünüyordu. ikimizde üniversite okumuş, mesleğimizi eline almış, yıllar ailelerimizden ayrı yaşamız(eğitim nedeniyle) kendimize güvenen insanlarız. hem bu devirde zorla evlendirilmek diye bir kaldığını sanmıyorum. bazen de "annemgile kızıyorum ama evlenmem için tutturmasalardı; biz birbirimizi bulamazdık" diyor.
Ayrıca ben biyolojik saatimden dolayı anne olmayı çok arzuluyorum. ama o bana "ben buna hazır değilim" diyor.
Bütün bu tavırları bana ve evliliğimize inanmadığını hissettiyor. çok kalbim kırılıyor. eğer ben tavır yaparsam 1-2 gün sonra hiçbirşey olmamış gibi davranıyor. eğer tavrımı koymazsam 1-2 saat sonra normale dönüyor. beni ne kadar incittiğini, neler hissettiğimi bilmesini istiyorum. ama o hiçbirşeyin farkında değil tek düşündüğü şey kendi duyguları kendi meseleleri. kendisi şuan depresyonda daha kötüsü her doktara gittiğinde doktor ilacının dozajını arttırıyor. hiç iyileşme belirtisi yok. hayatından bezmiş olabilir ama hayatının hıncını benden çıkarmaya hakkı yok.

Ee istemiyosa evlenmeseymiş ozaman küsseymiş bence sırf zorda kalınca kullanıyo bunu, buna sığınıyo. Bi'erkek bu devirde zorla evlendirilebilir mi akıl var mantık var.

Bence eşin sorumluluktan korkuyo, rahatına düşkün sanırım. Biraz sert bi'dille ciddi bi'konuşma yap.

Peki bu depresyonun sebebi nedir?
Iş hayatındaki sıkıntılar mı, yoksa evlilikten umduğunu bulamaması mı?

eşinizin bunu her tartışmanızda yüzünüze vurması hiç doğru değil.madem istemediği bir evlilikti neden evlendi ozaman zorla yapılabilecek birşeymi bu.

ben de eşimin bu argumanına inanmıyorum. ama yine bu şekilde ifade etmesi çok kabaca. geçen aynı şeyi tekrar söyledi ben de ona bağırdım; "zaten sen beni hiç sevmiyorsun yalan mı!!" dedim. o da "evet yalan" dedi. eğer "hayır yalan değil seni sevmedim" deseydi. bununla nasıl başedebilirdim bilemiyorum. çünkü ben onu çok seviyorum.:2:

canını sıkma, bı ınsanı değiştirmek cok zordur o yuzden kalkıp sana şöyle yap böyle yap demeyeceğim, tavrımı koyuyorum demişsin zaten.. eşinle bu konu hakkında konuş yapmamasını sağlamaya calıs yok yıne aynı dıyorsanda hıııııc takma

Peki bu depresyonun sebebi nedir?
Iş hayatındaki sıkıntılar mı, yoksa evlilikten umduğunu bulamaması mı?

iş hayatı çok yoğun ve gerçekten çok yoruluyor. ayrıca mesleği gereği her çeşit insanla uğraşıyor(bu durum gerçekten yıpratıcı) biz memuriyetten dolayı mardin'de yaşıyoruz. yılda üç defa tayin açılıyor ama bir türlü tayin çıkmadı. öğrencilikten evlilik hayatına geçmek. istanbul'dan gelip mardin gibi durağan bir yerde yaşamak. onu zihnen yormuş olabilir. işinden ve şehrinden çok şikayetçi, elindekilerle mutlu olmuyor şükür nedir bilmiyor

iş hayatı bu kadar zorluyken
seni kırması normal zaten tedavi görüyormuş
benim anladıgım kadarıyla kocan kendisi isteyerek tedaviye cevap vermiyor
ilk dozlarda bile iyileşen kişi sayısı çok fazla
yüksek doz kullanmak uyuşturur,insanın dünyasını toz pembe yapar
eşin gerçekten ilaçlarını içiyormu:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…