• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendini ifade edemediği için sürekli tartışıyoruz

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Eşimle tartıştık az önce.aslında konu basit gibi ama bizim tartışmalarımız genelde konudan sapıp başka yerlere geliyor.benim eşim kendini ifade edemeyen birisi gayet sakin ve az konuşan kendini doğru dürüst ifade edemeyen birisi.bu arada 3 yıllık evliyim.eşimle tv bakarken ona birşey anlatıyordum oda diğer kolyuktaydı bir türk filmine bakıyordu.bana sonra bir susu bakalım bir yat bakalım dedi.sonra ben yattım susunca bana bu yeri komik ondan dedi.bende benim konuşmamı istemedin dedim.ilk önce yat diye dedim dedi sonra bana konuşma diye film vardı ondan dedi.bende dedim ki niye dedğini bilmiyor musun dedim çelişkili konuşma dedim.tartışmaya başladık.sonra bana konuşma diye desem kızıcağın için demedim dedi.ben de kızsam bile söyle çelişkide bırakma dedim tartıştık.aslında çoğunuza bu çok basit bir konu gelebilir ama içinde başka neden var.eşimi çoğu konuda bana çelişkili konuşuyor bir öyle diyor sonra başka birşey diyor.yani kendindeen emin değil.kaç defa konuştum güzellikle konuştum tartıştım yine aynı.bir konuda tartışıyoruz ama eşime sorduğumda kendi içindeki düşünceleri sarf edemiyor ben kızddım ben senin içini nereden okuyabilirim sen ne dersen ben ona inanırım bende hiç böyle şeyler yaşanmıyor ben hep eminim dedim.bana işte ve normal arkadaşlarımda böyle birşey olmuyor sende oluyor dedi.senin hareketlerinden korkuyorum kızıcaksın diye dedi.tamam biraz baskıcıyım eşimin her söylediğini dikkate alırım ama kendimi değiştirneye çalışıyorum.ama ben eşimin bu hareketlerinden çok sıkıldım.dışarıya zor çıkıyotum evde bunalıyorum dedi.ama bir insanın evde oturmasıyla bunun alakası var mı?ben eşimin içini nerden bilicem.bana çelişkili konuşuyor yalan söyleme demiyorum bakın ben eşime güveniyorum ama içindekini bana aktaramıyor.ben çok yoruldum artık çakmazdayım ne yapabilirim.tartışmaktanda yoruldum.çocuk bile düşünemiyorum böyle olursa o çocuğunda kafası karışır sonra eşim onun yanındada böyle olursa.lütfn bana akıl verin var mı böyle yaşayan yoksa bizim durumumuz anormal mi?

hiç meraklanma anormal hiçbişey yok hayatınızda. erkekelr böyle maalesef tembellikten hiçbirşeye gerek duymuyorlar. kendini ifade edemiyor değil etmek istemiyor muhtemelen. sen hiç vazgeçme. ne derse desin onunla bol bol konuş. sohbetleri çoğalt. herşey yoluna girecektir. sakın bu problemi kafanda büyütme.

Her İnsanın Derdi Kendine Büyüktür..

Fakat Ben Burda Dert Edilecek Bir Şey Görmedim..
Allah Beterinden Saklasın..
:70:

Öncelikle baskıcı olmak çevrendeki insanların yalan söylemesine neden olur, eşin senin büyük tepkiler vereceğini düşündüğü için aklındakini tam olarak söyleyemiyor bence. Anlattığınız olayda öyle fazla bir çelişki yok, iki türlü de düşünmüş olabilir abartılacak bir şey değil bence.
Daha sakin olmaya çalışın, abartılı tepkiler vermeyin, her insanın evli de olsa biraz nefes almaya ihtiyacı var bunaltmayın eşinizi.
Benim ablam çok baskıcı bir insandır, eniştemi nerdeyse kumanda edecek herşeyine karışır, mesela maaşını alır kuruşu kuruşuna nereye harcadığını sorar.
Bir defasında maaşında biraz eksiklik oldu, bilmiyorum belki ailesine, kardeşine göndermiştir ama ablamdan korktuğu için söylemedi parasının hesabını bilmeyen aptal biri insan durumuna düştü.
Ablam da gelir herşeyi annemlere anlatır, eniştemin onların gözündeki imajı gitti, hala parasının hesabını bilmeyen biri olarak görüyorlar.
Halbuki çok baskı yapmasa, eşi gerçeği söyleyecek ama illa baskı yapacak ablam başka türlü davranamaz.
Aklınızda bulunsun birisinin size gerçeği söylemesini, samimi olmasını istiyorsanız baskı yapmayın, daha anlayışlı davranın, ani tepkiler vermeyin.

ayyyynı problem bizdede war :):):) bişi sölüyo canımı sıkıyo sonra ben onu o anlamda demedim,ben onu kötü maksatta sölemdim diyo :) bende şikayet ettim çok..bana ben herkesle güzel anlaşıyorum herkes beni anlıyor diyo.insan daha gıcık oluyo anlıyorum seni :)bende 8 senedir beraberim artık alıştım.1 ay sonra düğünüm war.kırıyolar we sonra kırdığının farkına warıp düzeltmek için saçmalıyolar..tuhaf göründüklerinin frkında bile değilller.ama bu sewdiğini gösterir bence.ben gülüp geçiiyorum arrtık.çok mühim değil bu konu.daha büyük bi sorun olmasın.iki frklı insan sonuçta.bu küçük bi anlaşmazlık.gül we geç....baskı konusundada ben ewet beni kırdığında çok kötü tepkiler werdiğim için zamanında bi korkuda war.ama dile kolay 8 sene...seneler önce öle sert tepkilerim wardı.şimdi öle değilim.artık yawaş yawaş alaşcaz orta yolu bulcaz.ewlilikte düzeni sağlayan kadındır nede olsa.

Son düzenleme:
Her İnsanın Derdi Kendine Büyüktür..

Fakat Ben Burda Dert Edilecek Bir Şey Görmedim..
Allah Beterinden Saklasın..
:70:
evet öyle zaten tartışma konularımız basit gibi duruyor ama özünde farklı eşimin tam net olmaması beni çok üzüyor bıktım artık

ayyyynı problem bizdede war :):):) bişi sölüyo canımı sıkıyo sonra ben onu o anlamda demedim,ben onu kötü maksatta sölemdim diyo :) bende şikayet ettim çok..bana ben herkesle güzel anlaşıyorum herkes beni anlıyor diyo.insan daha gıcık oluyo anlıyorum seni :)bende 8 senedir beraberim artık alıştım.1 uhafay sonra düğünüm war.kırıyolar we sonra kırdığının farkına warıp düzeltmek için saçmalıyolar..tuhaf göründüklerinin frkında bile değilller.ama bu sewdiğini gösterir bence.ben gülüp geçiiyorum arrtık.çok mühim değil bu konu.daha büyük bi sorun olmasın.iki frklı insan sonuçta.bu küçük bi anlaşmazlık.gül we geç....

işte ben gülemiyorum sürekli her konuda en ufak birşeyde başka yerlere geliyor kınu.ben öyle olmasığım içim onunda öyle olmasını istiyorum doğal olrak

Normalde evliler nasıl ya böyle olmaması gerekiyor bence.çok sıkıldım bu durumdan ben eşime güvenemiyorum bile bu yüzden.normalde evliler nasıl ben merak ediyorum.annemede anlatamıyorum üzülmesin diye

Normalde evliler nasıl ya böyle olmaması gerekiyor bence.çok sıkıldım bu durumdan ben eşime güvenemiyorum bile bu yüzden.normalde evliler nasıl ben merak ediyorum.annemede anlatamıyorum üzülmesin diye

Normalde Evliler Derken;
Neyi Merak Ediyorsun..

Bu Arada Annene Anlatma Tabiki de..
Çözülmeyecek Bir Sorun Değil..

onun değişmesini beklemektense siz biraz değişmeyi deneseniz? örneğin o bir şey söylediğinde '' ne yani şimdi öyle mi söyledin böyle mi söyledin'' , '' nasıl yani sen şimdi benim yerime tv yi mi tercih ettin'' demeyi bıraksanız daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz. şahsen ben karşımda benimle böyle konuşan, her konuştuğumu tartan,her lafın altından bir şey çıkarmaya çalışan biri olsa kendimi hep sınavda hisseder ve huzursuz olurum. bu nedenle de susukunluğu tercih ederim. eşinizin suskunluğunun sebebi siz olabilir misiniz?

Normalde Evliler Derken;
Neyi Merak Ediyorsun..

Bu Arada Annene Anlatma Tabiki de..
Çözülmeyecek Bir Sorun Değil..
normal evlilerde nasıl böyle şeyler yaşanıyor mu.ben3 senelik evliyim ama hala nasıl devranılması gerektğini bilmiyorum evliliğimi nasıl rayına oturtucam eğer eşim böyle olmaya devam edicekse ben uğraşmak istemiyorum.ben her konuda böyle mi olucam uğraşıcak mıyım?şu an çok kötüyüm kafam çok karışık tartışmayada konuşmayada bıktım.hep böyle bir inasının içi neyse dışıda odur.yani ben eşim kızsa bile söylerim ne var yani bunda ama benim eşimin içinden geçenle dışında söylediği farklı.eşim benden korkuyor düşünebiliyor musunuz.bu çok üzücü birşey.ben ne yapıcağımı bilmiyorum.lütfen bana akıl verin bu ayrılma sebebi mi şu an herşeyi bırakıp gütmel istiyorum çok bunaldım.zaten iş sorunumuz var birde eşimin hareketleri ağır geliyor bana.

onun değişmesini beklemektense siz biraz değişmeyi deneseniz? örneğin o bir şey söylediğinde '' ne yani şimdi öyle mi söyledin böyle mi söyledin'' , '' nasıl yani sen şimdi benim yerime tv yi mi tercih ettin'' demeyi bıraksanız daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz. şahsen ben karşımda benimle böyle konuşan, her konuştuğumu tartan,her lafın altından bir şey çıkarmaya çalışan biri olsa kendimi hep sınavda hisseder ve huzursuz olurum. bu nedenle de susukunluğu tercih ederim. eşinizin suskunluğunun sebebi siz olabilir misiniz?

belkide...ama eşim bana tv seyretmek için sus dedim dese kırılsam bile gelir öper öyle konu hallolurdu ama bana bir tv için bir yat dinlen diye diyor sonra sen kızıcaksın diye demedim diyor ne dedği belli değil bunun suçlusu ben miyim.tamam belki birza baskıcıyım ama sonuçta her konuda böyle değilim ki.o evde çok bunalmış öyle diyor ama bunun bunalmayla ne ilgisi var ki?

normal evlilerde nasıl böyle şeyler yaşanıyor mu.ben3 senelik evliyim ama hala nasıl devranılması gerektğini bilmiyorum evliliğimi nasıl rayına oturtucam eğer eşim böyle olmaya devam edicekse ben uğraşmak istemiyorum.ben her konuda böyle mi olucam uğraşıcak mıyım?şu an çok kötüyüm kafam çok karışık tartışmayada konuşmayada bıktım.hep böyle bir inasının içi neyse dışıda odur.yani ben eşim kızsa bile söylerim ne var yani bunda ama benim eşimin içinden geçenle dışında söylediği farklı.eşim benden korkuyor düşünebiliyor musunuz.bu çok üzücü birşey.ben ne yapıcağımı bilmiyorum.lütfen bana akıl verin bu ayrılma sebebi mi şu an herşeyi bırakıp gütmel istiyorum çok bunaldım.zaten iş sorunumuz var birde eşimin hareketleri ağır geliyor bana.

Hanımefendi Adam Sizden Korkuyor Zaten..
Neden Eşinizin Hareketleri Size Ağır Geliyor ki..

Çok Soru Soruyorum Farkındayım Ama..
İnan ki Akşam Akşam Sende Benim Kafamı Karıştırdın..
Senden Niye Korkuyor ?
Çok Dırdırcı Bir Kadın mısınız ? Karışır mısınız Herşeye ?

belkide...ama eşim bana tv seyretmek için sus dedim dese kırılsam bile gelir öper öyle konu hallolurdu ama bana bir tv için bir yat dinlen diye diyor sonra sen kızıcaksın diye demedim diyor ne dedği belli değil bunun suçlusu ben miyim.tamam belki birza baskıcıyım ama sonuçta her konuda böyle değilim ki.o evde çok bunalmış öyle diyor ama bunun bunalmayla ne ilgisi var ki?

ilgisi olmaz mı canım. işte diyorum ya adam sınavda hissediyor kendini. sana sus dese nasıl bir tartışma içine gireceğini kestiremiyor yan çiziyor. bence o bir daha öyle yaptığında git sarıl kokla onu, gül yaptığına çünkü ;belli ki seni kırmamak için böyle davranıyor.

Çok İlgisi Var Canım..:34:
Erkekler Kadınlar Gibi Evde Oturmaktan Haz Etmezler.. :34:

Hanımefendi Adam Sizden Korkuyor Zaten..
Neden Eşinizin Hareketleri Size Ağır Geliyor ki..

Çok Soru Soruyorum Farkındayım Ama..
İnan ki Akşam Akşam Sende Benim Kafamı Karıştırdın..
Senden Niye Korkuyor ?
Çok Dırdırcı Bir Kadın mısınız ? Karışır mısınız Herşeye ?
anlattım zaten biraz baskıcıyım diye ama ben kendimi değiştirmeye çalışıyorum.eşim ben kızıcam diye alınıcam diye korkuyor nasıl kelime seçiceğini şaşırıyor resmen heyecenlanıyor.ben serbest bıraktığım zamanda böyle sıktığım zamanda benim eşim böyle ama değiştiremiyorum bu huyunu.

ilgisi olmaz mı canım. işte diyorum ya adam sınavda hissediyor kendini. sana sus dese nasıl bir tartışma içine gireceğini kestiremiyor yan çiziyor. bence o bir daha öyle yaptığında git sarıl kokla onu, gül yaptığına çünkü ;belli ki seni kırmamak için böyle davranıyor.
inanın normalde karşıladım kızıdmda konuştumda herşeyi yaptım.artık ne yapıcağımı bilmiyorum ben bu akşam eşimden soğuduğumu hissettim.

şimdi yaşadığınız olayı gözümde canlandırdım ve ben ne yapardım diye düşündüm. gülerdim heralde... seni yalancı sus diyemiyorsun tabi yan çiziyorsun dimi falan derdim. susmıcam işte konuşucam diye şımarırdım.

şimdi yaşadığınız olayı gözümde canlandırdım ve ben ne yapardım diye düşündüm. gülerdim heralde... seni yalancı sus diyemiyorsun tabi yan çiziyorsun dimi falan derdim. susmıcam işte konuşucam diye şımarırdım.
ben olaylardan çabuk etkilenen birisiyim aslında eşimle çok farklıyız ama ben anlayamıyorum.sice bunun dürüstlükle ilgisi yok mu?eşimin benim baskım yüzünden böyle olduğu mu anlaşılıyor yazdıklarımdan?peki siz olsanız kızmazmıydınız.kafam çok karışık ne düşünüceğimi bilmiyorum

Back
X