• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim kendisinden korkmam için baskı yapıyor

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
688
ben 23 eşim 26 yaşında 4yıllık evliyim,ve 2çocuğum var,
eşim oldum olası kendisinden neden korkmadığımı ve ona karşı saygısız davrandığımı söylüyor,sebebini açıklamak istiyorum:42:

şöyleki ben hanım hanımcık bikadın değilimki hayatım boyuncada olmadım,yani şöyle diyim hani erkek gibi büyüdüm lafı vardırya işte öyle büyüdüm ben,böyle etek giyip süslenip püslenip topuklu

giyip dışarı çıkmışlığım olmadı evlenmeden önce hep spor giyimliydim,serttim,sinirli bi yapım vardı,böyle yaşamaktanda hiç rahatsız değildim,neyse evlenirken böyle olduğumu biliyodu ve hoşuna gidende o olmuş,harbi kızım sevdiğime bağlanırım,sevdiğimine gözü arkada

kalmazmış benle evlenirse falan filan,,şimdide gelmiş sen benden niye korkmuyosun,neden laflarıma karşılık veriyorsun,sözümü dinlemiyorsun,herşeye boyun eğmemi istiyo ne

derse eyvallah diycem sanıyo ama ben yapamam,elimde değil,hem ben diyorum sende korkmak istemiyorum,hem niye böyle bişey yapiyim,sen benim kocamsın seni seviyorum

korkmakta neyin nesi,,saygı meselesine gelince kavga anında çok sesim çıkıyo farkındayım ama elimde değil, zaten sinirli yapıya sahip olan ben,tartışırken kaldıramıycam laflar

söyleyip bile bile beni çığrımdan çıkaran eşim,bide kalkmış bana saygısız olma cevap verme bağırma diyor,,sakinleşince çok kızıyorum kendime,sus işte cevap verme desin

dursun nasılsa oda sinirle söylüyo diyorum,ama gel görki o sinirli halimde bunları düşünmek bihayli saçmalık oluyo,bikere yanlış yaptığımın farkına sonradan varıyorum pişman olan yine ben,,
eşim bide son zamanlarda iyice takmamaya başladı yani tınlamıyomuş ayağına yatıp beni çileden çıkarıyo,heleki bişey konuşucam zaman dönüp tv'ye bakması yokmu bin kez

söyledim,ben konuşurken bana bak başka bişeyle uğraşma diye,ama gıcıklaşıyo beni sinir etmek hoşunamı gidiyo anlamıyorum,,
gelelim asıl konuya,gerçekten eşimden korkmak zorundamıyım her dediğine tamam demek zorundamıyım,çok çıkmazdayım kızlaryaa:5:napıcamı şaşırdım,çok mutluyuz allahım bozmasın ama bu evliliğin tuzu biberi denilen kavgalar yokmu,başlıyım öyle tuza bibere:19:en çokta çocuklar yüzünden çıkıyo tartışmalar,diyorum ben mutfaktayken en azından şunları eyle gelmesinler arkamdan,,ama yok 2 saat çocuklaramı bakıcam bide ben,diyo,ee ben 24 saat bakıyorumya,2saat baksan nolurki:19:haksızmıyım bu konudada

bilmiyorum,anneme anlatınca erkek kısmı çocukmu bakarmış diyo,babanız hiçbirinize bakmadı ben ne zorluklarla büyüttüm sizi,siz yine rahatta bakıyosunuz çocuklara nevar sanki diyo,iyice bunalıma giriyorum..tamam haklı eşimde çalışıyo geliyo yorgundur belki,ama sonuçta sabah beraber uyanıyoruz,dinlenmiş oluyo,kahvaltı hazırlayana kadar,baksa nolur:5:saat 15te işe gidiyo,gece 1e kadar 2 bıdıkla evde ben uğraşıyorum e bide 1yaş var araları(2.5-1.5yaşında) kıskançlık üst safada iyice bunaldım,diyorum

bari bi cumartesi tatilin var,biraz çocuklarla ilgilende ayaklarımı uzatıp dinleniyim,son zamanlarda baş dönmem halsizliğim var bahar yorgunluğuymuş,bukadar hastalıkla

çocuklara bakmak ölüm geliyo diyorum,azcık dinleneyim,ama yok gidiyo arkadaşlarıyla gezmeye,neymiş sadıç olmuşta arkadaşına düğüne kadar yanında olması

gerekiyomuş,sanki daha önce bakıyodun tatil zamanında:19:

eşimle birbirimizi çok seviyoruz,kaldıki bigün küs yatmamışızdır yatağa,onsuz nefes alamıyorum, onu bilmem ama:31:ben onsuz yarım hissediyorum kendimi,ama napıcam kabusa dönüşüyo bazen evliliğimiz,sırf eşimin istediği bi pozisyonda olamadığım için,korksam sussam otursam hiç büyümiycek belkide tartışmalar,ama bunuda ben nasıl yapıcam onu bilmiyorum,,:14:

Son düzenleme:
canım herkes söyler kavgada bayan biraz alttan almalı diye tamam ama korkmak bencede yanlış bi tabir neden korkasın yani oda insan sende insansın. şu cocuk bakma işindede haklısın uyuz oluyorum onlaırn bi köşede rahatca oturup kadınların çocuklarla güreş tutmalarına. ama ne yapıcaksın böyle alışılmış. erkekler hep el üstünde tutulmaya alışmış varlıklar. sıkma canını kavga anlarında biraz sakin olmaya bak değişik taktikler izle bakalım ne olacak...

canım herkes söyler kavgada bayan biraz alttan almalı diye tamam ama korkmak bencede yanlış bi tabir neden korkasın yani oda insan sende insansın. şu cocuk bakma işindede haklısın uyuz oluyorum onlaırn bi köşede rahatca oturup kadınların çocuklarla güreş tutmalarına. ama ne yapıcaksın böyle alışılmış. erkekler hep el üstünde tutulmaya alışmış varlıklar. sıkma canını kavga anlarında biraz sakin olmaya bak değişik taktikler izle bakalım ne olacak...

sağol canımyaa,,yalnız değişik taktikler derken hiçbişey yapamıyorumki öyle anlarda,ne gibi bişey yapabilirim meselaa,çekip öteki odaya gidiyorum ama bakıyorum gelip teselli eden yok(bende ondan bunu istediğimi baştan belirtmiştim anlaşmıştık)sonra eve gidip tekarar tartışmaya başlıyorum,hani peşimden gelicektin gönlümü alıcaktın vs.diye,ooof canım bu durumlara çok sıkılıyoo:50:şu hastalığım olmasa çocuklar bukadar ağır gelmiycek,ama bukadar halsizlik yorgunluk içinde azcık yardım bekliyorum eşimden,ama işine gelirse yapıyooo:25:

Allah kolaylık versin,okuyunca eski nişanlım geldi aklıma.Nişanlandıktan sonra '' ben evin reisi olacağım,benden çekinmiyor musun ,korkmuyor musun ? '' diyen biriydi.Kişiliği gelişmemiş,problemli insanların lafları bunlar..Kimse kimseden korkmak zorunda değil.
Çocuk konusunda haklısınız,pek çok arkadasım aynı sorunu yasıyor,ama bie şekilde babalar da sorumluluklarını yerine getirmek zorunda kalıyor.Çalışmıyorsanız her şeyi sizin göreviniz gibi görüyor olabilir eşiniz.Nur içinde yatsın dedm hafta sonları anneaneme '' ben cocuklara bakarım sen gününe git'' dermiş.anneannem 93'te 73 yasında vefat etti,hesaplayın artık ne kadar eski.Anlayış meselesi sanırım.Allahtan baska kimseden korkmayın derim :))

esiniz egosunu yukseltecek sizin uzerinizden,,o yuzden korkmanizi istiyor:1: !
Cocuk olayina gelince,bütün erkekler boyledir eminim,cocuk bakmakta ne var? diye dusunurler.
halbuki yarim saat bas edemezler,bu yuzden analarin hakki odenmez zaten!

bir erkek hadi artık bizimde çocuğumuz olsun demediği sürece çocuk yapmak bana korkutucu ve çok ağır sorumluluk gibi geliyor...ben anneysem o da baba nıye bu çifte standart...

Allah kolaylık versin. 23 yaş 2 çocuk kocayıda sayarsak 3 çocuk :9:

tabiki bakmasi lazim cocuklara bazen insan oyle bunaliyor ki rahat bi nefes almak istiyor,en azindan haftasonu 1-2 saat oyalamasi gerek,bu konda haklisin korkma konusnda erkeklerin cogu boyle kendilerinden korkulmasini isterler nedense:19:

Oncelikle cocuklara bakmak istememesi ve ilgilenmemesi cok kotu. Ne babalar var altini degistiren , cocuklari parka goturen onlarla oynayan ilgilenen. Bu resmen bir bahane. Sen is yaparken bakiversin bakmiyorsa sende yemek hazirlama bakalaim kusura bakma cocuklari bir odaya kilitleyemem ya onlarla ilgilenmekten vaktim olmuyo napabilriim de. Belki akli basina gelir. Cocuklari sen kendin bolunerek mi yaptin? Hayir kendisiyle yaptin o yaslarda cocuk zaten yanliz birakilmaz ya dusse, ay agzina zararli bisey atsa ya incinse birsey olsa...O zaman hesabini nasil verecek? Esine bunlari anlat 10 tane kolum yok lutfen cocuklara bakiver bisi karistirmasinlar, kendilerini incitmesinler baslarina bisey gelmesin de. Belki akli basina gelir.

Hayat 4 4lük olmaz ki..
İlla ki bişiler olucak
Bence dert edilecek şeyler değil bunlar
Burda bunlara üzülmeye harcayacağın vaktini çok daha güzel şeylere harcayabilirsin:16:
Üzülmekle veya bişeyleri büyütmekle ele bişi geçmiyo çünkü..
Maşallah güzel de bi evliliğin var şükret bu güzellikler bu bahsettiklerini siler süpürür..

bi insan neden eşinden korksun ya tamam hata yaparsın korkarsın bısey der dıye ama anladıgım kadarıyla eşin psıkopat degıl.. sadece kavga da susmadıgın ıcın kızıyo ki bu her kadında var susmazlar yani.. ben de susmuyorum konusuyorum sureklı ama genel de susup dınleyen o oluyor :1: ama korkmuyorum eşimden cunku korkacak bısey yapmıyorum cocuklara da bı zahmet bakıversın leylekler getırmedı ya hayret bısey cocugum yok ama olursa bakar mı bılmıyorum :26:

çok teşekkür ederim kızlar,ben kafama genelde takmıyorum bunları,allah var eşim çok yardımcıdır bana,ama işine gelirse,ya sanırım ben bişey yapmasını istediğimde yapmak gelmiyo içinden,yani düşüncesi şu,eşim bana iş emrediyo yaparsam şımarır üstüme çıkar vs.bunu çoğu kezde söyledi zaten bana:31:ama ben emir değil yaparmısın diye ricada bulunuyorum,işine gelince hiç ses çıkarmadan yapıyo ben çok mutlu oluyorum,ama ne varki hiç işi olmamasına rağmen sırf bi ton sesimi yükselttim diye başlıyo tribe,kızmaya tınlamamaya,
ya benim hayatta en nefret ettiğim şey ben bişey konuşurken tv'ye vs başka biyere bakılması,bu beni deli ediyo,ben havaya konuşmuyorumki,sana konuşuyorum hani diyorum bazen,dinlemek istemiyosan söyle konuşmıyım boşuna,--yok bee konuş dinliyorum seni ben diyo,ama ben ben konuşurken yüzüme bakılmasını istiyorum,,

eşim geldi gitmeliyim:1:

çok teşekkür ederim kızlar,ben kafama genelde takmıyorum bunları,allah var eşim çok yardımcıdır bana,ama işine gelirse,ya sanırım ben bişey yapmasını istediğimde yapmak gelmiyo içinden,yani düşüncesi şu,eşim bana iş emrediyo yaparsam şımarır üstüme çıkar vs.bunu çoğu kezde söyledi zaten bana:31:ama ben emir değil yaparmısın diye ricada bulunuyorum,işine gelince hiç ses çıkarmadan yapıyo ben çok mutlu oluyorum,ama ne varki hiç işi olmamasına rağmen sırf bi ton sesimi yükselttim diye başlıyo tribe,kızmaya tınlamamaya,
ya benim hayatta en nefret ettiğim şey ben bişey konuşurken tv'ye vs başka biyere bakılması,bu beni deli ediyo,ben havaya konuşmuyorumki,sana konuşuyorum hani diyorum bazen,dinlemek istemiyosan söyle konuşmıyım boşuna,--yok bee konuş dinliyorum seni ben diyo,ama ben ben konuşurken yüzüme bakılmasını istiyorum,,

eşim geldi gitmeliyim:52::10:

Konunu okuyunca bi tebessum olustu yuzumde :)

Esin ondan korkmani istemiyor canim, kendisini ifade edemedi bu konuda bence.
Sen bagirinca, ustte sen cikmis oluyorsun ve bu durum onun zoruna gidiyor.
Egitime bagli bisi bu, ailesinde boyle seyler gormediyse, "saygisi yok" falan gibi dusunuyordur.
Az sakinles bea, sus pus ol demiyorum, sadece yeri geldiginde az alttan al biraz :34:

neymiş efendim korku iyiymiş. korkarsam hata yapma riskim azalırmış... ama tam tersi oluyor aslında farkında değil....yada bu durum insanı yalana teşvik ediyor.

Konunu okuyunca bi tebessum olustu yuzumde :)

Esin ondan korkmani istemiyor canim, kendisini ifade edemedi bu konuda bence.
Sen bagirinca, ustte sen cikmis oluyorsun ve bu durum onun zoruna gidiyor.
Egitime bagli bisi bu, ailesinde boyle seyler gormediyse, "saygisi yok" falan gibi dusunuyordur.
Az sakinles bea, sus pus ol demiyorum, sadece yeri geldiginde az alttan al biraz :34:
evet farkındayım,belki saygısızca gelebilir ona oanda ama,ben haklıykende haksızkende üste çıkmaya çalışan hep o,hadi ben haksız olunca,hatamı anlayıp özür diliyorum tartışma bitiminde,ama onda buda yok,şu 4 yılda yaptığı hatalardan ötürü 3 bilemedin 4kez özür lafı çıkmıştır ağzından,sorduğumdada ben özür dilemem hiç kimseden hiç birşey için,buzamana kadarda dilemedim derdi,ama zar zor ben dilettiriyodum oda 3-4kez şöyle düşünürsek her yıla birkez özür düşüyo,ne acı:19:insan hatalıysa karşısındakinin gönlünü almak için özür dilemesini bilmeli,ama o özür dileyince alçalıyo hissine kapılıyo,farkındayım,:30:
ailesinde saygı diye bişey yokmuş bu yaşına kadar abisi babasını döver,babası annesini döver annesi hastalıklarla boğuşan bi kadın(tansiyon şeker vs.),babası sigara manyağı bi insan,sigara bulamadığında annesini döven,git bana sigara bul gel diye komşulara karısını yollayan bi baba,sinirden gözü dönen her seferinde:19:yani ne ararsan:47:
anlıycan aile yaşantısından kaynaklandığını söyleyemem,ama ben demiyorumki ben haklıyım,bağırmak laflar söylemek hemde kocaya iyi bişeymi yapıyorum,hayır ama o sinirle dayanamıyorum heleki sakinleştireceği yerde tınlamayıp gülmesi iyice çileden çıkarıyo:37:tartışmanın başlıycanı anladığım an ne yapmam gerekiyoda:50:,hemen kapanmalı başlamadan,:25:
alttan almayı çok denedim ozaman egosu yükseliyo kendini bişey sanıyo,sonrada aklına geldikçe yaa sen haklı olsaydın alttan almazdın,demekki bütün suç sende bağıramadın bile bana gibisine tonla laf,dalga geçiyo binevi,sinirlerime ozamandan hakim olamıyorum,ne yapsam yaranılmıyo anlıycan...:19:
bide şuvar,ben onun her türlü espiri maabındaki lafını kaldırıyorum,hı evet öyleyim,veya tabi tabi bunu kırk yılda bi yaptım ,2.cisini bi kırk yıl sonra yaparım artık bekliyceksin gibi bende şakaya vuruyorum,elinde koz kalmıyo dalga geçicek ,amacı belli beni kızdrmak hoşuna gidiyo:37:ama ben herzaman anlayışlı günümde olmayabiliyorum:15:
neyse işte ben ona espiri manasında bişey söylüyorum bu sefer ama o kaldıramıyo hemen daha beteriyle saldırıya geçiyo(laf olarak tabi):23:bunuda o benim yerime koysun kendisinide dalga geçmesin herşeyle diye yapıyorum,ama 2gün sonra tekrar herşeyi unutuyo sil baştan gıcık nolcak:36:

neymiş efendim korku iyiymiş. korkarsam hata yapma riskim azalırmış... ama tam tersi oluyor aslında farkında değil....yada bu durum insanı yalana teşvik ediyor.

aynen canım tam tersi oluyo genelde,bu onu niye düşünmüyo anlamıyorum,ben korkulacak bişey yaptığımda yalan söylemek yerine herşeyi anlatmayı tercih ediyorum,bunu ona söyleyincede vay efendim sen niye benden korkmuyorsun:19:
geçen sefer sordumda bi ara sen okadar kork benden diyip duruyosunda,bitanem ben senden korkmasam çekine çekine kredi kartını kullanmam,alışveriştefazla kaçırınca akşam sana nasıl söyliycem ya kızarsa gibi düşünmekten gına geliyo,demiştim,inan bana çok mutlu oldu:51:işte böyle kork benden dedi,bişmiyorumki onun korku sözcüyü ne ifade ediyo,bencede saygıyla korkuyu karıştırıyo,ama bu bana komik geliyo yinede,insan hayat arkadaşından niye korksunki,akşam sorucam bakalım sen benden saygımı bekliyorsun korkmamımı diye,bakalım sandığı şey saygımı gerçekten:31:

canım biraz kendimi gördüm sende....bende erkek gibi yetiştim süslenirdim falan ama asla kimseye geri vites yapmazdım şimdide öle...eşimle bi tartışma olsa asla lafımı esigemiyorum tutamıyorum kendimi şiddetli tartışmamız olduğunda o bana sinirle hızlı bi adım atsa sen benimi dövceksin diyip sinir krizi geçiriyorum....birkere çok şiddetli bi kavgamız olduğunda eşim tabak çanak vazo ne varsa duvarlara fırlattı ben ne mi yaptım oturdum koltuğa bi sigara yaktım ve önümden hızla geçip duvara çarpıp etrafa saçılan cam parçalarını seyrettim herşey kırılıp kalktıktan sonra etrafımda heryerin cam olduğunu gördüm ve düşündüm başka biri olsa korkar çığlık atar kaçar diğer odaya biyerim kesilmesin diye RABBİM dedim bu bendeki nasıl bir sinir...biraz sakinlik biraz dinginlik ne iyi gelir halbuki bana ama yoookkk ezdirmiycez ya kendimizi hep böle....eşim hep sölenir sen benden hiç korkmuyorsun adam yerine koymuyorsun vs.vs. bende hep aynı cvbı veririm birgün sendn korkarsam bilki o gün saygım kalmamış sana susacağım zaman bilki saygımdan olmadı korkumdan değil....saygı duyacağı ve haklı olduğu her konuda susar dinlerim ama o ben sustukça üstüme gelirse alttan aldım anlamadım deyip bende dellenirim maalesef:19:erkektir yapar erkektir yakışır erkektir alttan al zihniyeti yoktur bende....bu sinir bu öfke sadece erkeklere mahsus olsaydı ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde erkekten çok bayan olmazdı!!!!

Son düzenleme:
canım biraz kendimi gördüm sende....bende erkek gibi yetiştim süslenirdim falan ama asla kimseye geri vites yapmazdım şimdide öle...eşimle bi tartışma olsa asla lafımı esigemiyorum tutamıyorum kendimi şiddetli tartışmamız olduğunda o bana sinirle hızlı bi adım atsa sen benimi dövceksin diyip sinir krizi geçiriyorum....birkere çok şiddetli bi kavgamız olduğunda eşim tabak çanak vazo ne varsa duvarlara fırlattı ben ne mi yaptım oturdum koltuğa bi sigara yaktım ve önümden hızla geçip duvara çarpıp etrafa saçılan cam parçalarını seyrettim herşey kırılıp kalktıktan sonra etrafımda heryerin cam olduğunu gördüm ve düşündüm başka biri olsa korkar çığlık atar kaçar diğer odaya biyerim kesilmesin diye RABBİM dedim bu bendeki nasıl bir sinir...biraz sakinlik biraz dinginlik ne iyi gelir halbuki bana ama yoookkk ezdirmiycez ya kendimizi hep böle....eşim hep sölenir sen benden hiç korkmuyorsun adam yerine koymuyorsun vs.vs. bende hep aynı cvbı veririm birgün sendn korkarsam bilki o gün saygım kalmamış sana susacağım zaman bilki saygımdan olmadı korkumdan değil....saygı duyacağı ve haklı olduğu her konuda susar dinlerim ama o ben sustukça üstüme gelirse alttan aldım anlamadım deyip bende dellenirim maalesef:19:erkektir yapar erkektir yakışır erkektir alttan al zihniyeti yoktur bende....bu sinir bu öfke sadece erkeklere mahsus olsaydı ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde erkekten çok bayan olmazdı!!!!

canım ya,varya inanki kendimden birini görmek şaşırttı beni:17:yani sakin kafayla düşününce,acaba diyodum benim gibi eşine böyle davranan varmıdır,veya herkez hanım hanımcık eşine boyunmu eğiyo hiç kavgaları buyüzden çıkan aileler yokmudur diye düşünür dururum,ama aynı sendede beni gördüm bukadar olur,,bu yapımızda var şuan bizim,nasıl olurda değiştirmeye çalışıyo beni anlamıyorum,bas bas bağırıyorlar insanları siz değiştiremezsiniz,kendileri isterse değişirler diye ama yok,erkekler bunu kabul etmiyo işte,
şimdide her kavgada,sen yalancısın diyo bana,ilk çocuğu doğurunca değişicem demiştin,değişmedin,,2.doğsun değişicem dedin ama hala aynısın der durur,ama kafası almıyomu ne,kendin diyosun işte değişmedin diye,demekki değişilmiyomuş daha neyin peşindesin,olmuyo işte olmuyo:47:
şu varki sinirlencek bişey yokken günlük yaşantımız 4*4lük desem yeridir,bukadar olur,çok iyidir bana karşı çocuklarına karşı evde yardım etmediği iş kalmamıştır,bulaşık hariç,genelde ütüsünü bile kendi yapar:16:dün gece işten geldi 1de,dedim makinadan çamaşırları çıkarttıydım seni bekliyolar asılcak dedim,işine gelince gık diyemiyo sen oğlanı yatır ben asarım hadi dedi gitti askılıklardan elbiseleri alıp hemen katlamış,ıslaklarıda asmış :16:işte hayat bu olsa her zaman,hiç üşenmeden herşeyi paylaşsak hep mutlu olsak,kavgalar çıkmasa keşkee:48:

fazlaa üzülüp kafya takılcak bir mevzun yok çıtırıcıgm her evlilikte olagan şeylerr bunlarr genelde erkekelr hep baskın olamya çalışır ama kural degişmezki, kadınlar hep haklı ve baskındırr son söz bizim:) bide yaşın küçük daha daha sakin kal birden parlamamanı tavsiye ediyorum bir ablan olarak:)))))))

Back
X