• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim kirayı ödeyemeyeceğini sanıyor :(

Evet canım malesef öyle, asıl onların düşünüp özel hayata saygı göstermeleri lazım biz uyaramayacağımızdan...
Gerçi ben ne yalan söyleyeyim uyarırdım, anahtarı zaten vermezdim de öyle bir durum olsa yani...
İmkanları varsa elbette başka eve çıkmaları eb güzeli...

Ben de rahatsızlığımı söylerim canım..
Gerçi anahtarımı zaten ilk başından vermezdim...

lalecim ben annemlere yakın oturuyordum yürüerek15-20dkk uzaklıktadım.
o kadar mesuttumki o zaman sabah kalkıyordum evimin işini yapıorduum oğlumla çıkıp alısveriş yapıordum...eşime güzel yemekler yapıyordum evim pırıl pırıl kalıordu bal dök yala...derler ya öyle
orda hiç bir komşuylada muhatap değildim dısarda merhaba merhaba o kadar....
ama burda sabah kalkıyorum annem bağırıyor hadi yukarıa kahvalatıya gelin
hiç içimden evi temizlemek gelmiyor yemek yapmak gelmiyor sürekli sarhoş gibiyim
oğlumla alısverişe çıksam laf oluor söz oluyor
valla benim oğlum evlense asla evine pat die dalmam anlayıs lazım aama nerde....

Anlıyorum anlıyorum çok zor bir durum..
Dediğim gibi eşinizle gelir-gider hesabı yapın.
Ayrıca kira da 500 liradan daha ucuza bulabilme imkanınız yok mu?

Benim babam, kızım doğduğunda çok heyecan yapmıştı, mutlu olmuştu. Ve her dakika görmek istediğinden (emekli de olduğundan zamanı boldu) sürekli bize gelirdi. Geldiğinde bazen kızım uyuyor olduğunda, ben de yanına yatardım, lohusayım sonuçta.
Daha bulaşığın duruyor, sen yatıyorsun. "Çocuğun uyurken kalk da işini yap" falan diye sinirlerimi zıplatırdı.. :bbo::bbo:

Bir gün dayanamadım. "uyumayınca sütüm olmuyo baba, kusura bakma yatmaya gidiyorum ben" dedim, kırıldı falan ama bir daha da karışmadı. :umursamaz:

Çok nadir 40 yılda bir eşimin ninesi gelir kalmaya. Severim de kadını, ağzı var dili yok. Ama tüm iyi niyetime rağmen 2 gün sonra ruhum sıkılmaya, içim daralmaya başlar.. laelaelaelaelae

Sürekli bir arada oturan veya çok yakın oturup da (karşı taraf mesafeyi korumadığı için) sıkıntı çeken herkese Allah kolaylık versin.. Özel alanları korumayı başarmak gerek.

Konu sahibi arkadaşım.. Kiraya çıkmadan çözemiyor musun durumu, babanla-annenle konuşarak. Ama son çare, onların ne düşündüğünü umursamayacak, kendi aileni ön planda tutacak ve taşınacaksın tabii. Bu arada sen çalışmıyor musun? Gerçekten geçinmek çok zorlaştı, eşin tek maaş ile kiradan korkabilir tabi. :hulya:

ebru ortada bir hayır varsa bunu sen yapıyorsun annenlere senin hayrın dokunuyor bence..
yemekler sende yensin..
misafirler sende ağırlansın..
canları sıkıldıkça gelsinler çat pat girsinler eve..
zaten dediğin gibi kira masrafı kadar masrafınız oluyordur kesin..
bence hiç zaman kaybetmeden ve sen senden geçmeden başka bir eve kiraya çıkın..
ve en kısa zamandada anneni tatlı dille uyar..zile bassın gelince..

Bu arada başka bir başlıktaki yorumunu okudum az önce..
Evlilik yıldönümünde bile baban sizdeymiş, ama olmaz ki bu kadar..
Eşin birşey diyemez, senin ailen onlar.. Sana düşüyor önlem almak, kırmadan, incitmeden.. Ama kararlı bir şekilde, net olarak..

İnsanın annesinin bu şekilde yapması kendi kızına çok tuhafıma gitti... :bbo:

Sanırım Ebru'nun annesinin biraz işine gelmiş bu durum...
Asla kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum annenin..
Doğal olarak anne yaşlanıyor,ev işlerinin,yemek,temizlik vs. birinin bu işleri yapması anneyi rahata alıştırmış diye düşünüyorum..
Elbette büyüklerimizin yardıma ihtiyacı olduğunda hemen koşacağız ama kendi hayatımızı hiçe saymadan...
Mesafe,mesafe derken ben sadece erkeğin ailesiyle değil kendi ailelerimizle de sınır çizmemiz gerektiğini düşünürüm.. Ama evler bu kadar yakın olunca kolay değil elbet...

Annenizle olayınızı anlayamadım. Açık açık diyemiyormusun anne böyle yapma şöyle yapma rahatsız oluyorum diye...
Ailen çok bencilce ve düşüncesizce davranıyor bence. Kendilerinin düşünmesi gerekir ama demekki düşünemiyorlar söyleyeceksin.
yeme içme sende olduktan sonra misafir sende ağırlandıktan sonra senin bu olaydan karın ne ki
zaten annenlerede biraz kira veriyorsunuz anladığım kadarıyla
ailenden bu kadar çekinmeni çok yadırgadım kırılırlar mı darılırlar mı diye düşüneceğine bence annenede babanada benim evde huzurum yok de, maddiyatı halledebiliyorsanız gerisinide sen hallet konuşarak.
Benim evimde annemlere yakın ve anahtarım var onlarda...çünkü bazen anahtarımı unutuyorum veya seyahate çıktığımızda balıklara yem verilmesi gerekiyo falan.
Ve daha dün annem ne dedi biliyor musun
GıDıYıM DE Bı EVıNı GÜZELCE TEMıZLEYıM DıYORUM AMA SEN YOKKEN DE UYGUN OLMAZ DıYE YAPAMIYORUM DEDı
farka bakarmısın?? bende ANNE SAÇMALAMA BENıM OLUP OLMAMAM ÖNEMLı DEĞıLDE BEN SANA EVıMıN ıŞıNı YAPTIRIR MIYIM dedim :)))

Back
X